Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

>lanciu, specjalnie dal Ciebie i Nowego, abyście nie żyli we własnym, irracjonalnym świecie: ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Problem sprawia mi jakaś usterka gramatyczna tego zdania.

Jak byś mnie z niego wyrzucił i po prostu napisał o co chodzi,

to może byłoby ci łatwiej i ktoś by to zrozumiał.

Jestem Europejczykiem.

lancaster

ja nie mam sily na to co tutaj wyprawiacie na forum, mam ciezka stresujaca prace i rzadko biore udzial w dyskusji, ktora nic nie wnosi, elektorat pis poznaje na codzien gdyz pracuje z ludzmi, elektorat pis poznaje tez tutaj na forum, produkujecie sie tutaj od lat, jestescie bardziej ograniczeni, zacietrzewieni i pusci w srodku niz wiekszosc pisowcow , ktorych spotykam w realu, albo ta anonimowosc na forum sprzyja wypisywaniu glupot,mnie szkoda na to czasu zeby zbijac argumenty ludzi , ktorym w zyciu wyraznie cos nie wychodzi, zarabiaja kolo tysiaka na reke, skonczyli jakies zaoczne 'studia' albo policealne , a jedyna ich ambicja jest dowalenie na forum gosciom , dla ktorych w realu pracuja tzn,. wykladaja lazienke kafelkami, sprzedaja pietruszke na targu, myja samochod w myjni itd. itp. oczywiscie nie znaczy to , ze gardze wami , ale mi szkoda na was czasu bo jestescie jak zdarta plyta, od co najmniej roku nie wnosicie nic do dyskusji, nie potraficie przyznac , ze ten rzad kaczynskich byl zalosnie slaby .... co nie znaczy ze nastepny bedzie lepszy, ale moze byc, nie wyobrazam sobie gorszego,,,,,, zreszta zobaczy sie...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

dudi, ja nie mam nic przeciwko - serio :)

C

Ta historia zaczyna się na JFK

G

Zanim mnie posłuchasz, na razie się nie śmiej

a

Żenujące przesłuchanie przez robota z ambasady

d F

W Łomży nie ma teraz żadnej roboty

Na Greenpoincie jest już siostra i kilka koleżanek

Trochę jej pomogą bo trudno jest samej

Zdobyć pracę na samym początku

Potem wszystko wraca do porządku

Natalia, Natalia, Natalia w Brooklynie

Ona nigdy, nigdy

W naszej pamięci nie zginie

Ho, ho

Ona nigdy w naszej,

O tak, o tak

Najpierw popatrz proszę tu jest Nation Avenue

Niedaleko stąd w dwupiętrowym domu

Mieszka Łukasz Bułka, z nowego dzielnika

Tu jest jak w domu, chociaż to Ameryka

Pierwszą pracę miała w restauracji na Bronx'ie

Bała się wracać po pracy pociągiem

Po za tym łapał ją za pupę szef - jak to u Włochów

Znalazła coś innego, rzuciła ją bez żalu

Ona nigdy, nigdy

Ho, ho

Ona nigdy, nigdy

Ha, ho

Greenpoint, Greenpoint jest wielki na wieki

Największa atrakcja światowej turystyki

Turyści tu spędzają przeciętnie osiem lat

Mimo, że jeszcze gdzieś indziej jest piękny świat

Mahsbet na Queensie albo cuda na Jackowie

Też jest cudownie i tego mi nie powiesz

Ale ona jednak na to miejsce trafiła

I tutaj chyba będzie żyła

Natalia...

CZĘŚĆ 2

Natalia...

Kolejna robota była już na Manhattanie

U Teresy na Village podawała śniadania

I obiady i kolacje, jeszcze uczyć się zaczęła

Tu jest bardzo ciężko, ale zęby zacisnęła

Tylko czasem zaczynała płakać nocami

Bo nie mogła się zobaczyć ze swoimi rodzicami

Bowiem na nielegalu to jest niemal niemożliwe

I nic tu nie poradzisz, takie to życie podłe

Natalia...

To już rok kolejny jak Natalia na Greenpoincie

Zakotwiczyła niczym w macierzystym porcie

Teraz ma już chłopca co jest jej narzeczonym

Na imię ma Raul i zajmuje się handlem

Drobnym, co sprzedaje to ona nie wie

Albo wiedzieć nie chce, wcale a wcale

Natalia w Brooklynie nigdy nie zginie

Szczęść Boże naszej całej rodzinie

Natalia...

PO obiecało, za to zostało wybrane(pomijajac "rozsądnych inaczej" fantyków) - do dzieła.

Szkoda tylko ze zmieniono dobry rząd, ale o tam moze bedzie lepszy. Kibicuję aczkolwiek text piosenki napisany pod natchnieniem działań KLD-UW-SLD....może kolejny text Kazika będzie nie z serii:

„Coście sk***ysyny uczynili z tą krainą”

Pozdrawiam

jar, a co do tego że wsród ludzi wykształconych jest więcj zwolenników PO to się nie dziwie. Po prostu bajki kierowała do innego targetu.

Zobaczymy jak im pójdzie w realu.

