Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>freepio, 21 Lut 2010, 15:44

>"Bajkopisarstwo" - argument taki. Mocny i rzeczowy, prawda, Jaro?

Jaki znowu argument synku - co ty wypisujesz???

Postarałem się wyekstrahować główne myśli z wypracowania subgazowego odcedzając wodę. Ty z jacusiem macie pretensje że brak ozdobników ale na pytanie jaką konkretnie MYŚL pominąłem nie macie nic do powiedzenia. Więc albo powiedzcie co konkretnie pominąłem albo zamknijmy temat. Nota bene kompletnie bez sensu.

Jestem Europejczykiem.

Nie podałeś dziadku żadnego uzasadnienia dla swojej błyskotliwej oceny znaczącej części tekstu jako "bajkopisarstwo", bo takiego uzasadnienia nie masz. Może następnym razem trafisz na kogoś kto będzie łatwiej łykał twoje wypociny.

freepio, 21 Lut 2010, 16:15

>Nie podałeś dziadku żadnego uzasadnienia dla swojej błyskotliwej oceny znaczącej części tekstu jako

>"bajkopisarstwo", bo takiego uzasadnienia nie masz. Może następnym razem trafisz na kogoś kto będzie

>łatwiej łykał twoje wypociny.

No dobrze - spróbowałem wydobyć zasadnicze myśli traktatu filozoficznego subgazowego. Czy którąś pominąłem?

Jestem Europejczykiem.

zastanawiajace jak durny tekst napisany przez znanego durnote, wciaga zwolenników durnoty.Chiba lepiej to...przelezeć.Michalczyk wali wierszówke, jak co tydzien- a kurduplowate bezinteresownie wyjasniaja jego treść..Mysle ze do poniedziałku.... zrozumiem.

moze lepiej uznac ze ...boli i niech frreepio spróbuje jeszcze ...raz.mam wrazenie ze sam nie dośc dobrze zrozumiał ,tylko stroi miny.Tak wiec freepio jeszcze raz w punktach...o co chodzi temu michalczykowi.

Jaro_747, 21 Lut 2010, 16:22

>No dobrze - spróbowałem wydobyć zasadnicze myśli traktatu filozoficznego subgazowego. Czy którąś

>pominąłem?

Wciąż nie podałeś uzasadnienia dla swojej tezy o bajkopisarstwie, ale niech Ci będzie. Rozumiem, że nie potrafisz.

Ponieważ, jak stwierdziłeś „jak ktoś potrafi pisać, to zmieści to w połowie objętości”, to ja również skracam twój opis omawianego tekstu do połowy jego objętości:

„Bzdurą jest rzekoma niezależność mediów, w którą publika naiwnie ufa”

Pominąłeś tezy:

1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami.

2. Konstytucja niemiecka do dziś zawiera zapis mówiący o granicach państwa z roku 1937.

3. Konstytucja niemieckia w Niemczech jest szanowana w przeciwieństwie do Konstytucji RP w RP.

4. Mediami – całą sferą medialną nie tylko w Polsce ale na całym świecie zawsze zainteresowane były i są służby specjalne wielu krajów. To jedno z wielu ich narzędzi.

5. Radosnego lewactwa nie przekona żaden z zawartych w tekście argumentów, bo lewactwo czerpie wiedzę z najpopularniejszych i najprostszych w odbiorze mediów i to lewactwu w ogólności wystarcza.

W szczególności zaś (to już ode mnie) chełpi się lewactwo nie przyswajaniem wiedzy z mediów „niepoprawnych”, w których tekst jest dłuższy i bardziej złożony, a obrazków mało.

Jeszcze tezy na tyle oczywiste, że zapomniałem je wymienić:

6. Właściciel danego medium może być patriotą, dla którego ważny jest interes jego państwa.

7. Niektórym osobnikom w głowie się nie mieści co to jest patriotyzm, więc nie są w stanie uznać tezy numer 6.

• Redaktorzy

"1. Konstytucją RP możemy już dawno sobie tyłki podetrzeć, bo najważniejszy powołany do jej przestrzegania organ jest instrumentem na politycznej smyczy, co bez zażenowania wykazał swoimi decyzjami.

...

3. Konstytucja niemieckia w Niemczech jest szanowana w przeciwieństwie do Konstytucji RP w RP."

Freepio, może wystarczą te dwa punkty twojego dowodzenia, abyś doznał oświecenia? Porównaj je sobie cichutko i może uda ci się jednak wyciągnąć jakiś samodzielny wniosek. Bądź co bądź z własnego pisania powinno się udać, nie?

ja tam wole słuzbowę TVN, od patriotycznej TV.od tego ich patriotyzmu zaczynam juz miec zawroty głowy.nie nadążam.Raz z radio maryja ,drugi raz z SLD.Gdzie te słuzby w koncu som??.

Oj mamusiu, ależ się raban podniósł! :) Ale merytorycznego wpisu żadnego. Tupać mocno nóżkami, tupać, zakrzyczeć, zadeptać! Pięknie. Nie powiem żebym się nie spodziewał..

Szanowni nie raczyli jednak zauważyć, że spełniłem jedynie nachalne prośby Jaro i pokazałem jakie tezy tekstu pominął. Nigdzie nie napisałem, że sie z tezami zgadzam (poza jedną - moją właną). No ale tak to już jest z wami - myślącymi inaczej, że zanim cokolwiek zrozumiecie, to ciapoczecie bez sensu jeden przez drugiego byle głośniej. Swoim krzykiem sami potwierdziliście tezy autora :)

I nawet muls przestał warować :)

a jakze...bełkocik.Juz stodwudziesty bełkocik w temacie jak wyzej, wnoszony przez PRAWDZIWYCH polaków.Tradycyjny juz i swiateczny.Normalny jak kurz na meblach.Cały czas sie odklada.

Redaktorze, jako że Twój wpis jako jedyny nosił znamiona zawartości merytorycznej, a nawet dbałości o szacunek dla Konstytucji, to zanim muls znowu zasypie wątek swoimi wydzielinami, odniosę się do Twojego wpisu osobno. Szacunek dla prawa wyraża się wg mnie przez jego egzekwowanie, a nie mówienie o nim w pozycji na baczność i pisanie wielkimi literami przy równoczesnym sprzecznym z tym prawem postępowaniu. Jak rozumiem o to chodziło autorowi subagazi i w tym duchu opisałem jego tezę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.