Skocz do zawartości
IGNORED

Wiadoma prasa na cenzurowanym

Nowy2

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy2, 4 Lis 2007, 15:29

>autor: Galba , Sat 03 Nov 2007 08:37 PM CET

>

>Donald Tusk idzie na otwartą konfrontację z Prezydentem i opozycją. Prowokacyjne ruchy w stosunku do

>Lecha Kaczyńskiego, absurdalne sugestie skierowane do ustępującego premiera, irytujące

>antykomunistów pochwały "heroizmu" SBeckiej agentury. Wyraźnie widać, że nie o zgodę chodzi

>przyszłemu premierowi.

Wiesz co Ty już naprawdę masz strasznie nasrane w tej łepetynie że takie argumenty do Ciebie trafiają. Przecież od razu po wyborach to nasz nadąsany niewidoczny prezydent cały czas dzięki swojemu zachowaniu a także wypowiedziom swoich towarzyszy z partii próbował Tuska sprowokować. Na szczęście Donald wie o co chodzi i nie idzie na wojnę tylko zapewnia o szacunku i chęci i współpracy z Kaczyńskim. Inny scenariusz który mi przychodzi do głowy to ten że galba dostał ten tekst już przygotowany na scenariusz konfrontacji Tuska z preziem i nie zauważył że jednak nic takiego nie ma miejsca. Nowy, jaka pogoda u Ciebie w świecie równoległym?

.lancaster

Pożyjemy zobaczymy.Co do elektoratu PiSu to fakty są jednoznaczne.Ściana wschodnia,wsie i małe miasteczka ludzie starzy,niewykształceni,przegrani( ciekawe jak się czujesz w tym towarzystwie).Przybyło im bo pozyskali wyborców z LPR i Samoobrony.Ten elektorat w miarę upływu czasu wraz z rozwojem gospodarczym,funduszami unijnymi,rozwojem wsi i poprawą infrastruktury,wzrostem wykształcenia będzie malał.I to jest nieuchronne.

Poza tym PiS bez dostepu do rozdziału stanowisk,bez blichtru władzy rozpadnie się.

wojciech iwaszczukiewicz, 4 Lis 2007, 20:27

>Pożyjemy zobaczymy.Co do elektoratu PiSu to fakty są jednoznaczne.Ściana wschodnia,wsie i małe

>miasteczka ludzie starzy,niewykształceni,przegra ni( ciekawe jak się czujesz w tym

>towarzystwie).

Wojciechu - wiesz robisz dokładnie to samo co pisdraki - na tych głosowały wsie a na tych fakty i mity. Może przestańmy w końcu dzielić, co?

Jeszcze jedna uwaga.PO uzyskała nadspodziewanie dobry wynik na wsi co świadczy o tym,że rolnicy też umieją kalkulować.Trzy lata temu PiS,LPR i Samoobrona straszyły ich klęską po wejsciu do UE.I co się okazało?

Okazało sie,że to rolnicy są największymi beneficjentami naszego akcesu do Unii.

Wojciechu, towarzystwo mam multipartyjne akurat więc nie kłopot. Nie dobieram go sobie wg. klucza "poprawności" w tym temacie.

...czy to moja wina ze tym razem ludzie wykształceni i bedacy na poziomie dali sie porobić jak dzieci ?:)

Kaczki sobie spokojnie pobuszują łapiac punkty i pewnie kolejne wybory wygrają jezeli Donaldowi tempo skreślania bajek z listy cudów nie spadnie i czegos pożytecznego oprócz bycia sobą nie zacznie reprezentować...a PO...no cóż jak spełni nadzieje to na kolejna kadencje ma szanse zostać...wielkie nadzieje z tego co słyszę :)

...mam nadzieję ze dzieło bedzie ich godne...czego oczywiście szczerze i z całego serca życzę nam wszystkim.

....obawiam się jednak, ze niewiele zostanie z PO jezeli zamiast brać sie do roboty będa nadal opowiadac czego i dlaczego nie da sie jednak zrobic...słyszałem juz ze Tusk coś pierdnał ze jednak podatków nie obniży ?

