Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Aha, czyli Kamiński - opozycja. Zaskakujące, biorąc pod uwagę, ze zajmował stanowisko w randze ministra w obecnym rządzie. To widać taka tajna opozycja-policja?

Nie chcę cię zbyt szokować niespodziankami, ale ten Kamiński wywodzi się z PIS. PIS uchodzi za opozycję. W dawnych czasach PRL wskazywanie na wady funkcjonowania państwa też uchodziło za grzech i powód do zwolnienia z urzędu, gdyż wszystko co urzędowe miało być cudowne i plasować nas w czołówce światowej.

• Redaktorzy

No tak, ale był ministrem podległym prezesowi rady ministrów, więc jak to? Opozycja to nie rząd. Różne osoby "wywodzą się" z różnych miejsc, zresztą mówiąc ściśle Kamiński wywodzi się z jakiejś tam organizacji młodizeżowo-patriotycznej, nie zaś z PiS. Kaczyński wywodzi się z PC, Sikorski z Afganistanu, a później z PiS. Istotne jest ich aktualne zajęcie, a Kamiński był urzędnikiem w randze ministra w rządzie D.Tuska, a nie "opozycją".

pershuasion, 23 Paź 2009, 13:42

>Tak w reżymie "podległość" właśnie to oznacza. Ruki pa szwam.

Jaki do k.. nędzy reżimie? Jakbyś to miał reżim to Kamiński już dawno by siedział.

A odnośnie jego działalności to wyrażnie widać, że od dawna trwało polowanie na Tuska a tropienie afer odbywało się po to, żeby go w coś umoczyć.

Biedna obrzygana sierota ofiara reżimu :-)))).

Jestem Europejczykiem.

pershuasion, 23 Paź 2009, 13:42

>Tak w reżymie "podległość" właśnie to oznacza. Ruki pa szwam.

Jaki do k.. nędzy reżimie? Jakbyś to miał reżim to Kamiński już dawno by siedział.

A odnośnie jego działalności to wyrażnie widać, że od dawna trwało polowanie na Tuska a tropienie afer odbywało się po to, żeby go w coś umoczyć.

Biedna obrzygana sierota ofiara reżimu :-)))).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Prestiżowy brytyjski "Times" rozpisuje się o polskim superagencie, odpowiedniku Jamesa Bonda. W opinii dziennikarza, agent "Tomasz" ma kwalifikacje do tego, aby nazywać go najbardziej zawadiackim i słodkim agentem Europy Wschodniej.(...)

Źródła zawadiackiego wizerunku, jakim przez ostatnie lata mógł się poszczycić "Tomasz", "Times" tłumaczy cytując właśnie Kamińskiego. Stwierdził on, że agent staje się odbiciem środowiska, w którym działa. Co ciekawe, osoby, które miały okazję poznać agenta, określały go mianem "wieśniaka" i człowieka bez stylu, nowobogackiego."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

