Skocz do zawartości
IGNORED

Porządne DVD z dobrym Audio i Divx

BCQ

Rekomendowane odpowiedzi

Z tańszych raczej nie widzę kandydata - dawniej dobrze grały Samsungi ale ostatnio (choć wizyjnie w swojej klasie są absolutnie poza wszelką konkurencją) coś im to audio przysiadło, niestety.

Możesz poszukać używanego HD 945-950. Dzwięk jak na DVD bardzo dobry i do tego świetny obraz. Z DIVX gorzej ale czasem udało mi się coś na 945 odtworzyć... :)

Philips 963SA z używek - dźwięk genialny ale nie ma skalera więc - d*** :(

Philips 9000 - już było o tym wyżej - psuje się niestety. I wygląda okropnie! :)

Zostaje Ci (ale to już drogie zabawki) - Yamaha DVD-S2500 (ok 750 euro na wyprzedażach, w UK hiba jeszcze taniej)

Yamaha DVD-S2700 (gra i wygląda jak milion dolarów tylko ta cena... :( )

Marantz DV7001 - mój osobisty typ. Około 700 euro po przeliczeniu z funciaków w Irlandii Północnej. Nawet nie trzeba jechać na terytorium okupowane bo przysyłają do domu. ;)

A do DIVX najlepiej MAntę - co racja to racja, choć polecałbym też zainteresować się Panasłonikiem S51. Wielce ciulowy skaler, obraz na plazmie makabryczny ale gdy zapuściłem DIVX to mi szczęka opadła. Panasłonik robi coś magicznego z tym formatem, DIVX może nie wygląda jak DVD, ale daje się oglądać bez obrzydzenia a to przy płaskim ekranie już duży komplement... ale i tak poszedł do pokoju córki. Z tanich DVD tylko Szajsung - jeśli idzie o obraz.

A do DiVX naprawdę polecam Mantę. To optymalne i tanie wyjście.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czemu? Ja kupiłem Szajsunga HD945 w sklepie na przecenie za 350 zeta... można.

I nie powiesz mi że Szajsung nie jest porządny.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

mobor, 18 Lut 2008, 21:20

>Porządne za 700zł ...

>dowcip

i czym tu się tak podniecać ? nawet jak kupisz dvd za pare tys. pln to co z tego ? owszem różnica w jakości obrazu między tanim dvd jest ale nie jest to przepaść żeby uzasadnione było tyle kasy dopłacać...

przepaść to masz ale między obrazem z najprostszego 720p a tym swoim wypasionym dvd - czy obecnie kiedy tv HD wchodzi powoli do powszechnego użytku jest sens płacić tyle kasy za drogie dvd ? otóż nie ma żadnego, chyba że ktoś nie ma co robić z pieniędzmi...

don111 - masz dużo racji ale ja na przykład zupełnie poważnie myślę o Marantzu DV7001, bo nie chcę zagracać domu setką odtwarzaczy i Marantz byłby także i do CD/SACD.

Wtedy to ma sens.

Natomiast zapewniam że obraz z Samsunga HD 870(tanie DVD) spokojnie wystarczy do przesiadki na gęsty format. Czasem dech zapiera - nigdy bym nie przypuszczał że tanie DVD może tak wymiatać. Mój HD945 nie jest tak dobry ale też daje radę.

do divx jakiś uniwersalny odtwarzacz proponowany przez kolegów, a do stereo zewnętrzny dac i po kłopocie, wtedy i ściezka dźwiękowa z filmów divx bedzie dobra, a jakość stereo na zewnętrznym dac jeszcze lepsza od wszystkiego co tu polecono wczesniej

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.