Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pierwsze wydanie japońskie z 1969 mogłoby być tyle warte, ale to jest wydanie z końca lat 70-tych albo z lat 80-tych warte kilka razy mniej.

Pierwsze wydanie japońskie wygląda tak:

post-30058-097975700 1288735511_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że nawet więcej można kupić tych Floydów japan pressów w stanie mint za 700 pln :-) wystarczy pogrzebać na ebay... eeech dziwne to nasze hobby :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

Tyle kasy za wznowienie to jakiś absurd! Czy wynika to z tego, że ludziska się nie znają i licytują jak wariaci czy jest to aukcja ustawiona tak aby sztucznie wywindować cenę??? Zresztą u tego sprzedawcy kiedyś Deep Purple "In rock" sprzeedał się za około 800zł :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za 179 zł jest to samo wydanie bez OBI i nikt nie licytuje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że nawet więcej można kupić tych Floydów japan pressów w stanie mint za 700 pln :-) wystarczy pogrzebać na ebay... eeech dziwne to nasze hobby :-)

Byla swego czasu na ebay kolekcja chyba z 8 albumow PF japonskie, nie pierwsze wyd z lat 60. czy solid blue ale i tak piekne. Poszla za jakies 1110-1200zl.

Tyle kasy za wznowienie to jakiś absurd! Czy wynika to z tego, że ludziska się nie znają i licytują jak wariaci czy jest to aukcja ustawiona tak aby sztucznie wywindować cenę??? Zresztą u tego sprzedawcy kiedyś Deep Purple "In rock" sprzeedał się za około 800zł :-)))

Nie u niego. In rock poszedl za 1000zl rok temu. 1press ale co z tego skoro mozna TO wyrwac za 50-100zl na ebay.

Trzecie wydanie opisane jako pierwsze no i ta cena kosmiczna a sprzedawca ten sam z postów powyżej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trzecie wydanie opisane jako pierwsze no i ta cena kosmiczna a sprzedawca ten sam z postów powyżej...

Ukryta Zawartość

Rzeczywiscie!!!

Ukryta Zawartość

Jak byk, byly dwa inne labele przed tym! Ale wujas to pelnokrwisty handlarz, i te jego aukcje z "megarzadkimi" fanklubowymi wkladkami za 200zl, gdzie na ebay angole sprzedaja to po 1-2 GBP... Smiech na sali ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super witryna! Jest wszystko co potrzebne: zdjęcia okładek i labeli, matrixy, itp.

Trochę się zdenerwowałem, myślałem że mam pierwsze japońskie wydanie A Saucerful Of Secrets a mam drugie. Tak je lubiłem a teraz pewnie stracę całą przyjemność ze słuchania tej płyty i będę musiał kupić pierwsze wydanie.

Ukryta Zawartość

NICK DRAKE "Pink moon" Island PINK RIM, ale to NIE było pierwsze wydanie z 1972 (pytałem sprzedającego). Pewnie "reedycja" z tych podziemnych. Jakiś super sprzedawca wylicytował za to 220 zł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NICK DRAKE "Pink moon" Island PINK RIM, ale to NIE było pierwsze wydanie z 1972 (pytałem sprzedającego). Pewnie "reedycja" z tych podziemnych. Jakiś super sprzedawca wylicytował za to 220 zł:

Ukryta Zawartość

No ale nie ma przeciez dopisku ze to 1 edycja wiec w czym rzecz? :)

Ukryta Zawartość

Witam.

Dla zainteresowanych podaję stronę z opisami, zdjęciami płyt The Beatles.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

scarFace

Ukryta Zawartość

" When The Music's over, turn out the lights"

W tym że trzeba być kompletnym frajerem żeby zapłacić 220 zł za pirata.

A nie wiesz, ze film "Łowca jeleni" o wojnie w Wietnamie byl jednym z najpopularniejszych tytulow na VHS w latach 80. w Polsce? ;)

W tym że trzeba być kompletnym frajerem żeby zapłacić 220 zł za pirata.

Aż ciężko mi uwierzyć że takie łosie mogą się jeszcze trafić. Może to była jakiś sztuczny tłok i ustawiona licytacja?

Coraz częściej wydaje mi się, że vinyleum i jego "pochodne" są jakieś oderwane od rzeczywistości jesli chodzi o kwoty finalne ich licytacji :-] takie gówniane płyty, które leżą na allegro i ebayu za połowę ceny u niego ludzie "licytują" za kilkadziesiąt lub kilkaset pln...

