Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro_747, 21 Lut 2010, 00:11

>Przymuszony przeczytałem wypociny kolegi subgazowego. (...)

>nie znajduję tam za wiele treści, to co jest da się streścić w jednym-dwóch zdaniach:

O tobie też za parę lat będzie można napisać krótko: urodził się, nasmrodził, umarł.

wladz, 21 Lut 2010, 09:31

>subagazi ruski samolot to pestka....przecież oni nie wyszli i prawie jak żydy są wszędzie !!!!

Ba! Jak nie - jak tak? Przedwczoraj sto-któreś-tam urodziny obchodził "Profesor" Bartoszewski. Nota bene czy "Profesor" to od TW "Profesor"? Trochę gorzej od TW "Carex" Cimoszewicza, w którym jest i Car i Rex naraz ale też ładnie.

Otóż "Profesor" Bartoszewski swoje przemówienie dziękczynne za kwiatki i laurkę rozpoczął tak "Moi żydowscy przyjaciele powiadają....".

No i jak tu nie mieć wrażenia że Żydy są wszędzie?

Jaro_747, 21 Lut 2010, 00:00

„Piszesz powoli po myślisz powoli i z bólem. No i co? Mądre to?”

Nie dość, że niemądre, nadęte i bez humoru, to jeszcze z błędami. Naprawdę nie zauważyłeś, że mój wpis to był żart? Dziesięć dodatkowych „;)” trzeba dla Ciebie, abyś to pojął?

„Po cholerę wpadasz w jacusiowe kanony, nie możesz czegoś z sensem napisać?”

Ty oceniłeś zawartość tekstu nie czytając go. A jeszcze wcześniej „błysnąłeś” wpisem informującym wszystkich, że nie czytałeś. To było z sensem? Po co takie wpisy? Po jakiego grzyba wpadasz w mulsowe klimaty?

Jaro_747, 21 Lut 2010, 00:11

>Przymuszony przeczytałem wypociny kolegi subgazowego. .. to co jest da się streścić w jednym-dwóch zdaniach: media nie są niezależne a tematami, podejściem i dziennikarską interpretacją faktów steruje właściciel. Polskie media są sterowane .. Coś pominąłem?

Niestety pominąłeś bardzo wiele, spłyciłeś i dodatkowo skarykaturyzowałeś.

A pominąłeś między innymi przykłady, bez których każda teza pozostaje tylko tezą.. Dla kogoś przyzwyczajonego do argumentacji "z autorytetu" to może nie być jasne.

Gość

(Konto usunięte)

Znany działacz Solidarności Władysław Frasyniuk opowiedział się za zniesieniem święta 11 listopada i ustanowieniem w jego miejsce święta państwowego w dniu 4 czerwca, upamiętniającego wybory do tzw. sejmu kontraktowego z 1989 r., czym wywołał konsternację starszego pokolenia polskiej emigracji w Wielkiej Brytanii.

- Skreślmy 11 listopada, bo zimno, chłodno i prawdę powiedziawszy jest to ponure święto, w którym kontynuujemy tradycję II RP, a trzeba ją przerwać - zadeklarował w sobotę Frasyniuk, wypowiadając się w Polskim Ośrodku Społeczno-Kulturalnym w Londynie przy okazji otwarcia wystawy "Solidarność legenda wiecznie żywa".

- Jeśli uważamy, że 11 Listopada jest naszym świętem, to w tym święcie uczestniczy Bierut, Gomułka, bo to jest kontynuacja tej tradycji - dodał nie rozwijając tej myśli.

Niezręczną sytuację rozładował ostatni prezydent RP na uchodźstwie 90-letni Ryszard Kaczorowski dziękując Frasyniukowi i innym działaczom Solidarności za to, "że (tak dobrze) przeszli różne testy, którymi poddawały ich władze PRL i zawsze byli wierni tej Polsce, która się zaczęła 11 listopada".

Proszę bardzo to jest właśnie mentalność ludzi wywodzących się z UW/PD i teraz PO.

Poszanowanie dla polskiej historii a przez to i samych Polaków.

Retoryka jakas znajoma zzzz forum... co nie bladź i samolocik?;p

wladz, 21 Lut 2010, 09:00

>freepio waruje

>

>"freepio

>20 Lut 2010, 23:38

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 1951 / 155 / 0

>

>Wladz, potwierdzasz tylko, co napisałem powyżej. Jak Ci się coś zdaje, to żaden argument do Ciebie

>nie trafia. A nawet jak Ci pod nos dokumenty podstawić i prace specjalistów, to sprowadzisz sprawę

>do absurdu żeby "twoje było twojsze". Szkoda gadać. Tak jak pisałem - to u Ciebie standard."

Wladz potwierdza po raz klejny

"Proszę bardzo to jest właśnie mentalność ludzi wywodzących się z UW/PD i teraz PO.

>Poszanowanie dla polskiej historii a przez to i samych Polaków.

>Retoryka jakas znajoma zzzz forum... co nie bladź i samolocik?;p"

jacchcik nareszcie uchyliłeś zrębek własnych wniosków.....początki są trudne poczekam na dalsze

tak trzymaj!!

kolejny prorok z prawdą na ustach?...apostołowie też podążają za tobą

P.S.

już proponowałem watek na mój temat i do woli rozciągaj gumę z gaci.

tutaj jest o "polityce" nie o twoich frustracjach! tak trudno to zrozumieć?

nie podejmę tego bełkotu w tym wątku....papa

coraz weselej

"Joachim Brudziński przekonuje, że istnieją badania na temat partii politycznych, w których poparcie dla PO i PiS jest na zbliżonym poziomie. To m.in. z powodu tych badań Donald Tusk "tchórzliwie zrejterował" z wyborów prezydenckich"

Chłopaki z PiS to już przerabialiśmy po przegranych wygranych wyborach parlamentarnych.

