Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Filut dobrze że całe twoje filucie serce tętni chęcią zbliżania, jednoczenia i pojednania.

Ta druga strona to jarkacz. Więc proponuję abyś zaczął to jednoczenie itd. chyba nie jesteś gorszy od Kościoła.

Całym sobą na tym forum...? No jak to napisać... Filut zbliża, pojednuje nas z jarkaczami.

Filut ty lepiej od siebie zacznij. Bo namiętne obsr..nie opozycji ma się tak jak pięść do nosa do twoich pobożnych życzeń i pouczeń, p..nia o szopenie w temacie zgodliwości. Zacznij od belki w swoim oku.

Filut dobrze że całe twoje filucie serce tętni chęcią zbliżania, jednoczenia i pojednania.

Ta druga strona to jarkacz. Więc proponuję abyś zaczął to jednoczenie itd. chyba nie jesteś gorszy od Kościoła.

Całym sobą na tym forum...? No jak to napisać... Filut zbliża, pojednuje nas z jarkaczami.

Fillut ty lepiej od siebie zacznij. Bo namiętne obsr..nie opozycji ma się tak jak pięść do nosa do twoich pobożnych życzeń i pouczeń.

markowski, w odróżnieniu od ciebie ja nie pouczam i nie nawołuję.

Już zapomniałeś co to jest cytat? A ja wcale na pojednanie nie liczę. Równie dobrze można się jednać z betonową ścianą jak i z zaślepionym prezesem w malignie.

W moim poście powyżej, masz nazwiska osób, które się wypowiedziały.

Trzeba ogromnego wysiłku aby zachować się jak kołek lub Horst i mnie przypisywać te wypowiedzi.

Podziwiam ten trud.

Zmiana kursu KK może zwyczajnie wynikać z analizy: PO pewnie jeszcze trochę podzierży władzę, a - jak uczy 2000 lat dziejów - jeśli Kościół chce się "ubogacać", z władzą zadzierać nie powinien. A nuż rozgonią Komisję Majątkową, albo pogonią katechetów z ciepłych posadek. Swoją drogą, ciekawe ilu z nich spełnia ustawowy w końcu wymóg posiadania wykształcenia pedagogicznego, nie mylić ze skłonnościami...

zwolennik łagodności

Filut rzeba ogromnego wysiłku (twojego) aby te słowa biskupów przeinaczyć, bo- a to jest istotne- oni nie powiedzieli tego o jarkaczu. To tylko twoja- chora mononienawiścią wyobraźnia doprowadza cię do tych freudowskich znaczących przejęzyczeń.

Budować kompromisy, i nie tylko zresztą kompromisy, są bardziej obowiązani ci, którzy mają więcej władzy, więcej możliwości- a u nas cała władza jest w rękach...

Kompromisy też mogą budować media a one skupiają się na biciu w jedną bramkę, oj jakie to kompromisowe, jednoczące.

Biskupi, pielgrzymki- ale się uświęcacie... pora ci do mszy służyć.

... oni nie powiedzieli tego o jarkaczu...

Oczywiście, bo przecież Nycz i Kowalczyk mieszkają na Księżycu. Tam prezes z pochodniami nie chadza. Pewnie apelowali do Twardowskiego i jego koguta.

Niestety to tylko twoje lol POBOŻNE życzenia. Powiedzieli po prostu ogólnie. Tak jak zazwyczaj- ale tylko te słowa jakie padły. Reszta to tylko urojenia twojej żółci. Ministrancie neofito ;-)

Skoro tak lubisz zlizywać z ust kleru święte słowa to może zacytuj Pieronka, TWFilozofa albo ks. Czajkowskiego. Doznasz ulgi na swej Duszy.

- Chciałbym jeszcze raz zawołać, przywołując słowa biskupów diecezjalnych z Jasnej Góry: rozłączmy tzw. sprawę krzyża od sprawy upamiętnienia (ofiar katastrofy). Demokratyczne państwo ma wiele sposobów, wiele instytucji struktur społecznego i politycznego dialogu, by osiągać słuszne cele. Nie potrzebuje do tego posługiwać się krzyżem, krzyżem Chrystusa - powiedział w homilii abp Nycz.

- Dlatego rozłączmy te dwie rzeczy, żeby nie dokonywało się w publicznym miejscu Warszawy zgorszenie wokół chrystusowego krzyża i żeby nie robili interesu swojego ci wszyscy, którzy grają na tej sytuacji - dodał duchowny.

Arcybiskup wskazał także na konieczność szukania nieustannie dróg pojednania, przezwyciężania podziałów, które dały znać o sobie przy okazji ostatnich obchodów jubileuszy.

Zapewne abp nie miał na myśli obchodów 30 lecia Solidarności ani cyrku na Krakowskim Przedmieściu. Bo i w jednym i w drugim przypadku sam prezes i jego aktywiści ochoczo kręcą swoje lody - wymyślając nową historię porozumień sierpniowych i judząc spiskowymi teoriami nt. katastrofy smoleńskiej przed zakończeniem śledzta. A przecież te słowa nie były kierowane do prezesa.

