Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Polska na pewno nie jest i jeszcze długo nie będzie krajem przestrzegającym europejskich standardów. Przecież ta wypowiedź to otwarte przyznanie, że PiS jest partią neofaszystowską. W każdym cywilizowanym kraju oznaczałoby to albo delegalizację, albo w najlepszym razie odstawienie tej partii na boczny tor.

"Powołanie Zespołu Pracy Państwowej spacyfikowało rywalizujące ze sobą w PiS grupy. – Nie ma frakcji, jest jedna partia i jeden wódz - twierdzi Joachim Brudziński - czytamy w "Rzeczpospolitej".

Określenie „drużyna wodza” robi już furorę w szeregach PiS, a posłowie tej partii wskazują, że to właśnie z tej frakcji wywodzi się większość koordynatorów powołanego przez Kaczyńskiego Zespołu Pracy Państwowej – grupy, która po wygranych przez PiS wyborach parlamentarnych ma tworzyć przyszły rząd.

– Spacyfikowano w ten sposób pozostałe frakcje. W pień wycięto młodych i muzealników, którzy podpadli, bo nie wyrażali entuzjazmu dla wsparcia L. Kaczyńskiego o reelekcję – mówi znany poseł PiS.

Jeszcze w kwietniu kojarzona z muzealnikami Elżbieta Jakubiak wymieniana była jako osoba, która miałaby pokierować grupą ds. sportu. Jednak w Zespole Pracy Państwowej taka grupa się nie znalazła. – Nie jestem w zespole. Nie chcę o tym rozmawiać, to dla mnie trudne – mówi gazecie Jakubiak.

– Jarosław Kaczyński chce, by nowa frakcja PiS, okrzyknięta mianem drużyny wodza, była arką, na bazie której odświeży PiS – mówi członek władz partii."

"- Nie jestem w zespole. Nie chcę o tym rozmawiać, to dla mnie trudne - mówi gazecie Jakubiak."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"Nie jestem w zespole. Nie chcę o tym rozmawiać, to dla mnie trudne - mówi gazecie Jakubiak."

Ach te krzywdy pominiętych sekretarek, czy kim ona tam jest.

Pisowski zespół na pewno sobie tym poradzi - po prostu tych, którzy nie radzą sobie w życiu będą usuwały Sztafety Ochronne PiS.

"Polacy i Irlandczycy najbardziej odczuli skutki kryzysu 2009-11-25 (12:11)

Blisko połowie Polaków nie wystarcza do pierwszego; aż 86 proc. ma problemy finansowe od czasu do czasu - oto wnioski płynące z rankingu niestabilności finansowej konsumentów według Indeksu Genworth Financial. Gorzej mają tylko Irlandczycy.

Według rankingu firmy Genworth Financial jedynie 3 proc. polskich gospodarstw domowych jest bezpiecznych finansowo. Często lub zawsze problem ze związaniem końca z końcem ma aż 38 proc. obywateli. To o 12 proc. więcej niż przed rokiem."

meloman 62, 25 Lis 2009, 17:12

>Blisko połowie Polaków nie wystarcza do pierwszego; aż 86 proc. ma problemy finansowe od czasu do

>czasu - oto wnioski płynące z rankingu niestabilności finansowej konsumentów według Indeksu Genworth

>Financial. Gorzej mają tylko Irlandczycy.

>Według rankingu firmy Genworth Financial jedynie 3 proc. polskich gospodarstw domowych jest

>bezpiecznych finansowo. Często lub zawsze problem ze związaniem końca z końcem ma aż 38 proc.

>obywateli. To o 12 proc. więcej niż przed rokiem."

i powiedz pan, panie melomanie kogo to obchodzi?

czy jest w tym kraju jakaś władza którą to interesuje?

czy ta władza ma jakiś program?

ciebie to pewnie nie dotyczy, nawet nie wiesz o czym piszesz?

znasz takich ludzi co żyją w nędzy?

może przestań pieprzyc o tym PiSie bo rzygać się już chce!

pankracek, 25 Lis 2009, 18:16

">i powiedz pan, panie melomanie kogo to obchodzi?

>czy jest w tym kraju jakaś władza którą to interesuje?

>czy ta władza ma jakiś program?

>ciebie to pewnie nie dotyczy, nawet nie wiesz o czym piszesz?

>znasz takich ludzi co żyją w nędzy?

>może przestań pieprzyc o tym PiSie bo rzygać się już chce!"

Odpowiadam kolejno:

Obchodzi wszystkich, albo powinno obchodzić.

Takiej władzy w Polsce nie ma.

Skoro jej nie ma, nie może mieć takiego programu

A skąd wiesz ?

