Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"jak ja lubiem tego po...ba.czuje ze to dopiero poczatek.Interesuje mnie jednak moment...KIEDY ktos krzyknie ze król jest nagi i zadzwoni po karetke?"

Nikt nie zadzwoni, bo Jaro żeruje teraz wśród swoich. Jakubiak czy Migalski sami chcieli. "Chcącemu nie dzieje się krzywda", a mozolne polerowanie butów prezesa jak widać nie daje gwarancji dłuższej, niż tydzień. Migalski teraz na przemian poleruje i popluwa, w przypadku obuwia może to i zdaje egzamin, ale z prezesem chyba nie działa. Ciekaw jestem nawet, co powie Jakubiakowa, dla niej to chyba świat się zawalił, to tak, jakby Szczypsię z parii wyrzucić. Zastanawiam się, jaki jest związek tego nagłego obkurczu kadry z sytuacją finansową partii. PiS żyje z dotacji państwowej i z wynajmu nieruchomości wycyganionych na początku lat 90., możliwe że ktoś dokonał kalkulacji i wyszło mu, że trzeba trochę zmniejszyć peleton, bo kończy się bezpośrednie dojenie państwa. A najwierniejsze panoptikum, które w dodatku nie zarabia na reprezentowaniu Polski (?) w UE - prezes, Brudziński, Kempa, Suski, Czabański etc. - musi mieć zachowany odpowiedni poziom życia.

Prezes PiS nadpiłował lewe skrzydło swojej partii

Skoro to polityczne samobójstwo to będzie i polityczne zmartwychwstanie

Osobiście domyślam się że jednak prezes nie zwariował i ma plan polityczny na trochę dłużej niż chwila samobójstwa.

• Redaktorzy

Mówię - przetrwalnik. Jak dawny zakon PC. Tylko że nie da sie w kółko pakować do beczki i wyłazić z niej, w końcu ludzie sie zorientują, że towarzystwo trąci starą kapustą.

Tylko może być jeden problem dla Jarka jak Ci wyrzuceni i inni, którzy myślą inaczej założą partię i ta partia wygra. Bo są ludzie, którym się PO i obecny PiS nie podoba. No nic pożyjemy zobaczymy.

tak tylko czy partia zlozona z takich orlow jak dorn, marcinkiewicz, jakubiak i migalski to jest partia dla tych co sie im po i pis nie podoba, smiem watpic, buhahaha.....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jarosław Kaczyński chyba sparaliżował swoich przeciwników swoją odważną decyzją - czas najwyższy nauczyć powagi partyjnych towarzyszy .

Mnie robiło się niedobrze obserwując dziecięco naiwne kompromitacje M.Migalskiego być może pani Jakubiak ma za sumieniu grzechy o których nie wiemy.

A może powstaje silniejsza Polska Plus i to tylko przesunięcie kadr, były przecież rozmowy o warunkach współpracy.

'Pójdę do Jarosława Kaczyńskiego jutro. Mam nadzieję, że mnie przyjmie'- no ludzie, troche godnosci.....

747 na czym lecisz? grzybki, hasz, jakies mixty? i dlaczego nie piszesz juz Pan Jaroslaw Prezes Kaczynski?

Czy w dzisiejszych czasach ma to jakieś znaczenie?

Przeglądając wszelkiej maści publikatory - można dowiedzieć się o tych samych wydarzeniach jakoby były pozytywne i rozwojowe albo negatywne i katastroficzne.

PO takiej konstatacji można już wszystko.

Zbliżamy się do jakiegoś zakrętu . Szanowny Panie Electro - tak może być?

Żal mi tej młodzieży, która w weekend siedzi po klatkach schodowych ich proszę zapytać na czym lecą?

