Skocz do zawartości
IGNORED

lepiej sub + podstawkowe czy podłogowe

pytalski

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

chciałbym zapytać co będzie lepsze w moim przypadku -

(pokój 25 m. kw połączony z kuchnią 15 m.kw - układ otwarty), wzmacniacz kenwood ka 3080 moc 70W-100W/4-16 ohm.

w tej chwili posiadam kolumny podstawkowe wharfedale diamond 7.2 (70/100W przy 8 ohm.)

ostatnio zrobiłem w domu imprezę i niestety głośniki musiałem wymienić.

rozważam zatem zwiększenie mocy kolumn - czy zrobić to dokupując subwoofer czy sprzedać podstawkowe i kupić podłogowe o większej mocy (jeśli tak to jakie do 1500zł i o jakiej mocy)

pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc w temacie.;

raczej napiszą ci, że tylko podłogowe. dobrym pomysłem byłoby wydanie tych 1500zł na subwoofer, wtedy byś miał jako taki do słuchania muzyki odpowiedni. tak kolumny takie z tanim subwooferem ( takim do 1000zł typu jakaś koda ) do słuchania muzyki mało nadawać się będą, bedziesz miał zbasowione muczenie. tak mi sie przynajmniej wydaje. ja polecałbym jakieś używane podłogówki, moc chyba ma drugorzędne znaczenie. pozdro

Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest kupienie używanych kolumn podłogowych. Myśle ze za cene 1500 zł będą one dość przyzwoite. Jednak nie liczył bym na osiągnięcie przez nie wysokich poziomów głośności basu(wspomniane było coś o imprezie:P) Oczywiście kupując za tą cene suba zrobisz nieco większy hałas:) np.JBL E 250

1. Jeśli sub ma być wyłącznie i tylko do imprez to zakupił bym jakąś KODĘ po 4 kieliszku już nikt nie zwraca uwagi co i jak gra.

2. głośniki ( wysokotonowe ) można sfajcyć od zniekształceń które występują przy głośnym słuchaniu.

3. za 1500zł ŻADNE podłogówki nie zagrają basem jak... z subwooferem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.