Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Na podstawie zawiadomień przewodniczących Komisji Weryfikacyjnej WSI Antoniego Macierewicza i Jana Olszewskiego prokuratury wojskowe zarejestrowały 401 postępowań karnych. Do chwili obecnej zakończono 355 postępowań, z czego m.in. wydano 268 odmów wszczęcia śledztwa, a 35 spraw zakończono umorzeniem, cztery sprawy skierowano do sądu z wnioskami o warunkowe umorzenie postępowania karnego. Pozostałe z tych spraw zawieszono, przekazano prokuraturze powszechnej lub połączono z innymi śledztwami."

a wywiad i kontrwywiad zostały zlikwidowane

"O tym że poza tym wszystkim sferą medialną i to szczególnie, zainteresowane są służby specjalne i to bynajmniej nie tylko białoruskie chyba nie muszę wspominać? Bo jak niby demokracja, ta największa świętość współczesnego świata miałaby się utrzymać, gdyby ludzie nie wiedzieli co myśleć i jak głosować?"

z teoriami spiskowymi nikt nie wygra logicznymi argumentami...jedynym argumentem jest głośny śmiech

no wlasnie freepio nie było obrazków.te powazne teksty zostawiam powaznym czytelnikom.ty chiba jestes takim a wiec gazeta trafiła na swego.nie czytam michalskiego ...freepio.to som wyzyny intelektu prostego.

wladz, 20 Lut 2010, 17:54

>"Na podstawie zawiadomień przewodniczących Komisji Weryfikacyjnej WSI Antoniego Macierewicza i Jana

>Olszewskiego prokuratury wojskowe zarejestrowały 401 postępowań karnych. Do chwili obecnej

>zakończono 355 postępowań, z czego m.in. wydano 268 odmów wszczęcia śledztwa, a 35 spraw zakończono

>umorzeniem, cztery sprawy skierowano do sądu z wnioskami o warunkowe umorzenie postępowania karnego.

>Pozostałe z tych spraw zawieszono, przekazano prokuraturze powszechnej lub połączono z innymi

>śledztwami."

>

>a wywiad i kontrwywiad zostały zlikwidowane

Jestem bardzo ciekawy, ile macierewicz i olszewski oraz dzisiejszy pis na tym zarobili. Zniszczenie całego wywiadu potencjalnie wrogiego państwa mogło być np. dla wywiadu rosyjskiego sporo warte; na pewno było taniej zapłacić tej dwójce trochę pieniędzy niż inwestować w rozmaite operacje wywiadowcze przeciwki NATO. Dla wywiadu byłyby to grosze, a dla olszewskiego i macierewicza całkiem przyzwoite, nieopodatkowane pieniądze - nawet po odtrąceniu lwiej części dla obecnego pisu czuwającego nad całą operacją.

freepio, 20 Lut 2010, 18:25

>Przy braku logiki u czytającego - tekst strasznie zawiły i za długi :)

Nie zauważyłem czy zawiły - ze względu na długość odpuściłem sobie. Jeżeli ktoś umie pisać to poradzi sobie w połowie tej objętości. To nie gazeta.

Jestem Europejczykiem.

Jaro, to naprawde dobre! "Nie przeczytałem, ale wiem, że zmieściłoby się w mniejszej obiętości" Toż to już ociera się o jasnowidzenie!

Piszę do ciebie powoli, bo wiem, że czytasz powoli ;)

wladz, 20 Lut 2010, 18:26

>z teoriami spiskowymi nikt nie wygra logicznymi argumentami...jedynym argumentem jest głośny śmiech

Wiesz, czasami zadaję sobie pytanie: dlaczego właściwie tajne służby są tajne a nie - jawne? I nie potrafię znaleźć odpowiedzi, która nie ocierałaby się o "teorie spiskowe"

Ale taki tęgi umysł jak twój z pewnością znajdzie porażającą jasnością odpowiedź.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.