Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn

Święto narodowe??? Pomysł idioty-masochisty, pardon my french. Jeszcze może świętujmy założenie Auszwic, jakieś masowe morderstwa... I dlaczego ograniczać się do spraw międzypaństwowych? Przydałoby się na przykład święto dla uczczenia działalności Paramonowa.

Herberta odróżniliśmy, nie musisz być skromny.

Yesoo- jak można nie pojąć prostego tekstu? Za dużo zimnego lecha?

PS dzięki za dobre słowo hehe

Radek, ty uważaj!

Szef niemieckiej dyplomacji Guido Westerwelle poślubił swojego wieloletniego partnera Michaela Mronza - poinformował rzecznik liberalnej partii FDP Wulf Oehme, potwierdzając doniesienia sobotnich mediów.

Ten by zrobił furrorę.

Keine grenzen!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niezła laska i do tego jak pięknie śpiewa

No nie , wysznewsky das xexy !

Akurat ciacho zacząłem jeść ale już k...wa nie zjem do końca.

Das danke Filut,danke.

Wiśnia niezłe ciacho.

Konsumuj konsumuj

No nie , wysznewsky das xexy !

Akurat ciacho zacząłem jeść ale już k...wa nie zjem do końca.

Das danke Filut,danke.

Oto jest pytanie : mieć ciacho , czy zjeść ciacho ?

No to u nas opozycja ma luksus.

Irańska obrończyni praw człowieka Sziwa Nazar Ahari została skazana na sześć lat więzienia za "prowadzenie wojny przeciwko Bogu", agitowanie przeciwko systemowi rządów i przestępcze knowania - poinformowała w sobotę agencja ILNA.

Ahari ma też zapłacić w przeliczeniu 400 dolarów, by uniknąć chłosty.

Ukryta Zawartość

post-17911-086383100 1284833208_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto to taki ten Hamlet - nie znam faceta - może miły gość być nawet a jak nie to mi nie to nie przeszkadza, nie wiem co on nawymyślał - mnie to nie interesuje, jeżeli on zainteresuje się tym co ja wymyśliłem - wtedy odwdzięczę się tym samym.

Pączki kojarzą mnie się z formacją rządową - jej funkcjonariusze korzystają z tego smakołyku branżowo.Nic nie mam do pączków nawet lubię je.Jeść.

Tusk tłumaczy się z "drugiej Irlandii"35 minut temu PKo / wprost.pl 11d3d9cf80862201d09836d377d4bfd9,37,1.jpg Donald Tusk i szef doradców premiera Michał Bonifot. PAP/Paweł Supernak Donald Tusk wyjaśnia w pierwszym wywiadzie prasowym od czasów wyborów prezydenckich, dlaczego Polska wciąż nie stała się drugą Irlandią. Składa też zapewnienie: - Nikt mnie nie namówi na błogostan polityczny. Że wszystko jest załatwione. Że lewica jest za słaba. Że PiS jest schyłkowy. Że Platforma może się teraz położyć na kanapie.

- Niektóre sprawy idą szybciej, niektóre wolniej. To, na co umawialiśmy się z wyborcami, staramy się krok po kroku robić. Budujemy autostrady, pieniądze z UE wydajemy najlepiej w Europie, znieśliśmy pobór, mamy armię zawodową, no jest tego trochę, mógłbym jeszcze wymieniać - argumentuje. - Nie szukam usprawiedliwień, ale jak ktoś bierze władzę, musi być przygotowany, że będzie jak w tym powiedzeniu: kiedy człowiek planuje, to Pan Bóg się śmieje - dodał premier.

- Dopóki będę obecny w życiu publicznym, wolę politykę, która gwarantuje, jak niektórzy mówili złośliwie, ciepłą wodę w kranie. Bo wielu wita to z uznaniem, że jest wreszcie silna partia, która jest powściągliwa i skromna, jeśli chodzi o narzucanie ludziom wielkich celów, która daje za to wielką stabilizację. A ja uważam, że Polska potrzebuje wielkich zmian mówił dalej Donald Tusk.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A może by tak... rządzić się po królewsku?

Religijne i patriotyczne śpiewy, prelekcje, modlitwy - ulicami centrum Warszawy przeszedł dzisiaj Marsz dla Jezusa Chrystusa Króla Polski. Manifestację kończy msza św. w archikatedrze św. Jana. Organizatorem Marszu jest Ruch Suwerenności Narodu Polskiego.