Tym, których oni nie obchodzą nic nie POmoże.

o widze kolejny co konczy swoja inwencje wplataniem w kazde slowo PO, ze tez Ci sie czlowieku chce , niby piszesz zes stary juz ale tak wplataja PO w kazde slowo gdzie sie da glownie nastolatkowie z bojowek internetowych Pana Kaczynskiego.....

o widze kolejny co konczy swoja inwencje wplataniem w kazde slowo PO, ze tez Ci sie czlowieku chce , niby piszesz zes stary juz ale tak wplataja PO w kazde slowo gdzie sie da glownie nastolatkowie z bojowek internetowych Pana Kaczynskiego.....

Tak to niepotrzebne

Starczy tego dobrego

Pan Prezes wdraża nową strategię PiS

Aktywność i ciągła obecność w mediach, metoda - wywoływanie skandali.

Nikt nie mówi o PO jakby ta partia nie istniała - nikt nie mówi o wizytach Premiera zagranicznych - to dalszy plan

Mówi się tylko o pani Jakubiak ew. Kluzik Rostowskiej - czy również wyleci.

A jeżeli tak to czy powstanie nowy projekt polityczny z M.Migalskim przykładowo.

747 przed problemem pani Jakubiak media pisały o dużo ważniejszym wydarzeniu.

""Platforma i jej zaplecze doskonale zdają sobie sprawę, że Polska, która uczci pamięć Lecha Kaczyńskiego nie będzie tą Polską, której oni chcą (...) Tak jak Piłsudski nie mógł być symbolem PRL. Tak samo Lech Kaczyński - przy całej nieporównywalności postaci - nie może być symbolem kondominium rosyjsko-niemieckiego w Polsce" – mówi Kaczyński."

osobiscie jestem przekonany ze juz czas zawiadomc pogotowie ....oficjalnie.Bo nawet wyrzuceni właza wodzowi do d*py.Albo zaraza albo terror?

na pogotowie już za późno...obawiam się że tylko pomnik brata przed pałacem i pokój w pałacu dla prezesa czasowo uspokoi prezesa

Najważniejsze

Jarosław nie zawiódł i zadyma z oddaniem ostatniego bastionu władzy jest przepiękna....ciekawa co dzisiaj głos mu podpowie

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Tygodnik Powszechny" przypomina archiwalny tekst jednej z sygnatariuszek porozumień sierpniowych, zmarłej w 2002 r., Aliny Pieńkowskiej. "Leszek Kaczyński przez przypadek nie został doradcą MKS (Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego – red.). Ale sam sobie winien, bo się gdzieś na cztery dni zawieruszył. Wszedł do Stoczni, jak już zamknęliśmy skład grupy ekspertów" - napisała.

Ukryta Zawartość

A tak pięknie przerobienie historii Jarek zaplanował...

