Skocz do zawartości
IGNORED

AA Hyperion III czy dali ikon7

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłbym liczyć na pomoc Kolegów i usłyszeć kilka słów nt. porownania :dali ikon7 z AA hyperion IIIs ?

Preferuję dźwięk dosyć plastyczny i raczej miękki z niekłujacą górą i mocnym zrożnicowanym basem a nie mogę znalezc wpisów które mogłyby porownać te kolumny. ma to grac z c372 w 35mkw. A może Mogliby Koledzy polecić jakieś inne kolumny w tym przedziale? z góry dzięki. moze coś z cabasse?

https://www.audiostereo.pl/topic/37374-aa-hyperion-iii-czy-dali-ikon7/

Panowie, ja wiem że hiciorem jest kerikawon, ale może ktoś słuchał tych modeli i po organoleptycznym porownaniu coś by napisał w w/w temacisku. jeszcze mysle o znienawidzonym cantonie ergo, może jakaś mądra głowa coś pomoże.

...miałem hyperiony IIIs i z perspektywy czasu oceniam, iż nie grały one jakimś specjalnie zróżnicowanym basem... Raczej dość jednostajnym - ale to tylko moja opinia, wg mnie w cenie nowych warto poszukać alternatywy z drugiej ręki.

pzdr

Ja miałem DALI IKON 7, byłem bardzo zadowolony. W tej cennie wspaniała przestrzeń i detaliczność, brzmienie w moim systemie który miałem bardzo plastyczne, bas zwarty, szybki nie specjalnie sprawdzą się w ciężkim brzmieniu i rocku, pozostałe gatunki muzyczne wspaniale (oczywiście w tym zakresie cenowym). Tak bardzo odpowiadało mi brzmienie DALI że po kilku odsłuchach innych kolumn kupiłem znowu Dali tylko z serii MENTOR. Polecam

Gustaw, 3 Lis 2007, 20:51

>americano, 3 Lis 2007, 20:48

>

>>Gustaw

>>zamilcz i ucz się od profesjonalisty! ;)

>

>Panie americano !

>Melduję wykonanie zadania ;-)

Uważj bo teraz gustaw jak abw za dobre rady możesz skończyć żle,,, :-) Nie foruj jednej marki konkurencja czuwa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.