Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Elvis has left the building.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zostaną tylko pochlebcy:

""Muszę przyznać, że Jarosław to przystojny mężczyzna o szlachetnych rysach twarzy. Im robi się starszy, tym te rysy stają się szlachetniejsze" - wyznaje Jakubiak. Co jeszcze posłanka dostrzega w swoim partyjnym szefie? "Do tego Jarosław ma mocne, jasne spojrzenie. Bardzo dobrze wychodzi na zdjęciach" - zachwyca się Elżbieta Jakubiak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Powiedziałem mu głośno: "Powiedziałeś nieprawdę"

- Jarosław Kaczyński w stoczni nie był, jego brat był krótko, bo doradzał w sprawach prawa pracy, ale w generalnych rozmowach udziału aktywnego nie brał. Nie umniejszam roli Lecha, bo później jego rola w związkach była bardzo ważna – wyjaśnia w rozmowie z Wirtualną Polską Mazowiecki

- Dzisiaj odwracanie tej historii dla celów tworzenia jakiegoś mitu sekciarskiego PiS-u, który chcę zawłaszczyć całe dziedzictwo Solidarności, jest niegodziwe - stwierdza kategorycznie.

Mazowiecki przypomniał, że podczas obchodów 25-lecia Sierpnia’80 w Warszawie, Lech Kaczyński publicznie dziękował jemu i Bronisławowi Geremkowi. Dlaczego więc teraz Jarosław Kaczyński zdecydował się na taki atak? – Proszę jego zapytać, ja tego nie rozumiem – mówi Mazowiecki. - Uważam to uderzanie w imieniu jednego zmarłego w drugiego zmarłego za nikczemność – dodaje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jarosław Kaczyński tak gra jak pozwala na to sytuacja.

Nie atakuje nikogo bez powodu i używa manipulacji nie więcej niż jego przeciwnicy.

Ma tak silne ośrodki przeciwko sobie, że jego sytuacja jest nie do pozazdroszczenia.

Walczy o podmiotowość Polski - co w tym złego.

Za przeciwników stricte politycznych ma osoby o niewygórowanych poziomach wzorów zachowań.Te osoby próbują ściągnąć go na swój grunt i pokonać.

Zupełnie nie rozumiem oburzania się na posunięcia pana prezesa - inni politycy przecież w odpowiednich momentach nie próżnowali i działali.

Jest niewygodny dla obecnych tzw. elit więc go tępią metodami naukowymi i nie tylko.Gdyby był w PO i przykładowo pełnił funkcję ministra dowiadywalibyśmy się o nim sporadycznie.

Bo Jarek siedzi u mamy, Komorowski gdzieś lata, Śniadek zastanawia się co właściwie powiedział, Migalski dopiero pracuje nad nowym oświadczeniem więc nie ma o czym pisać.

Jestem Europejczykiem.

"Wieniec z samolotem Tu-154, krzyżami i zdjęciem Lecha i Marii Kaczyńskich zajął III miejsce w konkursie dożynkowym na Kaszubach.

- Nad wieńcem pracowałem dwa tygodnie, chciałem upamiętnić katastrofę, bo to najważniejsze wydarzenie roku było - mówi nam Władysław Gruchała, sołtys Łączyna, 59-rolnik, obecnie na rencie. - Najpierw pospawałem szkielet, potem wyciąłem płytę wiórową na skrzydła wieńca i wszystko ozdobiłem ziarnami na klej wikol. Pospawałem też małe krzyże, żeby to przypominało Katyń.

Po dożynkach Gruchała przechowuje wieniec w stodółce. - To materiał wartościowy, przejdzie do historii - ocenia."

Ukryta Zawartość

post-9051-092268300 1283513448_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"12 wrześnie pracownicy ZUS pojadą na Jasną Górę w ramach pielgrzymki finansowanej za pieniądze z funduszu socjalnego. Związkowcy twierdzą, że to na zaproszenie pracodawcy. Prezes ZUS z kolei, że zaproszenie dostał od pracowników.

- Propozycja była ze strony pracodawcy. Myśmy wyrazili na to zgodę. Wszystko było uzgadniane z organizacjami związkowymi - przyznaje Beata Wójcik - prezes Związku Zawodowego Pracowników ZUS.

Co innego twierdzi jednak biuro prasowe Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. - Zaproszenie nie wyszło od pana prezesa. To inicjatywa samych pracowników - podkreśla Jacek Dziekan. - Zawiązali komitet organizacyjny i zaprosili do wyjazdu na pielgrzymkę prezesa ZUS - dodaje.

