Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

nie za bardzo wiadomo co ten przygłup chce ugrać, nająl sie za psa , a teraz inteligenta zgrywa, musi zapomnial komu zawdziecza miejsce w eurosojuzie....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

"Europoseł wyjaśnia, że związał się z PiS, bo chciał zmieniać Polskę. Podkreśla, że nie interesuje go trwanie w ciągłej opozycji."

A jeżeli rzeczywiście tak jest?

Czy rację miał Migalski czy Prezes okaże się po wyborach. Na razie diagnoza Migalskiego wygląda prawdziwiej od wolty Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

>jozwa maryn, 21 Sie 2010, 18:53

>Książki w muzeum... Założyliby fundację i przekazali je jakiemuś domowi dziecka, skoro sami nie

>chcą ich trzymać. I jeśli żona jak widać też ich nie chce.

Żona (druga) domaga się postawienia ośmiometrowego totemu. Pierwszej nikt nie pytał o zdanie.

Jestem Europejczykiem.

xniwax, 21 Sie 2010, 21:46

>Bo jest im potrzebny, a nie oni jemu. .... (Palikot partii PO)

Tak, dokładnie, bardzo duża część elektoratu PO to tacy jak on wulgarni, slapstikowi kontestatorzy. Ich dojrzałość przypomina chuligana z zawodówki. Ot lubią sobie zrobić "pianie" z majestatu śmierci, z krzyża "itp". (Zresztą i na tym forum takich nie brak- wystarczy przejrzeć choćby posty na tej stronie.) Za to mają przestraszony "szacun" dla pijaru wielkomiejsko POlerskiego i typowego szlachciurowo peowskiego nicnierobienia. Nic dziwnego że PO łowi bez trudu taki elektorat stosując na zanętę tegoż Palikota.

Przykład, jak się wychodzi na zaufaniu do polskiego państwa:

"Przez chorobę zamieszkała domu opieki - użyczyła swego mieszkania gminie. Gdy wróciła po dwóch latach, okazało się, że gmina nie zamierza oddać jej mieszkania. - Niech pani d... nie zawraca - usłyszała od burmistrza Głubczyc Jana Krówki. Historię pani Adeli opisuje TVN24.

Adela Orłowska kupiła mieszkanie w Głubczycach na własność. Ma 76 lat, jest samotna. Trzy lata temu - po tym, jak miała zawał - zdecydowała się zamieszkać w domu opieki. Swojego prywatnego mieszkania bezpłatnie użyczyła gminie. - Bałam się, by nie weszli dzicy lokatorzy. Zaufałam burmistrzowi, on mnie zrobił w konia - mówi TVN24 pani Adela.

Gdy w zeszłym roku poczuła się lepiej i chciała wrócić do mieszkania, okazało się, że nie ma do niego wstępu. Gmina przydzieliła je innej osobie na czas nieokreślony - tak, jakby liczyła, że prawowita właścicielka na zawsze zostanie w domu opieki. Nowa lokatorka na wszelki wypadek wymieniła zamki.

Jak relacjonuje pani Adela, gdy burmistrz Głubczyc Jan Krówka zobaczył ją w drzwiach, uciekł. - Przyszedł jego zastępca (Mariusz Mróz - przyp. red.) i zaproponował mi mieszkanie socjalne. A ja mam własne - opowiada kobieta.

Od trzech miesięcy mieszka w internacie, w złych warunkach. Ostatnio znów odwiedziła burmistrza Krówkę domagając się oddania zawłaszczonego mieszkania. - Powiedział, żebym nie zawracała d... Ja im zaufałam, nigdy nie myślałam, że mi taką krzywdę zrobią. Niech oni mi dadzą 110 tysięcy, żebym sobie kupiła inne mieszkanie, a wyjadę stąd. Bo mi serce pęknie - relacjonuje telewizji TVN zapłakana kobieta."

jesli to jej mieszkanie i ma akt notarialny to chyba nie ma problemu

ma problem jesli zawarła jakis układ z gmina o ktorym teraz milczy bo do pobytu w domu opieki jest spora dopłata prawie 3 tys miesiecznie -moze gmina płaciła za jej pobyt w zamian za mieszkanie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 22 Sie 2010, 09:46

>jesli to jej mieszkanie i ma akt notarialny to chyba nie ma problemu

>ma problem jesli zawarła jakis układ z gmina o ktorym teraz milczy bo do pobytu w domu opieki jest

>spora dopłata prawie 3 tys miesiecznie -moze gmina płaciła za jej pobyt w zamian za mieszkanie

Reakcja burmistrza pokazuje, że sprawa cuchnie i że raczej nie jest tak, jak piszesz

widac jasno ze wszyscy niemalze politycy lokalni sa zmora mieszkancow......

