Skocz do zawartości
IGNORED

swietny amplituner czy bdb wzmacniacz?

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

co lepiej kupic ?swietny amplituner np.sansui czy jakis wzmacniacz np Akai?podalem przykladowych producentow.....ogolnie w latach 70wiekszosc producentow skupila sie na amplitunerach i wlasnie na nie poszedl najwiekszy nacisk.....poza tym ceny amplitunerow sa wiele wyzsze od wzmacniaczy z podobnej polki?chce posluchac dobrego stereo z Bose 601 i 901 (mam oba komplety i nie mam zamiaru ich sprzedawac)

https://www.audiostereo.pl/topic/37393-swietny-amplituner-czy-bdb-wzmacniacz/

Witam. Osobiście doradzam wzmacniacz. W amplitunerze połączone są dwa urządzenia, a to dodatkowe zniekształcenia. Mam w domu do porównania dwa takie systemy czyli amplituner, a po drugie stronie wzmacniacz i osobno tuner - różnica jest duża. Amplitunery są droższe bo bardziej pożądane, najczęściej podłączane do komputerów :-) Co do producentów nie mogę doradzić bo nie znam kolumn które Ty posiadasz.

Jak BARDZO dobre stereo to zawsze wzmacniacz, jak dobre stereo to ampli

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam.Nie zawsze amplituner gra gorzej niż oddzielny wzmacniacz.Ale amplituner musi być jeden z najwyższych w serii i pochodzić z okresutzw "wojny amplitunerów"Osobiscie posiadam dwa takie urządzenia i jak dotąd zaden wzmacniacz ,który miałem ,nawet nie zblizył się do ich poziomu.Niestety bardzo trudno zdobyc coś takiego w dobrym stanie,a i kase trzeba sporą na to przeznaczyć.Z sansui polecałbym G-9000.Z nowymi urządzeniami jest tak jak piszą inni na tym wątku.Teraz amplituner to niestety nic specjalnego.Jako ciekawostke wrzucam parametry i zdjecie G-9000.

Hersteller

Sansui

Typ

G 9000 / G 901

Quadro

nein

Eingänge

Phono mag 1:

2,5 mv 47 kOhm

Phono mag 2:

2,5 mv 47 kOhm

Mikrofon:

6 mV 6 kOhm

Radio:

150 mv 47 kOhm

Aux:

150 mv 47 kOhm

Band:

150 mv 47 kOhm

Monitor:

150 mv 47 kOhm

Sinusleistung

2 * 165 W (DIN)

Musikleistung

Klirrgrad

0,025%

Intermodulation

0,025%

Frequenzgang

0 Hz - 200 KHz +-0,2 dB

Ausgänge

2 * 2

4 - 16 Ohm

Klinke

8 Ohm

Überlastschutz

ja

Empfangsbereiche

UKW

88 -108 Mhz

MW

530 - 1605 kHz

Abmessung

560 * 201 * 495 mm

Gewicht

26,9 Kg

Preis

?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podobno stare ampli sansui grają lepiej od ich starych wzmaków :) więc to, że zawsze lepszy wzmacniacz od ampli nie jest regułą, tak jest zapewne w przypadku nowych produktów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.