Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hehehe, już na dzień dobry kaczogród komisyjny part. II :))))

...mam nadzieję ze PO weźmie też tym razem dobry przykład od kaczek - nie wpierdzielanie się w gospodarkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najwięcej tak naprawdę na tych wyborach zyskały komusze ścierwa typu czerwony idiota czyli muls i jego pokraczna klika. Obronili status quo.Jeszcze raz wykazali się cwaniactwem i są bliżej niż dalej od pełnego koryta. Przyszłe wybory to już ich wygrana, gdyż oczywistą oczywistością(to ich zafajdany język) jest, że obiecane cuda donka to lipa i każdy zdrowo myślący, uczciwy człowiek to wie.Zwyciężyliście, bo naród głosował nie za Tuskiem- bo taki cudotwórca- a przeciw PIS.Polacy to głupkowaty naród i głosuje jak pijany marynarz, walając się od burty do burty, i tą durnotę wykorzystuje w pełni banda zbrodniarzy bez jakichkolwiek skrupułów. Ciemny naród, jak był ciemny, tak już pozostanie. Po prostu, chyba nie zasłużyliśmy, by i teraz być samodzielnym narodem we własnym kraju

>steq, 22 Paź 2007, 08:17

Następny żałosny kretyn!

Zjawiłeś się tu wieśniaku 16 października i jedyne twoje wpisy

to polityczne brednie na bocznicy. W innych zakładkach ani słowa.

Po co się wpierdalasz na forum audio?

Jestem Europejczykiem.

lancaster -"...mam nadzieję ze PO weźmie też tym razem dobry przykład od kaczek - nie wpierdzielanie się w gospodarkę."

To byłby straszny hamulec dla naszej gospodarki.

Reforma podatkowa.

Uproszczenie prowadzenia firm i ich zakładania.

Wprowadzenie przejrzystości przepisów.

Ograniczenie decyzyjności urzędników.

Skrócenie do minimum na podejmowanie tychże decyzji ( obecnie w wielu przypadkach oczekiwanie wielomiesięczne).

itd,itd

Głosowałem na PO , ale nie dla tego że uwierzyłem na 100% w ich program , uwierzyłem że jest możliwy lepszy byt w tym kraju. PIS mi takich złudzeń nie dał , a nawet miałem wrażenie , że ciągnie nas na dół.

Oddałem głos na PO za całokształt , tak za prowadzenie kampani tej , jak i tej z przed dwóch lat. Dla mnie to była czystsza gra.

Mam nadzieje ,że to nie był zmarnowany głos , teraz będe dokładniej śledził polityke i czas pokaże czy było warto.

Pozdrawiam.

No w Panowie...proponuję w wątku zapisać ceny paliw, żywności, energii, oraz średnią krajową liczoną w euro, stope bezrobocia z końca miesiąca..... przyrost miejsc pracy, i wielkość zagranicznych inwestycji...dane z cyklu rocznego i dwuletniego .... juz po roku będzie widać w która stronę idziemy.

Na razie widac ze jako kraj w temacie zemsta/rozliczanie - bez zmian.

Nadal sprawy załatwia sie nie w sadach tak jak sie powinno o robić, tylko w TV.

Pozdrawiam

Frank, zmiany w kierunku uproszczenia przepisów owocują tym ze urzednicy mają mniej roboty. Masz nadzieję na to ze PO zmniejszy liczbę etatów w urzędach ?

Tez bym sie cieszył, gdyby panstwo okazało sie tansze....nie mówiac o likwidacji świetych krów pt. agencje rządowe dojacych nas że ho ho.

Frank, może PO w końcu przymusi Krauzego do wykonania prawidłowej instalacji komputerowej w ZUS ? Bo jak tam idzie sie cos załatwiać to oni nic nie wiedzą i odsyłają człowieka od pokoju do pokoju....na koniec i tak nic nie wiedzą :)

Za to wiedza gdzie kupić pączki i kawe.

lancaster

Te hasła o tanim państwie to bzdury.Ciągle się karmi ludzi tymi bzdetami.

Państwo ma być sprawne i szybko działać, a szybko to zaowocuje dobrymi wynikami.

Proponuję skończyć z ta papką wyborczą i zacząć pisać konkretnie.

Oczywiście za bzdurnie wydane pieniądze powinna być ponoszona duża odpowiedzialność.

Ale pssss ,wkroczyłem na tematy sajent-sfyksion.

Euforia powyborcza nie powala na nogi ( patrz komentarze) tylko gdzie oni wszyscy wcześniej byli i na wyborach chyba też nie byli :(

http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/news/pkw-mniejsza-przewaga-po-nad-pis,997488

muls, z metra ciety imbecylu....na razie z zmian w polityce widzimy 3 komisje śledcze naraz...nawet kaczory były mniej wylewne w tym temacie.

