Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy artykul.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 21 Mar 2010, 23:12

>>meloman 62, 21 Mar 2010, 17:26

>

>>Kolejny dowód, że PO to PiS w wersji light:

>

">Działania CBA to akurat żaden dowód - nie sądzę, żeby poza zmianą szefa cokolwiek zmieniło się w tej instytucji po odejściu Batmana Kamińskiego. W końcu kto tych wszystkich ludzi przyjmował do roboty?"

Gdyby PO różniło się od PiS to po dojściu do władzy rozwiązaliby CBA i wdrożyli skrupulatne śledztwo dotyczące działania tej instytucji (nielegalne podsłuchy w gabinecie dr Garlickiego, przeglądanie dokumentacji medycznej, zakup willi w Kazimierzu i pewnie wiele innych spraw, których nie znamy). W normalnym kraju CBA prawdopodobnie zostałoby uznane za organizację przestępczą, podobnie jak w Niemczech po wojnie potraktowano SS. Każdy SS-man stawał się automatycznie przestępcą, tak samo zapewne (przy założeniu przestrzegania prawa) należałoby potraktować CBA-manów. Przecież oni łamali podstawowe prawa konstytucyjne obywateli, naruszali tajemnicę lekarską, etc.etc.

meloman 62, 22 Mar 2010, 13:56

>Każdy SS-man stawał się automatycznie przestępcą, tak samo

>zapewne (przy założeniu przestrzegania prawa) należałoby potraktować

>CBA-manów. Przecież oni łamali podstawowe prawa konstytucyjne obywateli,

>naruszali tajemnicę lekarską, etc.etc.

niby meloman, a dobrze prawi; zgadzam sie, ze lekarze sa swietymi krowami, mimo iz wyswinili pielegniarki, bo to wlasnie oni udostepniaja dane sluzbom, a nikt rozsadny nie dopusci

by zrodelka wyschly

Gość

(Konto usunięte)

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7686836,Komorowski_o_in_vitro__Trzeba_wyeliminowac_ryzyko.html

- Może rzeczywiście mało precyzyjnie się wyraziłem - przyznał Bronisław Komorowski pytany o swoją wczorajszą wypowiedź. Opinia marszałka Sejmu, jaką wygłosił w trakcie debaty wzbudziły konsternację wśród jego kolegów z partii. Komorowski stwierdził bowiem, że "refundacja in vitro powinna być, gdy jest szansa, że się urodzą dzieci zdrowe i będą dobrze wychowane, na dobrych obywateli."

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7686836,Komorowski_o_in_vitro__Trzeba_wyeliminowac_ryzyko.html

Niefortune jak cała ta przygoda Polski z PO.

Nowy2,

Wyobraź sobie, że idziesz do lekarza, mówisz mu wszystko o swoim stanie zdrowia, pokazujesz się prawie na golasa. A tu ktoś nagrywa to ukrytą kamerą. Potem ktoś przegląda twoją historię choroby bez twojej zgody (i nie jest to na pewno żaden lekarz).

Może tobie by się to podobało - bo mi na pewno nie. A skąd wiesz, że to pielęgniarki udostępniają dokumentację "służbom" - widziałeś czy sam jesteś ze "służb" (tfu)?

jacch, 22 Mar 2010, 14:17

>Oglądaliście "debatę" sikorski&komorowski?

Nie , ale słyszałem jak obaj deklarowali , że nie będą wetować żadnej ustawy (jak już oczywiście będą prezydentem ). Donek pewnie dostał orgazmu.

Głosujmy na obydwu .Po co nam jeden prezydent , jak możemy mieć dwóch . Takie bliźniaki dwu jajcowe z jednego miotu .

z film.onet.pl

"Starałem się możliwie jak najskuteczniej od tego odciąć, ponieważ uznałem, że uczestnictwo w tym unicestwianiu mnie jest bez sensu. Znam mechanizmy rządzące mediami od 30 lat i mogę się tylko dziwić, jak przy pomocy artykułów o wątpliwej wiarygodności można odciągać czytelników od prawdziwych problemów tego świata. Obecnie dotyka to Tigera Woodsa, który jest upokarzany na wszystkich możliwych kanałach informacyjnych, a wiadomości na temat jego życia są ważniejsze nawet od doniesień z Afganistanu."

jacch, 22 Mar 2010, 14:54

>>melon

>Ależ z ciebie debil, dorośnij dzieciaku.