"- Dostałem zaproszenie do CBA. Enigmatyczne. Nie wiadomo w jakiej sprawie. Idę z adwokatem w poniedziałek. W zasadzie bym tego nie kojarzył z faktem, iż za dwa tygodnie jest kongres RPP, ale! - pisze Janusz Palikot we wpisie na blogu i wylicza - jak wskazuje tytuł bloga - "luźne skojarzenia"."

Czyżby komuś jednak puszczały nerwy?

zwolennik łagodności

Zapewne abp nie miał na myśli obchodów 30 lecia Solidarności ani

Od czytania w myślach, ew od wkładania swoich w cudze jest tu Filut wielu lepszych od ciebie.

"W sporze o krzyż przed Pałacem Prezydenckim episkopat jest upolityczniony – uważa bp Tadeusz Pieronek. – Większość jest zadymiona PiS-em – mówi hierarcha o biskupach w wywiadzie dla „Rzeczpospolitej”. Biskup nazwał apel biskupów diecezjalnych z Jasnej Góry o postawienie pomnika upamiętniającego ofiary katastrofy, „totalną pomyłką”: – Co biskupów obchodzi stawianie pomników? – pyta hierarcha. Jego zdaniem, biskupi powinni zająć się sprawami wiary i moralności."

Widzisz twój ulubiony biskup uważa, że tym pozostałym biskupom nie powinieneś wierzyć. Módl się za Pieronka.

Tylko platforma jest bez podziałów, podobnie jak partia Putina i dawne PZPR. Oni wręcz łączą- stąd doradcy Komorowskiego ze środowisk lewicowych z przeszłością PZPR i publiczne poparcie od Jaruzelskiego i SLDowców.

Markowski

Ty to z głowy piszesz ?

Sam ?

Czy wódz nakazał ?

Piprzysz koleś tak jak byś nie chciał wiedzieć że w pisie też jest sporo kolesi z pzpr'u.

Faktów nie zakrzyczysz.

Ogólnie rzecz biorąc a patrząc ma działania pisielców trzeba stwierdzić że kolesie toną wraz z preziem.

Tylko patrzeć kiedy czarni głośniej rykną " Jaro , nie idź tą drogą ! ".

Tak na dobrą sprawę towarzyszu Markowski to chyba przyznacie ? Że nie jest ważnym kto gdzie kiedyś był , ale co umie.

W końcu tylko krowa poglądów nie zmienia.

Tak na serio to co nam oferuje PiS , tak realnie. Jakie ma propozycje ?

Nadal chce pompować kasę w państwowe molochy ? Szpitale ?

Zusy ?

Górnictwo , stocznie ?

Za czyje ? O ile przedłuży agonie ?

Tylko platforma jest bez podziałów, podobnie jak partia Putina i dawne PZPR. Oni wręcz łączą- stąd doradcy Komorowskiego ze środowisk lewicowych z przeszłością PZPR i publiczne poparcie od Jaruzelskiego i SLDowców.

rozum w pięty poszedł?

chłopak to jest na pozimie starej baby spod kościoła.....chłopak oszczędź nam żenady

Markowski , zaczynam ci współczuć.

Towarzysz adwokat ,zięć Dubieniecki. Zrobił lewiznę. Fajna rodzina.

W końcu niepolacy się obudzili i zaczynają odpowiadać w taki sposób aby pisielce zrozumiały.

Aha , pod pałacem postawcie piramidę !

Markowski , jest młody , ambitny , posłuszny , wierny , pasywny , rozwojowy dla pisu.

Nada się.

Jak już przestaniesz tupać nóżkami, to poczytaj ilu dawnych aparatczyków PZPR oraz neonazistów Jarosław Bombowiec-Kaczyński przygarnął i ich dopieścił prominentnymi stanowiskami.

• Redaktorzy

Panowie, to że ktoś pisze waszym zdaniem wierutne bzdury nie jest jeszcze powodem, zeby obrzucać go obelgami. Takie wpisy są usuwane jako zawierajace ataki personalne. Proponuję włożyć trochę intelektualnego wysiłku w dyskusję.

• Redaktorzy

Ja mam na przykład pytanie. Czy J.Kaczyński chociaż w rocznicę katastrofy odwiedzi grób brata i bratowej, czy nadal będzie tylko demonstrował pod płotem jego miejsca pracy? I analogiczne pytanie do 1 listopada. Możemy zorganizować jakiegoś totalizatora. Co do mnie, to stawiam na: a. NIE, b. TAK.

Ja mam na przykład pytanie. Czy J.Kaczyński chociaż w rocznicę katastrofy odwiedzi grób brata i bratowej, czy nadal będzie tylko demonstrował pod płotem jego miejsca pracy? I analogiczne pytanie do 1 listopada. Możemy zorganizować jakiegoś totalizatora. Co do mnie, to stawiam na: a. NIE, b. TAK.

