Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Są tacy, którym podoba się w Unii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Może fajna jest ale nie sądze by wiedziała o co chodzi...dowie się za parę lat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tak, Olek jest za unio i dlatego polubił ładno Jole..

widzicie ten gest ramienia POparcia- to dla uni

bo łone takie ładne

dlatego łona zostanie prezydentem a nie Don

bo ładna jest jak łunia

(lifinguje się do skutku, tak jak traktat Lizboński)

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już mi trochę brakowało inteligentnych wpisów helmuta no i proszę: jak nie Kiszczak to Kwaśniewski. Pewnie zachwycony swoją błyskotliwością :-). Startuj helmut na posła z PiSS!

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 5 Paź 2009, 00:39

>Brzydka źle, ładna to głupia.

>To całe antyunijne pierdolenie jest po prostu żałosne. Ubierzcie się w łapcie i do ziemianek!

no ale jak ładna kwaśniewska?

liftingowana

jak traktat z lizbony głosowany do skutku

a Ewa Braun też ładna była i też POpierała

mitteleurope

:)

Jaro_747, 5 Paź 2009, 00:08

>Są tacy, którym podoba się w Unii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żałosne sieroty przytulają się do równie żałosnego Pigmeja który szykuje kolejny żałosny spektakl:

"Minister Stasiak nie podziela opinii rządu, że należy spieszyć się z podpisaniem dokumentu. Jego zdaniem data podpisania nie ma znaczenia dla naszych unijnych partnerów. Władysław Stasiak dodał, że nie będzie dziś konferencji prasowej, na której Lech Kaczyński ogłosi podpisanie traktatu lizbońskiego.

To nowość. Jeszcze wczoraj prezydencki minister Mariusz Handzlik mówił, że Lech Kaczyński podpisze traktat bez zbędnej zwłoki."

To samo mówił Stasiak, że nie wspomnę o samym Oswobodzicielu Kaukazu. Ciekawe jak teraz będą wykręcać kota ogonem co zdaje się jest główna PiSsowską specjalnością.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747,

Spokojnie, wszystko po kolei.

Dzisiaj jest dzień Mirosława Drzewieckiego i nietaktem byłoby rywalizować z nim o nagłówki. Niech się nacieszy sławą.

Przyjdzie czas na Traktat, tak jak przyjdzie czas na Kamińskiego...

""Zdajemy sobie sprawę, że w oparciu o dawną bazę możemy najwyżej powtórzyć wynik z poprzednich wyborów. A nam nie o to chodzi. Chcemy przejąć władzę" - mówi wprost Jarosław Kaczyński."

Ciekawe jak?

Chyba , że władza sama wpadnie mu w ręce bo PO skompromituje się tak jak wcześniej SLD. Czyżby na taki rozwój wydarzeń liczył Genialny Strateg?

Jeżeli tak, to Kamińskiego będzie bronił jak niepodległości a może nawet bardziej :-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro, "choćbyś nie wiem jak się natężał", to nie przysłonisz faktu że Platforma Obywatelska to zgraja Typów Spod ciemnej Gwiazdy.

Kaczyńscy mogą być mali w sensie cielesnym i mentalnym i tak dalej ale kudy im tam do tych złajdacznych,kryminalnych świń.

• Redaktorzy

Ciekawy ten wpis J.Kaczyńskiego. Nawet nie wysila się na deklaracje o jakimś programie dla Polski, który PiS zamierza być może wprowadzić. "Chcemy przejąć władzę", a jak ją przejmiemy, to porządzimy. Na ile to lepsze od obecnych władz, nie wiadomo, ale można wnioskować, że na tyle, na ile obliczę Jarosława jest ładniejsze od buźki Donalda. Nie za wiele. Ale w sumie, to jego problem nie mój.

