Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Porównywaliśmy w szerszym gronie w/w wydanie na 4LP z pierwszym UK na 2LP

większości się bardziej podobało 2LP - bardziej otwarty dźwięk, wyraźniejsze gitary i lepsza przestrzeń

Moim zdaniem 100zł + wys. za box z 4LP to odpowiednia cena i jeśli ktoś nie ma wcześniejszego wydania i nie boi się częstszego wstawania aby przewrócić stronę to powinien się skusić na to wznowienie

audiokarma.org

jeszcze nie, pieniążki wpłacone

myślę ,że w poniedziałek powinna być, poprosiłem o solidne opakowanie ,więc mam nadzieję ,że poczta nic nie uszkodzi

audiokarma.org

aerosmith get a grip za 416 pln ???!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:-D

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Mnie tam już nic nie zdziwi na aukcjach tego użytkownika:) Płyty wishbone ash, które są wystawiane na kup teraz za 30-40zł u niego idą za 120. Pogratulować, jeżeli na każdej płycie zarabia 10zł, a myśle, że zaraba więcej...czasami pewnie dużo więcej...

aerosmith get a grip za 416 pln ???!!!

Ukryta Zawartość

:-D

Uff, ja swoją sztukę kupiłem tylko za 11€.

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Rzadka płyta, moim zdaniem jedna z lepszych tego artysty, w klimacie M.Davis - tribute to Jack Johnson. Na ebay'u schodzi od 25 do 50$. Tylko wysyłka dosyć drogo u tego sprzedawcy, pewnie trzeba kupić więcej, żeby się opłacało.

Ukryta Zawartość

cześć

Mam pytanie do bardziej obeznanych w temacie czarnych placków-warto kupić ten krążek?

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

nie warto - dźwięk ciemny, mało detaliczny z przewagą basu

a do tego składanka , nienawidzę składanek; zero klimatu, utwory nie układają się tam w całość, a przez to mają się nijak do pojedyńczych albumów

audiokarma.org

nie warto - dźwięk ciemny, mało detaliczny z przewagą basu

a do tego składanka , nienawidzę składanek; zero klimatu, utwory nie układają się tam w całość, a przez to mają się nijak do pojedyńczych albumów

Dzięki. Jeżeli chodzi o Black Sabbath - jakich wydań szukać?

najlepiej Vertigo swirl

Miałem u siebie kilka egzemplarzy Paranoid

WB USA, NEMS , WWA i teraz Vertigo Swirl - ten ostatni gra najlepiej, ogromny bas, czuć masę gitar, bębnów , słychać emocje w wokalu Ozziego

najgorzej wypadł stary NEMS, potem WB USA (z palmami) i WWA

audiokarma.org

NEMS ma takie oldschoolowe brzmienie,raczej dużo środka, takie w moim odczuciu "brytyjskie". Wydania vertigo chodzą drożej, NEMS można kupić od 30-50zł za EX/NM, za vertigo przynajmniej 60zł...

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Jak brzmią reedycje? Warto w to wchodzić?

Kupiłem na próbę Techniczną Ekstazę i więcej tych wznowień nie kupię. Co do NEMS to mam pierwszą płytę i brzmi rewelacyjnie, dynamika wow!, szczegółowość ekstra. Ale Paranoid to już inna bajka, przymulony, zbasowiony dźwięk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Co to za gramofon? Ktoś chyba niezły interes zrobił, w sumie rege 250 zawsze można sprzedać za 500zł lub coś koło tego, więc za gramofon i wkładke wyszło 200zł...Ciężko coś znaleźć w sieci o tym patefonie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Nie jakaś super okazja, ale widziałem, jak używane schodziły w okolicy 2000zł. Może ktoś skorzysta, ale dopytałbym się dokładnie co jest w zestawie, bo jakoś nie jasno to rozpisane.

pzdr

Ukryta Zawartość

Wysłałem zapytanie o skład powyższego zestawu i otrzymałem od sprzedającego informację że opis fabrycznego wyposażenia jest na stronie dystrybutora... Wnioskuję więc że wkładki raczej nie ma ale już nie będę pytał. Dziwnie ktoś sprzedaje...

dokładnie co jest w zestawie, bo jakoś nie jasno to rozpisane.

mam 5.1 i w zestawie nie ma nic szczególnego. mata na fotkach to korek, możliwe że oryginalny bo producent daje cieńki korek. pokrywa to płaskie pleksi które przykrywa talerz i ramię więc od kurzu nie chroni w całości - można do dokupić za jakieś 200zł czy coś koło tego. podkładki pod nóżki tez nie są z oryginalnego zestawu (oryginalne są malutkie i płaskie) ale cena, przy prawie 3k za nowy jest faktycznie atrakcyjna. wkładka to zdaje się ortofon red? do modelu 5.1 nie ma dodawanego ani speedboxa ani niczego innego oprócz cieniutkich kabli. czyli w zestawie jest gramofon z dość dobrym ramieniem węglowym, talerz z mdf, odkręcane nóżki, podstawowy docisk na gwincie,zasilacz, bawełniane rękawiczki, koniec. pokrywa jest dodatkiem.

Wysłałem zapytanie o skład powyższego zestawu i otrzymałem od sprzedającego informację że opis fabrycznego wyposażenia jest na stronie dystrybutora... Wnioskuję więc że wkładki raczej nie ma ale już nie będę pytał. Dziwnie ktoś sprzedaje...

Cham i prostak czyli :-) Jakimż trzeba być pastuchem, żeby tak traktować potencjalnego kupującego ?! Prawdopodobnie wychowany w prlu i niestety niewyuczalny... Olać, bo jeszcze prześle Ci zdjęcie po zakupieniu i każe sp...ć, bo przecież można było zapytać przez zalicytowanie czy to aby na pewno aukcja dotyczy tego gramofonu na zdjęciu :-D

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.