To można powiedzieć sztandarowa sciema krajowych pseudoliberałów, ale szczerze mówiac nawet ja uwierzyłem ze co jak co ale liniowy jednak wejdzie...

Pozdrawiam

jar1, 4 Lis 2007, 14:10

Jeden mój znajomy mawiał w takich okolicznościach, że z chamem się nie dyskutuje. Chama trzeba walić w gębę dopóki nie upadnie...

To taka luźna uwaga na temat chłopstwa. Bo okazuje się, że nie tylko w PSLu są ;)

lancaster, 4 Lis 2007, 16:48

>przejrzyj sobie historię KLD, UW :)<

Raczej AWS.

Unia Demokratyczna potem Wolności a ostatnio Demokraci.PL czyli część LID-u. To było, to co sie zostało z UD.

KLD to byli tak zwani liberałowie Gdańscy (z tego uniwerku który słynął z upowszechnienia łapownictwa) i nigdy nic nie znaczyli... Lewandowski - pierwszy teoretyk prywatyzacji w III RP i Boni - specjalista kapuś... Na dokładkę marksista-etatysta Balcerowisz z SGPiS na patyczku jako kukiełek Międzynarodowego Funduszu Walutowego i planu Jeffreya Sachsa.

Ale te wybory wypadły pomyślnie. Bez względu na to co sie dalej stanie, skończył się rewolucyjno katoliski nurt w polityce. Oszołomy wytłukli się sami... Jeszcze tylko w kolejnych wyborach powinno zniknąc PSL, żeby scena polityczna wyglądała normalnie, jak w cywilizowanym świecie.

lancaster, 4 Lis 2007, 20:43

>Tusk coś pierdnał ze jednak podatków nie obniży ? To można powiedzieć sztandarowa sciema krajowych pseudoliberałów, ale szczerze mówiac nawet ja uwierzyłem ze co jak co ale liniowy jednak wejdzie...<

A co ma podatek liniowy do obnizki podatków??? O ile wiem to w czasach rządów SLD także PO proponowało podatek liniowy 15% bez ulg i kwot wolnych. Co oznaczało podwyżkę podatków dla wszystkich którzy zarabiają poniżej średniej krajowej. Bo dzieki kwotom wolnym i kosztom uzyskania przychodu, realna stopa podatkowa zaczyna się od około 12-14%

wojciech iwaszczukiewicz, 4 Lis 2007, 20:38

>PO uzyskała nadspodziewanie dobry wynik na wsi co świadczy o tym,że rolnicy też umieją kalkulować. Trzy lata temu PiS,LPR i Samoobrona straszyły ich klęską po wejściu do UE.I co się okazało? Okazało się, że to rolnicy są największymi beneficjentami naszego akcesu do Unii.<

A co to ma wspólnego z PO ???

Do UE weszliśmy dzięki temu że Leszek Miller wchodził w dupę komu się dało żeby wygrać referendum akcesyjne... Dlatego przegrał politycznie - stał się bezwolny, a rząd nie realizował w zasadzie żadnej sensownej polityki gospodarczej. Nawet nie przeciwstawia się rujnowaniu gospodarki przez monetarystów z RPP.

Rolnicy natomiast mają dobrze dlatego że ich sprawy negocjowane były przez chamów z PSLu, którzy "żywemu nie przepuszczą", a tym bardziej krajom zrzeszonym w starej UE.

