Skocz do zawartości
IGNORED

Komputer+Projektor a HD

kyaro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moje pytanie dotyczy ogladania filmow (HD x264 MKV) . Posiadam kompa ( karta graficzna GF 6600) i projektor Mitsubishi HC1100 czy jesli polacze to kablem DVI(komp)-HDMI (projektor) bede mial jakosc obrazu HD (720p)?

Czy moze musze posiadac karte graficzna z wyjsciem HDMI aby to wszysko dzialalo?

Dodatkowe pytanie.

Posiadam dvd z hdmi i aplituner z hdmi czy to wszystko powinienem podlaczyc kablami hdmi czy dvd do amplitunera polaczyc coaxial a z amplitunera do projektora kablem hdmi?

W sumie to projektor posiada tylko jedno wejscie hdmi wiec musze wybierac albo komp podlaczony kablem dvi-hdmi albo dvd+ampli+projektor kablami hdmi

Czy moze podlacze kompa z projektorem kablem dvi-dvi ....no ale czy bede mial jakosc HD nie podlaczajac kablem HDMI?....brrr ciezki temat dla mnie:/

Jesli macie jakies pojecie jak to wszystko popodlaczac i jakimi kablami prosze o pomoc .

sorki ale jestem noobem w tych sprawach i te wszystkie kable mnie przerazaja:/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37425-komputerprojektor-a-hd/

witam

podłacz komputer do amplitiunera kablem dvi-hdmi i w drugie gniazdo dvd też przez hdmi a z ampli hdmi do projektoea i masz wszystko załatwione. oczywiscie ze przez hdmi będziesz miał na projektorze hd ale tylko 720 p lub 1080 i bo takie rozdzielczxości przyjmuje, mozesz jeszcze podłaczyc dzwięk z kompa do ampli optykiem no i masz swoje hd razem z dzwiekiem

pozdro

dodatkowo....

czy ja musze kupowac te drogie kable??czy zobacze roznice az tak wielka?

kurna kabelek taki jak chce to u jednych na allegro po 30zl a u innych za 300zl:/

musze kupic HDMI-HDMI - 2m

HDMI-HDMI - 1m

HDMI-DVI - 2m

Optical - 2m

Mozecie mi polecic jakies rozsadne aukcje na Allegro?

Witam :)

Filmy w x264 720p powinny chodzić bez problemu przy zastosowaniu kodeka CoreAVC

Ja mam a64 3200+ @ na 2400mhz nforce4 1gb ram 6600gt i x264 MPEG-4 AVC 720p chodzi płynnie. 1080p da sie oglądac ale tak do ok 7500kbps bo powyżej to już kompa niestety zatyka i rozjazd dzwięku z obrazem tak ze obejzec sie nie da.

Kabel mam 5m Hdmi-hdmi i przejsciówka Hdmi-dvi. Imo lepsze rozwiazanie bo taki kabelek jest bardziej uniwersalny od hdmi-dvi. Kosztował około 80zł. Chodzi bez zarzutu.

Schemat mojego połaczenia:

HD70-(hdmi---5m-----hdmi)-(hdmi-dvi)-HTPC-(coax---5m---coax)-amplituner

Dvd sugerował bym sie pozbyć. Z PC bez problemu też mozna obejżec (6600 ma wsparcie PureVideo wiec z mpeg-2 sprawdza sie to lepiej moim zdaniem niż stacjonarne dvd ze skalerem. Mniej kłopotu, mniej kabli :)

Bezpośrednie połaczenie projektora i PC to lepsza kontrola parametrów obrazu. Obawiam sie ze amplituner może mieć problem z akceptacja niestandardowych parametrów np. odświeżania na 48 albo 72hz no i innymi rozdzielczościami. Jak dla mnie to zbędny element toru wideo nic do niego nie wnoszący.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.