Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mlb, 5 Sie 2010, 23:17

dobra nowomowa

wiesz, miałem kiedyś wspólnika,szczery chłop, jak nie zarobił co zaplanował, mówił, ze stracił

takie relacje panują obecnie w gospodarce i finansach - dla mnie to choroba

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Balcerowicz chce jak widać ograniczyć możliwości kształcenia (źle opłacani nauczyciele będą gorzej uczyć), ostatecznie rozwiązać kwestię emerytów (statystyczny Polak żyje 73 lata, Polka dłużej), zahamować rozwój netu ( ulga internetowa), maksymalnie wkurzyć biednych ludzi (obniżenie zasiłku pogrzebowego) Nie zająknął się natomiast o pieniądzach z budżetu dla Kościoła i partii politycznych. Tylko idiota czy drań i idiota?

"Balcerowicz przedstawił propozycje dot. ograniczenia wydatków: zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn na poziomie 67 lat (ma to przynieść ograniczenie wydatków o 5 mld zł w 2011 r., 15 mld zł w 2012 r. i 45 mld zł w 2020 r.), objęcie największych gospodarstw rolnych podatkiem dochodowym (2-3 mld zł w 2012 r.), likwidację w PIT ulgi na dzieci (6 mld zł w 2012 r.), rezygnację z podwyżek dla nauczycieli w latach 2010 - 2011 i zmniejszenie zasiłku pogrzebowego.

FOR chce też likwidacji w PIT ulgi internetowej (0,4 mld zł w 2012 r.), ograniczenia długość płatnego urlopu macierzyńskiego do 20 tygodni i wprowadzenia zasady, że zasiłków chorobowych nie wypłaca się przez 3 pierwsze dni choroby, niezależnie od jej całkowitej długości."

skynyrd, 5 Sie 2010, 23:50

>Melo - obiecuję, że już nie będę GORĄCYM sympatykiem.

>A co mówi twój psychoterapeuta?

Psychoterapeuty nie mam, ale fakt, że popierasz pis świadczy, że z Tobą niedobrze. Za parę lat będziesz się tego wstydził tak, jak Niemcy po wojnie wstydzili się popierania nazistów. Ratuj się póki możesz - idź na terapię.

meloman 62, 6 Sie 2010, 00:08

>Za parę lat

>będziesz się tego wstydził tak, jak Niemcy po wojnie wstydzili się popierania nazistów.

Jeśli w dyskusji ktoś używa argumentu "Hitler, nazi" znaczy - przegrał, a wątek się wyczerpał

Weź se chłopie strzel zimnego lecha, popraw krwawą mary, i do przodu!!! Ożyj i zwyciężaj- sheet(head)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

mlb

>Podniesienie podatku VAT wbrew pozorom może przynieść większą dynamikę działań w wielu sektorach gospodarki.

I z tym trzeba się z tobą zgodzić.

Polacy będą teraz zapier ...ać z wywieszonym bardziej jeszcze jęzorem,by zaspokoić mafijną administracje.

Cięcie kosztów stałych(pisze o nich Balcerowicz),reforma KRUS-u itd.to za trudne dla POpapranych.

Pasibrzuchy i darmozjady mają wsparcie naczelnego POsrańca jak widać.Żałosna to polityka rządu.

muls, 6 Sie 2010, 11:18

>stara zasada....giniesz od tego czym walczysz

Ślepota doskwiera?

tak jak i reakcja kurdupli ze Krtttv jest upolitycznione.Alez skad, alez jak....To taki humor czarny wykreowany przez pic.Z przyjemnoscia pogramy i posmiejemy sie .mowiac ze NIC podobnego.Mysle ze rok takiego humoru....dobrze im zrobi.

absyncik ja teraz dziele ludzi na tych co prosto od boga i z ewolucji.tych z od mzumbwy omijam z daleka.facjaty maja takie boskie...ze lepiej nie partzec.ty tez cóś masz takiego.

Zaprzysiężenie się odbyło.

Prezes dostał sraczki.

PiS pogrążył się w żałobie.

Słoma z butów.

Czyli jak zwykle w PiS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ożyj i zwyciężaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

modrzew47, 6 Sie 2010, 08:14

>

>Cięcie kosztów stałych(pisze o nich Balcerowicz),reforma KRUS-u itd.to za trudne dla POpapranych.

>Pasibrzuchy i darmozjady mają wsparcie naczelnego POsrańca jak widać.Żałosna to polityka rządu.

Nie wiem dokładnie co przez Ciebie przemawia, ale chyba nie zdrowy rozsądek. Pokaż mi na polskiej scenie politycznej inną formację która jest w stanie przeprowadzić takie reformy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jest bardzo ciekawe, czy przeprowadzą? Może może, ale obawiam się, że poczekają, aż obsadzą WSZYSTKIE stanowiska w państwie a każda babcia klozetowa zostanie hmmmm członkiem PO

>modrzew47, 6 Sie 2010, 08:14

>Cięcie kosztów stałych(pisze o nich Balcerowicz),reforma KRUS-u itd.to za trudne dla POpapranych.

>Pasibrzuchy i darmozjady mają wsparcie naczelnego POsrańca jak widać.Żałosna to polityka rządu.

Na tej zasadzie to polityka wszystkich poprzednich rządów była żałosna (co w pewnym sensie i ograniczone do tych obszarów jest prawdę).

Żeby przyprowadzić poważne reformy trzeba mieć pomysł, być zdeterminowanym i mieć mocną pozycję. Poparcie społeczne tez by się przydało.

PO pomysłu jakiegoś szczególnego chyba nie ma, zdeterminowane nie jest, a koalicjant wyraźnie daje do zrozumienia, że tak naprawdę to jest w opozycji i jago lojalność jest kupiona stołkami. szansę na poważne reformy mamy dopiero po następnych wyborach do Sejmu przy warunku, że nie znajdzie się tam żadna partia chłopska.

Jestem Europejczykiem.

mlb, 6 Sie 2010, 11:59

dowcip roku? - Żadna! Jaro to ujął prosto:

Żeby przyprowadzić poważne reformy trzeba mieć pomysł, być zdeterminowanym i mieć mocną pozycję.PO pomysłu jakiegoś szczególnego chyba nie ma, zdeterminowane nie jest, a koalicjant wyraźnie daje do zrozumienia, że tak naprawdę to jest w opozycji...

wladz, 6 Sie 2010, 09:42

>korzeń odebrać czarnym i bardziej opodatkować KK..... a ty co proponujesz<

pełna zgoda wladziu jeśli do tego przywrócić 40 procent dochodowego - wchodzisz w to?

Nie moge wkleic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.