Kiedy negocjowano układ akcesyjny, to PO było szalupa ratunkową dla szczurów uciekających z tonącego okrętu AWS.

qubric...zabawne jak ten twój murek trzyma sie cegiełkami na kaczych nózkach.Wszystko tam jest na swoim miejscu trzyma sie jedne drugiego jak pijany płota.Ale artystycznie bez zatrzezen.Tylko to chamstwo ze wsi chyba tego nie zrozumie.Niech zyje Balcerek.

muls, 4 Lis 2007, 21:37

Balcerek to nieudacznik kierowany przez "doradców" na różnych "sympozjach". Bez własnego zdania i przekonań , za to z tendencją do pierdolenia głupot. Wiedzą o tym zarówno urzędnicy skarbowi i celni z czasów kiedy był ministrem jak i pracownicy NBP żegnający go z nieukrywaną radością (za wyjątkiem 13 dyrektorów ze stworzonego przez niego Departamentu Komunikacji Społecznej w NBP).

Zarówno w starej UD jak obecnej LiD są znacznie wybitniejsi ekonomiści od tego pozoranta.

Natomiast na kaczych łapkach PISdraków maszerują ci sami AWS-owscy - spadochroniarze - którzy nie trafili do PO oraz beton PZPR-owski, którego nikt nie chciał na lewicy.

zildjian, 4 Lis 2007, 22:02

>Qubric. Badz laskaw podac wiecej szczegolow o upowszechnianiu lapownictwa na UG.

Był z tego powodu głośny protest studentów na początku lat 90-tych lub pod koniec 80-tych. Było tam ileś postulatów studeckich... Między innymi zarzucano wtedy rekrutację za łapówki i koligacje rodzinne.

Poszukaj w archiwach gazet. Sprawę wałkowano przez kilka dni także w głównych wydaniach wiadomości TV.

Glosna byla ale kilka lat temu sprawa wydzialu prawa,gdzie koligacje rodzinne mialy decydowac o rekrutacji powiazanych z palestra.Wczesniejszych rownie glosnych nie znam. Natomiast, gwoli scislosci, niektorzy ze srodowiska KLD pracownicy naukowi byli albo zdegradowani i pozbawieni prawa prowadzenia zajec lub wyrzuceni- przed okraglym stolem.Jak sie domyslasz,z innych przyczyn.

>Środowisko KLD< jak ich nazywasz - tak samo jak kazde inne - ma na uczelniach uczyć, a nie robić sobie folwark polityczny...

To o czym piszę na UG było po okrągłym stole - pamiętam że wtedy pojechała tam cała ekipa rządowa się lansować. Był tam Janek Krzysio Bielecki i chyba nawet Balcerek założył jakąś mowę wykładową.

Było to w czasach kiedy za studia jeszcze się nie płaciło... No ale >Liberałowie Gdańscy< wymyślili od razu jak zalegalizować łapownictwo na uczelniach. Wystarczyło wprowadzić płatne studia i problem łapownictwa zniknął.

zildjian, 4 Lis 2007, 22:48

>Cieszylem sie,ze wrociles na forum...<

Nigdzie nie wychodziłem... Ale ile czasu mozna pier**lić o kabelkach zasilajacych, albo walczyc z mułami aktywu partyjnego oddelegowanymi tu do robienia PRu (zreszta oni sobie sami strzelili w stopę, bez mojej pomocy).

Qubric 4 Lis 2007, 21:07

mam wrażenie , że nasza scena polityczna powoli się stabilizuje i chyba już nie musimy się obawiać kolejnych partii

typu Samogwałt i LPRowcy . Z PSL będzie trochę trudniej. Już tyle lat się ślizgają.No chyba ,żeby teraz z PO pojechali..

Styl jest taki na jaki zasługuje temat wątku...

Ale zaraz - Jar1, przcież to z ciebie PiSdraki forumowe zrobiły czerwonego towarzysza i kapusia :)))

Nie udawaj że nie pamiętasz... Do podtarcia dupy lepiej nadają sie gazety codzienne - wiesz takie na cienkim papierze :)))

Bez tej "wiadomej" prasy to ciezko byłoby żyć... I dupę w polu mozna nia podetrzeć, i kiełbachę do roboty w nia zawinąc, a i w gumofilce upchać jak za luźne są! I patrz co się porobiło Jar! już byle szczekaczy z jakiejś gadzinówki nawet do sądu wezwać nie można - bo oni k..wa, na wczasach byli!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.