Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Taa, fachowiec... A wiadomo może, kto ściga tego rolnika, co to obstawia wszystko wnykami? Otóż niespodzianka, nie policjant, a myśliwy. Panowie, naprawdę, przykro czytać te czerstwe kawałki pt. jak wrażliwy Jasio z miasta widzi myśliwego, jeśli ma on na imię nagle Bronisław. Osobiście myśliwym nie jestem, ale jestem ekologiem leśnym: moja praca polega na tym aby wiedzieć, jak to wszystko działa, i żeby pogodzić działanie ekosystemu leśnego z cywilizacją. Informuję zatem, że myśliwi służą zasadniczo do tego, aby pilnować, żeby zwierzęta nie wstrzymały odnawiania się lasu. Z drugiej strony mają pilnować, aby zwierzyna była, bowiem jest ona częśćią funkcjonującą ekosystemu, który bez niej będzie działał ułomnie. I tylko bardzo proszę bez uwag, że cywilizacja jest zła i że las ze zwierzątkami powinien być nietknięty chciwą ręką ludzkości. Owszem, gdyby tak było, myśliwi byliby zbędni, bowiem ich działanie dublowałoby tylko mechanizmy samoregulacji. Ale w Europie ekosystem leśny nie służy tylko do dostarczania tlenu, a obszary leśnie w większości nie są już zalesione. I taki system potrzebuje regulacji zewnętrznej, i tą rolę pełnią między innymi myśliwi. Pełnią ją moim zdaniem niedostatecznie dobrze, ale są potrzebni. Również wtedy, kiedy dbają o zwierzęta, na które nie polują, bo to również jest ich obowiązkiem. Jeśli ktoś jest przeciwny cywilizacji w Europie, proszę bardzo, jego prawo, ale nie jesteśmy tu na portalu hippiesów, więc mamy możliwość brania pod uwagę realiów przyrodniczych. Tak więc może nie opowiadajcie głupstw o cierpieniach zajączka. Świnka też cierpi, a niektórzy z was zjadają ją bez oporów.

skynyrd, 11 Sie 2010, 00:06

>meloman 62, 10 Sie 2010, 23:22

>

> Od tego

>>czasu z całego serca życzę cejrowskiemu pełnoobjawowego AIDS - żeby powoli zarastał grzybem i

>>zdychał w męczarniach.

>

>

>Życzę ci tego samego, czego ty jemu.

Albo jesteś kretynem, albo go skutecznie udajesz. Wyobraź sobie, że rozmawiałem z ludźmi którzy albo sami mieli AIDS, albo złapały go ich dzieci. Wszyscy klęli podobnych oszołomów jak cejrowski słowami nie nadającymi się do powtórzenia. On może sobie prywatnie myśleć co chce. Ale w programie TV o HIV i prezerwatywach powinien pogratulować tej pani nauczyciel - robiła ona naprawdę dobrą robotę. A tak cejrowski -wprawdzie nie bezpośrednio- zabił parę osób. Czy to do ciebie dociera ? Jeśli nie, to przeczytaj jeszcze parę razy

skynyrd, jak pojadę to kupię, i nie tylko to. Takich specjałów jak tam sprzedają nie znajdziesz w sklepach.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mamel, 11 Sie 2010, 12:40

>meloman 62, 11 Sie 2010, 01:00

>>Dobra, wyobraź sobie, że twój dzieciak złapał HIV, bo nie umiał założyć prezerwatywy<

>

>"bo nie umiał założyć prezerwatywy" - gdzie rodzą się takie debile ???

>- w moim środowisku przypadek nie wystąpił

Może w twoim nie - nie znaczy to jednak, że jest to niemożliwe; przeciwnie, jest to bardzo łatwe. I wcale nie znaczy to, że dzieciak jest debilem - nikt go nie nauczył, jak właściwie używać prezerwatywy (co robiła ta pani nauczycielka, a co wyśmiał cejrowski). W szkołach na zgniłym Zachodzie takie lekcje są NORMĄ, a automaty z prezerwatywami stoją często w szkołach. Oprócz AIDS chroni to dzieciaki przed wzw, kiłą i paroma innymi chorobami. Tyle, że tam osobnicy w rodzaju cejrowskiego nie mają nic do gadania.

Fajna ta impreza miodziarska, nawet niedaleko ode mnie (tak tak kolego mlb mleko nie tylko w kartonach jest!), ale ten krzysio krawczyk....A można tam jakieś fajne miodki kupić?

józwa, miałem Kolegę za wrażliwą i empatyczną osobę, tak olewać cierpienia zajączka?

zresztą, dajmy już spokój temu całemu zajęciu elitarnemu - może faktycznie przejść na pszczoły?

Myśliwym robią złą opinię "mięsiarze" - tacy, którzy nie przejmują się ochroną przyrody tylko patrzą, co by tu ustrzelić i sprzedać w punkcie skupu. No i oczywiście rozmaici nowobogaccy i notable, którym wypada polować. Zdarza się, że strzelają do zwierząt dla sadystycznej zabawy (nie tak, żeby zabić od razu, tylko po to, żeby cierpiało, np. w genitalia). Niestety środowisko nie wyklucza takich bestii i samo ma kiepską prasę.

• Redaktorzy

Jestem przeciwnikiem cierpień, również zajączka. Osobnika znęcającego się nad psem chętnie bym zamordował. Nie zabijam bez potrzeby planktonu. Ale nie jestem też dzieckiem, a schabowy jem bez oporów.

chwila przerwy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>mlb

>Widzę, ze kolego to pokolenie mleka z pudełek.

Moje? Oj nie bardzo, raczej szklanych butelek z aluminiowymi kapslami.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Dla przeciwwagi

No, w końcu coś śmiesznego :)

Niestety nie trafiłem sarenki i bestia zwiała. Żałuję do dziś, ale uważam że lepsze byłoby polowanie z łukiem lub - niestety zakazaną kuszą

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie wpadłem na to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie każdy miał okazje oko w oko z jego przyrodzeniem wladz, nie wiem czy Ci gratulować czy....

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wakacje już z górki, czas na nową komisję śledczą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.