Wszystko przez te baby ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Mi się to wcale nie podoba. Kiedy Jarosław zebrał dookoła siebie 99% egzotyki mentalnej byłem zadowolony, ze to wszystko siedzi w kupie, co jakiś czas pohukuje groźnie, i nie udaje czegoś innego niż jest. Teraz Jarowi szelki w mózgu strzeliły, wszystko się rozpełznie, i znowu pojawią się a to "prawicowa frakcja" w PO przy Gowinie (jakby PO mogło być jeszcze bardziej prawicowe!), a to jacyś nowego chowu patrioci jasnogórscy, a to Śniadek partię założy, a to Samoobrona odzyska wpływy. Przy każdym biskupie mała partyjka polityczna, konkurencyjne pielgrzymki... Cała ta banda będzie się tłoczyła wokół patriarchy toruńskiego, błagając o poparcie. Wyjątkiem będą ultraendecy, którzy chrześcijaństwo uznają za osłabiające słowiańskiego ducha - ci pod znakiem Swarożyca będą bratać się z Putinem. Media z baranim uśmiechem będą to wszystko emitować na cały świat i normalni ludzie będą czuli sie jak w zoo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Premier właśnie przebywa z wizytą gospodarczą w Indiach. Ma podobno namówić tamtejszych inwestorów do zainteresowana polskim rynkiem. Jakie są wyniki tej rozmowy? Nie wiemy. Prezydent jest na Forum Ekonomicznym w Krynicy. Czy poza zwiększeniem prestiżu imprezy na której obecna jest głowa państwa zmieni to coś w naszej gospodarce? Także nie wiemy. Telewizja poświęciła ostatnio najwięcej czasu antenowego na wykreowanie nowej gwiazdy: Henryki Krzywonos która obecna była niemal wszędzie. Analizowano, spekulowano i tworzono domysły wokół jej wypowiedzi włącznie z dogłębnym dociekaniem co by było gdyby było. Potem zajęto się wewnętrznym orędziem prezesa konkurencyjnej partii czyli powrócono do ulubionego tematu zastępczego. Sprawy PiS i wewnątrz PiS są dla środków masowego przekazu ale także dla wielu internautów ważniejsze od losów kraju, od tego jak nam się będzie żyło, jakie będą emerytury, podatki itp. Także od całościowej oceny dokonań rządu któremu dano tak wielki kredyt zaufania że nikt nie zajmuje się tym co robi. Rządu, gdzie lekarzowi psychiatrze i historykowi sztuki w jednym powierza się teczkę Ministra Obrony Narodowej. Doświadczenie zawodowe Klicha? A proszę bardzo, dostępne w sieci: Szpital Neuropsychiatryczny na ulicy Kobierzyńskiej w Krakowie, potem Szpital Specjalistyczny im. Ludwika Rydygiera i Dział Informacji TVP Kraków. Później dopiero MCRD w którym miałem okazję pracować, przekształcone w Instytut Studiów Strategicznych. Szef MON który permanentnie uchylał się od służby wojskowej. Nawet podjął w tej sprawie głodówkę protestacyjną. Podobnie absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Łódzkiego, założyciel szwalni i spółki produkującej tekstylia oraz właściciel sieci restauracji został powołany na stanowisko Ministra Sportu i Turystyki. Chory kraj.

Mi się to wcale nie podoba. Kiedy Jarosław zebrał dookoła siebie 99% egzotyki mentalnej byłem zadowolony, ze to wszystko siedzi w kupie, co jakiś czas pohukuje groźnie, i nie udaje czegoś innego niż jest.

Na razie wygląda, że Prezes pozbywa się tych rozsądnych, wiec za chwilę zostaną sami karierowicze i pochlebcy + grupa oszołomów w stylu Macierewicza i psychopatów żadnych władzy jak Komisarz Zero.

Swoją drogą historia z Jakubiak to niezły numer. A jeszcze niedawno było tak pięknie (wypowiedzi z 02.09.10):

""Jarosław Kaczyński jest najlepszym prezesem PiS. Nie ma konkurencji. Zagrożeniem dla partii jest niedojrzałe przywództwo" - mówiła w Radiu ZET Elżbieta Jakubiak.

Posłanka odniosła się również do zarzutów o wyprowadzenie w pole wyborców przez nieprawdziwy wizerunek spokojnego i pokojowo nastawionego szefa PiS, prezentowany w kampanii prezydenckiej. "Kaczyński został pokazany w kampanii, takim, jakim jest. Nie znam innego Jarosława Kaczyńskiego" - przekonuje Jakubiak, choć nawet członkowie jej własnej partii mówią co innego na ten temat.

Dla czytelników "Faktu" Jakubiak ma uwagi na temat wyglądu Jarosława Kaczyńskiego:

"Muszę przyznać, że Jarosław to przystojny mężczyzna o szlachetnych rysach twarzy. Im robi się starszy, tym te rysy stają się szlachetniejsze" - wyznaje Jakubiak. Co jeszcze posłanka dostrzega w swoim partyjnym szefie? "Do tego Jarosław ma mocne, jasne spojrzenie. Bardzo dobrze wychodzi na zdjęciach" - zachwyca się Elżbieta Jakubiak."

