Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>jozwa maryn, 15 Lip 2010, 10:19

>Nota bene, słyszałem wczoraj w radio rozmowę Warzechy (Fakt) z jakimś drugim dziennikarzem ...

To nie była czasem ta rozmowa z której wrażenia opisałem na poprzedniej stronie?

15:00 Trójka po trzeciej na wakacjach

W drugiej części Lichocka wraz z red. Warzechą (kolejny wielbiciel Prezesa) bronią krzyża tak jakby ktoś go chciał spalić. Na rozgrzewkę ukierunkowująca dyskusję piosenka Pietrzaka jak to komuniści z krzyżem walczyli. W trakcie rozmowy Lichecka napierdziela razem z Warzechą w reda z GW nawet nie udając bezstronności. Wroński walony w potylicę przez Warzechę i kopany po jajach przez kobietę klęka na dechach coś tam słabo jęcząc że tak nie można. Można, można jak się okazuje!

Jestem Europejczykiem.

"Jacek Saryusz-Wolski, Danuta Huebner i Paweł Kowal to najskuteczniejsi polscy deputowani, wynika z rankingu europosłów, przygotowanego dla "Rzeczpospolitej" przez polskich korespondentów pracujących w Brukseli. (...) Ostatnie miejsca zajęli Michał Kamiński i Adam Bielan z PiS, Sławomir Nitras z PO oraz Zbigniew Ziobro, Tadeusz Cymański, Jacek Kurski (wszyscy PiS)."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Europoseł zarabia miesięcznie 7 tys. 665 euro. Do tego dochodzi jeszcze 4,5 tys. diet i 20 tys. euro na biuro.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jaro:

Otóż to właśnie.

Na czym polega różnica pomiędzy tvn24 (tok FM) a TVP.(trójką).

Wczoraj byłem świadkiem rozmowy 2 dziennikarzy na temat krzyża na Krakowskim Przedmieściu. Uczestnikiem był nieznany mi dziennikarz z Faktów i znany mi dziennikarz z GW pan Wroński. W toku rozmowy Wroński stwierdza, że krzyż uniemożliwia funkcjonowanie funkcji prezydenta. Zapytano wiec: W jaki sposób krzyż przeszkadza prezydentowi w sprawowaniu urzędu? Głos zabrał Wroński (gadał o wszystkim, ale nie na temat) i po 3 minutach prowadząca prosi jednak Wrońskiego aby zechciał odpowiedź na postawione pytanie. Po chwili zaskoczenia obrażony Wroński mówi: „A więc dwóch na jednego!”

I to jest cała prawda o braku niezależności mediów. Dziennikarze PO w takich rozmowach nigdy nie uczestniczyli i nie życzą sobie tego więcej. Oni wolą dyskusję w tokfm. Żakowski, Lis, Wołek i dodatkowo, dla kontrastu, niezależny z GW dziennikarz Wroński. Tu on się czuje jak ryba w wodzie. A to, że ryby głosu nie mają, nie przeszkadza mu. I tak nikt ich nie bierze poważnie.

>YunnanTEA, 15 Lip 2010, 11:28

>Zapytano wiec: W

>jaki sposób krzyż przeszkadza prezydentowi w sprawowaniu urzędu? Głos zabrał Wroński (gadał o

>wszystkim, ale nie na temat) i po 3 minutach prowadząca prosi jednak Wrońskiego aby zechciał

>odpowiedź na postawione pytanie. Po chwili zaskoczenia obrażony Wroński mówi: "A więc dwóch na

>jednego!"

To ta rozmowa o której pisałem. To nie jest tak, że Wroński nie odpowiadał, tylko żadna z jego odpowiedzi nie satysfakcjonowała Lichockiej i Warzechy. W zasadzie to Wrońskiemu urządzili przesłuchanie (stąd uwaga o 2:1). Np. argument o zapisanej w konstytucji neutralności światopoglądowej olano. Może wielbiciele PiS nie znają konstytucji albo co gorsze uważają że to tylko świstek papieru? Nic dziwnego, że Wrońskiemu wszystko opadło.

Jestem Europejczykiem.

nawet przeczytałem twój wpis i opowiedz jak uzasadniał Wroński (kilak razy słyszałem i jest daleki od fantazjowania i faworyzowania) a nie takie coś

"Głos zabrał Wroński (gadał o wszystkim, ale nie na temat) i po 3 minutach prowadząca prosi jednak Wrońskiego aby zechciał odpowiedź na postawione pytanie. Po chwili zaskoczenia obrażony Wroński mówi: "A więc dwóch na jednego!"

YunnanTEA

>najskuteczniejsi polscy deputowani:

>na podstawie strzelonych goli?