Jestem prawdopodobnie sporo starszy od ciebie. Jeżeli ty chcesz żyć w totalitarnym państwie - to twój wybór. Ale nie narzucaj go wraz ze swoimi kolegami z pisu innym.

Jaro_747, 22 Mar 2010, 09:47

>>wladz, 22 Mar 2010, 08:03

>

>To fakt, za Oleksego (byłego ministranta) lewica wyjątkowo właziła Czarnym do dupy. Ulegali ich

>żądaniom na wszystkich frontach w zamian nie uzyskując nic, nawet odrobiny szacunku. Porażka na

>całej linii.

I Stalin był w seminarium. Wniosek: potrzeba człowieka typu Trocki/ Polpot oni się z czarnymi nie patyczkowali.

Jaro_747 gdyby prezydentem RP został POlPOt- hm.. nie byłoby za słabo.

Czy POlPOt dostatecznie dużo uwagi poŚw.ięcał pedofilli, kazirodztwu i nekrofilii

(nie mylić z ałdiofilii) kleru, tak jak GW?

Czy był bardziej klerofilny, jak np. Władysław Loranc?

meloman 62, 22 Mar 2010, 17:25

>Jeżeli ty chcesz żyć w totalitarnym państwie - to

>twój wybór. Ale nie narzucaj go wraz ze swoimi kolegami z pisu innym.

to PISu zrobiłby totalitarny kraj?

A to spryciarze - nic nie wiedziałem

Ale teraz rządzi PO i coraz więcej tracimy wolności - w pizdu z takimi gnojami: i z PIS i z PO!

Gość

(Konto usunięte)

Mieli ułatwić Polakom życie i utemperować samowolę urzędników. Januszowi Palikotowi, szefowi komisji "Przyjazne państwo", z bublami walczyć się już nie chce. Chciałby być premierem albo szefem PO. Minister gospodarki Waldemar Pawlak nie powalczy, bo na żadne radykalne pomysły nie pozwoli mu premier. A premier? Do walki z biurokracją chce powołać kolejnego urzędnika

Bóg spojrzał na ziemię i zobaczył, że źle się dzieje. Wezwał Noego. I powiedział: Zbuduj arkę z drzewa cedrowego. Za sześć tygodni ześlę wielki deszcz.

Kiedy zaczęło padać, Noe siedział i płakał, bo nie miał arki.

Bóg zapytał: Dlaczego nie spełniłeś mojego rozkazu?

Noe odpowiedział: Panie, coś mi uczynił? Jako pierwsze musiałem złożyć podanie o budowę. W urzędzie myśleli, że chcę budować stajnie dla baranów. Potem nie podobała im się architektura...

http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,7685787,Biurokracja_ma_sie_dobrze.html

>arturkali5, 22 Mar 2010, 14:31

>>Oglądaliście "debatę" sikorski&komorowski?

>

>Nie , ale słyszałem jak obaj deklarowali , że nie będą wetować żadnej ustawy (jak już oczywiście

>będą prezydentem ). Donek pewnie dostał orgazmu.

Nadzwyczaj ciekawe. Oto, co powiedział Komorowski:

"Jego zdaniem prezydent musi mieć odwagę, żeby użyć weta dla ochrony wspólnego polskiego interesu. Zaznaczył jednocześnie, że prezydent nie może stosować weta tylko dlatego, że ma w danej sprawie inną opinię niż rząd."

Z tego wynikałoby, że masz omamy słuchowe. No cóż, medycyna notuje podobne przypadki.

Pewnie za chwilę zaczniesz razem z jacusiem tłumaczyć, że Komorowski nie powiedział tego co powiedział, tylko to co ty słyszałeś. Bo nie liczy się to, co powiedział tylko to, co PiSS wie, że myśli naprawdę tylko nie powie :-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 22 Mar 2010, 23:18

>Zaznaczył jednocześnie, że prezydent nie może stosować weta tylko dlatego, że ma w danej sprawie

>inną opinię niż rząd."

Jaro to zlituj się nade mną głupim i powiedz kiedy ku..wa ten Komorowski będzie używał weta , jak będzie jednomyślny z rządem w danej sprawie ?

