Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro_747

Chociaż nie lubie na tak niskim poziomie rozmawiać,bo korzyść z tego żadna ale niech tam ostatni raz...gdzie napisałem,że to wina tylko Tuska?Winię go,bo o tym wspominał w programie wyborczym i nie zrobił,nic co obiecywał.Jak rosło za poprzedników to również wina poprzedników ale na tym polega kolesiostwo.Tworzą iluzje,że coś jest potrzebne bo przykładowo bliżej ludzi i zatrudniają kuzynów,kuzynki,kolesi i tak to trwa a końca nie widać.Przykrywa się potem tą ważną sprawe krzyżykami.Kuźwa kogo te krzyżyki tak mocno interesują?Ciebie?

Filut

To stado o którym piszesz to już nie wilki,to kundelki co tylko ujadać potrafią.Jak przyjdzie gryść to wywrócą się na grzbiet..merdając ogonkiem do Bossa.

modrzewku to w stylu ..jest zle a bedzie jesce gorzej.to znamy.a moze Tusk przed nie wiedzial ze jest administarcji za mało i chciał zwalniac a teraz juz wie ze trzeba przyjmować.

>modrzew47, 26 Sie 2010, 17:31

No widzisz modrzew! Już lepiej.

A mnie z tych artykułów zainteresował nie Tusk, ale kilka innych rzeczy na które zwrócili uwagę eksperci:

1.Nadmiar regulacji, których trzeba pilnować.

Jak nie uprościmy przepisów to urzędników nie ubędzie. Palikot z Poncyljuszem coś tam zaczęli robić i co? Zdechło zdaje się.

2.Niska efektywność urzędników. Czyli zapewne kiepska organizacja pracy co jest naszą narodową bolączką.

3. Przeciętne wynagrodzenie urzędnika było w 2009 roku o 25 proc. wyższe od średniej płacy w gospodarce. Czyli już nie można powiedzieć, że urzędnikowi się nie chce bo mało zarabia. Tak naprawdę dopiero w połączeniu z poprzednim punktem mamy obraz katastrofy - świetnie opłacani mało wydajni pracownicy. Żaden prywatny biznes by tego nie przetrzymał a państwo (czyli my) musi.

No i to o czym już pisałem:

4. Zatrudnienie dodatkowych pracowników, bo urzędy dostały nowe zadania w ramach akcji "Urząd bliżej mieszkańców" czy fundusze unijne.

To ostatnie to jeszcze się tłumaczy, ale gdyby urzędnicy wydajniej pracowali i nie mieliby tylu papierów do wypełnienia obskoczyło by się starymi.

Może Tusek winny, ale sam system jest chory skoro zdaje się nikt nie potrafił tego opanować. No to niech posłowie tym się zajmą a nie bitwami krzyżowców.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747

Nie rozmawiamy o winie Tusku a o obietnicach wyborczych jakie składał i nie ma tak,jak mulsisko głosi,że nie wiedział a jakby wiedział,to by sie położył i nie wywrócił itd.Miało to być jednym z czołowych zadań do wykonania jak dojdzie.Doszedł i nic a nawet odwrotnie.I tak z każdym,następnym a my frajerzy do wrzucania kartecek...jesteśmy.Tacy jak muls zorientują sie,dopiero jak smród roztoczy swoje zapachy.

>YunnanTEA, 26 Sie 2010, 21:32

>Jawnie nawołujesz do budowania IV RP. Czyś ty chłopie zgłupiał do reszty

No raczej nie bardzo IV RP skoro Kaczyniaki też niczego z biurokracją nie zrobili. A nawet wręcz przeciwnie - zasługą Prezesa jest zdemolowanie idei apolitycznej służby cywilnej która i tak powstawała w wielkim trudzie. Nie pamiętasz już?

>za baranów nas masz?:-))

Ja tego nie powiedziałem :-).

Jestem Europejczykiem.

modrzew47, 26 Sie 2010, 21:33

>Jaro_747

>Nie rozmawiamy o winie Tusku a o obietnicach wyborczych jakie składał

Na takie pierdoły szkoda mi czasu. Mojego i innych. W obietnice wyborcze nie wierzę z zasady. U nikogo. I na razie mi się sprawdza ;-).

Jestem Europejczykiem.

"71 procent warszawiaków uważa, że przed Pałacem Prezydenckim nie ma miejsca na pomnik ku czci tragedii smoleńskiej - wynika z sondażu SMG KRC Millward Brown dla Faktów TVN. Za takim pomnikiem jest 25 proc. mieszkańców stolicy. Pracownia zapytała też, co zrobić z krzyżem stojącym dziś przed Pałacem Prezydenckim. Spośród badanych mieszkańców Warszawy najwięcej, bo aż 69 proc. osób uważa, że należy go przenieść do kościoła św. Anny, 15 proc. wolałoby, żeby przenieść go na cmentarz na Powązkach. 6 proc. respondentów chciałoby by krzyż został przed Pałacem. Również 6 proc. chciałoby, by krzyż przenieść w inne miejsce Warszawy."

Zaraz kwadratowy napisze że komuniści ogłupili społeczeństwo :-).

Jestem Europejczykiem.

Jedyna polityczna to była ta Fotyga. Wszyscy pozostali byli jak maryja zawsze dziewica- apolityczni. Choć Rosati Osculati- fajną córkę miał, francuskolubną.

Pan Premier podobnież też w służbę dyplomacyi idzie. Mężem będzie stanu. A rządy krajowe to ministrom spuści.

Miro Rycho Zbycho Schetyna- nie wypada wspominać przy tej dyplomacji męża stanu Pana Premiera Tuska.

"71 procent warszawiaków uważa, że przed Pałacem Prezydenckim nie ma miejsca na pomnik ku czci tragedii smoleńskiej - wynika z sondażu SMG KRC Millward Brown dla Faktów TVN."

Barometr hagiewny prawdę powie. Tam musi być zachowana czystość kompleksu klasycystyczno namiestnikowego. Wy chcecie żeby Nowosilcew w grobie się przewrócił?

>modrzew47, 26 Sie 2010, 21:49

>Jaro_747

>Taaak?A niby jak oceniać partie?Nie po programie,propozycjach?

Program to nie obietnice wyborcze!!! Dlatego trzeba czytać programy i to im dalej od wyborów tym lepiej. Bo im bliżej tym mniej sensu a więcej populizmu.

Jestem Europejczykiem.

Klasycystyczny zespół Nowosilcewa. Nienaruszony monolit stylistyczny, jak maryja zawsze dziewica. Jaka jest strefa ochronna purystycznie stylistyczna wokół tej strefy zero, proradzieckiej?

Ufam tobie Hagiewo, że dzielnie będziesz stać na straży czystości tego stylu.

Jozwa

Ty rzadko się nie mylisz. I tak jest i teraz.

I biskupi i nasz herbatka potępią bezprawne działania straży miejskiej. Wprawdzie oni wykonaliby tylko rozkazy przełożonych. Pytanie brzmi: kto wyda polecenie?

Decydenci wyjaśniliby, iż poparcie demokratów pokroju Jaro747, Jozwa i innych obrońców „ich” przestrzeni publicznej (życiowej?) niejako zmusiło ich to podjęcia tak głupiej decyzji.

Ale to tylko gdybania. Tak jak pisałem wcześniej, nikomu nie zależy na usunięciu Krzyża.

Do tego czasu powstanie z 10 pomników w całej Polsce. Komitety powstają jak grzyby po deszczu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.