....w sumie niezła zapowiedź POlityki skierowanej do debili Twojego POkroju :)

>Donald Tusk

>DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO

>Polska zasługuje na cud gospodarczy

>1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

Zapowiada sie wkrotce stagnacja na swiecie a zatem'przyspieszenia' nie biedzie. Raczej niezly przysiad. Slowo 'wykorzystamy' zas brzmi dwuznacznie ;-)

>2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty

Czytaj: 'podniesiemy podatki' - w sumie nic nowego pod sloncem.

>3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic

Czyli kontynuacja tego co odbywa sie kazdego dnia w kazdym kraju w Europie. Po co robic z tego haselko?

>4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ

O ile wiem to juz jest. Co zas do NFZ to pomysl dobry. Moze kasy chorych? ;-)

>5. Uprościmy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad

>200 opłat urzędowych

Lepiej by brzmialo obnizymy podatki ;-)

>6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

Po co?! Wystarczy, ze beda gotowe na czas. Przyspieszanie w budownictwie o ile wiem kosztuje. ;-)

>7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku

No tak, wszystko jak zwykle rozbija sie o interpretacje slowa 'szybko'.

>8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce

Sprawa nie do sprawdzenia. Nigdy nie wiadomo ile osob wrociloby po innymi rzadami. :-)

>9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

Pierwsze fajne ale lepiej by bylo gdyby napisali jak to zrobia. Co do internetu to i ile wiem udzial rzadow w jego upowszechnianiu jest znikomy. Jakis dekret?

>10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Dosc przewrotne stwierdzenie w kontekscie calosci dzialan na tym polu i ponownie brak konkretow - jak?

>Donald Tusk

Oby sie powiodlo. W koncu co zmiana to nowe nadzieje. Jak mowila pewna znajoma brydzystka - 'nowa karta - nowe szczescie'

pzdrw

soso

"Mieszkańcy stolicy runęli do urn. Wykazali się prawdziwą postawą obywatelską.

Ponad 75 proc. uczestniczących w wyborach nie przyniosłoby wstydu w żadnym europejskim kraju starej demokracji.

To nasz wspólny sukces, ale przede wszystkim sukces PiS.

Partia braci Kaczyńskich ma wielką umiejętność mobilizowania ludzi.

Do głosowania przeciw PiS."

:)

Frank napisałem jak najbardziej konkretnie:

"No w Panowie...proponuję w wątku zapisać ceny paliw, żywności, energii, oraz średnią krajową liczoną w euro, stope bezrobocia z końca miesiąca..... przyrost miejsc pracy, i wielkość zagranicznych inwestycji...dane z cyklu rocznego i dwuletniego .... juz po roku będzie widać w która stronę idziemy."

Potem wy chłopaki napisaliście ze opowieści Donalda to były jego standardowe kłamstwa przedwyborcze - nie ja to napisałem tylko Wy jako elektorat. Szok :)

Pierwsze zapowiadane posuniećie nowego rzadu o jakim słyszałem to utworzenie trzech komisji śledczych...to tyle z realnego świata na razie....co ja poradzę na to, ze komorowski zamiast na polepszaniu życia obywateli w pierwszej kolejności skupił się na tworzeniu dobrze platnych etatow dla swoich kumpli ?

Pozdrawiam

lancio...no cóz debile przewidzieli i wykonczyli mondrych.Tak sie czasami zdarza.A teraz bedą komisyje czy wam sie podoba czy nie.I im wiecej beda potrzebne ,tym bardziej wrzask sie bedzie nasilał.Przypomne wasze słówa dotyczace układu.Wrzask bedzie narastał.Tak ma być.A zgodnie z przepisami PIc wywalimy na pysk cała hołote PIcu opierając sie na ich przepisach i to dopieo nasili ten wrask.Tak więc proroku bozy patrz i słuchaj .Kto sieje, ten zbiera.

Muls

Komusze ścierwo, jesteś bezrozumnym, groteskowym komuchem, o żenującej, ludyczno-kabaretowej umysłowości, ćwok z mentalnością małpiatki, mizdrzącej się do zdonaldyzowanych(gdyż wiesz,że nie pozwolą was ruszyć), kompletnie nie rozumiącej nawet własnych, słownych wybroczyn- wpisów, które nam serwujesz bezmyślnie z prędkoością karabinu maszynowego(waszej ulubionej broni, której często używaliście przeciw narodowi).

Palant i pacan do sześcianu jesteś. Tylko tobie się wydaje, że te mierne wypociny tutaj, przedstawiają jakąś wartość. Każdy twój wpis jest pokraczny i bezwartościowy, i jak ci już pisało wielu, nie jesteś partnerem do dyskusji, gdyż sam jesteś świrem i powinieneś być w psychiatryku- powinieneś być w Świeciu, a tam karmią z wiadra, bo na nic lepszego to nie zasługujesz, świnio czerwona.