Bardzo dobra jest ta szczerość. Odkąd mydlenie oczu o jakiejś Polityce Miłości, która okazała się Polityką Robienia Loda, czy Lodów doprowadza już społeczeństwo do wymiotów, to "chcemy przejąć władzę" jest jak szklanka miętowej herbaty.

>vereker, 5 Paź 2009, 12:40

>Kaczyńscy mogą być mali w sensie cielesnym i mentalnym i tak dalej ale kudy im tam do tych

>złajdacznych,kryminalnych świń.

Straszne z nich dupy, ze przez dwa lata nie powsadzali tych kryminalistów a na koniec jeszcze im władzę na tacy oddali. W sumie to posunięcie do tej pory pozostaje zagadką. Czyżby Genialny Strateg przewidział światowy kryzys?

Jestem Europejczykiem.

>bruner_, 5 Paź 2009, 12:52

>to ty Redaktor w programy wierzysz?

A co? Prezes nie wierzy w swój tzw. "przewrót moralny"? Czyżby był oszustem i kłamcą jak wszyscy inni politycy?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 5 Paź 2009, 12:55

>Straszne z nich dupy, ze przez dwa lata nie powsadzali tych kryminalistów

Mieli aresztować Chlebusia awansem???

Wódz jest genialny ale nie aż tak.

Jaro_747,

Wszyscy, którzy nie cierpią PiS i bezkrytycznie popierali PO w l. 2005-2007 są sami sobie winni. Uważali, jak niektórzy tu nadal, "że wszystko jest lepsze od tych buraków i hitlerowców". I cieszyli się, jak Pitera z Komorowskim i Niesiołowskim, siedzieli ciągle w studiach telewizyjnych i szydzili z Kaczorów i przystawek. Czasem jakiś dziennikarz dla odmiany spytał Platformersów delikatnie o program, o ustawy... I wystarczały zapewnienia, że wszystko jest pod kontrolą. Potem była lekka konsternacja, kiedy PO po dojściu do władzy tygodniami nie miała żadnych ustaw do głosowania (w tym w swej sztandarowej dziedzinie służby zdrowia - kto dziś pamięta o tych ustawach, co to się "właśnie kserowały"?). Ale wszyscy świetnie się bawili laptopami Ziobry i zakładaniem komisji śledczych, które po 2 latach znalazły... co znalazły. Wszystkich zajmowały zabawy samolocikami i podniecało "kto kogo". A jeszcze przed wyborami 20007 r. nikt nie zadawał sobie pytania, skąd bierze się ta pewność siebie ludzi, którzy są kompletnie do władzy merytorycznie nie przygotowani. A przecież wielu z nich już na kilku stołkach w życiu siedziało i wie, że to nie są honorowe prezesury. Teraz zaczyna bić w oczy, że ich pewność siebie wynikała nie z przygotowania i ciekawych pomysłów, ale zwyczajnie z posiadania pleców. Tyle, że jak pękła pięknie uprasowana koszula, to okazało się, że te plecy, choć może i mocne, to tatuaży trochę na nich za wiele.

Więc proponuję nie martwić się, że PiS liczy na słabość Platformy zamiast na własne cnoty, tylko uderzyć się w pierś, że samemu kiedyś liczyło się właśnie na słabość PiS. I podjąć męską decyzję - trzeba odpuścić PO i zrobić na scenie politycznej miejsce dla partii, która będzie od niej naprawdę lepsza i będzie mogła konkurować z PiS nie tylko PR-em (niekoniecznie musi to być SD, ale moim zdaniem, im dłużej hołubiona będzie Platforma, tym dłużej w jej cieniu rosnąć będzie SD).

Corny, Jary et consortes pokładają w Peło taką samą nadzieję jak Żydzi w komuniźmie.

Zasadniczo, komunizm niewiele ich obchodził, no ale gwarantował im coś ważniejszego.

