Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż w tym dziwnego, Kaczyńscy zawsze byli znani z zamordystycznego podejścia. Kto z nami ten bogobojny i uczciwy, kto przeciwko nam ten esbek czy przestępca. Przypomnę że Kwaśniewski ułaskawiał w jeszcze szybszym tempie - co biorąc pod uwagę niewydolność polskiego wymiaru sprawiedliwości i jego częste pomyłki - nie dziwi. A raczej dziwi brak takich ułaskawień w przypadku Kaczyńskiego, co wynikało raczej z niewydolności instytucji prezydenta.

Wiesz co melb...więcej obiektywizmu przydałoby sie ci nabyć.Z tego,że nie ułaskawiał za dużo to akurat dobrze.Dbał o naszą kase...przynajmniej.

Filut ten filmik to przypomina klimaty z AS, tkliwość jak u Ja747rusia. Gościu najpierw do samych drzwi auta się zacietrzewiony pulta do Kaczyniaka "zmienialiście partie! jak szczury!" a potem skamle "ja się grzecznie spytałem" (oj jak grzeczniutko) i "jak tak mozna dziadu" aj waj aj waj jak niedelikatnie!

Przypomnijmy tło- namolni popaprywni manifestanci, nie dali politykowi spokoju aż do drzwi samochodu usłyszeli "panie, spieprzaj pan"! Trochę niepoprawnę ale u mlb w uchu wciąż brzmi omamem.

Tłumacz to sobie jak chcesz. Żaden normalny polityk nie ma prawa tak się zwracać do kogokolwiek. A zwłaszcza do jakiegoś zdaje się bezdomnego nieszczęśliwca.

Wiesz co melb...więcej obiektywizmu przydałoby sie ci nabyć.Z tego,że nie ułaskawiał za dużo to akurat dobrze.Dbał o naszą kase...przynajmniej.

Dbał o naszą kasę? Zastanów się nad tym chwilę... jest dokładnie na odwrót.

ledwo zaczął a już ułaskawia a najszybciej tych,których nie ułaskawił Kaczyncki.Żenada.

Masz rację, żenadą jest to że musi aż tyle poprawiać po poprzedniku.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Kuśwa melb,ty tak na poważnie myślisz?Poprawiać po poprzedniku?Po sądzie raczej(jest niezawisły jak byś nie wiedział)co do kasy to raczej ty pomyśl...płacisz podatki?Jeśli tak,to z twoich też wynagrodzenie pobiera policja,prokuratura i sądy.Po co im płacić za prace jak Komoruski niweczy jedną decyzją(nie jedna jak się okazuje)a miejsce przestępców jest tam gdzie wskazał sąd a nie prezydent.Jestem za ograniczeniem tego prawa łaski.

Zastanów się ile kosztuje utrzymanie skazańca. Do tego - ile kosztują odszkodowania w przypadku wykazania niewinności.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Tłumacz to sobie jak chcesz. Żaden normalny polityk nie ma prawa tak się zwracać do kogokolwiek. A zwłaszcza do jakiegoś zdaje się bezdomnego nieszczęśliwca.

To nie był bezdomny nieszczęśliwiec jak to ckliwie sugerujesz, tylko wiecowy polityczny namolny pieniacz- zadymę zaczęli już w środku budynku na spotkaniu z Kaczyniakiem. He he fakty i mity, tylko że ty reprezentujesz agitkowy ckliwy mit a ja przyziemny namolny fakt.

Właśnie normalny szczery polityk tak mówi, a tylko wygładzony teflonowy goguś Donek zapewne by się na to słodko uśmiechał aby sobie słupka od sondażu nie popsować.

Zastanów się ile kosztuje utrzymanie skazańca. Do tego - ile kosztują odszkodowania w przypadku wykazania niewinności.

Argumentacja przedszkolaka...złodzieje,bandyci(tacy byli ułaskawiani)na wolność do domów...za dużo kosztujecie.Paranoja.

a ile kosztuje Polakow utrzymanie niekompetenego rzadu rudego klamcy-kretacza?

mlb

<Zastanów się ile kosztuje utrzymanie skazańca. Do tego - ile kosztują odszkodowania w przypadku wykazania niewinności. >

Widzę, że masz potrzebę utrzymania poziomu mulsa czy władzia.

Jeszce niedawno za taką argumentację, od Joazwy, dostał byś, po prostu, w pysk.

Zabawna jest ta Wasza argumentacja powyżej, myślałem że stać Was na więcej.

PiS jest jedynym ugrupowaniem próbującym uzasadnić niewydolność polskiego wymiaru sprawiedliwości... swoją własną nieudolnością. Jak wspaniale działają polskie niezawiłe sądy - chyba nikogo nie trzeba przekonywać.

Przypomnę że Prezydent to część władzy wykonawczej i praktycznie jedyna możliwość korekty niechlujnych decyzji władzy sądowniczej.

