Skocz do zawartości
IGNORED

Jakimi samochodami jeżdzicie?

jareks91

Rekomendowane odpowiedzi

martens, 15 Lis 2007, 23:32

Z tymi planami to też po części tak, że mają na nie wpływ nie tylko ceny samochodów ale i inne okoliczności. Ceny samochodów są obecnie moim zdaniem dosyć niskie. Należy jednak zauważyć, że składki ubezpieczeniowe są stosunkowo wysokie (przynajmniej moim zdaniem). A jak się nie ma za bardzo zniżek, to trzeba na początek wybierać auta przy których nie zbankrutujemy na ubezpieczeniu a i z czasem dojdziemy na nich do zniżek. I wtedy już można sobie pozwolić na nieco większe auto.

Osobiście też uważam, że jednak potrzebuję dwóch samochodów - jeden tani którego nigdy nie będzie szkoda (żeby np pojechać po ziemniaki, przewieść worek cementu itp.) a drugi droższy do spokojnego użytkowania (do pracy, do kina, teatru, kościała itp.)

Auta którymi na codzień jeżdzę - Daewoo Tiko 98r (niestety parę dni temu sprzedane) Fiat Seicento 02r (nie polecam) VW Polo 98r (polecam)

Co do wpisu andrea - ojciec często zmienia auta i miał Opla Vectrę, Signum i Hondę Accord wszystkie nowe z salonu. Jechałem nimi i opel nie ma w żadnej kategorii startu do hondy. Pozatym jeżeli jezdzisz nauboższymi wersjami to także daje to zły ogólny obraz auta - honda którą miałem okazję jechać była wyposażona w dizla 2,2 - 140 koni i szło to nieźle.Miała najlepsze wyposażenie na rynku - wszystko na prąd , skóra, grzane siedzenia, podwójny elektryczny szyberdach itd - chyba żaden popularny opel nawet w najbogatszych wersjach nie jest tak wyposażony. Tłumienie nierówności na dobre 5.

Vectrę z którą miałęm styczność oceniłbym sumując wszystkie jej wady i zalety na słabe 3 (poza silnikiem który grzał naprawdę przyzwoicie)

Dzisiaj jeden model auta klasy średniej w najuboższej i najbogatszej wersji to są tak naprawdę 2 różne pojazdy - nie wystarczy jechać jedną wersją żeby wyrobić sobie pogląd.

Mein Traumwagen ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Ja czymś takim.

Co prawda, teraz ma inny kolorek bo to stare zdjęcie z wakacji. Obecnie mam bardziej khaki i nowe alu felgi.

W przyszłym roku planuję sportowy wydech i przyciemniane szyby.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla mnie określenie dresiarskie dla BMW wynika tylko z tego jacy ludzie nimi jeżdzą.

Osobiście sądze ze te samochody są jedne z najlepszych wystarczy popatrzeć np. na engine of the year gdzie dostają masę nagród za świetne silniki. Jestem antyfanem tuningu samochodów(oprócz tuningu fabrycznego) a młodzi ludzie często zabierają sie własnie za E36 a wynik przewaznie bywa żałosny psując bardzo dobry fabryczny wygląd.

Ponieważ moto to moja "główna" pasja, też się wypowiem.

1) A8 D2 - seryjne audio+ wzm. monacor+sub na Hertz ES250, w planach wymiana fabrycznej jednostki sterującej na nowszą fabryczną jednostkę sterującą ;)

2) Passat B5 - seryjne instalacja głośnikowa przód, tył + pioneer DEH6900

3) Mercedes W202 - seryjne instalacja głośnikowa przód, tył + pioneer DEH7700

W pogodne dni leciwa MZ ETZ250, brak audio ;)

W planach 530D e39.

Ukryta Zawartość

post-3744-100009230 1195493600_thumb.jpg

post-3744-100009231 1195493600_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tez zawsze podobaly mi sie audi - ale A8 to troszke zaduze auto - wielki problem z zaparkowaniem i wogole czasami mozna stracic lusterka w waskich uliczkach - auto stworzone do dluzszych podrozy - i to co w audi mi sie podoba najbardziej - niezawodnosc

Duże gabaryty jakoś nigdy mi nie przeszkadzały, nawet w jeździe miejskiej, choć fakt, czasem trzeba trochę pomanewrować. Zaletą takich aut jest niewątpliwie komfort, wyposażenie, osiągi... Chyba dlatego lubię takie samochody.