Takze Jozwa od razu jakby co niech startuje na posla,bo wtedy uklady,immunitet[tak jak ban dziala]-a

Pan Jozwa po prostu uwielbia miec przywileje i ........wladze[tak przypuszczam]

To jest tak różni Knonowicze wygrywają wybory w gminach, tragedia jest gdy wybory na prezydentów miast wygrywają oszołomy odpadki z sejmowych, EUparlamentarnych list czy też z list bliskich partii biznesmenów. Czy jest na to sposób? Jak pokazuje przykład z góry vide Rychu i Zbychu - NIE, a w terenie zawsze będzie jakiś Bolek i Lolek. Obecny system sądowniczy "tylko" nie przeszkadza swoja niewydolnością i ilością sędziów bez zasad stawiających się ponad wszystkich innych, nie mówiąc o częstym debiliźmie zawartym w decyzjach i ich uzasadnieniach. Kolejna chora warstwa polskiej władzy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 22 Sie 2010, 10:18

>To jest tak różni Knonowicze wygrywają wybory w gminach, tragedia jest gdy wybory na prezydentów

>miast wygrywają oszołomy odpadki z sejmowych, EUparlamentarnych list czy też z list bliskich partii

>biznesmenów. Czy jest na to sposób? Jak pokazuje przykład z góry vide Rychu i Zbychu - NIE, a w

>terenie zawsze będzie jakiś Bolek i Lolek. Obecny system sądowniczy "tylko" nie przeszkadza swoja

>niewydolnością i ilością sędziów bez zasad stawiających się ponad wszystkich innych, nie mówiąc o

>częstym debiliźmie zawartym w decyzjach i ich uzasadnieniach. Kolejna chora warstwa polskiej władzy.

Ale nawet najgłupszy burmistrz jest przedstawicielem państwa, które bierze za jego poczynania pełną odpowiedzialność

meloman

wpierw odpowiedz na pytanie kto płacił 3 lata za dom opieki , potem oceniaj ludzi

ja z widzenia znam lumpa bez nóg ktory sprzedaje notorycznie swoj wozek inwalidzki ktory to dostaje za kazdym razem nowy z NFZ lub opieki społecznej i ciagle pisze skargi jaki biedny o oszukany przez los i panstwo polskie

"burmistrz jest przedstawicielem państwa, które bierze za jego poczynania pełną odpowiedzialność"

Gdzie? Chyba w Permambuco.

W tym przypadku Burmistrz jest zwykłym oszustem i złodziejem. Myślał, ze kobitka się przekręci ale się przeliczył i teraz może mieć ból...znaczy mógłby mieć gdyby państwo działało, sa dy działały w takich sprawach szybko.

to chyba bzdura, powiedzmy ze burmistrz robi długi ma maxa , miasto traci płynnosc wiec panstwo spłaca długi miasta bo bierze odpowiedzialnosc za burmistrza :)

Jest wyjście - zmiana większości i nie czekając na wybory - TACZKA dla burmistrza albo w tym wypadku słuszne doniesienie do prokuratora (pod warunkiem, ze to nie kumpel partyjny, dojna krowa burmistrza lub inny zięć). J

cir, 22 Sie 2010, 10:46

>meloman

>wpierw odpowiedz na pytanie kto płacił 3 lata za dom opieki , potem oceniaj ludzi

>ja z widzenia znam lumpa bez nóg ktory sprzedaje notorycznie swoj wozek inwalidzki ktory to

>dostaje za kazdym razem nowy z NFZ lub opieki społecznej i ciagle pisze skargi jaki biedny o

>oszukany przez los i panstwo polskie

Ta starsza pani - ze swojej emerytury. NB burmistrza popierały PO i PSL. Gdyby Polska była normalnym krajem ten osobnik siedziałby w więzieniu i był bezdomny - takie odszkodowanie musiałby zapłacić.

cir, 22 Sie 2010, 10:54

>

>pełną odpowiedzialność>

>

>to chyba bzdura, powiedzmy ze burmistrz robi długi ma maxa , miasto traci płynnosc wiec panstwo

>spłaca długi miasta bo bierze odpowiedzialnosc za burmistrza :)

Nie bzdura. W praktyce tak właśnie jest - w końcu za jego głupotę płaci Skarb Państwa

>markowski, 22 Sie 2010, 07:40

> Nic dziwnego że PO łowi bez trudu taki elektorat stosując na zanętę tegoż Palikota.

