Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tusk miał wpiętą Wałęsę w klapę marynary.

Już się mineło- teraz będziem wpinać w klapę

matkie boskom Krzywonoskom z dzieciątkiem

Palikotkiem na ręku.

z wibratorkiem w świńskim ryjku

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jaro sfolguj. Nie jestem zwolennikiem PiSu ani żadnej innej partii. Opisuję własne obserwacje. Pięknie pokazałeś własną zajadłość polityczną i chamstwo przy okazji. Gratuluję.

Żarty żartami, ale czyżbyście zapomnieli o tym, że pani Henia zaczęła promcje biografii o sobie?

Po prostu tramwajowa zrobiła to z własciwą dla siebie finezją, słonia w składzie porcelany.

Żarty żartami, ale czyżbyście zapomnieli o tym, że pani Henia zaczęła promcje biografii o sobie?

Po prostu tramwajowa zrobiła to z własciwą dla siebie finezją, słonia w składzie porcelany.

Nikt nie znał nazwiska tej Bohaterki. Aż nagle... Wysraczyło że jarkowi dopier.....ła. Ikoną się stała, lepiej niż ta Częstochowska. CUD Tuska.

Ikona, ona.

"Jarek, pier...sz, nie było cię tam!" - ostre słowa w TV

- Jarosław Kaczyński mówi twardo i cynicznie półprawdy albo nieprawdy i trafia do ludzi prostych - tak wystąpienie prezesa PiS podczas obchodów 30-lecia Solidarności ocenia Władysław Frasyniuk. Ale ma dla J. Kaczyńskiego także ostrzejsze słowa. - Ja bym musiał powiedzieć: Jarek, pier****sz, nie było cię tam!

Według niego, po dawnej Solidarności został tylko znak graficzny. - 10 milionów tworzących ją ludzi nie zaangażowało się w politykę. Oświadczenie wydane przez dawnych przywódców ma zwrócić uwagę możnych na to, że Solidarność jest własnością wszystkich Polaków. Kaczyński mija się z prawdą, nie wie o czym mówi, nie było go tam - uważa Frasyniuk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Według niego, po dawnej Solidarności został tylko znak graficzny. - 10 milionów tworzących ją ludzi nie zaangażowało się w politykę. Oświadczenie wydane przez dawnych przywódców ma zwrócić uwagę możnych na to, że Solidarność jest własnością wszystkich Polaków. Kaczyński mija się z prawdą, nie wie o czym mówi, nie było go tam - uważa Frasyniuk.

Ukryta Zawartość

wara od polityki

PZPR zwracała uwagę że ta Solidarność jakaś taka upolityczniona

nie tak jak apolityczny jak OPZZ pas transmisyjny neutralny

w państwie obywatelskim obywatele wont od POlityki- miejsce dla polityki jest na marginesie BOCZNICY- dla igraszki cenzorków moderatorków

Ukryta Zawartość

A czy to ważne że jeden był, a drugi nie?

Waże jest to, że ten co nie był trzyma się "ducha" i poglądów ludzi tamtych czasów, a ten co tam był za kilka srebrników te idwały porzucił i jeszcze z uśmiechem na twarzy wszystkim wmawia, ze tak jest dobrze i inaczej być nie powinno.

Jeśli Jarosław Kaczyński będzie narzucał twardy, bezwzględny ton, jeśli będzie mówił, że Komorowski to prezydent przez nieporozumienie , że trzeba ujawnić - i on to zrobi - sprawców tragedii smoleńskiej, bo wiadomo kto za nią stoi? To co wtedy?

- To znaczy, ze nigdy Prawo i Sprawiedliwość nie będzie mogło przejąć władzy, odebrać władzy Platformie Obywatelskiej w Polsce.

Poncyljusz: Z taką retoryką nic nie wygramy

Chciałbym, żeby wróciła w Prawie i Sprawiedliwości - i to nie chodzi tylko o samego Jarosława Kaczyńskiego - ta retoryka, jaką uprawialiśmy w kampanii wyborczej - mówił w Kontrwywiadzie RMF FM Paweł Poncyljusz.

Ukryta Zawartość

A czy to ważne że jeden był, a drugi nie?