Na dzis dzień mamy 6% wzrost PKB, Europa 2%. Przybywa rocznie przeszło 500tys miejsc pracy. Zapamietamy ?:)

...na samym "stylu" i pozoranctwie PO sie nei uchowa. Sa duże oczkiwnia...jak sprotają to gratulacje, a jak nie....

....jak widać ludzie wykształceni nie pamiętają poprzednich rządów przed 2005r i ich wyników.

electro, 23 Paź 2007, 16:44

>tobie to nic nie pomoze, jestes tak zaslepiony , ze nawet jakby Ci zona postawila kloca na klate to

>bys nie zauwazyl, ale szok przejdzie i zycie bedzie sie toczylo dalej, bedziesz jakos musial z tym

>zyc dudi, a teraz przepros i spie...

Żul z ciebie, elektro,

jozwa maryn, 23 Paź 2007, 16:44

>"Kazik rozwinął w sobie taką potrzebę aprobaty, że gotów jest cieszyć się nawet, jeśli pociąg

>spóźni sie tylko o dwie godziny" - to Tyrmand, stare Żydzisko jazzowe, o Koźniewskim, ale całkiem

>aktualne, nie? Masz może na imię Kazimierz, dudi?

Józwa, skoro przegraną PiS-u w wyborach nazywasz "upadkiem formacji" to jakie słowa rezerwujesz dla tego co stało się z SLD?

Z Leszkiem Millerem? Z Kwaśniewskim?

Pewnie nie sprawi ci trudności znalezienie odpowiednich slów, w końcu jako redaktor pisma dal audiofili posługujesz się przesadą na codzień.

BTW, czytałem twój ostatni felieton. Dostajesz szczegółowe wytyczne z Centrali, czy sam, w gorliwości swojej usiłujesz przypodobać się Panom?

Czy następny felieton będzie już normalny i na temat, czy nie zarządzono jeszcze odboju?

lancaster, 23 Paź 2007, 17:17

>dudi, może electro chce tylko pogadać o klocu a Ty zaraz że żul...

Taaa..., to jak w tym żarcie o lekarzu złapanym na goracym uczynku przez CBA: "Przyszedł do mnie, dał kopertę - wydawało się że uczciwy człowiek, a to agent był!".

Na szczęście teraz nastały rządy "uczciwych ludzi".

TomekL3, 23 Paź 2007, 17:19

>lan- mam wrażenie ,że coraz mniej ludzi ogląda się wstecz.Wszyscy chcą po prostu normalnie żyć i

>jak PO nie da rady przez 4 lata , zagłosują na innych.

Jak myslisz, jak długo mozna się tak bawić?

Jak długo mozna być dzieckiem? Wierzyć w cuda np. Irlandzkie?

"Wszyscy chcą po prostu normalnie żyć i jak PO nie da rady przez 4 lata , zagłosują na innych."

No to mam nadzieję, ze wszyscy sobie po prostu nomalnie pozyją.

Teraz to normalne ze za robotą jedzie sie w większości za granicę...ale niech będzie że to normalne.

dudi, Sawicka też była niezła jak mówiła o nadszarpniętym zaufaniu do ludzi...to chyba normalne dudi no nie ? A nie jakieś tam grandy, ściganie i człowiek sobie w spokoju nie może lodów POkręcić :)

...wystarczy tylko zaakceptować to że polityk kręci lody, spokojnie tak nauczyc swoje dzieci i alleluja.

jar1ek jest miszczem takiej filozofii...na dodatek parchy trzeba zmieniać co jakiś czas dla równowagi...bo z założenia wiadomo ze beda tylko parchy. Tania siła robocza w europie się przyda...ludzie są przepraszam, ale muszę to napisać - głupi.

...po co robić grandy ? Wszyscy chca życ spokojnie...a że ktoś placi za te lody ? W sumie nie jest xle dopóki to nie ja.

....a w tym samym czasie w cywilizowanym, nie postkomunistycznym kraju politycy po przyłapaniu na np. kłamstwie podaja sie do dymisji. Napisałem "po przyłapaniu", a nie "za przyłapanie" bo w normalnym kraju to nie jest żadna kara, tylko sprawa normalna....no ale u nas "normalne" są inne rzeczy "po prostu".

Zgadzam się ze dekomunizacji i lustracji nie powinno być, bo w 89r archiwa powinny zostać otwarte dla wszystkich a funkcjonariusze zeszłego aparatu odsunieci z życia publicznego....tak jak w demokratycznych krajach gdzie normalnie oznacza coś innego niż u nas...

ale przeciez kaczki nie otworzyly archiwow, nie zabraly ubekom emerytur, nie przeprowadzily lustracji i dekomunizacji, ba nawet PZPR-owcom wysokie stanowiska dawaly, czy wy tego nie widzicie? zyjecie w jakims innym swiecie?

electro, w przypadku PiSu chodzi wyłącznie o pozytywy w gospodarce. Poprzednie rzady miay bez porównania słabsze i nie ma co sie w tym temacie czarować. Różnica jest spora. To przeciwnikom PiSu chodzi o jakąś walkę itp "brak spokoju". na który to ja nie zwracam uwagi, bo zwyczajnie człowiekowi to w życiu nie przeszkadza.