Znam parę osób, które znają osoby znające osoby żyjące w nędzy.

Rozumiem, że Twoi zwierzchnicy z partii każą Ci bronić dobrego imienia pisu - każdy sposób zarabiania na chleb można zrozumieć, ale przyzwoity człowiek pewnych zajęć by się nie podjął (np. obrony pisu na forach internetowych)

nię lubie nawet zbytnio rozmawiac o polityce ale; jak ma byc dobrze w kraju skoro Pis i Platforma walczą ze sobą zamiast współpracować czy im sie to podoba czy nie

zalożenia teoretyczne sa takie, że rząd powinien służyc obywatelom a nie odwrotnie

meloman 62, 25 Lis 2009, 18:39

>pankracek, 25 Lis 2009, 18:16

>

>">i powiedz pan, panie melomanie kogo to obchodzi?

>>czy jest w tym kraju jakaś władza którą to interesuje?

>>czy ta władza ma jakiś program?

>>ciebie to pewnie nie dotyczy, nawet nie wiesz o czym piszesz?

>>znasz takich ludzi co żyją w nędzy?

>>może przestań pieprzyc o tym PiSie bo rzygać się już chce!"

>

>Odpowiadam kolejno:

>

>Obchodzi wszystkich, albo powinno obchodzić.

>Takiej władzy w Polsce nie ma.

>Skoro jej nie ma, nie może mieć takiego programu

>A skąd wiesz ?

>Znam parę osób, które znają osoby znające osoby żyjące w nędzy.

>Rozumiem, że Twoi zwierzchnicy z partii każą Ci bronić dobrego imienia pisu - każdy sposób

>zarabiania na chleb można zrozumieć, ale przyzwoity człowiek pewnych zajęć by się nie podjął (np.

>obrony pisu na forach internetowych)

w dupie mam PiS i ich nie bronię,

bardzo źle się dzieje w Polsce i nie widzę żeby ktoś to próbował zmieniać,

natomiast bardzo często widzę atakowanie PiSu - co ma piernik do wiatraka?

czy PiS rządzi?

>pankracek, 25 Lis 2009, 18:16

>[...] bo rzygać się już chce!"

>

Pankracek, mnie tez sie chce, wiec mam propozycje - zarzygajmy razem BOCZNICE, nasze bedzie na wierzchu.

"Oh Monsieur, brak teraz wszystkiego. Zabraklo juz nawet idiotow, aby utworzyc nowy rzad."

pankracek, 25 Lis 2009, 19:50

>w dupie mam PiS i ich nie bronię,

>bardzo źle się dzieje w Polsce i nie widzę żeby ktoś to próbował zmieniać,

>natomiast bardzo często widzę atakowanie PiSu - co ma piernik do wiatraka?

>czy PiS rządzi?

PiS wprawdzie bezpośrednio nie rządzi, ale wprowadzone przez nich do polityki mechanizmy mają się dobrze. Powrót do normalności to kwestia kilkunastu, jeśli nie kilkudziesięciu lat.

wladz, 24 Lis 2009, 10:45

>Zaledwie 50 letnia dominacja polityczno

>gospodarcza lecz nie kulturowo kulinarna ZSRR to epizod.

meloman 62, 25 Lis 2009, 20:38

>PiS wprawdzie bezpośrednio nie rządzi, ale wprowadzone przez nich do polityki mechanizmy mają się

>dobrze. Powrót do normalności to kwestia kilkunastu, jeśli nie kilkudziesięciu lat.

50 lat narzuconego przemoca ustroju, majacego na rekach krew wielu Polakow, to epizod, a 2 lata wladzy legalnie wybranego rzadu to, brzemienny w następstwa okres

kur...o polityczne niejedna ma twarz

Nowy2

"50 lat narzuconego przemoca ustroju, majacego na rekach krew wielu Polakow, to epizod, a 2 lata

>wladzy legalnie wybranego rzadu to, brzemienny w następstwa okres kur...o polityczne niejedna ma twarz"

Czy Ty nie rozumiesz czy udajesz, że nie rozumiesz ? Za komuny było proste rozróżnienie - albo człowiek był łobuzem, albo nie. Za rządów pisu nastąpiło to, co Niemcy przechodzili w latach 30 ubiegłego wieku - łajdactwo i sk***ysyństwo stało się oficjalnie akceptowalną normą, a podłość w życiu publicznym nikogo nie dziwiła ani nie przerażała. Twój wpis jest pośrednim dowodem na to, jakich spustoszeń w umysłach - to nie jest wycieczka osobista, ale smutna konstantacja!!! - dokonały lata, kiedy rządzili kaczyńscy, ziobro, gosiewski etc. etc.

panowie, spokojnie....wszystko gra!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.