nie jestem zwolennikiem PIs-u i nie ma dla mnie znaczenia czy pis zyska czy straci na jakiejs aferze, to samo dotyczy PO, łatwe do zauwazenia jest tylko to, ze w naszej postprlowskiej rzeczywistosci mimo uplywajacych lat i powierzchownego 'postepu' w kolko powtarzane sa przez wladze te same schematy, tusk w danej sytuacji , trudnej dla niego mogl postapic godnie i z honorem, nie skorzystal jednak z tej mozliwosci, podobnie jak przed nim nie skorzystalo wielu innych i wielu po nim bedzie zachowywac sie w ten desen, pytanie jest tylko jedno, czy ludzie o takim morale, uzaleznieni od pijaru zasluguja na nasze glosy? ja coraz czesciej zastanawiam sie czy namaszczenie tego czlowieka na nastepnego dęta przez okreslone srodowiska jest dobrą decyzja? ja raczej na tego pana nie bede glosowal, a jeszcze dwa lata temu byc moze bym sie inaczej wypowiedzial, ale kolejny raz wydaje sie , ze jednak ludzie sie nie zmieniaja , a wladza nie powoduje , ze szlachetnieja oczywiscie nic nie przebije koalicji samoobrona/pis/lpr w glupocie i prymitywizmie , ale od tych standardow nie odeszlismy tak znowu daleko jakby sie poczatkowo wydawalo...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Musi być "reżym", bo to uprawomocnie wszelkie działania przeciw niemu, również niezgodne z prawem. Przeciwko legalnemu rządowi mimo wszystko nie można robić wszystkiego, przeciw reżymowi owszem. Kamiński idzie z podniesioną głową, pokazuje V for Victory - on nie jest nielojalnym urzędnikiem, który przekroczył swoje uprawnienia, on walczy z reżymem. J.Kaczyński głośno mówi, że premier "znajduje się w kręgu podejrzeń", mówi, że pisma "można antydatować". To nie są oczywiście gołosłowne, sprytnie sformułowane pomówienia, tylko walka z reżymem. Niedługo okaże się, że mamy antyreżymowych partyzantów w lasach. Szkoda tylko, że zima idzie, chłopakom nogi zmarzną.

>electro, 23 Paź 2009, 14:15

>tusk w danej sytuacji , trudnej dla niego mogl postapic godnie i z honorem,

To jest mianowicie jak???

Jestem Europejczykiem.

jaro

sorry, ale Ty tego nie zrozumiesz, podobnie jak miales duze trudnosci ze zrozumieniem dlaczego nie powinno byc parytetu procentowego kobiet na listach wyborczych i naprzemiennego umieszczania wg plci na kolejnych miejscach listy wyborczej, tak juz jest, nie wszyscy wszystko rozumieja...

czy ludzie o takim morale,

>uzaleznieni od pijaru zasluguja na nasze glosy?

Przychodzi mi do głowy dwóch polityków NIEuzależnionych od pijaru: Korwin-Mikke i Marej Jurek.

Znacie jeszcze jakichś?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

tutaj bym stawial na korwina, kiedys w sejmie byl wspanialy, jak z tymi listami agentow byl przejsciowy problem, malo jest tak odwaznych ludzi ...ten dwojga imion to jakas porazka...

>electro, 23 Paź 2009, 14:30

>dlaczego nie

>powinno byc parytetu procentowego kobiet na listach wyborczych i naprzemiennego umieszczania wg plci

>na kolejnych miejscach listy wyborczej, tak juz jest, nie wszyscy wszystko rozumieja...

Mógłbym stwierdzić, że powinno być dokładnie odwrotnie i ubolewać nad tym, że tego nie rozumiesz bo po prostu nie jesteś w stanie i co? Takie samo dobre stwierdzenie jak odwrotne. Tyle, że ja ci psychoanalizy nie robię bo niby po co? Co to ma wspólnego z jakimikolwiek argumentami? Dokładnie nic!

Jestem Europejczykiem.

My tu pierdzielimy o głupotach a tu proszę:

"Dzięki tańszym zamiennikom leków pacjenci i budżet oszczędzają rocznie około 7 mld zł. Oszczędności byłyby wyższe, gdyby duże firmy farmaceutyczne nie broniły rynku za wszelką cenę.

Z raportu KE wynika (także), że koncerny w walce z tańszą konkurencją chętnie wykorzystują czarny PR. Mają na to fundusze, gdyż producenci leków oryginalnych przeznaczyli średnio 23 proc. swoich obrotów na szeroko rozumiany marketing i promocję, a tylko 17 proc. na badania i rozwój."

Ukryta Zawartość

Wiele mówiące -23 proc. obrotów na marketing i promocję, a tylko 17 proc. na badania i rozwój!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

>electro, 23 Paź 2009, 14:55

>jaro

>nie chcialem zebys sie obrazil, po prostu wiem , ze nie dasz rady zrozumiec tego....

Ja to rozumiem tylko widzę całkiem inaczej, czego ty z kolei nie rozumiesz ;-).