Jeśli ten co nie był, opowiada teraz "jak było" a ci co byli mają milczeć, to tak, ważne.

Ukryta Zawartość

Czy każda religia ma swoich "ojców dyrektorów"?

Znacie premiera czy papieża czy prezydenta

Izraela, jakieś sekty?

Czy to są tylko ateiści= wyznawcy Yahwe?

Jeśli Jarosław Kaczyński będzie narzucał twardy, bezwzględny ton, jeśli będzie mówił, że Komorowski to prezydent przez nieporozumienie , że trzeba ujawnić - i on to zrobi - sprawców tragedii smoleńskiej, bo wiadomo kto za nią stoi? To co wtedy?

W nowoczesnym, obywatelskim, europejskim tzw. państwie opozycja jest zbędna. Nie potrzebujemy jarkaczy. Donald nam (od "Nocnej zmiany") wysraczy.

Pięknie pokazałeś własną zajadłość polityczną i chamstwo przy okazji. Gratuluję.

A konkretnie w którym momencie???????????????????????????????????

Jestem Europejczykiem.

"Zrobiła pani coś niesamowitego"; "Gratuluję. Pokazała pani, kto jest prawdziwym działaczem Solidarności"; "Brawo - ktoś miał odwagę powiedzieć prawdę"; "Podziwiam i dziękuję" - to tylko niektóre komentarze, jakie znalazły się w internecie

po wystąpieniu bohaterki Sierpnia 1980 r."

Ukryta Zawartość

Wreszcie nowa POlska heroina. Czemu przedtem o niej nie słyszałem.

Pewnie ją gnębił i ukrywał reżym PIS.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Markowski, to, ze nie słyszłąeś o Henryce Krzywonos świadczy tylko, ze nie interesowały cię strajki na Wybrzeżu w 1980 roku. To nic wstydliwego, wielu osób one nie interesują na tyle, żeby dowiadywać się o personalia uczestników. Natomiast wstydliwe jest robienie ze swojej niewiedzy cnoty i probierza dla cnoty innych. Dlaczego to, ze nie wiedziałeś, ma być problemem dla kogokolwiek poza tobą? Ja na przykład znałem to nazwisko. Tylko że ja z Trójmiasta jestem.

W nowoczesnym, obywatelskim, europejskim tzw. państwie opozycja jest zbędna. Nie potrzebujemy jarkaczy. Donald nam (od "Nocnej zmiany") wysraczy

Poncyliusz (PiS):

- To znaczy, ze nigdy Prawo i Sprawiedliwość nie będzie mogło przejąć władzy, odebrać władzy Platformie Obywatelskiej w Polsce.

W nowoczesnym, obywatelskim, europejskim tzw. państwie opozycja jest zbędna. Nie potrzebujemy jarkaczy. Donald nam (od "Nocnej zmiany") wysraczy

Poncyliusz (PiS):

Filut

W polityce słowa nigdy się nie używa,nie istnieje tam.AWS też nigdy miał władzy nie stracić...i co?

Jaro sfolguj. Nie jestem zwolennikiem PiSu ani żadnej innej partii. Opisuję własne obserwacje. Pięknie pokazałeś własną zajadłość polityczną i chamstwo przy okazji. Gratuluję.

Discomaniacu71 twoje własne obserwacje są odzwierciedleniem Gazety Polskiej Ruchu Oszołomów 2010 i skompromitowanego prezesa PiS.

Prezes też siebie nie popiera wręcz zwalcza własny wizerunek mówiąc cały czas o bracie....poczucie winy?

Nie jestem zwolennikiem PiSu ani żadnej innej partii. Opisuję własne obserwacje. Pięknie pokazałeś własną zajadłość polityczną i chamstwo przy okazji. Gratuluję.

Wiem że wpisy disco mogą wyglądać na reprezentowanie jednej opcji politycznej - PiS. Jednak przecież znamy disco nie od dziś i wiemy że jest niezależny. To znaczy konkretnie od rozumu jest niezależny.