Czytaj, obserwuj, myśl, a nie tylko stukaj w klawiaturę

jest link w artykule: "Najlepsi polscy europarlamentarzyści - przeczytaj raport"

Jest to subiektywny raport dziennikarzy Rzepy (o ile się orientuję to nie są jacyś specjalnie pro PO i anty PiS)

Statystyki kontra wiedza dziennikarzy

„Rz” po raz drugi tworzy ranking będący dziełem dziennikarzy, którzy śledzą pracę europosłów.

Wiedza i doświadczenie oceniających są bardziej obiektywne niż np. dosłowne odczytywane statystyki.

Gdyby aktywność europosła mierzyć liczbą raportów, to bezkonkurencyjna byłaby Lidia Geringer d’Oedenberg (SLD). I choć jest pracowita, co odzwierciedla nasz ranking, to raczej nie na pierwsze miejsce.

Zwycięstwo w statystyce raportów zawdzięcza zasiadaniu w komisji prawnej PE, która przygotowuje opinie do różnych decyzji Komisji Europejskiej.

Z kolei w liczbie wystąpień plenarnych króluje Jerzy Buzek (miał ich 344). Ale ta imponująca liczba to po prostu formułki o otwarciu i zamknięciu głosowania. Podobną świetną statystykę mieli poprzednio wiceprzewodniczący PE Adam Bielan i Janusz Onyszkiewicz.

a. sł.

Zarobki

Eurodeputowany dostaje miesięczną pensję brutto w wysokości 7 tys. 665 euro. Po zapłaceniu podatku zostaje mu 5 tys. 963 euro. Na jedzenie i mieszkanie dostaje diety w wysokości 298 euro dziennie. Otrzymuje też zwrot kosztów podróży między siedzibą PE a swoim okręgiem wyborczym.

Dodatkowe apanaże to 4 tys. 148 euro rocznie na podróże związane z pracą posła oraz około 4 tys. euro rocznie na kursy językowe.

Na asystentów europoseł może przeznaczyć 19 tys. 364 euro miesięcznie.

Dodatkowo 4 tys. 202 euro dostaje na wynajęcie biura i koszty związane z jego utrzymaniem.

Eurodeputowany będzie miał prawo do emerytury od 63. roku życia. Wyniesie ona 3,5 proc. pensji za pełen rok wykonywanego mandatu, ale nie więcej niż 70 proc. pensji.

a. sł.

Rzeczpospolita

Jaro

Wroński walony w potylicę przez Warzechę i kopany po jajach przez kobietę klęka na dechach coś tam słabo jęcząc że tak nie można. Można, można jak się okazuje!

Masz talent. Jakbym Niesiołowskiego czytał.

W takim razie przypomnij, jak odpowiedział Wroński. Bo ja odpowiedzi Wrońskiego na to pytanie nie słyszałem. I nie za sprawą jaj Wrońskiego. Raczej potylicy (politycy?).

Póki co - dla herbatników: niestety - Polska jest państwem neutralnym światopoglądowo. Wskazane by było, aby ci, którzy się z tym nie mogą pogodzić, zaczęli otwarcie zmierzać do zmiany konstytucji. Należałoby w niej zapisać, że jesteśmy republiką katolicką albo może lepiej od razu terytorium zależnym Państwa Watykańskiego. Sytuacja byłaby jasna, prawdziwi Polacy zadowoleni, a bluźniercza reszta musiałaby siedzieć cicho.

Póki co krzyż w takim miejscu nie tylko łamie prawo i dobry obyczaj czy poszanowanie odmienności, ale staje się stymulatorem społecznych niesnasek.

• Redaktorzy

Czyli po jednej kadencji polski europoseł dostanie około 4000 pln netto (tysiąć euro) emerytury. Co lokuje go w gronie bardzo dobrze sytuowanych emerytów, niezależnie ile dostanie jeszczeza swoją działalność zawodową. Po dwóch kadencjach stałby się już emerytem-krezusem. Słowo, że nie żałuję im. Ale za tę pensję, i za ustawienie się finansowe na schyłek życia, oczekiwałbym od posłów intensywnej pracy.

"W takim razie przypomnij, jak odpowiedział Wroński. Bo ja odpowiedzi Wrońskiego na to pytanie nie słyszałem. I nie za sprawą jaj Wrońskiego. Raczej potylicy (politycy?)."

hebatko opowiedz co usłyszałeś i następnym razem nagrywaj audycje radiowe

jozwa maryn

tak wyglada pomysł PISu na uprawianie polityki

nigdy nie przyznaja sie ze osobiste ciosy ich bolą bo one maja wzmacniac szeregi :)

łapiąc elektorat zawsze atakuja grajac na uczuciach i to w najbardziej prymitywny ale skuteczny sposób

prezes opatentował chyba juz po latach swoj sposób na polityke wsrod klasy robotniczo-chłopskiej :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>YunnanTEA, 15 Lip 2010, 12:04

>Kowalski, to nie jest tak, że przez pana Wrońskiego trzeba zmieniać Konstytucję.