Po prostu mylisz pojęcia.

Jestem Europejczykiem.

Redaktor, 23 Paź 2009, 14:21

>Musi być "reżym", bo to uprawomocnie wszelkie działania przeciw niemu, również niezgodne z prawem.

Czyli wykrycie afery hazardowej np. jest przeciw niemu. Najbardziej prorządowa jest korupcja. Niezgodność z prawem CBA- jest już oczywiście dowiedziona. Tak jak w przypadku Kamińskiego. Bo jak niesłusznie oskarżano dr Mirosława G., to była z tego sprawa w Trybunale Konstytucyjnym. A czy można być sędzią w swojej sprawie?- bo PO chce mieć kierownictwo odnośnej komisji sejmowej. Sędzia we własnej sprawie- tak mało wyrafinowane pomysły pasują właśnie do barchanowych postprlowych reżymów.

powinien zostawic kaminskiego (nie bylo powodu do 'odwolania'), a kolegow wyprosic jak dostal informacje , ze jest niedobrze, do pierwszego nie starczylo mu honoru i odwagi, do tego drugiego tzw. charyzmy, gdyz ma tę miekką, jak buzek np.

>electro, 23 Paź 2009, 15:07

>powinien zostawic kaminskiego (nie bylo powodu do 'odwolania')

Kamińskiego powinien wywalić dwa lata temu, ale nie miał do tego jaj skutkiem czego ten przez cały czas na niego polował. Powody do odwołania i owszem były ale nastąpiło to w możliwie najgorszym momencie.

Informacje były mocno niepełne, z pewnością celowo. Kamiński więcej informacji dostarczył nieoficjalnie prasie niż oficjalnie swojemu szefowi. Poza tym ewidentnie cały czas występował przeciwko niemu a nie przeciw podejrzanym robiąc z siebie nie funkcjonariusza państwowego a działacza politycznego. Jeżeli wg ciebie to jest O.K. to naprawdę ciekawe.

Jestem Europejczykiem.

jaro

widzisz ja nie jestem politycznie zaslepiony i mnie nie interesuje swiat gazeciany tylko fakty, nie bylo powodow do odwolania tego czlowieka, na kazdego polityka tej rangi co mirunia czy grzesio ktos poluje, za komuny nie polowali na góre, to gora polowala na ludzi i jak bylo trzeba to zabijala, prznajmniej to sie po 89ym roku zmienilo...

Jaro.

Ale chrzanisz.

Kamiński jak to określasz polował -ale na aferzystów...

A jako że Tuski jewo kameraden to aferałowie - to już nie wina Kamińskiego.

Tusk to prymitywny typek , podobny do tych cinkciarzy spod pewexu z czasów PRL... Szemrany egzemplarz będący odbiciem mentalności i zachowań sporej grupy społeczeństwa.

Kretacz i kłamca , bez honoru i jaj.

Takie społeczeństwo zafundowało nam kilkadziesiąt lat komuny.

Stąd uwielbienie dla Tuska. Jest taki sam jak jego wyborcy...

>electro, 23 Paź 2009, 15:38

Boże. jak coś piszę, to piszę to co piszę!!!

Nie interesuje mnie w tym momencie Grzesio i kto tam jeszcze bo uważam, że tropienie takich spraw to OBOWIĄZEK CBA.

Mówię o polowaniu NA TUSKA które cały czas się toczyło w tle wszelkich spraw.

Mówię o polowaniu na Kwaśniewskich które przy okazji wyszło na jaw.

Ciekawe na jakich jeszcze przeciwników politycznych polowali. Jednocześnie trafia się sporo dziwnych tzw. "przetargów" w których sprawie CBA nie ma nic do powiedzenia. A cały rynek farmaceutyczny? A sprawa Piechy?

Uważam, że CBA pod rządami Kamińskiego było przybudówką PiS i służyło jego interesom o czym najlepiej świadczą wypowiedzi samego Kamińskiego.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.