Wobec realnej groźby pozbawieniem Narodu polskiego godności jedynego prawowitego gospodarza na polskiej ziemi i ponownej utraty przez państwo polskie niepodległości, w poczuciu współodpowiedzialności za przyszłość Narodu i państwa, my, obywatele Rzeczpospolitej Polskiej, przedstawiciele różnych środowisk ludowych i narodowych, zebrani w Warszawie-Wilanowie w sali Parafii Św. Anny w dniu 17 kwietnia 2005 r., stwierdzamy, co następuje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-17911-029809100 1284920254_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No przecie o to cały czas chodziło, miało być po krrólewsku, tylko ten kaczor... Donald.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"- Nie chodzi o krzyż. Chodzi o pomnik i o postawienie go w takim miejscu i w takiej formie, jakiej tego zażąda prezes PiS. Ale to jest dyktat, który w warunkach państwa demokratycznego nie powinien mieć miejsca - mówi biskup Tadeusz Pieronek w wywiadzie dla "Polska The Times".

"Bp Tadeusz Pieronek stwierdził także, że nie ma potrzeby, aby Kościół zajmował oficjalne stanowisko w tej sprawie - Kościół wie, jak ma się zachować.Nie ma potrzeby zajmowania oficjalnego stanowiska w stosunku do wybryków ludzi nienormalnych - skomentował."

Szkoda że nie jest to stanowisko episkopatu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

osobiscie jezdem jak najbardziej za krolem chrystusem.W ten oto sposob cała ta organizacja wlacznie z krzyzem ostatecznie sie...skompromituje.

a kiedy to jus bedzie smieszne to biskupi jus beda jak najbardziej smieszni .W tych swoich rurkach na glowie.

zachodzi pytanie kto go bedzie reprezentował... w kraju.

czemu krzyże przy drogach, tam gdzie ktoś zginął w wypadku są - i nikomu nie przeszkadzają?????????

Tylko ten jeden przeszkadza?

A co? Pod Pałacem kogoś zabili?

Jestem Europejczykiem.

"We wrześniu dobrą opinię o działalności Kościoła miało 54 proc. ankietowanych, podczas gdy w czerwcu ocenę taką deklarowało 64 proc.; złą opinię wyraziło obecnie 35 proc. badanych, przed trzema miesiącami - 25 proc.

Według Centrum Badania Opinii Społecznej, wiele wskazuje na to, że na poglądy Polaków o największej instytucji religijnej w kraju, wpłynął szeroko komentowany w mediach spór o krzyż przed Pałacem Prezydenckim.

- Niejednoznaczne stanowisko Kościoła w tej kwestii spotkało się z krytyką części społeczeństwa - ocenia CBOS.

Tak niskich notowań jak obecnie, według CBOS, Kościół nie miał w ciągu ostatnich czterech lat."

Czyżby Wałęsa miał rację mówiąc o Kaczyńskich, że są mistrzami destrukcji? Skoro Jarek potrafi załatwić każdego przebierzmy go za taliba i wyślijmy do Afganistanu ;-).

Jestem Europejczykiem.

Widzę, ze również Prezes chciałby usłyszeć bardziej jednoznaczny głos Kościoła:

"- (...) Ja bym chciał, aby to stanowisko (Kościoła) było zupełnie jasne, proszę mi nie mówić, że ono, w świetle tych wydarzeń, które się w tej chwili toczą, jest jasne. Ono nie jest jasne" - oświadczył Jarosław Kaczyński. Prezes PiS podkreślił, że Kościół powinien zareagować twardo nie bacząc na aktualny układ polityczny w kraju.

- Ja oczekuję na głos Episkopatu jednoznaczny, taki, co do którego nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości, jakby nie liczący się z tym, kto jest dzisiaj przy władzy. Bardzo bym takiego głosu oczekiwał" - powiedział Kaczyński."

Można zrozumieć, że dotychczasowy głos Kościoła podszyty był strachem i uległością wobec rządu Tuska a na żądanie Prezesa Kościół wypowie się głosem własnym i nieugiętym. Można by rzec, ze Kaczyński żąda, żeby Kościół wręcz zaryczał :-).

Jestem Europejczykiem.

Prof. Rybiński: Tusk rekordzistą w zadłużaniu

Ukryta Zawartość

12849974105207-w750.jpg

no to koniec z JKM i poplecznikami.Kraj zbankrutuje a naród zostanie wyprzedany

cadam będziesz tęsknił za Tuskiem dokarmiając pingwiny na topniejącym lodowcu

Ukryta Zawartość

Prof. Rybiński: Tusk rekordzistą w zadłużaniu

Ukryta Zawartość

12849974105207-w750.jpg

Patrz pan, i znowu Tusk najlepszy ;)

Temu Tusku pewnie diabeł pomaga.

- Ja oczekuję na głos Episkopatu jednoznaczny, taki, co do którego nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości, ...

Ale chodzi o odgłos paszczą, czy wystarczy patataj, patataj?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.