Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>corny, 5 Paź 2009, 13:17

>moralnie to dla ciebie mało?

Dla waraktora mało, twierdzi, że to kryminaliści. A gdzie dowody, dowody, dowody jak mawiał klasyk Cyman-Cymański ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Jaro,

A niech się Kaczy nazywają prawicą, a są lewicą - dla inteligentnych ludzi to chyba nie problem?

Tym bardziej, że innej lewicy nie ma, bo SLD jakie jest każdy widzi.

Moim zdaniem lepiej, żeby partia lewicowa nazywała się prawicową, niż partia załatwiaczy nazywała się partią liberalną.

Trzeba więc sobie zadać jeszcze raz to samo pytanie co 2 lata temu - co jest mniejszym złem?

(bo ja cię absolutnie nie namawiam, byś wierzył, że PiS jest jakimś ratunkiem)

cornuś, ty słabo kojarzysz- przecież napisałem, iż moralnie są do dupy, co mam jeszcze napisać? powtarzać za verekerkiem iż to są kryminaliści? na dzień dzisiejszy wg prawa nie są i tyle.Jedynym egzaminem są przedterminowe wybory, w których gawiedź wybierze następnych tzw uczciwych i tyle.Do nastepnej afery

hubertus, 5 Paź 2009, 13:13

>vereker nazwał ich nawet kryminalistami, nic bardziej głupszego nie widziałem.Otóż w myśl prawa

Otóż w myśl prawa to w latach czterdziestych można było zagazowac żyda. Lege artis.

Oczywiście typowemu wykształciuchowi nigdy nie przyjdzie na myśl że może być barbarzyńskie czy zbójeckie prawo, bo to "teorie spiskowe".

Kaczory totalnie i nieodwołalnie zablokowały prawą stronę sceny politycznej, SLD lewą a PO usadowiło się w centrum. Niech ktoś wskaże mi JEDNĄ udaną niezależną inicjatywę polityczną w ciągu ostatnich lat. Istniejący układ solidarnie zablokował dla innych kasę którą trzyma dla siebie i dopóki któraś z funkcjonujących partii nie rozpadnie się na zmiany nie ma co liczyć.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 5 Paź 2009, 13:28

>Dla waraktora mało, twierdzi, że to kryminaliści. A gdzie dowody, dowody, dowody jak mawiał klasyk

>Cyman-Cymański ;-)?

Już tam Oberprokurator Czuma żadba żeby żadnych dowodów nie było. Zginą akta, albo zaleją je w piwnicy fekalia a z pistoletu ktoś pościera ślady linii papilarnych. A bo to nie ma w tym doświadczenia?

Jaro_747, 5 Paź 2009, 13:38

>Trzeba być kompletnym debilem i wypiardkiem żeby porównywać nasz kraj do hitlerowskich Niemiec.

Powtarzasz toczka w toczkę argument Szimona Peresa.

Już od dawna wiadomo ześ Gudłaj a pojęcie "alegoria" jako pochodzące ze znienawidoznej tradycji łacińskiej jest ci obce.

• Redaktorzy

"Oczywiście typowemu wykształciuchowi nigdy nie przyjdzie na myśl że może być barbarzyńskie czy zbójeckie prawo, bo to "teorie spiskowe"."

Barbarzyńskie i zbójeckie prawo to dla ciebie takie, które nie pozwala na karanie przed udowodnieniem winy, tylko na podstawie osądu ludu. Dla mnie to żałosny populizm, rozumowanie motłochu, który ma to do siebie, że gdy zastosuje się przeciw niemu zasady, które propaguje, zwykle piszczy jak zarzynany.

Redaktor, 5 Paź 2009, 13:44

>Barbarzyńskie i zbójeckie prawo to dla ciebie takie, które nie pozwala na karanie przed

>udowodnieniem winy, tylko na podstawie osądu ludu. Dla mnie to żałosny populizm, rozumowanie

>motłochu, który ma to do siebie, że gdy zastosuje się przeciw niemu zasady, które propaguje, zwykle

>piszczy jak zarzynany.

Tak! dlatego jestem całym sercem za wprowadzeniem pierwej Ustaw Norymberskich a dopiero w drugiej kolejności - rżnąć, rżnąć, rżnąć!

Krawat na koszulę. Nie odwrotnie.

Otóż jest to modus vivendi liberałów - najpierw dostosowujemy prawo, no a potem to już hulaj dusza.

Swego czasu zadziwiająco dużo ludzi w krawatach było zachwyconymi ekwilibrystycznymi zdolnościami Bagsika i Gąsiorowskiego. Ktoś znany nazwał nawet Bagsika - Einsteinem finansów.

Potem czerwieniał jak mu to przypomniano.

