Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Waldemar i jego ekipa byli zawsze zachłanni pamietam jak tworzyli koalicje z czerwonymi

a teraz jak słysze w sejmikach jest podobnie

Ciekawe czy Donald wział juz sie za podkupywanie posłow ? taki Borowski to mysle ze tylko na to czeka i pociagnął by ze soba paru

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

I to by chyba było szczęśliwsze rozwiązanie niż niedobrani koalicjanci, podkupionych łatwiej dyscyplinować

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

@Walery

;-))

a gdzie Ty wyczytałeś moje "rozgoryczenie"?

ja się autentycznie cieszę z wygranej PO bo mi chodzi o dobro Polski i nas wszystkich - ludzi którzy tu mieszkamy

dlatego bardzo się cieszę, że Donald Tusk wygrał i wypełni swoje zobowiązanie :-)

bądźmy szczerzy - PiS nie byłby w stanie dokonać tego do czego zobowiązał się Donald Tusk

dlatego bardzo i autentycznie cieszę się z wygranej PO :-)

'Premier Jarosław Kaczyński uważa, że szef PO Donald Tusk powinien przeprosić prezydenta Lecha Kaczyńskiego za swoje wypowiedzi.

- Sądzę, że pierwszym warunkiem normalnych stosunków "paratowarzyskich" między prezydentem a panem Tuskiem jest przypomnienie sobie przez pana Tuska, że w Polsce istnieje głowa państwa, prezydent Lech Kaczyński a nie ma braci Kaczyńskich - mówił J. Kaczyński na konferencji prasowej w Warszawie, pytany dlaczego prezydent nie pogratulował zwycięstwa PO przewodniczącemu tej partii.

Szef rządu podkreślił, że bracia Kaczyńscy są, ale jest to - jak mówił - "zjawisko biologiczne", a nie "kategoria polityczna". - Używanie tej kategorii przez pana Tuska powoduje, że obowiązki tego typu zostają zniesione - uważa premier.

REKLAMA Czytaj dalej

- Jeżeli ktoś nieustannie posługuje się pewną socjotechniką, musi się liczyć z tym, że zostaje wykluczony z kręgu ludzi, których się traktuje w sposób związany z pewnymi regułami - powiedział J. Kaczyński.

- To nie jest tak, że prezydent państwa to jest osoba, która nie reaguje na to w jaki sposób się do niej odnosi. Jeśli ktoś głosi kult Huberta H. to niech nie liczy na gratulacje. W zamian za niebywałe chamstwo gratulacji nikt nikomu nie składa. Jeżeli Donald Tusk sobie przypomni, że jest w Polsce głowa państwa i musi się do niej odnosić z właściwym szacunkiem, to wtedy może liczyć na to, że będzie i w drugą stronę odpowiednio traktowany. Oczywiście przedtem musi przeprosić - zaznaczył premier.'

tusk musi przeprosic pana prezydenta , ze wygral, wtedy pan prezydent pogratuluje mu zwyciestwa, dla mnie jest to jasne, amerykanska kaczka musi sie ukorzyc przed polska (ale z korzeniami rosyjskimi)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wiesz co Graf...wydrukuję sobie te 10 przykazań donaldino i powieszę sobie na drzwiach łazienki cobym mógł sobie je czytać w chwili zadumy :O) qrfa jak mnie znów oszukają to kosy na sztorc :O)

@electro

>graaf

>ale glosowales na pis i cieszylbys sie bardziej gdyby wygral pis

a co to - do kabiny za mną wchodziłeś? ;-))

mylisz w obu kwestiach

i naprawdę szczerze to mówię

@electro

ps.

przyznaję, że rozważałem głosowanie na PiS

ale kiedy Donald Tusk zaczął się zobowiązywać pod koniec kampanii to uległem

sprawa była prosta - daremno szukać podobnych zobowiązań w kampanii PiS

uznałem zatem, że gdy w grę wchodzi dobrobyt Polski i szczęście jej mieszkańców muszę porzucić wąską perspektywę polityczną i zagłosować dla dobra Polski

wybrałem realizację zobowiązań Donalda Tuska dla dobra Polski :-)

• Redaktorzy

"[...]Jeżeli Donald Tusk sobie przypomni, że jest w Polsce głowa państwa i musi się do niej odnosić z właściwym szacunkiem, to wtedy może liczyć na to, że będzie i w drugą stronę odpowiednio traktowany. Oczywiście przedtem musi przeprosić - zaznaczył premier."

Niepojęte. I to wszystko mówi... brat. Mnie wydaje się, że to przede wszystki prezesowi Kaczyńskiemu powinno się przypomnieć, że jest w Polsce prezydent. Jak widać, mgliście zdaje sobie sprawę z tego faktu.

dałbyś już spokój Józwo

przecież PiS to już przeszłość

po co kopać leżącego kiedy przed nami rychła realizacja zobowiązań Donalda Tuska?

kampania wyborcza się już skończyła, zauważyłeś?

kaczory to też nasi rodacy - tylko nieszczęśliwi, a teraz kiedy już się nie liczą trzeba się nad nimi pochylić ze zrozumieniem

ich też chce uszczęśliwić Donald Tusk

i wyraźnie podkreśla, że Jego celem nie są żadne rozliczenia

Graf pisowcy mają 166 głosów(?) w Sejmie ew. grzebanie przy konstytucji bez ich udzialu się nie uda,no może się mylę :O)W końcu popowcy wygrali tylko z pisowcami o 1,5 mln głosów :O)

• Redaktorzy

Kiedy wiesz, graaf, mam dużo radości, kiedy czytam na przykład poniższy wpis kolegi dudivana:

"Gdyby rozkład w Sejmie był taki jak poprzednio, tj. był tam Lepper z ferajną, przy delikatnie mówiąć "niechęci" do zamęścia opozycji, nie mam wątpliwości że Tusk skorzystałby z usług pana Andrzeja. W końcu najwazniejsza jest "racja stanu"! A wytłumaczyć to wyborcom to żaden problem."

