Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

zabawnym zreszta, jest sam fakt robienia z Tuska wybawcy przyszłych pokolen.Na jakiejs blizej nieokreslonej zasadzie ma sie objawic jako wybawca naszych wnuków w przyszłosci....cós jak pan jezus???na chwale kaczynckich.

Geniusz Mazowsza odlatuje.

Kaftan coraz bliżej.

Kaczyński ocenił również, że Komorowski został wybrany na prezydenta przez nieporozumienie, bo - jak tłumaczy - jest przekonany, że "bardzo wiele osób, które na niego głosowały, zapateryzmu w Polsce nie chce".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miało być tak pięknie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A wyszło jak zwykle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajowskie cytaty:

Jest rzeczą oczywistą, że za decyzję o usunięciu krzyża odpowiedzialny jest w stu procentach pan Komorowski i to on wprowadza w Polsce zapateryzm, a ja tylko próbuję się temu przeciwstawić. Taka jest prawda.

Na tej zasadzie można by powiedzieć, że ci, którzy demonstrowali w grudniu 1981 roku przeciwko stanowi wojennemu, byli winni jego wprowadzenia (...) komuniści w PRL nie zdobyli się na zaatakowanie na przykład krzyży przydrożnych. Na taką odwagę zdobył się tylko obrońca Wojskowych Służb Informacyjnych prezydent Komorowski.

Boleję tylko nad tym, że z powodu oportunizmu czy radykalnego braku odwagi, pewni ludzie, którzy głoszą mocno idee katolickie, a mają czasem duże kłopoty z wcielaniem ich we własnym życiu, posuwają się do bzdur, kłamstw, tego rodzaju obrzydliwości jak pisanie, że ja jestem winien pojawieniu się zaczątków zapateryzmu w naszym kraju.

Prezes przechodzi samego siebie - jak widać nie cofnie się przed niczym. Komorowski i zapateryzm - przecież u nas nawet SLD nic nie zrobiło bo trzęsło porami. Może to przejaw skrajnego wyrachowania Kaczyńskiego a może po prostu puściły mu hamulce po śmierci brata totalnie. Jeżeli to drugie to nie powinno to długo potrwać chyba że znów ciemny lud to kupi. Do osiągnięcia celu zawrze sojusz ze wszystkimi - tylko że chętnych maleje. Kościół znów dał się wpuścić w maliny, po tym co się ostatnio dzieje, po odprawianiu przez "obrońców krzyża" egzorcyzmów nad księżmi hierarchowie muszą strzelać niezłe karpiki. Nie panują totalnie nad sytuacją.

Brońcie krzyża!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Prezes po prostu nie wytrzymał. Nie był w stanie nawet przyjść do sejmu na zaprzysiężenie i potem się groteskowo tłumaczył. Nie napiszę, gdzie sobie pomyślałem, że przesiedział ten moment. Ciekaw jestem, czy od teraz przy każdej okazji, kiedy będzie miał się widzieć z prezydentem, Kaczyński będzie zmykał? Z drugiej strony, szeregowy obecnie poseł Kaczyński nie będzie miał tych okazji zbyt wiele. Migalski znowu napisał rozpaczliwy felieton na ten temat. Zadziwiające, jak mu się przenikliwość poprawiła po prezegranych wyborach.

>Walery, 7 Sie 2010, 23:55

>Prezes przechodzi samego siebie - jak widać nie cofnie się przed niczym.

Tak to niestety wygląda - Prezes odsłonił przyłbicę ;-).

>Może to przejaw skrajnego wyrachowania

>Kaczyńskiego a może po prostu puściły mu hamulce po śmierci brata totalnie.

W żadnym wypadku wyrachowanie - przecież właśnie teraz Prezes jest sobą.

Jestem Europejczykiem.

Byłbym ostrożny z formułowaniem tezy że nie wytrzymał. Paliwem prezesa są ostre podziały - dlatego je podsyca. A tak się fajnie składa że może teraz sobie popłynąć z falą "obrońców krzyża" i jednocześnie oddać się swojej wielkiej namiętności - krytyce przeciwników politycznych i wysnuwaniem kolejnych, troszkę paranoidalnych teorii. Jak widać jest zdeterminowany bo nawet Lisicki obrywa:

"Dla mnie najbardziej interesujące w tej sprawie jest pytanie, dlaczego pan Lisicki tego rodzaju bzdury, i to bzdury wierutne, odrażające, pisze. Sądzę, że wynika to z niesłychanie groźnego zjawiska, jakim jest hiperoportunizm, który opanował dzisiaj pewną część ludzi pióra."