Masz rację markowski. PiS musi sobie zmienić społeczeństwo na lepsze i wtedy bez trudności wygra następne wybory :-).

Jestem Europejczykiem.

meloman

nie wiesz o czym piszesz

babcia ma emeryture powiedzmy koło 1200 zeta czyli nawet niezła na polskich emerytów

uwazasz ze za ta kase utzymasz ja przez miesiac z opieka medyczna?

po raz kolejny pisze ze dopłaca do niej gmina conajmniej 2800 zeta i to gmina wyraza zgode na jej pobyt w domu opieki bo zgadza sie płacic na jej pobyt

co innego gdyby babcia miałe emeryture 4000 zeta wtedy mogłaby sama sie umiescic w domu opieki

>meloman

>nie wiesz o czym piszesz

>babcia ma emeryture powiedzmy koło 1200 zeta czyli nawet niezła na polskich emerytów

>uwazasz ze za ta kase utzymasz ja przez miesiac z opieka medyczna?

>po raz kolejny pisze ze dopłaca do niej gmina conajmniej 2800 zeta i to gmina wyraza zgode na jej

>pobyt w domu opieki bo zgadza sie płacic na jej pobyt

>co innego gdyby babcia miałe emeryture 4000 zeta wtedy mogłaby sama sie umiescic w domu opieki

Przepisy mówią, że za dom opieki od pensjonariusza pobiera się 70 % jego emerytury. Akurat dobrze znam sprawę, bo przyjaciółka mojej Mamy przeniosła się do Domu Lekarza Seniora i właśnie tyle płaciła. Jeżeli znasz sprawę tej pani to napisz coś więcej - może jesteś znajomym tego typka dlatego go bronisz; ja bym na Twoim miejscu mu ręki nie podał.

Jaro_747, 22 Sie 2010, 11:19

>>markowski, 22 Sie 2010, 07:40

>

>> Nic dziwnego że PO łowi bez trudu taki elektorat

stosując na zanętę tegoż Palikota.

>

>Masz rację markowski. PiS musi sobie zmienić społeczeństwo

na lepsze i wtedy bez trudności wygra

>następne wybory :-).

Spróbuj ten SWÓJ pomysł podsunąć komuś. Najlepiej czerwonym doradcom obecnego Prezydenta. Taki Nałęcz był wystarczająco długo w PZPR aby przyswoić sobie ten PRLowski dogmat przemiany mas robotniczo chłopskich- trafisz więc na podatniejszy grunt.

cir, 22 Sie 2010, 11:26

>

>

>daj przykład miasta gdzie jego długi bankowe płaci Skarb Panstwa

Pierw piszesz o jednym, potem o drugim - długi bankowe to zupełnie inna kwestia. Na Śląsku bodajże było parę miast, gdzie burmistrz "przeinwestował" i jego zobowiązania pokrył Skarb Państwa.

meloman-

jestes jednak kompletnym ignorantem

dowiedz sie w koncu kto dopłaca reszte do jej pobytu, moze w przypadku lekarza płaci izba lekarska

w DPSach czyli dawniej domach starców dopłaca samorzad gmina, miasto, powiat zalezy kto to ma wpisane w obowiazkach i jest to suma okolo 3 tys zeta

dlatego zgode na pobyt wyraza ten kto dopłaca a nie wystarczy chęc uroczej starszej pani

EOT

cir, 22 Sie 2010, 12:02

>meloman-

>jestes jednak kompletnym ignorantem

Jesteś takim samym osobnikiem jak ten burmistrz, któremu żaden porządny człowiek nie podaje ręki - wyzywasz ludzi bez powodu. Zyczę ci, żeby ciebie na starość potraktowali tak jak ją - może wtedy coś zaczniesz pojmować

Ech starość starość. Ma na prowincji zwłaszcza skłonność do przykrywania siwej głowy, np beretem z mohairu. Popierają wiadome partie i rozgłośnie. A władza jest młodsza, dynamiczna, z formacji która potrafi walczyć o swoje- tacy są naszą przyszłością. Więc nie masz o kogo tak się zacietrzewiać melomanie62.

"Kandydaturę Krówki na burmistrza popierały m.in. Platforma Obywatelska i Polskie Stronnictwo Ludowe. Krówka pokonał w wyborach czterech innych kandydatów.Jan Krówka ma 47 lat, jest magistrem fizyki, ukończył też studia podyplomowe z informatyki. Ma żonę i trzy córki."

"Platforma Obywatelska i Polskie Stronnictwo Ludowe" toż sami swoi- nie podskoczysz, po co się droczysz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.