Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

generalnie im sie juz dawno porypało w głowience.teraz tylko czekac na klape TV i towarzystwo Wolskie wysypie na ulice..ze sztandarami.Chcemy chleba.chcemy wolnosci..wolski nasz marsz włoski.

markowski czy za bardzo nie pompujesz faktów?

Był prezydentem jednej politycznej opcji negatywnie o jego zasługach wypowiadało się 80% społeczeństwa ostatnio wysyłano imienne zaproszenie chcąc powstrzymać jego przyjazd na międzynarodowe spotkania (Praga i podpisanie umowy o broni atomowej) został pochowany w przedsionku po proteście rodziny Piłsudskiego...to jest obraz męża stanu uwielbianego przez naród?

markowski, 19 Kwi 2010, 14:34

>Marek Król (ur. 24 lutego 1953 w Poznaniu) - polski dziennikarz, działacz PZPR, były

>redaktor naczelny "Wprost", poseł na Sejm X kadencji.

>Życiorys...

Wiem wiem, totalne bzdury wypisuje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"markowski, 19 Kwi 2010, 14:28

>Na szczęście takie cieńkie bolki jak wy mają tu na forum tą jednostronną różową cenzurę. Żebyście

>się nie popłakali widząc szacunek dla śp. Prezydenta.

>

>Tylko to was ratuje, tak jak za komuny mogli na to liczyć ormowcy i inni tacy żyjacy w wirtualu

>urojeń."

przeoczyłem....markowski brak szacunku dla umarłych charakteryzuje przynajmniej na tym forum elektorat ś.p.Lecha Kaczyńskiego.

powspominaj wpisy po śmierci Kuronia Geremka

• Redaktorzy

"Wprost zawsze uchodziło za postPZPR, i takie jest nadal."

Z wyjątkiem lat 2005-2007, kiedy było głównym (obok RM) organem PiS, najgłośniej popierającym IV RP. Ach, ta krótka pamięć. Niedługo okaże się, że i Rzepa jest organem PZPR. Dziwię się tylko, że x. Rydzyk, mimo demonstrowanej od czasu do czasu pogardy dla Kaczyńskich i odcinania się od nich przy okazji różnych głosowań sejmowych, mimo antyzachodniości i konszachtów finansowych z Rosją, nadal pozostaje poza PZPR. Ani chybi obywatel poza wszelkim podejrzeniem.

• Redaktorzy

Po przemyśleniu tego zagadnienia doszedłem do wniosku, że x. Rydzyk jest Kaczyńskim archetypicznym. B-cia byli Kaczyńskimi poziomu podstawowego, odbiciem ideału kaczyńskości, który w pełni reprezentował dopiero toruński księżulo. To tak, jak z Wzorcem Amberu. Zasadniczy Wzorzec, pierwszy poziom rzeczywistości i archetyp rzucający cień na wszystkie światy, okazał się tylko odbiciem Wzorca wykreślonego na najwyższym poziomie. Tak jest i w tym przypadku.

"Jacek Kurski stwierdził, że na naszych oczach rodzi się nowy mit narodowy. - Mit Lecha Kaczyńskiego może być kapitałem Polski, polskiej państwowości, polskiego narodu, ludzi myślących o wrażliwości patriotycznej na dekady."

Ja pierdziu..., zaczyna się. Za chwilę pojawią się hasła o jedności ideowo-moralnej narodu. O, przepraszam, Narodu!

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Mit nie jest tu złym określeniem. Jeszcze "legenda". To tak, jak odtwarzanie zęba przez dentystę, jak to mój kolega powiedział: "chyba na podstawie legend!". Im dawniej utracony ząb, tym legendy bogatsze.

Ja bym tu sobie jaj nie robił. Na naszych oczach idea IV RP zyskała -wprawdzie mocno spóźniony ale za to świeży i trafiający do wyobraźni - mit założycielski. Oto wyśmiewany przez obce i sprzedajne elity Prezydent oddał życie w imię prawdy oraz prawa do godności wyśmiewanej i odepchniętej od profitów wolności milczącej większości.

Jeżeli brzmi grafomańsko to przepraszam - nie mój pomysł nie moja wina.

Jestem Europejczykiem.

ja nie mam takiego wrazenia.Ja to wiem i pisałem to juz wiele razy.I nie widze powodów zeby tylko dlatego zginac sie w pas przed dziełem jarosława.Dzieło jakie było, kazdy widział.Powiedziałem juz .Bardzo szanuje go jako człowieka.Jako prezydenta na tyle, na ile moge zwyklego urzednika.A cyrk zrobiony w jego imieniu, ani nie koresponduje z jego i jego zony charakterem ,ani z jego dokonaniami.I tyle.I nie zamierzam umartwiac sie przez następne pól roku bo tak chce jarosław i blizej niesprecyzowany...tłum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.