>Ja po wywiadach pani Olejnik, takich wniosków nie składałem.

Czy M.Olejnik prowadzi audycje w publicznej telewizji czy w publicznym radio? Jakoś nie kojarzę, może ktoś mi przypomni?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Ten sposób na uprawianie polityki jest nacechowany lekceważeniem własnych wyborców, których ma się za bioroboty sterowane instynktem (na którum ma nadzieję grać prezes). Koncepcja z czasów, kiedy uważano, ze kobieta (jako umysłowo niepełnosprawna) sterowana jest własną macicą. Ale takie niedocenianie ludzi prędzej czy później źle się kończy. Osobiście uważam, że przed ludzkością (w tym przed nami) stawiane są ważniejsze wyzwania niż takie, czy i dlaczego szczątki brata prezesa leżały czy nie na ceracie w czarnym lub nie kolorze. Natomiast PiS zachowuje się (i prezes tego nie ukrywa), jakby dla nich było to najważniejsze pytanie XXI wieku. Otóż to nieprawda, istotny to jest dalszy los Unii, pozycja gospodarcza i polityczna Polski, przyszła rola Chin, stabilność USA, eksploracja przestrzeni kosmicznej oraz przyszłe źródła energii. W dowolnej kolejności. W świetle tego dobra pamięć prezesa w kwestii wyrażansów, którymi obrzucił Sikorskiego 4 miesiące temu (i jak bardzo prezes zapragnął się tym pochwalić), jest humorystycznie wręcz nieistotna.

Widzisz Jaro, tobie trzeba kawę na ławę.

Otóż twoje pieniądze idą na program Lisa i Żakowskiego, a moje na np. serial Dr Hause. Ja programów asów wywiadu nie oglądam. Po prostu znam puentę.

"Prawo i Sprawiedliwość zmienia polityczną strategię dotyczącą tematyki katastrofy Tu-154M z 10 kwietnia. Politycy tej partii nie będą już unikać tego tematu i ostrych starć z politycznymi konkurentami na tym tle. "Nie istnieje absolutnie żadna kalkulacja polityczna, która by uzasadniała niepodjęcie tematu smoleńskiej katastrofy w kampanii wyborczej, to był błąd moralny" - mówi w dodatku europoseł PiS Jacek Kurski.

Odwrót od strategii obowiązującej w czasie kampanii Jarosław Kaczyński ogłosił swoim współpracownikom już dzień po przegranych wyborach prezydenckich. Zmianę linii politycznej partii potwierdza Joanna Kluzik-Rostkowska, która była szefową sztabu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego. – Od początku ustaliliśmy, że w kampanii nie będziemy nawiązywać do katastrofy, ale po wyborach wrócimy do tego tematu – mówi.

– Jestem zaskoczony, że Jarosław Kaczyński postanowił zerwać z wizerunkiem koncyliacyjnego polityka, który mozolnie budował przez całą kampanię wyborczą. Ta zmiana będzie go kosztować głosy umiarkowanych wyborców – mówi dr Olgierd Annusewicz z Instytutu Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego."

Ukryta Zawartość

No to już wiemy ze to nie żadne walki pałacowe tylko pomysł samego Prezesa. Widać już nie mógł wytrzymać bo futerko baranka zaczynało go parzyć ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

patriotyczno-parafialna to obecnie robotniczo -chłopska wystarczy zobaczyc jak głosowali :)

pozostali to juz euroentuzjasci

jesli prezes połozy najblizsze wybory to moze to byc jego ostateczne starcie i wtedy pojawi sie potrzeba zmiany pomysłu na istnienie

nic innego PISu nie zmieni jak sadze

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jozwa

Widzisz Jozwa, nie zrozumiałeś zdania wypowiedzianego przez prof. Staniszkis, a to było o tobie.

Jak tobie umrze ktoś bliski, pomyśl wtedy o przyszłości UE, dopłatach do 1 hektara.

>YunnanTEA, 15 Lip 2010, 13:40

>Widzisz Jaro, tobie trzeba kawę na ławę.

Tak sobie pomyślałem że niepotrzebnie się męczę bo i tak nie zrozumiesz o co chodzi. A mogłem w tym czasie coś pożytecznego zrobić, np. poczesać psa.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.