- Padła propozycja, żebyśmy udali się na pielgrzymkę ze sztandarem - twierdzi jeden ze związkowców w rozmowie z reporterem TOK FM. - Prezes jest bardzo religijnym człowiekiem - dodaje. - Ten komitet organizacyjny został powołany właśnie przez niego - mówi nieoficjalnie członek zarządu jednego ze związków zawodowych.

- To inicjatywa pracowników i cały wyjazd pokrywany jest li jedynie ze środków pracowniczych - podkreśla Tetlak. - Pielgrzymka finansowana jest z pieniędzy z funduszu socjalnego - przyznaje z kolei Jacek Dziekan z biura prasowego ZUS."

Wstydzą się czy co ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Bruksela jest ważna.

Trzeba się przywitać

Trójkąt reaktywacja.

Kryzys wizji - problem wymyślenia.

Trójkąty mają fatalną charakterystykę psychologiczną. Powodzenia panie Komorowski.

Pożyjemy zobaczymy do czego pańska polityka nas zaprowadzi.

Wszędzie mamy przyjaciół.Rosjanie - przyjaciele, Niemcy - przyjaciele - tylko o bezpieczeństwie energetycznym jakoś z przyjaciółmi ciężko rozmawiać.

Wśród przyjaciół psy zająca .....

Pożyjemy zobaczymy do czego pańska polityka nas zaprowadzi.

Wszędzie mamy przyjaciół.Rosjanie - przyjaciele, Niemcy - przyjaciele - tylko o bezpieczeństwie energetycznym jakoś z przyjaciółmi ciężko rozmawiać.

Wśród przyjaciół psy zająca .....

Poprzedniej ekipie nie udało się wyprodukować gazu ze zgniłych kartofli... To znaczy był smród ale energii zero ;-).

Jestem Europejczykiem.

"Komorowski będzie pierwszym polskim prezydentem, który złoży wieniec w Sachsenhausen."

To kartofel ze swoją polityka historyczną nie zdołał? Może brzydził się niemieckiej ziemi?

Jestem Europejczykiem.

Poprzednia ekipa nie miała w sejmie większości i chadzała na niepachnące kompromisy z Samoobroną i LPR.

Do tego zatarg z WSI , którego następstwem był atak polskobrzmiących nazw mediów.

Jak można było w takich warunkach coś zrobić sensownego. Prezes wolał oddać władzę bo bez solidnej większości w sejmie była tylko pozorna.

Słabość kadrowa nie była też bez znaczenia zresztą do dziś.

Komorowski nie wygrał w wyborach z św.pam. Lechem Kaczyńskim.

Komorowski nie wygrał w wyborach z św.pam. Lechem Kaczyńskim.

Bo go już nie było. A jak by był, to nie byłoby nawet drugiej rundy bo poparcie dla Lecha było niewiele powyżej poziomu podłogi.

Jestem Europejczykiem.

Niestety jakość kadr w polskiej polityce jaka jest każdy widzi - a kto rozsądny chciałby się pchać w ten młyn czy kłębowisko jak kto woli.

Migalski - dzieciak na co on liczył, że niby kto będzie go słuchał.Kaczyński.

Teraz beczy w salonie 24, że nikt z PiS go nie broni.

Pan poseł Palikot ujął się w śmiertelnym pocałunku za panem Markiem.

Migalski w swej naiwności wierzył, że ważne jest to, co jest dobre dla Partii. Nie wziął pod uwagę faktu, że tak jak kiedyś Lenin=Partia tak teraz Prezes=PiS.

Ergo - o tym co jest dobre dla Partii decyduje nie logika, nie wyniki wyborów, nie działacze, nie szeregowi (za przeproszeniem) członkowie czy nawet wyborcy tylko Prezes.

No i mamy: Jarek locuta causa finita.

Jestem Europejczykiem.

ch*jowo działa forum to nikt nie pisze ot co.

No i to prawdą jest...niesttety.Większość ucieka chyba do AH.Wygląda to tak jak z PiS-em...piszemy,że Jarosław Wielki,jest do bani a on dalej swoje.

Witam w nowym GETTCIE POLITYCZNYM.

Pozdrawiam konformistów- lizusów, wazeliniarzy i lizodupców tak samo jak obiektywnomularzy.

Niech NIE żyje OBECNY forumowy technosyf.

Pozdrawiam małolatów klawiszowców i spółkowców komputerowych mających forum w technicznej opiece.

HAWK!!!!

Prawie STARY Indianin pozdrawia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kolejny idiota.

W wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" pos. PiS Artur Górski nie wyklucza, że kiedy kandydat tej partii zostanie prezydentem, to pomnik księcia Józefa Poniatowskiego będzie ustawiony w innym miejscu, a przed Pałacem Prezydenckim stanie pomnik Lecha Kaczyńskiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.