Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowsza wypowiedź prezesa wskazuje na czynione przez niego przygotowania do wyjścia ze stanu "cudownej odmiany".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

">Nie ma czagoś takiego, jak "prezydent połowy Polaków".<

...

masz racje Mandarynie nie połowy jeno dwudziestu paru procent"

Wyjaśniam zatem w przystępnej formie: w takim razie kto niby miałby być prezydentem drugiej połowy? Wybory nie są po to, żeby wyłonić dwóch prezydentów (a właściwie dwóch i pół, bo przecież wyborcy Napieralskiego nie są gorsi, prawda), tylko po to, aby wyłonić na pięć lat prezydenta naszego kraju. I tyle.

Można się domyślać, że prezes jest przygotowany do wywołania kolejnej wojny polsko-polskiej. Teraz trzeba tylko na powrót zastąpić kampanijne gołębie starymi jastrzębiami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 4 Lip 2010, 22:09

>">Nie ma czagoś takiego, jak "prezydent połowy Polaków".<

>masz racje Mandarynie nie połowy jeno dwudziestu paru procent"

>Wyjaśniam zatem w przystępnej formie:...<

jozwa - jestes mistrzem formy, doceniam; szkoda, że nie i treści

taki radosny - znasz już wynik?

taki zadowolony - że połowa społeczeństwa ma ich obu w du..pie?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

bartasxx, 4 Lip 2010, 22:15

>nie przejmuj się będzie dobrze<

pewnie, że tak - przecież każdy naród (niewolnik) ma władzę (pana) na miarę swojej (narodu) świadomości

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

modrzew -nie przesadzaj,wystarczy 0,001%,a nawet wartosc bezwzgledna wyzsza-np.10 glosow.

wtedy Pan bartasxx sie pochlasta-i bedzie tak-dziargi,sznyty-idzie ....administracja panstwowa!!!!

w miastach powyzej 500.000 ludzi Bronek wiec ktos sie tutaj mijal z prawda kilka postow wyzej...ludzie z wyzszym wyksztalceniem tez Bronek wiec ktos sie tutaj mijal z prawda kilka postow wyzej....a jaki bedzie ostateczny wynik to poczekajmy...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wśród głosujących z wyższym wykształceniem, Bronisława Komorowskiego na karcie zaznaczyło 66,2 proc. Na Jarosława Kaczyńskiego zagłosowało 33,8 proc.

Wyrównane wyniki głosowania na obu kandydatów były natomiast w grupach ludzi z wykształceniem średnim lub zasadniczym zawodowym. W pierwszej z nich Komorowski wygrał 56,5:43,5, w drugiej niemal identyczny stosunkiem - 56,2:43,8, zwyciężył Kaczyński.

Kandydat PiS wygrał natomiast zdecydowanie wśród wyborców z wykształceniem podstawowym. Zagłosowało na niego 61,5 proc., a na jego konkurenta - 38,5 proc.

Dane pochodzą z badania typu exit-poll na godz. 20, wykonanego przez MillwardBrown SMG/KRC w 1000 komisji wyborczych.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Użytkownicy+

Wciąż mnie dziwi, że posiadający własną działalność, głosujący na J.Kaczyńskiego bardziej cenią IDEOLOGIĘ (Rydzykowo-religijno-narodową), niż gospodarkę wpływającą na ich życie wprost. Z drugiej strony jak duma rozpiera to jest bezcenne, a że socjal najważniejszy i owemu właścicielowi firmy może robić pod górkę, no cóż zawsze można się pomodlić (do pewnego księdza z miasta Kopernika) ...

palton, 4 Lip 2010, 23:06

>Wciąż mnie dziwi, że posiadający własną działalność, głosujący na J.Kaczyńskiego bardziej cenią

>IDEOLOGIĘ (Rydzykowo-religijno-narodową) , niż gospodarkę wpływającą na ich życie wprost.

To że prowadzą własną działalność, WCALE nie oznacza że rozumieją zasady działania gospodarki.

Wystarczy obejrzeć podział głosów w zależności od wykształcenia:

Ukryta Zawartość

Jedni przedsiębiorcy osiągają zyski w wyniku przemyślanej strategii i kalkulacji, a inni - w wyniku wiary w siły nadprzyrodzone i układ planet.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>To że prowadzą własną działalność, WCALE nie oznacza że rozumieją zasady działania gospodarki.

>Wystarczy obejrzeć podział głosów w zależności od wykształcenia:

>

Ukryta Zawartość

>

>Jedni przedsiębiorcy osiągają zyski w wyniku przemyślanej strategii i kalkulacji, a inni - w wyniku

>wiary w siły nadprzyrodzone i układ planet.

naprawdę?

jestem przedsiębiorcą, nie małym, działam na rynku kilkanaście lat ...

z sukcesem, nie wierzę w nadprzyrodzone siły i układy planet ...

Głosowałem tak jak wielu prawdziwych przedsiębiorców na Pana Jarosława Kaczyńskiego.

Osiągnął znakomity wynik i myślę, że jeszcze lepszy PiS uzyska w przyszłym roku.

Pozdrawiam i życzę przemyślanych, nie sterowanych wyborów...

Ukryta Zawartość

"Wśród głosujących z wyższym wykształceniem, Bronisława Komorowskiego na karcie zaznaczyło 66,2 proc"

Sama młodzieżówka i elita -teatralno-geriatryczno-filmowa wraz redakcją GW.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

"jozwa - jestes mistrzem formy, doceniam; szkoda, że nie i treści"

Dzięki i za formę.

"taki radosny - znasz już wynik?"

W jakim sensie radosny? A co do wyniku, to w tej chwili możliwy jest jeszcze każdy.

"taki zadowolony - że połowa społeczeństwa ma ich obu w du..pie?"

Z czego wnioskujesz, że jestem z tego zadowolony? To, że połowa społeczeństwa leje na swój kraj, uważam za niedobre. A czy uważam, że to dobrze, że tacy akurat ludzie nie zagłosowali, a więc nie mieli wpływu na przyszłość Polski? Może i dobrze.

mam spore wątpliwości do tego Komorowskiego, mimo że narodowy socjalizm Kaczyńskiego to nie moja bajka dodatkowo totalny brak kręgosłupa w kampanii wyborczej to po prostu żenada, cóż cel uświęca środki. To jednak drugi pan na K może stanowić zagrożenie dla obecnej polskiej racji stanu. Normalnie jakby ruska agentura miała go w kieszeni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dartman, 4 Lip 2010, 23:25

>naprawdę?

>jestem przedsiębiorcą, nie małym, działam na rynku kilkanaście lat ...

Moja opinia wynika z kontaktów z dużymi firmami z rynku zaawansowanych technologii czy finansów gdzie Komorowski ma druzgocącą przewagę. Mam wrażenie że wśród firm zajmujących się "prostymi" rzeczami typu handel, transport, budownistwo - sympatie wyborcze są nieco inne.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.