Komisyjna lipa za duże pieniądze podatników

Kończy się kadencja Sejmu, ale trzy z czterech powołanych komisji śledczej wciąż nie zakończyły prac, z których zresztą niewiele wynika. Opłacając je wyrzucamy pieniądze w błoto - czytamy w "Dzienniku Gazecie Prawnej".

Jak szacuje gazeta, setki posiedzeń, dziesiątki uchwał i tysiące stron stenogramów z przesłuchań świadków kosztowało podatników 2,3 mln zł. Gazeta wylicza, że najdroższa jest komisja badająca okoliczności śmierci Barbary Blidy.

Dziennik podkreśla, że pracuje ona najdłużej, bo trzy lata i dwa miesiące i wydano na nią do tej pory 940 tysięcy zł. Niewiele mniej, bo około 850 tysięcy zł - jak wylicza "Dziennik Gazeta Prawna" - kosztuje komisja do spraw nacisków. Najkrócej działająca komisja, badająca sprawę zabójstwa Krzysztofa Olewnika, pochłonęła dotąd 523 tys. zł.

Co pochłania tak duże pieniądze? Działające komisje najwięcej wydają na płace asystentów posłów - w sumie ponad 1,1 mln zł. Na ekspertyzy i doradców wydano 830 tys. zł. Kosztowne są także analizy - najwięcej pieniędzy przeznaczyła na nie komisja ds. śmierci Barbary Blidy - 344 tys. zł, podczas gdy komisja ds. śmierci Olewnika - 197 tys. zł.

Teraz Kalisz powinien strzelić sobie w łeb.

To stary komuch, nauczony przez swoich jak kasę ciągnąć do siebie w imieniu prawa. Prawda Polacy kto może mu zarzucić, że nie pracował, a wy za 1500zł do roboty , a po robocie oglądać TVN i Polsat, a kto znajdzie jeszcze GW na śmietniku to też może sobie poczytać. I aby żyło się lepiej.

z tym ułaskawianiem to smutna prawda,

Komuruski już ułaskawił kilku morderców których Kaczyński nie chciał ułaskawić - to jest okazywanie wdzięczność PełO dla kryminalistów, bo przecież 99 % skazanych głosowalo na PełO

i ci mordercy na wolności znów będą mordować, daj Boże żeby zamordowali np. takiego paltona czy mbl a nie mnie

straszny kraj

z tym ułaskawianiem to smutna prawda,

Komuruski już ułaskawił kilku morderców których Kaczyński nie chciał ułaskawić - to jest okazywanie wdzięczność PełO dla kryminalistów, bo przecież 99 % skazanych głosowalo na PełO

i ci mordercy na wolności znów będą mordować, daj Boże żeby zamordowali np. takiego paltona czy mbl a nie mnie

straszny kraj

lub ich dzieci,tak bedzie bolesniej,,,

Dekret o Stanie Wojennym uznany za nielegalny - możliwe odszkodowania za poniesione szkody.znów zapłaci społeczeństwo.rozumiem satysfakcja moralna ale ludzi dziś "morduje"się coraz to nowymi obciążeniami.dlaczego nie zapłacą za to Twórcy owego Stanu!

Dekret o Stanie Wojennym uznany za nielegalny - możliwe odszkodowania za poniesione szkody.znów zapłaci społeczeństwo.rozumiem satysfakcja moralna ale ludzi dziś "morduje"się coraz to nowymi obciążeniami.dlaczego nie zapłacą za to Twórcy owego Stanu!

Tej wszawicy nie da się już wyplenić. Wielkorządca-Gubernator Wielce Szanowny Pan Generał W. Jaruzelski może spać spokojnie.

PS

To w takim razie Gruba Kreska też nielegalna? Na szczęście dla jej twórców - nie wydali w tej sprawie dekretu. Zabawne byłoby- "Dekret o Grubej Kresce"

A to się Moskwicin zdziwi...

Ale powiedzieć trzeba - gwoli prawdy historycznej, że Gruba Kreska długą tradycję ma. Owóż nawet tacy zdrajcy jak książę Boguś Radziwiłł czy już absolutny arcyzdrajca Hieronim Radziejowski zostali przez sejmy I RP zrehabilitowani i zażywali łask królewskich (czy to "R" jest na miejscu???) do końca swoich dni.

Jak to w "Misiu" stało o tradycji?

Chichot historii- nam na urągowisko

...i ci mordercy na wolności znów będą mordować, daj Boże żeby zamordowali np. takiego paltona czy mbl a nie mnie

straszny kraj

Jakim sk***ysynem trzeba być, aby życzyć komuś lub jego dzieciom śmierci?

Nie trzeba. Można być "magistrem" lub "tomkiem7776", "prawdziwym Polakiem", "patriotą", "katolikiem".

Filut ironia, przenośnia- słyszałeś kiedyś o czymś takim? Chyba nie skoro tak się tu na mentora retora się puszysz. Ot nagle na sztywną powagę cię wzięło. Sztywniactwo i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, poza dosłownym literowaniem.