Jaro, ty należysz do tej samej elity w krawatach, która gwałci w odbyt 13-latki. Jesteście z siebie bardzo dumni i oczywiście nie chodzicie w gumiakach. A powinniście - szkoda waszych lakierków ubrudzonych mieszaniną szitu z krwią.

Typowo PiSsowskie wmawianie, że wiedza i wykształcenie oznaczają zgniliznę moralną i są wykorzystywane przeciw ludziom prostym którzy może są ciemni, ale za to uczciwi. Muszę cie rozczarować, ale to z gruntu inteligencki mit zrodzony w epoce romantyzmu (przypomnij sobie: "czucie i wiara.." itd. ).

Co wy PiSiaki z tą analizacją wszystkiego - u jacusia było dokładnie to samo. A może was jest jeden?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 5 Paź 2009, 14:19

>Typowo PiSsowskie wmawianie, że wiedza i wykształcenie oznaczają zgniliznę moralną

Jeśli pozwala się aby na uniwersytetach urządzano takie "gender studies" - to wszystko jest jasne.

Macie nas****e we łbach, jak napisał klasyk.

A poza tym - jakie wykształcenie? Obecnie uczelnie nikogo nie kształcą, one uczą, wyposażają w umiejętności - conajwyżej. Poza wydziałami humanistycznymi panuje swołocz (tak, Panie Inżynierze!) a na humanistycznych - w większosci marksizm opd róznymi nazwami.

Pety masowo poutykane w szufladkach katalogu bibliotecznego, tak jak sowieckie sałdaty kichające w pośrodku ulicac naszych kresowych miast w 1939 - oto obraz naszych elit!

• Redaktorzy

Czyli ludzie z wykształceniem akademickim dzielą sie na swołocz i marksistów. Dziwne co prawda, po co w takim razie ten podział, ale sam tekst nie stanowi żadnej nowości, tylko że poprzednio "marksiści" nazywali się "reakcjoniści". Autora zapomniał ten wspomnieć, że on osobiście sie z tego podziału wyróżnia na plus. Oj, chłopcy, kiedyż wy dojrzejecie i nabierzecie choć trochę rozumu. O ogładzie nie wspominam, bo to przecież podobno burżujski wymysł.

Jakoś nikt tu nie zauważył że dzisiaj rozpoczął się proces kumpeli Schetyny z którym dzieliła biuro poselskie , kumpeli Thuska, Niesioła - którzy ją często odwiedzali - Beaty Szloch - Sawickiej...

Lampucera złapana na łapówkarstwie - teraz się broni , że to wstrętne CBA i agent Tomek ją wkręcili...

Tylko lemingi są w stanie takiej łajzie uwierzyć... Wystarczy poczytać stenogramy z jej rozmów biznesowych z agentem CBA. Zero naiwności - fachowość i zimna krew...

CBA z Kamińskim na czele trzeba czem prędzej ukatrupić, jak posłańca przynoszącego złe wieści.

W kraju rządzonym przez PO-Szubrawców miejsce Człowieka Sprawiedliwego jest w więzieniu.

POsłanka do młodych słabość miała,

i w młodym.. agencie się zabujała.

Bo z CBA, podstawiono lowelasa

a przystojny był.. pierwsza klasa.

On ją całował, gdy wręczał kwiaty

i czułe słówka mówił do Beaty.

Ona kochliwa, na bajery łasa,

ale też na to, co zowie się KASA.

Agent użył więc z przekrętem fortelu

że chce kupić tanio, działkę na Helu.

I pazerna posłanka chapnęła łapówę,

a lowelas filmował.. jak brała "stówę".

Panią Sawicką zgarnęli z elegancją

Lecz forsę miała i wyszła za kaucją.

Chociaż minęło już niemal dwa lata,

teraz na wokandzie, pani Beata.

Inowrocław 05.10.2009.

Znalezione w necie.

corny, 5 Paź 2009, 13:47

">A że PiS wprowadził "totalitarny system" to dowodzić nie trzeba było - oczywista oczywistość."

To jest oczywiste w sposób naturalny, podobnie jak odpowiedź na pytanie, czy świat istnieje. Filozofia nie podaje przekonującego dowodu na to drugie, więc na tej samej zasadzie można mówić o totalitarnym systemie wprowadzonym przez pis. Przy czym totalitaryzmu pis-u nie można porównać np. z nazizmem; nazisci cieszyli się poparciem dużej częsci społeczeństwa niemieckiego i starali się poprawić byt większości Niemców ( co NB było powodem tak dużego poparcia dla tego zbrodniczego systemu). Pisowców popiera tylko garstka szaleńców, a władzy chcą oni tylko dla wyniszczenia wszystkich porządnych ludzi w Polsce i zostawienia przy życiu pisowskich i CBA-owskich łajdaków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.