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Coraz częściej wydaje mi się, że vinyleum i jego "pochodne" są jakieś oderwane od rzeczywistości jesli chodzi o kwoty finalne ich licytacji :-] takie gówniane płyty, które leżą na allegro i ebayu za połowę ceny u niego ludzie "licytują" za kilkadziesiąt lub kilkaset pln...

Oderwany to jest wujas. Chmielewski wystawia wszystko od 10zl a ludzie sie rzucaja na to jak na mieso za komuny i sami nakrecaja. A wujas za byle goowno oczekuje 100-200zl wzwyż, a jak jest juz "megarzadka" wkladka to w ogole odlot ;) Jak mawia moj kumpel z Krakowa zbierajacy winyle smiejacy sie takze ostro z tego: "Jak jest wkladka to nie ma uja we wsi" ;))) parafrazujac slowa z "Dnia Swira".

• 3 tygodnie później...

Faith No More "Album of the year" na LP widzę chyba 2 raz, a trochę wertuję ebaya :-D pewnie finalna cena będzie kosmiczna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ludzie to idioci? Za tak ujeb*ną okładke nie dalbym nawet 20-30zl a co dopiero 160zl! A moze mysla ze "ten typ tak ma" i te plamy są fabryczne? :)

Ukryta Zawartość

Winylonie, przecie to 1 wydanie matryce A1 B1 (często gówno prawda że to 1 tłoczenie wnioskując po a1 b1) i znawcy tematu wiedzą o co chodzi :-)))) Jak patrzę jaki szrot u nas na allegrze ludzie kupują za chore pieniądze - i płyty i patefony - to nie wiem czy to debile, czy może faktycznie coś w tym jest :-D

Winylonie, przecie to 1 wydanie matryce A1 B1 (często gówno prawda że to 1 tłoczenie wnioskując po a1 b1) i znawcy tematu wiedzą o co chodzi :-)))) Jak patrzę jaki szrot u nas na allegrze ludzie kupują za chore pieniądze - i płyty i patefony - to nie wiem czy to debile, czy może faktycznie coś w tym jest :-D

No i co mi z tego ze 1 tlok jak okladka osr*na ze szok a i winyl chyba takze nie najlepszy. Mam Wish You piekne wloskie wydanie z pocztoweczka, gruba okladka i takze masywna kopertą w stanie NM, kupilem ze 3 lata temu na allegro za jakies wlasnie 20-30zl. Sluchalem kilka razy zaledwie bo az mi szkoda :) I niech mi ktos tylko powie ze wloskie tloczenia i wydania sa do doopy bo spotkalem sie z taka ogolna opinia - zamorduje delikwenta na miejscu :)

No i co mi z tego ze 1 tlok jak okladka osr*na ze szok a i winyl chyba takze nie najlepszy. Mam Wish You piekne wloskie wydanie z pocztoweczka, gruba okladka i takze masywna kopertą w stanie NM, kupilem ze 3 lata temu na allegro za jakies wlasnie 20-30zl. Sluchalem kilka razy zaledwie bo az mi szkoda :) I niech mi ktos tylko powie ze wloskie tloczenia i wydania sa do doopy bo spotkalem sie z taka ogolna opinia - zamorduje delikwenta na miejscu :)

Włoszczyzna to generalnie widomo do czego jest dobra...

Włoszczyzna to generalnie widomo do czego jest dobra...

Nie można skreślać włochów - mam w swojej kolekcji L.P. Black Sabbath "Sabotage" wydanie włoskie które jako jedyne jest na labelu spiral vertigo - inne wydania w tym czasie były już na nems...

Nie można skreślać włochów - mam w swojej kolekcji L.P. Black Sabbath "Sabotage" wydanie włoskie które jako jedyne jest na labelu spiral vertigo - inne wydania w tym czasie były już na nems...

Stones, nikt Cię do skreślania nie namawia. A tak przy okazji: ile masz włoskich tłoczeń w swojej kolekcji vinyli? To jedno?

Pozdro,

Yul

Stones, nikt Cię do skreślania nie namawia. A tak przy okazji: ile masz włoskich tłoczeń w swojej kolekcji vinyli? To jedno?

Pozdro,

Yul

Mam jeszcze sporo reedycji drogich oryginałów na Akarmie i też sobie chwalę.

Ja mam jeszcze Paranoida wloskiego na swirlu Vertigo ale duzo byl grany, takie VG, wiec o jakosci wydania/tloczenia nie moge za bardzo powiedziec bo najzwyczajniej smaży trochę. Za to Wish You NM piekny odsluch, poligrafia tez super.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.