Natomiast bezawaryjność w Audi (i nie tylko) wcale nie stoi obecnie na wysokim poziomie... Skończyła sie niestety era praktycznie bezobsługowych VW czy Mercedesów...

A pochodzę z bardzo małej wioski w okolicach Tarnowa, często nie znaczonej na mapie :)

Łza się w oku kręci. Wyruszamy z kolegami na Audio Show. Ten z tyłu, buduje designerskie elektrostaty. Zabrał chłop całą teczkę zdjęć, myślał że się komuś spodobają. Niestety, na A2 zgarnął nas patrol za zbyt nadmierną prędkość i nici z wystawy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

konradwo, 20 Lis 2007, 23:48

>Nie wprowadzaj więc Rolanda w błąd, bo słusznie rozumuje

ok -ok... juz nic nie mówię (Roland wyzwał Cię od wieśniaka albo mi się tak wydało a ja mu piszę aby nie wyzywał zaraz wszystkich bez podstaw od wieśniaków - ale ok - mogę się mylić ;)

Moim zdaniem ciekaw był gdzie mieszkam i jeśli tak to w pewnym sensie zgadł - mała wioska w małopolskim.

Ale nie znam człowieka i jego intencji więc mogę się mylić :) Może wypowie się jeszcze w temacie.

Tak czy siak, wcale by mnie to nie obraziło. Znam swoją wartość.

W każdym razie dziękuję za obronę camle :D

Moje autko w chwili obecnej to seryjna Alfa Romeo 156 2,4 jtd i myślę, że zostanę przy tej marce na dłużej bo jeździłem wieloma samochodami w tym też teoretycznie lepszymi, nowszymi, mniej zawodnymi ale tylko ta włoszka daje mi taki fun :)

>alcol

Jeśli szanowny kolega pozwoli to poradzę mu coś....

Rozważ sprzedaż swojego autka bo może będziesz musiał dokładać do niego! Te auta sa bardzo awaryjne a części do nich dosyć drogie... Nie zastanawiało Cię czemu używana, piękna Alfa 156 jest aż tak tania? (właśnie przez jej awaryjność)

Zgadzam sie ze wnętrze tego autka cieszy oko (wersje ze skóra są przepiękne!) i sylwetka auta tez jest kuszaca a i osiagi silnika są znakomite jak na swoje pojemnosci :) Sam rozwazalem zakup takiej Alfy ale znajomy mechanik przytoczyl mi pare przykladow jego klijentow i zwątpiłem. Stanowczo odradzał mi ten samochód!

Poczytałem też na forach Alfy opinie użytkowników i zapadla mi w pamieci jedna anegdota:)

"Dlaczego kierowcy Alfa Romeo w mieście nie pozdrawiają się? Bo już rano wszyscy witali sie w u mechanika :) "

To mi wystarczyło :)

Życzę Ci z całego serca żeby Twoja Alfa nie psuła się :)

156-tka to bardzo piękna sztuka w której sam niemal sie zakochałem... szukając fury :)

Ukryta Zawartość

moze nie samochody - ale fury wypasione :))

i dla przestrogi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

HASAN, 22 Lis 2007, 12:40

A miałeś takie auto i jeździłeś nim, czy Twoja opinia jest tylko zasłyszana? O autach różnych marek krąży wiele dziwnych opowieści, sam mógłbym w ten sposób skrytykować parę wynoszonych zazwyczaj na piedestał "nieawaryjności" modeli. Jednak nie robię tego, bo taka krytyka produktu masowego na podstawie jednego egzemplarza nie ma sensu. A części do większości aut są po prostu drogie - te oryginalne.

pzdr.

kangoo, 22 Lis 2007, 16:44

>Jednak nie robię tego, bo taka krytyka produktu masowego na

>podstawie jednego egzemplarza nie ma sensu.

Ukryta Zawartość

Racja, tu np wyniki z bardziej reprezentatywnej próby.

Alfa 156 wypada średnio. Miejsce 120 wsród 3 letnich, coś jak np modele Citroena, ale i tak lepiej np niż niektóre modele Mercedesa klasa (M, V i G)!

Tak a propos

Kangoo ma miejsce 143 ;-)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.