Czy tym razem krok dalej i oficjalnie prezes nie uzna wyników wyborów.

Co tam panowie w polityce bo nie było mnie dwa tygodnie w kraju?

Czy wiadomo już co wykryła wiadoma komisja?

Czy PiS prześcignął już w sondażach PO?

Jak notowania p.Prezydenta?

Bo jeżeli wszystko po staremu to sondaże są niewiarygodne.

generalnie wszytko po staremu.Przybyło tylko paru przybyłowiczów zalewajac nas POTEGA słowa na zasadzie pogrzebiemy to moze cóś wychynie..Uparli sie pogrzebac w czyms czego nie znosza, tzn w PO.Taka mania grzebania i zatykania nosa jednoczesnie.Jak na razie lepiej ...przelezec.Wiekszośc widzi swiat do góry nogami.Poczekamy az im sie przekreci ten swiat.A oni zostana do góry nogami.

Gość

(Konto usunięte)

jacchcik nareszcie uchyliłeś zrębek własnych wniosków.....początki są trudne poczekam na dalsze.

Wiesz, zamieszczając _celowo_ wybrane fragmenty jakiegoś artykułu na forum niekiedy nie zamieszczam pod nim swojego komentarza bo uważam że treść jest na tyle zrozumiała iz owego nie potrzeba. Jak widać żyje w błędnym przekonaniu, że średnio obdarzony w inteligencje człowiek powinien rozumiec słowo pisane i do tego pisane przez dziennikarzy. Skoro po raz kolejny domagasz sie omawiania tekstu moge to robic specjalnie dla ciebie.

"wojciech iwaszczukiewicz, 21 Lut 2010, 12:25

>Czy wiadomo już co wykryła wiadoma komisja?"

ustalono skład drużyny piłkarski

"Kempa pyta o mecz 19 sierpnia pomiędzy reprezentacją rządu a inną drużyną. O czym rozmawialiście? - pyta Kempa. - Podaj, zagraj do mnie, jak Ty grasz ofermo - relacjonuje Rosół."

"Kempa prosi o szczegółowe wymienienie składu. Świadek mówi, że nie pamięta wszystkich. Tusk - kapitan, Schetyna - pomocnik, Nowak - prawy pomocnik, Kucharski - chyba atak, Arabski - chyba był, to obrona, Rosół - obrona, czasem na bramce. Jego odpowiedzi wywołują śmiech na sali. Kempa (ale bardzo poważnie): Wygraliście czy przegraliście? - Był remis, 2:2 - odpowiada Rosół."

jak widzisz kobiety PiS uwielbiają kopaną a nie tylko kopać.Reszta bez zmian.

Kempa potwierdziła że się nie nadaje do komisji śledczej. Ale komisja in corpore ostatnio podniosła swój poziom. Już nie śmiejemy się z komisji tylko ze świadka (Rosoła). Jakby nie patrzeć - postęp.

>freepio, 21 Lut 2010, 11:04

>Niestety pominąłeś bardzo wiele, spłyciłeś i dodatkowo skarykaturyzowałeś.

A co niby takiego ważnego pominąłem (nie mówimy oczywiście o rozbudowanym bajkopisarstwie)?

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 21 Lut 2010, 03:26

>Politycy o samolocie szpiegowskim: MON powinien wyjaśnić sprawę

Jakaś naprawdę dziwaczna histeria wybuchła. Co ty niby wyjaśniać?

>To przecież normalne, że Rosja chce wiedziec co się u ich sąsiadów dzieje? Nie?

Nareszcie coś sensownego napisałeś, pewnie niechcący.

Jestem Europejczykiem.

wladz, 21 Lut 2010, 12:19

>kolejny prorok z prawdą na ustach?...apostołowie też podążają za tobą

>

>P.S.

>

>już proponowałem watek na mój temat i do woli rozciągaj gumę z gaci.

>

>tutaj jest o "polityce" nie o twoich frustracjach! tak trudno to zrozumieć?

>

>nie podejmę tego bełkotu w tym wątku....papa

wladz, prorok głosi o przyszłości, a do tego aspiracji nie mam. Ja po prostu wykazałem Twój błąd i stąd Twoje frustracje, a nie moje :)

Wątek o polityce, a to właśnie Ty zacząłeś się rozwodzić na temat znaczenia jednego słowa polskiego głosząc swoje błędne "wydaje mi się" jako prawdę niepodważalną. Tak trudno się do tego przyznać nawet przed sobą?

papa

Jaro_747, 21 Lut 2010, 14:46

>>freepio, 21 Lut 2010, 11:04

>

>>Niestety pominąłeś bardzo wiele, spłyciłeś i dodatkowo skarykaturyzowałeś.

>

>A co niby takiego ważnego pominąłem (nie mówimy oczywiście o rozbudowanym bajkopisarstwie)?

Jaro, jeżeli przykłady pisane na potwierdzenie tezy są dla Ciebie bajkopisarstwem to nie mamy o czym mówić. Dla mnie bajkopisarastwem jest twoja opnia o tym tekście.

Jaro_747, 21 Lut 2010, 15:08

>Nasi prawacy zagubieni gonią w piętkę. Po wyborach albo im przejdzie albo będzie jeszcze gorzej

>;-).

Świetny przykład bajkopisarstwa. "Bajkopisarstwo" - argument taki. Mocny i rzeczowy, prawda, Jaro?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.