Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

absinth3, 15 Sie 2010, 18:33

>Podstawową cechą różniącą PO i PIS było (prawdziwy PIS już nie istnieje) że PIS miał wizję- próbował ją przeforsować i przegrał straszliwie.<

i chwała nam za to

jeśli wizją dla państwa określasz wizje centralizacji i kontroli wszystkiego i wszystkich przez chory umysł kurdupla Jarosława (i kilku chętnych jeszcze w spółce) - to ja w to nie chodzę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>absinth3, 15 Sie 2010, 18:33

>PS tylko nie mówcie mi o talibanie i wyprowadzaniu doktorów z kajdankami na rękach (kto płacił za

>ratunek - wie ), szczuciu Blidy itp medialnych chwytach

A niby dlaczego nie mamy o tym mówić? Niewygodne? Prezes się denerwuje?

"Na broni nie odnaleziono żadnych odcisków palców. Może to znaczyć, że ktoś je usunął, by np. zatrzeć ślady tego, że broń wypaliła w trakcie szamotaniny. Na rewolwerze znaleziono dwie nitki (białą i zieloną). Nie udało się ustalić, skąd się wzięły, mogły pochodzić z materiału, którym broń wycierano.

Nie jest też jasne, gdzie znajdowała się w chwili strzału porucznik P. Po strzale w łazience rozeszła się chmura pyłów, a na jej ubraniu nie było po tym śladu. Na kurtce funkcjonariuszki nie było też śladów krwi, choć Blida mocno krwawiła, a Barbara P. próbowała ją reanimować. Budzi to podejrzenia, że zbadano nie tę odzież, którą funkcjonariuszka miała na sobie podczas akcji. Na dodatek porucznik P. przed pobraniem od niej próbek umyła ręce, uniemożliwiając sprawdzenie, czy są na nich drobinki prochu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5. Uprościmy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulgą

prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

Likwidacja ulgi prorodzinnej, podatek VAT wzrost do 23 % :)

Generalnie to nie ma w tej chwili na świecie wybitnych polityków takich jak Adenauer,Schuman,De Goulle.Takich co patrzą nie tydzień naprzód ale kilka lat.

>broy, 15 Sie 2010, 18:34

>nie istnieje u nas dogłębna debata polityczna,

>a jedynie politycznie poprawna pogadanka o niczym - taki produkt liso- i szkłokontaktowo- podobny.

Akurat Lis czasem zadaje jakieś sensowne pytania. Szkło kontaktowe to audycja satyryczna a wszyscy a zwłaszcza politycy PiS traktują ją ze śmiertelną powagą. Dla mnie antywzorem jest niejaki Rymanowski i Pochanke. Są zakochani w sobie i rozmówcy są jedynie po to, żeby oni dobrze wypadli. Jak rozmówca zaczyna mówić z sensem to przerywają i zadają następne pytanie bo przecież nie o odpowiedź chodzi tylko o show! Rymanowski gdy między rozmówcami nawiązuje się jakiś prawdziwy dialog bezczelnie szczuje ich na siebie bo dyskusja jest nudna a prawdziwa atrakcja to ostra napierdalanka. I ten gość został Dziennikarzem Roku czy coś takiego. Żal d... ściska.

Jestem Europejczykiem.

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,

zwiększymy emerytury i renty

Płace dla urzędasów tak , dla nauczycieli dbających o intelekt wyborców - co to, to nie: po co dla PO inteligentni wyborcy?

Kołtun najlepszym wyborco PO - resztę załatwi tvn - żeby żyło się lepiej... no tym co wierzą :)

Zamach na 3 filar - na razie sondowanie, a jak nie to zasłona dymna w postaci krzyża :)

Powinno być jeszcze

11.Wprowadzimy odpowiedziałność za podejmowane decyzje urzędników z imienia i nazwiska.

12.Zredukujemy biurokracje.

Było jeszcze szczekania całe mnóstwo czego to nie zrobią...lepsi byli od Leppera w obiecywaniu.

agresja jest niepotrzebna, mysle, ze najgorsze juz za nami..jarkacz nie bedzie prezydentem ..to jest dobra wiadomosc dla polski...ja tam jeszcze sie z tego ciesze...co dalej? któż to wie? moze pomalutku wyjdziemy z socjalizmu tak jak pomalutku do tej pory pracowalismy, do czech nie mamy co sie porownywac, nie ma tam PIS-u, kosciól katolicki nie bierze udzialu w rzadzeniu i nie maja tyle rolnictwa do ktorego musieliby doplacac tak jak my to robimy, maja o wiele lzej....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

modrzew47, 15 Sie 2010, 17:54

>mamel Walą bo widzą,że coraz gorzej...za wczasu tłumaczą swoje podejście.<

chyba trafiłeś - z pół roku wstecz, ci co dziś piszą, tylko dla mniejszego zła głosowali na peo, gdy pisałem, że obie partie są wszawe, wyzywali mnie od pisiorów, dziś już tacy jednoznaczni w osądach nie są - coś ciepło koło dupska ...

agresja jest miedzy moherowymi beretami a jarmułkami, bogatą wieś i tak będziemy utrzymywać , bo disneyland związał się z ludowcami a rządzi tylko patrzeniem na sondaże - co to za szef firmy?

