Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jacch

No dobrze jesteś katolikiem i jak twierdzisz jesteś z tego dumny.A czy wiesz dlaczego jesteś katolikiem?Bo urodziłeś się w rodzinie katolickiej.Gdybyś urodził się w Afganistanie byłbyś muzułmaninem a w Birmie buddystą!Ja urodziłem się też w rodzinie katolickiej ale odszedłem od katolicyzmu a następnie od wszelkiej wiary i jestem ateistą.Była to moja samodzielna i autonomiczna decyzja wynikająca z przemyśleń czyli wymagała ona pewnego wysiłku.I wcale się tego nie wstydzę wręcz przeciwnie jestem z tego dumny!Zresztą nigdy się ze swoimi poglądami na tym Forum nie kryłem i dziwię się,że o tym nie wiesz ( albo udajesz,że nie wiesz))

Ach, z jakim wdziękiem niektórzy umieją włazić w dupę; jarusiowi na pewno to się bardzo podoba. Jeśli pissmani wrócą do władzy rymkiewicz ma szanse zostać Poetą:

"Wiersz, jaki do Jarosława Kaczyńskiego napisał Jarosław Marek Rymkiewicz, cytuje na swych łamach czwartkowy "Nasz Dziennik". Poeta zachęca lidera PiS do kandydowania w wyborach prezydenckich.

"Ojczyzna jest w potrzebie - to znaczy:

łajdacy Znów wzięli się do swojej odwiecznej tu pracy

(...) To co nas podzieliło - to się już nie sklei,

Nie można oddać Polski w ręce jej złodziei

Którzy chcą ją nam ukraść i odsprzedać światu

Jarosławie! Pan jeszcze coś jest winien Bratu!

Dokąd idziecie? Z Polską co się będzie działo?

O to nas teraz pyta to spalone ciało

I jest tak że Pan musi coś zrobić w tej sprawie

Niech się Pan trzyma - Drogi Panie Jarosławie" - pisze w opublikowanym przez "Nasz Dziennik" wierszu Rymkiewicz."

Rymkiewicz jest poetą uznanym od dawna. Rozumiem że w twoich oczach przestał nim być gdyż szanuje Kaczyńskiego i jego program.

Chwalenie jest wstrętne i brutalne w przeciwieństwie do szydzenia i karykaturownia.

"przyznam sie, ze tak naprawde oczekuje, ze po tym wszystkim co sprawił rodzinie i sobie, usłysze decyzje o REZYGNACJI z zycia politycznego.Czekam na to od samego poczatku, bo nie wyobrazam sobie ze ja móglbym tych błaznów dalej ciagnąc za soba.Nadal czekam......"

muls on ma poczucie misji....i niech startuje!!!!

To będzie najbardziej surrealistyczny fragment jego żałosnej tragikomicznej historii.

• Redaktorzy

Rymkiewicz, rocznik 1935, oczywiście uznany poeta. Z pisarzy, o ile wiem, bardzo mocno popierał J.Kaczyńskiego Marek Nowakowski, dobry prozaik. Mogą, nie? Oczywście, poezja panegiryczna nie cieszy się powszechnym uznhaniem, ale już np. niektóre rzymskie wiesze tego typu są szanowane. Kwestia czasu, nawet agitka może okazać się dobra poetycko.

Polecam Kinderszenen, JMR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.