Ciekawe czy dzisiaj ma jakieś przemyślenia na ten temat ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Premier właśnie przebywa z wizytą gospodarczą w Indiach. Ma podobno namówić tamtejszych inwestorów do zainteresowana polskim rynkiem. Jakie są wyniki tej rozmowy? Nie wiemy. Prezydent jest na Forum Ekonomicznym w Krynicy. Czy poza zwiększeniem prestiżu imprezy na której obecna jest głowa państwa zmieni to coś w naszej gospodarce? Także nie wiemy."

Też uważam, ze to ok-rop-ne. Powinni obaj pojechać do Gruzji, a potem na Litwę. Żeby tłumaczyć Litwinom, ze mimo iż gnoją naszych obywateli i zakazują im nawet polskich nazwisk, to i tak są naszymi największymi przyjaciółmi i poprowadzimy ich na Smoleńsk. Nie rozumiem, czemu prezydent i premier tego nie robią, tylko skupiają się na tak malutkim i nieważnym kraju, jak Indie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A gdzie mamy relacje z tych Indii? Jeśli to nie ma znaczenia to po co premier tam pojechał? Za nasze pieniądze zresztą. Podobnie w przypadku forum w Krynicy. No tak ale lepiej ubijać polityczną pianę a reszta JAKOŚ pójdzie. Żenada.

Wszystkie te polityczne docinki o kant d... rozbić bo przy takiej polityce za chwilę ludziom braknie na chleb i skończy się "druga Irlandia".

ja jus mam problem z chlebem.Problem idzie w kierunku krakowa....disco.za dwa dni bedzie u ciebie/Disco najlepszy humor dnia.

ja jus mam problem z chlebem.Problem idzie w kierunku krakowa....disco.za dwa dni bedzie u ciebie/Disco najlepszy humor dnia.

drugi dobry....za nasze pieniadze.ty sie kontrolujesz? jak nie potrafisz to popros kogos.

"Premier właśnie przebywa z wizytą gospodarczą w Indiach. Ma podobno namówić tamtejszych inwestorów do zainteresowana polskim rynkiem. Jakie są wyniki tej rozmowy? Nie wiemy. Prezydent jest na Forum Ekonomicznym w Krynicy. Czy poza zwiększeniem prestiżu imprezy na której obecna jest głowa państwa zmieni to coś w naszej gospodarce? Także nie wiemy."

disco dużo więcej nie wiesz a wystarczy odrobinę dobrej woli i poszukać w internecie.

ale po co skoro można od razu insynuować zamiast o faktach pisać.

"W obecności obu premierów planowane jest podpisanie pięciu dokumentów: umowy o współpracy dotyczącej obronności, protokołu o współpracy między resortami spraw zagranicznych, umowy o wzajemnej ochronie informacji niejawnych, porozumienia o rozwoju i wzajemnie korzystnej współpracy w dziedzinie weterynarii, a także listu intencyjnego o współpracy ministerstw środowisk obu krajów."

Ukryta Zawartość

P.S.

nie używaj liczby mnogiej jeszcze nie jesteś prezesem

Ukryta Zawartość

Też uważam, ze to ok-rop-ne. Powinni obaj pojechać do Gruzji, a potem na Litwę. Żeby tłumaczyć Litwinom, ze mimo iż gnoją naszych obywateli i zakazują im nawet polskich nazwisk, to i tak są naszymi największymi przyjaciółmi i poprowadzimy ich na Smoleńsk. Nie rozumiem, czemu prezydent i premier tego nie robią, tylko skupiają się na tak malutkim i nieważnym kraju, jak Indie.

Jak na 17 (siedemnaście) wizyt śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego na Litwie (za nasze disco, pieniądze), to rezultat żałosny.

Albo wielkie osiągnięcie - dla prezesa na przykład.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.