Discomaniacu71

w trosce o obiektywizm twoich wpisów skonfrontuj swoją wiedzę z wypowiedzią Bogdana Lisa zacytowaną przez zakłamany TVN....niestety dla twojego obiektywizmy Gazeta Polska czy Nasz Dziennik nie cytują wypowiedzi burzących plan utrwalenia w świadomości społecznej decydującej roli Kaczyńskich w rozwaleniu komuny i obronie chłoporobotników.

Tak więc powtarzam discomaniacu71 po śmierci pan Bóg wyrwie nogi z twojej pupy...i Ty wiesz dlaczego

Ukryta Zawartość

"Odmiennego zdania jest Bogdan Lis, członek Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w sierpniu 1980roku. - Lech Kaczyński z nikim w naszym imieniu nie negocjował, bo na Stoczni był może godzinę, może godzinę 15 minut - mówi Lis. Jerzy Borowczak, inicjator strajku w Stoczni Gdańskiej w '80 roku, dodaje: - Nie zakłamujmy tej historii. Kaczyńskich tam nie było. Oni się pojawili w '88 roku, kiedy komuniści chcieli oddać władzę i szukali pretekstu."

Ukryta Zawartość

Hahahaha ale cytata z komentarzy w

Ukryta Zawartość

~pis da2010-09-01 16:01

mendy pisu trzeba bezwzglednie azotoxem to szkodnicy polski i 80% narodu pis to20%

~Jan Czarnota2010-09-01 16:04

WRESZCIE gO WYWALILI. Należało mu się. Tak nielojalnego pracownika dawno nie wydziałem.

~menel2010-09-01 16:05

a powinien isc pod most- smiec pisowski!

Pierwsze z brzegu - palce lizać.

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie interesuje mnie ani zdanie Bogdana Lisa ani Gazety Wyborczej, Gazety Polskiej, Naszego Dziennika, TVN, Polsatu czy TVP1. Nie jestem glosicielem pogladow PiSu ani PO. Pisze to co mysle. Kropka.

To, co zrobił Jarosław Kaczyński, nie powinno mieć miejsca na obchodach z okazji 30. rocznicy Sierpnia'80 - mówi Janusz Śniadek w Kontrwywiadzie RMF FM.

- Jestem zgorszony nieustannymi kłótniami elit politycznych między sobą, często ludzi dawnej "Solidarności". To wzajemne rozpychanie się łokciami, kogo postawić na cokole... Może nie powinienem tego mówić, ale robiłem wszystko, żeby te obchody były godne, żeby oddać szacunek ludziom Sierpnia '80, milionom, które w tym uczestniczyły. I to, co się stało podczas uroczystości, nie było uszanowaniem tych ludzi - mówił Janusz Śniadek odnosząc się do poniedziałkowych obchodów 30-lecia Solidarności.

Szef Solidarności dodał, że to, co zrobił Jarosław Kaczyński, to mówienie kto w stoczni chciał kompromisu, a kto prezentował twardą linię, nie powinno mieć miejsca na tym zjeździe. - Nie ukrywam, że tymi wątkami bardzo personalnymi, jestem bardzo mocno rozczarowany. Bez względu na to, z jakim uznaniem myślę o innych bardzo ważnych fragmentach wypowiedzi Kaczyńskiego - zaznaczył Śniadek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie interesuje mnie ani zdanie Bogdana Lisa ani Gazety Wyborczej, Gazety Polskiej, Naszego Dziennika, TVN, Polsatu czy TVP1. Nie jestem glosicielem pogladow PiSu ani PO. Pisze to co mysle. Kropka.

W takim razie jest gorzej niż mi się wydawało ;-).

Jestem Europejczykiem.

Discomaniacu71

w trosce o obiektywizm twoich wpisów skonfrontuj swoją wiedzę z wypowiedzią Bogdana Lisa zacytowaną przez zakłamany TVN....niestety dla twojego obiektywizmy Gazeta Polska czy Nasz Dziennik nie cytują wypowiedzi burzących plan utrwalenia w świadomości społecznej decydującej roli Kaczyńskich w rozwaleniu komuny i obronie chłoporobotników.