>arturkali5, 23 Mar 2010, 00:14

Jeżeli masz problemy ze zrozumieniem dwóch zdań tylko dlatego (mam nadzieję), że mówi je facet który ci się nie podoba to po co mam się męczyć z tłumaczeniem skoro i tak wiesz swoje?

Ja tam Komorowskiego zrozumiałem bez problemu. Słuchając komentarzy zauważyłem, że zrozumieli go również komentatorzy nie będący miłośnikami Tuska i PO.

Jestem Europejczykiem.

jacch, 22 Mar 2010, 14:17

>Ja ie, a chwilę przełączyłem i jedyne co mnie zastanowiło to dlaczego na pasku na dole ekranu nie

>było numeru audiotele po 9,00pln bez vat.

Faktycznie powinno być bo jakim-siakim prawem jakaś partia urządza sobie w publicznej telewizji wewnętrzne imprezki?

A poza tym to była kompletna żenada. Oba matołki dukały z kartek / prompterów niczym półanalfabeta (ale za to - milioner!) "Rycho" na komisji.

Jak Komorowski powiedział akurat coś z głowy czyli z niczego (o zapłodnieniu w szklance) to afera ciągnie się już trzeci dzień.

Jaro_747, 23 Mar 2010, 15:12

>Widzę że cały czas taki zdziwiony jesteś. A było bardziej w szkole uważać ;-).

Widzisz Jaro , Twój problem polega na tym , że nie uczysz się na bieżąco . Masz tyle , co ze szkoły x lat temu. Gdybyś miał swoją firmę , lub był młodszy wymagałbyś od wszystkich , jak również od siebie konkretów i rzetelności w działaniu.

A takie stwierdzenia : będę wetował , ale nie będę wetował , czy już klasyk : jestem za , a nawet przeciw to są dobre dla staruszków , którzy niby godzą się na zmiany , ale tak żeby nie "szczypało" .

Więc przyklaskują pozornym ruchom , albo opowiadają jak to kiedyś było dobrze.

A w pracy , to takie "święte krowy" i hamulce do wszystkiego.

Wyczyn życia , to obsługa klawiatury komputera , a jak się np. myszka zablokuje - to dupa !

Dzięki Bogu u mnie w firmie już takich nie ma :-) Ale po państwowych firmach jeszcze się kręcą.

świetna, prawie jak debata tusk kwaśniewski 2005

jak donald szczerze nad wyraz poprosił wyborców komuśnych aby głosowali na niego

no i.. zagłosowali, w 2007

Invictus, 23 Mar 2010, 16:24

>>Oglądaliście "debatę" sikorski&komorowski?

>

>świetna, prawie jak debata tusk kwaśniewski 2005

>

>jak donald szczerze nad wyraz poprosił wyborców komuśnych aby głosowali na niego

>

>no i.. zagłosowali, w 2007

nie ogladalem, ale nudzac sie zaczalem grzebac w necie i obejrzalem sobie zony obu panow.

Komorowski ma i Sikorski ma.

Appelbaumowna chociaz cholernie inteligentna jest.

O M. Kaczyńskiej mozna powiedziec, ze ma klase i zna biegle 5 jezykow, a i Komorowska nie gorsza, bo ma piatke.

podobni są i Obama sie z tego cieszy

Ukryta Zawartość

post-3970-100008882 1269373531_thumb.jpg

post-3970-100008883 1269373531_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

>arturkali5, 23 Mar 2010, 16:15

>Widzisz Jaro , Twój problem polega na tym , że nie uczysz się na bieżąco . Masz tyle , co ze szkoły

>x lat temu. Gdybyś miał swoją firmę , lub był młodszy wymagałbyś od wszystkich , jak również od

>siebie konkretów i rzetelności w działaniu.

Rozbawiłeś mnie do rozpuku!!!

Mam taką robotę, że cały czas muszę się uczyć. Jakbym przestał to mógłbym się na emeryturę wybrać albo na urzędnika.

Następny zdalny psycholog się nam trafił ;-). Wysyp jakiś czy co?

Ponieważ nie odnosisz się konkretnie do żadnych rzeczywistych stwierdzeń tylko do swoich mniemań nie będę polimeryzował bo ja w twojej głowie nie siedzę.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.