Wkółko i naokoło tylko sraczkowe żarciki, trzymające się własnej dupy, a twoje rzekomo merytoryczne wpisy, to wzdęcia i pierdnięcia słowne bez treści i jakiejkolwiek racji.

Takie właśnie szympansy umysłowe jak ty, Jaro i podobni, doprowadziliście ten kraj na skraj przepaści, biedy, gigantycznego rozwarstwienia, korupcji i złodziejstwa na niespotykaną nawet za socjalizmu skalę. Możecie rechotać tak jak dotychczas, ale wierzę, że przyjdzie czas, że was rozliczymy, oby Allah pozwolił dokonać tego jeszcze za naszego życia, chyba że wyzdychacie sami przedwcześnie. Obyś zdechła padlino czerwona już dzisiaj, i nie doczekała koryta po przyszłych wyborach

steg....ale ci jedzie.Trzezwiejesz??Bardzo cie proszę ciagnji to dalej ,bo to jest taki folklor że absolutnie czytam cie calego .nawet lancastera przeskakuje, bo to glupoty.Ty jestes dla mnie uspokojeniem.Domyslam sie że tak teraz skręca sie swir.Dzień konca swira ma swoje prawa.A ty dajesz mi ta chwilę ZADOWOLENIA z dobrze spełnionego obowiazku.Cóz faktycznie nie zawsze pisałem smiesznie.Ale twoja reakcja jest dla mnie jawiekszą NAGRODĄ.Dziekuje przygłupie.

>steq, 22 Paź 2007, 08:57

>Następny żałosny kretyn!

>Zjawiłeś się tu wieśniaku 16 października i jedyne twoje wpisy

>to polityczne brednie na bocznicy. W innych zakładkach ani słowa.

>Po co się wpierdalasz na forum audio?

Jestem Europejczykiem.

lancaster, 22 Paź 2007, 08:38

>Frank, zmiany w kierunku uproszczenia przepisów owocują tym ze urzednicy mają mniej roboty. Masz

>nadzieję na to ze PO zmniejszy liczbę etatów w urzędach ?

>Tez bym sie cieszył, gdyby panstwo okazało sie tansze....nie mówiac o likwidacji świetych krów pt.

>agencje rządowe dojacych nas że ho ho

Mylisz się lancaster IMHO. Uproszczenie przepisów jest potrzebne i powinno spowodować zmniejszenie mitręgi biurokratycznej. Teraz urzędnicy zastanawiają się, jak interpretować niejasne przepisy, uchwalane przez geniuszy z Wiejskiej. Co do liczby etatów, to też wątpię. Tak naprawdę, to w urzędach, które faktyczną pracę wykonują (US, UC), ludzi jest za mało i ciągle ubywa (tych z doświadczeniem i już wyszkolonych) . Statystyki zatrudnienia w administracji są rozdymane przez ministerstwa, dziwne urzędy i agencje, które często dublują swoje kompetencje.

Tanie państwo - podobno od dwóch lat takie mamy - ale tylko w hasłach. Takiego rozdęcia wydatków na administrację RZĄDOWĄ nie było jeszcze nigdy, a skok na kasę - państwowe posady i stanowiska w spółkach - nie miał jeszcze precedensu. Zobaczymy, czy PO będzie umiała się od tego powstrzymać, w co osobiście wątpię, acz chętnie bym sie rozczarował.

pzdr.

natomiast panowie uchodzi wam fakt co zrozumiałe ,z ta wpadka z kartami.prezes komisji został mianowany w sobote przez prezydenta.Zamieszanie mogło byc celowo spowodowane zeby ten incydent został wykorzytany do anulowania wyborów.Taka znowu noc manipulowana ,o czym pisza horsty i inne.trzeba mieć agument żeby podważac. Ten argument wymyslono.Zobaczymy jak go wykorzystaja.To nie jest przypadek a swir za duzo ma za uszami ,zeby od tak spokojnie odejść.

muls "Tak więc proroku bozy patrz i słuchaj .Kto sieje, ten zbiera."...i tak bez końca :)

to be continued.

....aż któregoś dnia przyjdzie Cezar i zrobi porządek....za co jakiś Brutus znów go adźga i tak w kółko.

...a na razie muls PO zaczyna od dania dupy :)

Pozdrawiam

>dartman

>gratuluję PO wygranych wyborów,

>to jest fakt.

>nie jest mi to w smak jako wyborcy PiS,

>ale tak wybrało społeczeństwo,

>tak czy inaczej demokracja wygrała.

>brawo !!!

Dopiero teraz to przeczytałem. Wyrazy szacunku. Oby wszyscy potrafili zachować tyle klasy. Jak to powiedział Woland: "Krew to wielka rzecz!" :) Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.