Podkreślam - Lisicki Paweł z Rzeczpospolitej. Nie sądziłem że coś takiego nastąpi;-)

Lisicki ma odpowiedzieć w poniedziałek - jeszcze nigdy nie czekałem z takim napięciem co napisze redaktor z Rzepy.

>jozwa maryn, 8 Sie 2010, 00:10

Podejrzewam, że Migalskiego ogarnęła czarna rozpacz. Porzucając wizerunek "obiektywnego naukowca" na rzecz kariery politycznej sporo postawił na jedną kartę. Zgrabnie podłączył się do kampanii która wypadła niespodziewanie dobrze. Był wygrany i niosła go fala wznosząca dopóki Prezes nie wrócił do swej prywatnej krucjaty w którą błyskawicznie wmanipulował prawie całą partię. Natychmiast partyjne gołębie do których należał Migalski zostały skierowane na boczny tor, a jastrzębie zostały wypuszczone z klatek.

Migalski jako człowiek zdolny i inteligentny pewnie byłby w stanie ubrać cętkowane pióra jastrzębia (przepraszam - jaszczembia) ale zdaje sobie sprawę że kosztem osobistej vendetty Prezesa PiS traci szansę na powrót do władzy czyli konfitur. Poza tym ostatnia reprymenda trochę go wkurzyła więc postanowił nie nadstawiać drugiego policzka tylko oddać.

Jestem Europejczykiem.

>Walery, 8 Sie 2010, 01:28

>Byłbym ostrożny z formułowaniem tezy że nie wytrzymał.

Co to znaczy "nie wytrzymał"? To znaczy, że chciał, ale nie dał rady. A Prezes nie chciał. Według mnie plan był taki, że udaje i siedzi cicho do wyborów a potem daje czadu czy wygrał czy nie.

Prezes teraz akurat nie kalkuluje - uważa że musi "pomścić" brata, ma do tego prawo i wręcz jest to jego obowiązek. A że jest Prezesem to obowiązek przechodzi automatycznie na całą partię.

Prawdę mówiąc gdy pierwszy raz to czytałem teza o opętaniu Prezesa ideą zemsty wydawała mi się mocno naciągana ale jak widać kolejne fakty potwierdzają ją raz za razem. Niestety.

P.S.

Kto pierwszy to napisał? Nie mogę sobie przypomnieć :-(.

Jestem Europejczykiem.

>Arek__45, 8 Sie 2010, 02:09

>...dlaczego kazdy inzynier uwielbia babarc sie w ...szambie ...dziwna przypadlosc...

Migalski jest politologiem.

Jestem Europejczykiem.

Polityka to sztuka zdobywania i utrzymania władzy.

Żądza władzy...

Kto jaest najlepszym politykiem w kraju?

Pan mgr Tusk

Ktoś jest przeciw?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Tusk to najpierw NZS, ale potem WiP, NATO bis --> Nocna Zmiana, KLD, Czempiński-->PO, Premier z Putinowskim modelem carstwa.

Taki mały cesarz.

Pomimo tego i tak uważam że swoją żądzę władzy najlepiej realizuje Pan Magister

REFORMY? Ooooooch zmiany są: trzeba COŚ zmienić, by wszystko zostało PO staremu.

Jaki jest związek między NATO bis a Nocną Zmianą oraz Czmpińskim a PO to Koledzy Stójkowi chyba wiedzą

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Wczoraj byliśmy na Starówce, zajrzeliśmy też pod pałac prezydencki. A tam impreza na całego, okrzyki "Bronek, Bronek" czy "Precz z Kaczyńskim" czy "Wolna Polska bez Kaczyńskiego".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

absinth3

>>Jaki jest związek między NATO bis a Nocną Zmianą oraz Czmpińskim a PO to koledzy Stójkowi chyba więdzą

Ja bym tego taki pewny nie był..że wiedzą,może tak a może nie.Możliwe,że udają albo się maskują i głupa palą?mamel napisał,że PSY SZCZEKAJĄ TYM CO ICH KARMIĄ-to może być prawda i jednocześnie puenta.Najgorsze są te małe pieski..nie ugryzą,bo ząbki za małe a hałasu robią..po kilka linijek...

A mnie dziś szkoda tego Migalskiego. On biedny sam już nie wie czy ma szczekać czy merdać ogonem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda mi Migalskiego bez jakiejś szczególnie złośliwej satysfakcji. Pamiętam jego trafne i rzetelne analizy jescze sprzed trzech lat. A teraz ten dorobek można nomen omen psu pod ogon wsadzić.

Zresztą śmietnik/pobocze polityki aż się roi od sportowców, aktorów, reżyserów, kabareciarzy, profesorów, którym zachciało się nowych wyzwań w polityce właśnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.