Takie wpisy jak powyższy są bardzo wartościowe, jako pochodzące z pierwszej ręki, tj. od stronnika PiS, a więc osoby, która kwestię "korzystania z usług pana Andrzeja" ma starannie przerobioną, nawet dwukrotnie, i ze smakiem. Przyznasz chyba, ze jest się z czego pośmiać?

"Szef rządu podkreślił, że bracia Kaczyńscy są, ale jest to - jak mówił - "zjawisko biologiczne", a nie "kategoria polityczna". - Używanie tej kategorii przez pana Tuska powoduje, że obowiązki tego typu zostają zniesione - uważa premier."

Zapewne dla J. Kaczyńskiego nazwanie go bratem prezydenta jest skrajną nieuczciwością. Szkoda słów...

jozwa maryn, 24 Paź 2007, 13:34

>"[...]Jeżeli Donald Tusk sobie przypomni, że jest w Polsce głowa państwa i musi się do niej odnosić

>z właściwym szacunkiem, to wtedy może liczyć na to, że będzie i w drugą stronę odpowiednio

>traktowany. Oczywiście przedtem musi przeprosić - zaznaczył premier."

>

>Niepojęte. I to wszystko mówi... brat. Mnie wydaje się, że to przede wszystki prezesowi Kaczyńskiemu

>powinno się przypomnieć, że jest w Polsce prezydent. Jak widać, mgliście zdaje sobie sprawę z tego

>faktu.

Tu chodzi o zwykła grzeczność i przyzwoitość.

Pozdrawiam,

"Ćwierćinteligent"

graafie, jak sobie teraz pomyślę ze głosowałem na PiS to brzydzę sie sobą...własnie do mnie dotarło, że pizdraki nawet zobowiazań nie potrafili wyfantazjować...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy te baby nie mogą poczekać na swoje podwyżki jeszcze dwa tygodnie ?

...co za brak wiary.

Ukryta Zawartość

@Leszek

>Graf pisowcy mają 166 głosów(?) w Sejmie ew. grzebanie przy konstytucji bez ich udzialu się nie

>uda,no może się mylę :O)W końcu popowcy wygrali tylko z pisowcami o 1,5 mln głosów :O)

na szczęście do realizacji Zobowiązań nie potrzebne jest grzebanie w Konstytucji

nawet do praktycznego rozmontowania KRRiTV nie jest potrzebne grzebanie w Konstytucji

nie mówiąc o posprzątaniu NFZ czy o autostradach i obwodnicach :-)

• Redaktorzy

Nie zauważyłem braku szacunku ze strony Tuska, ale może dlatego, że sie nie wsłuchuję w jego wypowiedzi. Natomiast ZACYTOWANA wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego jest oznaką braku szacunku wobec prezydenta wyraźną. Poza tym ciekaw jestem, z jakiej pozycji właściwie ta tyrada była wygłoszona: biologicznej czy politycznej? A jeśli z politycznej, to na jakiej właściwie zasadzie? Czy sam prezydent jest niemy lub głupi, że brat musi go publicznie tłumaczyć? To właśnie miałem na myśli twierdząc, ze to Kaczyński powinien sobie przypomnieć, ze Polska jednak MA prezydenta.

Tak czy inaczej, niezłożenie gratulacji głowie zwycięskiej partii przez głowę państwa to szczeniactwo, odpowiadające jedynie odwołaniu spotkania Trójkąta Weimarskiego z powodu bólu brzuszka.

@jozwa maryn

>Przyznasz chyba, ze jest się z czego pośmiać?

na pewno pośmiać się jest zdrowo :-))

ale najlepiej POzytywnie :-)

ale walka już wygrana, zło pokonane, teraz można już czynić dobro i cieszyć się dobrem :-)

Ale nie roztrzygnęliśmy jeszcze jeszcze podstawowego dylematu: brzydcy Irlandczycy czy grubi Amerykanie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 24 Paź 2007, 13:57

>Nie zauważyłem braku szacunku ze strony Tuska, ale może dlatego, że sie nie wsłuchuję w jego

>wypowiedzi. Natomiast ZACYTOWANA wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego jest oznaką braku szacunku wobec

>prezydenta wyraźną. Poza tym ciekaw jestem, z jakiej pozycji właściwie ta tyrada była wygłoszona:

>biologicznej czy politycznej? A jeśli z politycznej, to na jakiej właściwie zasadzie? Czy sam

>prezydent jest niemy lub głupi, że brat musi go publicznie tłumaczyć? To właśnie miałem na myśli

>twierdząc, ze to Kaczyński powinien sobie przypomnieć, ze Polska jednak MA prezydenta.

>Tak czy inaczej, niezłożenie gratulacji głowie zwycięskiej partii przez głowę państwa to

>szczeniactwo, odpowiadające jedynie odwołaniu spotkania Trójkąta Weimarskiego z powodu bólu

>brzuszka.

Masz wybiórczy słuch? I / lub słabą pamięć ? Jeśli tak, podważałoby to Twą wiarygodność jako recenzenta sprzętu audio :-)) A poważniej, jak mogłeś jako świadomy wyborca nie wsłuchiwać się w wypowiedzi wodza?

Nie chce mi się sięgać do starej prasy. Ale przypomnę tylko nawoływanie do społecznego nieposłuszeństwa. To przednówek próby zamachu stanu a za to.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.