Jozwa, pytanie jest inne i ty o tym wiesz. A mianowicie: co w rocznicę katastrofy zrobią prezydent, premier i jegomość rzecznik Graś? To znaczy, pojadą do Krakowa czy na czele ZOMO przyjdą na Krakowskie Przedmieście "obalić" krzyż?

Kraków: Tak / Nie

Krzyż: Tak / Nie

premier i prezydent maja okreslone funkcje za ktore im placimy , a nie jezdzenie po kryptach...tu juz wychodzi absurd calej dyskusji...na grob anny jantar nikt nie jezdzi z wiencami, a za 100 lat ja napewno bedzie wiecej pamietalo osob niz jakichs karzełkow politycznych....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Stawiam, że nie będzie tam. "a. NIE"

To jest oczywiste gdyż: jarkacz chciał być prezydentem i pojąć swą bratannicę za żonę (do czego ona go werbalnie nęciła- jak to tu wykazał jar_747 czy jakiś inny meloman666). I razem zamiarują żyć długo i szczęśliwie za te 3mln polisy za tzw. pare prezidenckom. Dlatego kazał podstępnie powolnemu bratu aby ten ryzykownie na śmierć lądować rozkazał.

Ale nic to siły dobra i tak zwyciężom, Tusk z Prezydentem Polski Panem Bronisławem Komorowskim zrobią reformy, uwiądą swym dostojeństwem cały świat, tak że będziemy żyć długo i szczęśliwie. Pod ciekawymi dłuuuugoletnimi rządami PO, jak PRI w Meksyku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A POdupowłazy z tego forum w tym doPOmogą.

:-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moralnym obowiązkiem jest przestrzeganie prawa !

Czyli przeniesienie krzyża , na cmentarz , do kościoła , lub miejsce wypadku.

Moim skromnym zdaniem należy demonstracje rozwiązać , pokojowo , a gdy to nie odniesie skutku pałami i kolegiami.

>Jozin z Bazin

Przecież towarzysza Markowskiego nie wyzwałem , tylko poinformowałem o niekorzystnym zjawisku skakania , tupania itp.

Zamiast pierniczyć się z demonstracjami rząd powinien coś zrobić z nielegalnie przebywającym obywatelami przekwitłej wiśni , oraz zeschniętego bambusa.

Co dziesiąty ma pozwolenie na przebywanie w tym kraju , a reszta tworzy sobie układziki przestępcze.

Jeszcze bezczelnie oznajmiają że dają pracę polakom !

Co do reform Markowski.

Prywatyzacja , prywatyzacja , odpowiedzialność osobowa urzędników , życie z tranzytu pomiędzy wschodem i zachodem.

Ruski i Niemiec dobry klient.

Dobrze będzie jak te Patryjoty jankesom szybko oddamy , bo jeszcze im to piprznie od niechcenia, i będzie na nas.

Markowski wolę być po włazem niż piso dawcą. Poniau ?

• Redaktorzy

"Jozwa, pytanie jest inne i ty o tym wiesz. A mianowicie: co w rocznicę katastrofy zrobią prezydent, premier i jegomość rzecznik Graś?"

Nie wiem, co zrobią. Wiem natomiast, że właśnie niedawno, akurat kiedy osierocony Jarosław Kaczyński urządzał show pod płotem pałacu swego konkurenta, konkurent wraz z przedstawicielami rządu, kościoła i rodzin ofiar brał udział we wmurowaniu tablicy upamiętniającej katastrofę na Wawelu, przy grobie brata naszego harcownika. Tak więc postępowanie rządu da się tu z grubsza przewidzieć, czego nie da się powiedzieć o oszalałym prezesie. I naprawdę Herbatko, nie musisz tutaj kombinować, jak by prezesa usprawiedliwić, bowiem zrobił to już jeden z polityków PiS. Powiedział mianowicie, że nasz drogi dostojnik ma inny sposób przeżywania żałoby. C'est le mot. Widzę tu pewne odwrócenie ról. Czy to nie raczej prezes powinien zanosić modły na grobie brata, a reszta narodu ewentualnie powinna się dobrze bawić, wszystko jedno, z pochodniami czy bez? A nie odwrotnie?

prózne tłumaczenia.Z doswiadczenia klinicznego wiem ze najlepiej czuja sie sie leczeni psychiatrycznie we wlasnym gronie.Maja takie same przezywania i te same reakcje.Rozumieja sie i innych.Chorych.Nic szczegolnego.Wymaga normalnej uciazliwej...terapii.

prózne tłumaczenia.Z doswiadczenia klinicznego wiem ze najlepiej czuja sie sie leczeni psychiatrycznie we wlasnym gronie.Maja takie same przezywania i te same reakcje.Rozumieja sie i innych.Chorych.Nic szczegolnego.Wymaga normalnej uciazliwej...terapii.

muls

Powiedz,jak to nie tajemnica ile i jak długo doświadczałeś klinicznego,psychiatrycznego leczenia?Było skuteczne?Jak myślisz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.