• Redaktorzy

"Wszyscy, którzy nie cierpią PiS i bezkrytycznie popierali PO w l. 2005-2007 są sami sobie winni. Uważali, jak niektórzy tu nadal, "że wszystko jest lepsze od tych buraków i hitlerowców".

Corny, pracuj nad logiką. Gdzie tu w twoim własnym wpisie widzisz definicję bezkrytycznego popierania? Przecież jedno twoje zdanie diametralnie przeczy drugiemu.

widzę, że niektórzy już wszystkich osądzili, wydali wyroki, wszystkie psy świata powiesili na platformie.A ja zadam jedno krótkie pytanie- skoro są winni, to z jakiego paragrafu będą odpowiadać? no , panowie prawnicy, z którego? moralnie są do dupy, to fakt, ale pod wzgldem karnym? przypomnę wszystkim osądzaczom, iż polskie prawo uznaje oskarżonego za niewinnego, do czasu wydania wyroku! vereker nazwał ich nawet kryminalistami, nic bardziej głupszego nie widziałem.Otóż w myśl prawa, kto publicznie oczernia,znieważa drugą osobę,i to publicznie, odpowiada z paragrafu 2, art.212 KK, który przewiduje za ten czyn do 2 lat pozbawienia wolności.I kto tu może być kryminalistą, wg terminologii verekera?

hubertus, 5 Paź 2009, 13:13

>widzę, że niektórzy już wszystkich osądzili, wydali wyroki, wszystkie psy świata powiesili na

>platformie.A ja zadam jedno krótkie pytanie- skoro są winni, to z jakiego paragrafu będą odpowiadać?

>no , panowie prawnicy, z którego? moralnie są do dupy, to fakt, ale pod wzgldem karnym?

moralnie to dla ciebie mało?

facet który doszedł do władzy na polityce miłości, a jak słusznie zauważył Vereker zamienił ją na politykę robienia loda to mało?

uważasz, że PO powinna rządzić tym krajem, dopóki nie będzie twardych dowodów (najlepiej od Bondaryka, a nie Kamińskiego) na to, że szef tej partii bierze kasę za ustawy?

>corny, 5 Paź 2009, 13:02

>Jaro_747,

>Wszyscy, którzy nie cierpią PiS i bezkrytycznie popierali PO w l. 2005-2007 są sami sobie winni.

Zmęczony już jestem powtarzaniem, że fanem PO nie jestem i nie raz krytycznie o nich pisałem.

>Więc proponuję nie martwić się, że PiS liczy na słabość Platformy zamiast na własne cnoty, tylko

>uderzyć się w pierś, że samemu kiedyś liczyło się właśnie na słabość PiS. I podjąć męską decyzję -

>trzeba odpuścić PO i zrobić na scenie politycznej miejsce dla partii, która będzie od niej naprawdę

>lepsza i będzie mogła konkurować z PiS nie tylko PR-em (niekoniecznie musi to być SD, ale moim

>zdaniem, im dłużej hołubiona będzie Platforma, tym dłużej w jej cieniu rosnąć będzie SD).

O tym też pisałem, ale diagnoza była inna. Cała nasza scena polityczna jest kompletnie popierdzielona. SLD to partia liberalna, prawica broni osłon socjalnych i nierentownych zakładów państwowych, liberałowie boją się cokolwiek ruszyć a po wyrzuceniu z parlamentu populistów wszyscy pozostali ochoczo wskoczyli w ich buty.

Ale PiS nie jest i nie będzie żadnym ratunkiem, bo pod narodowo-prawicowymi sztandarami uprawia socjalistyczno-populistyczne idee zajmując na scenie politycznej miejsce dla prawdziwej cywilizowanej prawicy.

I właśnie dlatego kopię w dupę Kaczory, a nie dlatego że wierzę Tuskowi.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"zamiast się dowalać, podaj jakiś konkret, co czemu przeczy"

Nie muszę, bo sam go podałeś w drugim zdaniu. Piszę przecież, ż przeczysz sobie sam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.