Skocz do zawartości
IGNORED

Faktyczne brzmienie -a przyzwyczajenie

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Po kilku dniach słuchania innego sprzętu(Sony str3800) odniosłem wrażenie że powrót do pioneera A 305 to porazka.A przeciez poprzednio byłem b. zadowolony i było nieżle.Co ciekawsze że ten stary charakter okazał się mało czytelnym Czy to ucho się przyzwyczaja do innego charakteru, czy inne składowe wpływają na percepcje.W ten sposób powstaje "błedne koło".Sony niby "zatarte w szczególach" ,Pioneer zbyt przejrzysty i ostrawy momentami.Oba sprżety raczej klasy popularne , ale żeby tak wpływające na słuch

https://www.audiostereo.pl/topic/37140-faktyczne-brzmienie-a-przyzwyczajenie/

dlatego szukam cos na podmianke zmiast pioneera.Juz praie miałem NADa za grosze.A zmiana kładek w stosunku do Sony-tej lepej niz z Pioneerem?Jestem takze na etapie zamiany glosnikow.Mysle ze caly czas bedzie cos nowego a idealnego roziazania nie bedzie tak jak przypadku digital.Jednak analog torze zostawie sobie na dluzej.

Mimo że sony leciwy '75 miał więcej "mięsa "w dźwieku.Pioneer nowszy a po powrocie chudo zagrał i sucho.

Potwierdza się zasada klasyki epoki analogu. Kundle co grąly przede wszytkim pod CD ,a marginalnie Tuner ,MM, sa do d..y.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.