Nie oglądam prawie TV, śledzę tylko wyniki działań. Styl nie ma dla mnie znaczenia....co to za różnica ?

Ot ostatnio podpisany traktat. Dzień wcześniej komorowski robił w tv wielkie ryjowanie ze przez małostkowosć kaczorów(joaniną zwane) Polska nie podpisze. A się okazało ze unia podpisała z joaniną i mamy jakiś tam plus przez to że kaczor nie był spolegliwy tak jak komorowski z tego co mówi by był(dla spokoju oczywiście).

Na dzień kolejny bronek z donkiem oczywiście nie mieli jaj żeby pogratulowac, tylko komentarze były w stylu "udało sie bo pis nie przeszkadzał" :) POwiedzieć można wszystko, ktoś to łyknie nawet pewnie, ale jak sie zestawi postawy nawet z dwóch kolejnych dni to widać o co biega ...

Nie wiem panowie z czym Wam źle ? Że PZPRowcy są jednak w życiu publicznym ? Mi to przeszkadza o tyle że wstyd. Emerytury dla zbrodniarzy stalinowskich jednak PiS cofnął. Jakoś nikt w latach 89-2005 sie na to nie zdobył. Mam nadzieje ze Doniek nie zacznie na powrót ich wypłacać.

>Nie oglądam prawie TV, śledzę tylko wyniki działań. Styl nie ma dla mnie znaczenia....co to za różnica ?

a same >działania< śledzisz? - jeśli tak, to może jakieś przytocz, bo może akurat też nie oglądałem TV ;)

electro, jeżeli PO zabierze przywileje UB to będzie miała u mnie plus.

...no ale to by było chyba nie normalne ? Takie jakies "mało spokojne"...paranoja.

Wszyscy dookoła sobie z tym poradzili a Polacy jakoś nie.

Wałęsa "chciał ale nie mógł", a jak miał Olszewskiemu usta zamknąć to nagle mógł odwołać rząd w jeden wieczór ... mam nadzieję ze film jak sikali w gacie widzieliście ?

Zdaje sobie sprawę z tego ze zwycięzcy piszą historię i to oni określaja co jest "normalne".

Czesi, Węgrzy czy DDRowcy nie mają pewnie pojęcia jakie mają szczęście w tym temacie...żal mi było Havla jak sie dał zbajerowac michnikowi i geremkowi...zagrożenie dla demokracji w Polsce...

camle, looknę sobie czasami na statystyki i na tej podstawie oceniam pracę rządu. Jak sie zaczyna coś grubo sypać(np rośnie inflacja, bezrobocie itp) to oczywiście śledzę co i jak.

Przez ostatnie dwa lata śledziłem tylko statystyki....

lancaster

ale jakie pozytywy w gospodarce? te pozytywy wynikaja z cykli w gospodarce, a nie z rzadow pisu sld czy kogo tam jeszcze , to samo wypisz wymaluj bylo w hiszpanii i innych biednych krajach unii, ale sie skonczylo, podobnie w polsce koniunktura w koncu sie skonczy, znasz jakies obce jezyki? np. angielski? to poczytaj sobie co sie dzialo po wejciu do unii hiszpanii, poczytaj o wzroscie gospodarczym, o cenie ziemi i nieruchomosci.... zyjesz czlowieku chyba w jakims innym swiecie jesli wzrost gospodarczy laczysz z rzadami kaczek, zaraz zacznie tusk rzadzic i co, tzn. ze dobre wskazniki w gospodarce to jego zasluga? gowno prawda, ten wzrost jest jakby wbrew socjalistycznym rzadom pis, mimo tego i bedzie na pewno trwal krocej niz w hiszpanii ..

lancaster, 23 Paź 2007, 18:10

>camle, looknę sobie czasami na statystyki i na tej podstawie oceniam pracę rządu. Jak sie zaczyna

>coś grubo sypać(np rośnie inflacja, bezrobocie itp) to oczywiście śledzę co i jak.

>Przez ostatnie dwa lata śledziłem tylko statystyki....

mhm... więc to jest "prawdopodobne", że czynniki "pozamerytoryczne" takie jak fundusze UE, globalna koniunktura itp. mogły mieć wpływ na naszą gospodarkę i statystyki?

electro, miejsc pracy przybyło ok 750tys, a nie tylko bezrobocie spadło. Sam spadek bezrobocia to tak jak piszesz w buty sobie mozna włożyc.

Zobaczymy jaka teraz będzie progresja.

electro "ale jakie pozytywy w gospodarce? te pozytywy wynikaja z cykli w gospodarce, a nie z rzadow pisu sld czy kogo tam jeszcze , ...."

Ano electro prześledź sobie cykle koniunktury na świecie i zastanów się po ch*j z przeproszeniem balcerowicz(KLD, UW, SLD) schładzał gospodarkę w czasie kiedy powinnismy mieć jako tako ? I kto na tym zarobił...chyba że wierzysz w przypadek w temacie pieniędzy ? ...ktos w totka przecież wygrywa, nie ?;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.