Tak więc powtarzam discomaniacu71 po śmierci pan Bóg wyrwie nogi z twojej pupy...i Ty wiesz dlaczego

Ukryta Zawartość

"Odmiennego zdania jest Bogdan Lis, członek Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w sierpniu 1980roku. - Lech Kaczyński z nikim w naszym imieniu nie negocjował, bo na Stoczni był może godzinę, może godzinę 15 minut - mówi Lis. Jerzy Borowczak, inicjator strajku w Stoczni Gdańskiej w '80 roku, dodaje: - Nie zakłamujmy tej historii. Kaczyńskich tam nie było. Oni się pojawili w '88 roku, kiedy komuniści chcieli oddać władzę i szukali pretekstu."

wladziu

znowu kłamiesz albo nie wiesz,co na jedno wychodzi.Wczoraj w TVN24 Wladysław Frasyniuk powiedział wyraźnie,że Lech Kaczyński działał natomiast Jarosław nie.

Ukryta Zawartość

wladziu

znowu kłamiesz albo nie wiesz,co na jedno wychodzi.Wczoraj w TVN24 Wladysław Frasyniuk powiedział wyraźnie,że Lech Kaczyński działał natomiast Jarosław nie.

Lech Kaczyński owszem działał, ale w drugim czy trzecim szeregu. Według działaczy w stoczni był może godzinę, może kwadrans dłużej. Jarka nawet tam wtedy nie było.

Jestem Europejczykiem.

"Szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego Stanisław Koziej powiedział, że w Biurze dokonana została redukcja etatów o jedną trzecią - ze 115 do 79. Dodał, że BBN w większym stopniu ma obecnie pełnić rolę analityczno-koncepcyjną.

Koziej podczas konferencji w siedzibie BBN poinformował dziennikarzy o nowej strukturze i koncepcji funkcjonowania Biura. Nowością w strukturze BBN będzie m.in. departament analiz strategicznych".

Czyżby mieli zwolnić różne przygarnięte sierotki po Lechu?

A tak swoją drogą - mam nadzieję, ze jakieś analizy strategiczne jednak prowadzono bo jeśli nie, to czym się tam do tej pory zajmowali? Promocją PiS?

Jestem Europejczykiem.

Lech Kaczyński owszem działał, ale w drugim czy trzecim szeregu. Według działaczy w stoczni był może godzinę, może kwadrans dłużej. Jarka nawet tam wtedy nie było.

"Ludzi, którzy (skutecznie!) walczyli o to, by strajk w stoczni nie zakończył się masakrą, prezes PiS uznał za kunktatorów, którzy tamowali społeczną energię. I choć rytualnie zastrzegł, że wierzy w dobrą wolę Tadeusza Mazowieckiego czy Bronisława Geremka - elektorat wie swoje. Dogadali się różowi z komuchami, od początku była im zdrada w głowie - od stoczni do Magdalenki droga krótka..."

"Jarosław Kaczyński podłożył się koncertowo i zrobił Platformie kolejny prezent. Zadowolił swój elektorat, który teraz już na pewno wie, że w układzie są wszyscy (od premiera do byłej tramwajarki), oprócz jednej partii i jednego związku."

Michał Sutowski specjalnie dla Wirtualnej Polski

"Ludzi, którzy (skutecznie!) walczyli o to, by strajk w stoczni nie zakończył się masakrą, prezes PiS uznał za kunktatorów, którzy tamowali społeczną energię. I choć rytualnie zastrzegł, że wierzy w dobrą wolę Tadeusza Mazowieckiego czy Bronisława Geremka - elektorat wie swoje. Dogadali się różowi z komuchami, od początku była im zdrada w głowie - od stoczni do Magdalenki droga krótka..."

To jest właśnie to, co Prezes robi od dawna - wykorzystywanie historii do bieżących celów politycznych. A jak historia nie pasuje - tym gorzej dla niej. Tu się wytnie żeby wkleić coś innego, gdzie indziej się podmaluje, podmieni się portrety oraz cytaty i będzie tak żeby pasowało.

Bo chodzi o to, żeby Polska była "nasza" a nie o prawdę czy inne takie tam ...

I nikt nie wmówi nam, ze białe jest białe a czarne jest czarne!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.