To jest zwykły leń, nawet studia skończył po 4 semestrach.

A co lepiej , żeby meczety stały - to jest pomysł na Polskę?:)

mamel

po co ta agresja, po co te wyzwiska, glosowalem na komorowskiego i dzisiaj zrobilbym dokladnie to samo...kaczyński i jego srodowisko nie jest zadna alternatywa , naprawde, dla wiekszosci ludzi , ktorych znam wiec oni nie mieli zadnego wyboru realnego, po prostu czlowiek inteligentny umie planowac i podejmowac decyzje juz przed afera z krzyzem i innymi niedorzecznosciami wiedzac co oznacza pozostawienie jarkacza przy jakiejkolwiek władzy, nie ma tu zadnej filozofii, takich ludzi odsuwa sie od wladzy w kazdym kraju...

>grynio, 15 Sie 2010, 19:12

>A co lepiej , żeby meczety stały - to jest pomysł na Polskę?:)

Przecież już mamy meczety:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

electro, 15 Sie 2010, 19:15

>po co ta agresja, po co te wyzwiska, glosowalem na komorowskiego i dzisiaj zrobilbym dokladnie to samo...<

jasnowidz jakiś czy wizjoner? - jaka agresja, jakie wyzwiska - śnisz to się obudź

a na komora nie głosowałem; 1-szy raz od kilkunastu lat nie głosowałem

"mniejsze zło" - faktycznie jaki wyborca taki wybrany :((

Wojciesław do herbatki

Wszystko jest na nie to powiedz w końcu coś na tak.Z kim Ci jest po drodze?>

Szkoda Wojciesławie, że brak Ci odwagi odpowiadać. Wolisz zmienić temat, niemniej cieszy mnie, żeś ciekaw. Widać zmysły masz sprawne, porady szukasz. Nie odpowiedzieć, grzech duży z mej strony prowokujesz.

A więc: jestem ateistą, poglądy mam lewicowe, (kto ich nie ma), czyli tak jak Ty. Ale jesteśmy po przeciwnych biegunach. Jak to możliwe? Czasy komuny nauczyły mnie robić i myśleć tak, abym nie musiał wstydzić się tego teraz i za 100 lat . Na przykład gdybym poparł działania BOR-u w sprawie krzyża, wstydziłbym się tego już teraz, a przez 100 lat spłonąłbym ze wstydu.

Niestety ty policzki masz białe..

bledem jest wogole myslenie, ze u nas w kraju dzieje sie cos nieslychanego i niepowarzalnego,,problemy mamy bardzo podobne jak kazdy kraj w czasie transformacji, podobne wyniki ekonomiczne i podobne zadania na przyszlosc, różnica sa ogromne naklady na rolnictwo , ktore musi ponosic pracujaca czesc spoleczenstwa ( jest to jakby koszt utrzymania spokoju spolecznego ) i dobrze zoorganizowana czesc wyborcow w starszym wieku tworzaca psudoreligijna spolecznosc glosujaca w ramach zalecen 'guru', jest to ewenement......cala reszta jest podobna jak w czechach czy slowacji....niemniej tamte kraje beda rozwijaly sie z czasem coraz szybciej bo nierozwiazany u nas problem rolnictwa i brak prywatyzacji niektorych sektorow jest bombą z opóźnionym zaplonem....

dziwie sie wogole tez temu , ze wiedzac ,ze jestescie w wiekszosci starszymi mezczyznami, czesto po 50tce, ktorzy musieli w zyciu cos przezyc, takze widziec , dajecie sie tak latwo podpalac haselkami w stylu 'obrona krzyza' itd., mamy do czynienia z cienką agitką partyjna, okraszona haslami 'jaroslaw', 'jaroslaw' , ktora wybuchla po przegranych przez onego wyborach i naprawde trudno to łaczyc z jakakolwiek manifestacja religijna, towarzyszy temu obrazanie przez rozwrzeszczany tlum ksiezy , cos dla mnie nie do pomyslenia , a mozna bylo zobaczyc na wlasne oczy kiedy banda chyba nie do konca we wladzach umyslowych ludzi wykrzykuje do ksiedza 'ubeku', 'ksiezyno' itp... naprawde mozna byc zapalczywym, mozna byc gluchym na argumenty , ale wielu katolikow w polsce w tym tez ja zaczelo sie gleboko zastanawiac do czego to zmierza i ja nie mialem wcale ochoty brac udzial w wyborach parlamentarnych , ale w tej chwili czuje sie zmotywowany pojsc i podobnie jak wyeliminowalem swoim glosem jarkacza bede chcial wyeliminowac jego partie mieszjaca z blotem relige, kosciol katolicki, ksiezy i wszystkie te wartosci bliskie sercu kazdego polaka katolika...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.