Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"dyskusja dotyczy" "Twój STYL"?

Czy styl... Iwaszczukiewicz pobrzmiewają twoje latka

Czy styl taki...dyskusja dotyczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Ech stary wladzu a ty wciąż wpatrzony w bliźniaków, jak w ...ę Maryni."

horstek ile razy mam powtórzyć kaczyńskie żywe martwe nie są problemem...ty i podobne tobie są poważnym problemem.Bez was kto stałby przy krzyżu?

wladz, 18 Sie 2010, 11:07

>horstek to jest dzieło twojego życia i teraz wygodniej odciąć się od tego...wiec jednak prezes jest

>do dupy

Ten wciąż o tej .... Maryni. Musi chyba wziąść jakieś antykacze exorcisma.

Widać wyraźnie, że wielu Kolegom po wyborze Komorowskiego na prezydenta a jeszcze bardziej po powrocie helmuta vel. fantomasa ostro się w głowach popierdzieliło. Nie wiem, co ten fantomas wypisuje (wrzuciłem ignora) ale notuję schamienie i spadek poziomu na samo dno i to u Kolegów ktorych do tej pory o to nie podejrzewałem. Szkoda. Apelowałbym jednak o jakieś opamiętanie.

Jestem Europejczykiem.

J747 jak zwykle trzyma poziom i styl. Treści PO ani na lekarstwo nie dostarcza więc przynajmniej styl dyskusji trzeba pielęgnować jak za dawnych lat. Patrz czarno-biała fotka powyżej, poprawna jak odpoczywający wiecznie team BelwederRząd.

wojciech iwaszczukiewicz, 18 Sie 2010, 11:15

>fantomas=Zołnierz Wolności

Jakieś odjechane skandowanie o żołnierzach, o wolności... (u was nadal upał? głowa przegrzana?)

A jeszcze nie tak dawno apelowałeś o porządek

(wojciech iwaszczukiewicz, 18 Sie 2010, 10:41 >Przypominam,że dykusja dotyczy):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

shane63, 18 Sie 2010, 11:35

>nie no facet z granatem pod pałacem- co to kurna wojna?

Może zamiast blaszanego płota obudować cały ten belweder betonowym pudełkiem jak elektrownię w czarnobylu- wtedy już nie byłoby tego tematu zastępczego i być może w ekipie rządzącej coś musiało by drgnąć, w tych zastałych trubach..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>shane63, 18 Sie 2010, 11:35

>nie no facet z granatem pod pałacem- co to kurna wojna?

Kiedyś na butelkę wina prostego mówiło się "granat". Może gościu przyszedł na piknik z takim granatem bo stwierdził, że na trzeźwo nie da się tego oglądać ;-)?

Jestem Europejczykiem.

"- Barman, polej kolejkę! Na trzeźwo tego nie obejrzę. Niedługo nawet zamiast świateł na ulicy postawią krzyże - mówi starszy mężczyzna w słomkowym kapelusiku i jednym haustem wypija kieliszek wódki."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Sakiewicz

"Patrzę na potężne oddziały policji, potrójny kordon barierek z metalu oddzielający krzyż od modlących się ludzi. Widzę wielkie siły polityczne, media, a nawet dostojników Kościoła, których ten krzyż jakoś uwiera. [....]

Niezależnie jednak od tego, co dzieje się z samym krzyżem, należy głośno przypominać zło, jakie ujawniło się w ostatnich tygodniach. Dzieje się to z przyzwoleniem świata polityki i mediów. Cztery przekleństwa, które były źródłem najbardziej krwawych totalitaryzmów, zobaczyłem na własne oczy w ich przerażającej postaci.

Pogarda dla religii i wszelkich znaków wiary. Czegoś takiego nie widziałem nigdzie, nawet w filmach o prześladowaniu chrześcijan. Człowiekopodobne bydło wyjące najobrzydliwsze przekleństwa pod adresem modlących się. Wyszydzanie krzyża, ale także wszelkich innych oznak religii. Publiczne obnażanie się, oddawanie moczu, poniżanie i bicie spokojnie stojących ludzi. Wszystko to dzieje się za aprobatą władz. Włosy jeżą się na głowie, że są w Polsce dostojnicy Kościoła, którym usta nie zamykają się od potępienia modlących się, a nie znaleźli jednego słowa obrony dla wyszydzanych znaków wiary.

Pogarda dla zmarłych. Pod adresem tych, co zginęli w Smoleńsku, przez całą noc lecą wyzwiska. Wielokrotnie deptano i niszczono zdjęcia ofiar i palące się przy nich znicze. Sposób odsłonięcia "pamiątkowej" tablicy przy Pałacu Prezydenckim świadczy o całkowitym braku szacunku dla tych, co odeszli, jak i ich rodzin. Dokładnie tak w PRL "czczono" ofiary systemu.

Pogarda dla wieku. Media koncentrują się na pokazywaniu ludzi starszych. To wywołuje agresję przechodniów. Fakt, że ktoś jest w podeszłym wieku, daje dodatkowy powód do drwin albo nawet fizycznej i słownej agresji.

Pogarda dla chorych. Wśród setek osób, które codziennie przychodzą pod krzyż, ze szczególnym zacięciem pokazywani są ludzie chorzy albo zaburzeni. Modlący się, mimo że są świadomi tego, co wyrabiają z tym media, nie odpędzili ich. Wiedzą, że zaprzeczyliby w ten sposób istocie swojej walki. Tymczasem telewizje i fotoreporterzy pastwią się nad kilkoma chorymi, pokazując ich w kółko albo wręcz przedstawiając jako typowych reprezentantów walki o krzyż."

Niejaki Mulsik znowu szaleje w mieście, uprasza się wdowy i sieroty o niewychodzenie z izb mieszkalnych. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zabawne jak w panstwie zdaje sie normalnym idzie głownie o to kto jest zydem a kto katolikiem.I jak widac ma to wieksze znaczenie od tego czy w kale mamy muszki czy robaczki.rozne grynie, masy i lowelasy zdaje sie sie zmierzaja do zrobienia tu sanktuarium...mzumbwy.A tu nawet wysławiany i wielbiony Paweł Jan miał problemy...z własciwa ocena molestowania.jak widzimy tu razcej NIC nie da sie zrobic.Z takim przywodztwem.ma sie wrazenie ze to dupa majta ..głową.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.