"magistrem" lub "tomkiem7776", "prawdziwym Polakiem", "patriotą", "katolikiem"

Może masz jeszcze np. jakiegoś wroga w pracy czy w sąsiedztwie- dopisz koniecznie do listy, może ci ulży.

Jakim sk***ysynem trzeba być, aby życzyć komuś lub jego dzieciom śmierci?

Nie trzeba. Można być "magistrem" lub "tomkiem7776", "prawdziwym Polakiem", "patriotą", "katolikiem".

nikomu smierci nie życze, morderca będzie zabijał, rozumiesz nieuku?!

umrą ludzie dzieki twojemu Komuruskiemu, ale ty tego chyba nie jestes w stanie zrozumieć

ważne że mozna dokopać PiSdrakom

oto kultura POpapranców, wypuszczać morderców i oskarżac innych

PS chyba lepiej żeby zabili ciebie niż mnie?

tego też nie rozumiesz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Tymczasem już teraz nowy prezydent idzie na rekord. Tylko w ciągu dwóch miesięcy urzędowania ułaskawił 52 osoby – więcej, niż Lech Kaczyński w całym 2006 roku. W piątek "Nasz Dziennik" zasugerował, że wśród uwolnionych przez Komorowskiego ludzi może być wielu groźnych przestępców:

Między październikiem a grudniem 2010 r. Bronisław Komorowski zdążył ułaskawić 52 osoby skazane m.in. za zabójstwo, znęcanie się nad rodziną oraz oszustwa kapitałowe.

Kogo dokładnie ułaskawił Komorowski – nie wiadomo. Ci sami urzędnicy, którzy dokładnie badają decyzje Lecha Kaczyńskiego, nie zamierzają ujawniać szczegół działania swojego szefa."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tego też nie rozumiesz?

No cóż, im dalej brnie dyskusja, tym bardziej wychodzą na jaw prawdziwe polityczne motywy sympatyków Jarosława.

Strach, nienawiść i żądza władzy.

O notorycznym braku kultury już nie wspomnę, ale to tylko jeden z wielu elementów tego radykalnego ugrupowania.

Może rzeczywiście w naszym kraju mamy znaczącą grupę kalek emocjonalnych, chcących za wszelką cenę unieszczęśliwić resztę świata - historia zna wiele takich przypadków.

No cóż, im dalej brnie dyskusja, tym bardziej wychodzą na jaw prawdziwe polityczne motywy sympatyków Jarosława.

O notorycznym braku kultury już nie wspomnę, ale to tylko jeden z wielu elementów tego radykalnego ugrupowania.

Może rzeczywiście w naszym kraju mamy znaczącą grupę kalek emocjonalnych, chcących za wszelką cenę unieszczęśliwić resztę świata - historia zna wiele takich przypadków.

mlb, sądzilem, że jesteś inteligentny, ale teraz mam watpliwości,

odpowiedz mi na pytanie, gdy będziesz szedł razem z filutem po ulicy, i z zaułka wyskoczy morderca z nożem, z zamiarem zabicia jednego z was, to oczywiście wolałbys żeby zabił ciebie, prawda?

a jakby sie ciebie zapytal kogo mam zadźgać? to ty odpowiedziałbyś

-mnie

ratując w ten sposób swojego bliźniego filuta?

nie wiedziałem , że jestes chrześcijaninem, to co ty robisz w PO?

wracaj synu marnotrawny do PiS, przyjmą cie jak Maciarewicza

:-)

Przede wszystkim zadaj sobie pytanie kim jest ten potencjalny morderca i jakie są jego motywy.

Nie jestem praktykującym katolikiem, ale wartości chrześcijańskie uważam za istotne i zasadne.

Z tym że to co prezentuje PiS - wg mnie z w/w wartościami ma niewiele wspólnego.

[...]

odpowiedz mi na pytanie, gdy będziesz szedł razem z filutem po ulicy, i z zaułka wyskoczy morderca z nożem,

[...]

O polityce z kolegą nie będę dyskutował, bo wypowiedzi kolegi nie noszą znamion dyskusji.

Natomiast bardzo mnie zaciekawiło co to lub kto to jest "zaułk"?

Ukryta Zawartość

nieuki w tym PełO aż strach,

przestań pić Egon, weź się za książki

Ukryta Zawartość

nikomu smierci nie życze, morderca będzie zabijał, rozumiesz nieuku?!

umrą ludzie dzieki twojemu Komuruskiemu, ale ty tego chyba nie jestes w stanie zrozumieć

ważne że mozna dokopać PiSdrakom

tego też nie rozumiesz?

Poczytaj wpisy PiSdraków o przypadku Ryszarda C.

Hipokryzja i obłuda w najsmrodliwszym PiSdrackim wydaniu, zwłaszcza na tle twoich z kolegami dzisiejszych wypocin.

Myślę, że nie jesteś takim durniem, na jakiego się tu kreujesz.

Może coś zrozumiesz.

Albo nie.

Z RADOŚCIĄ ZALICZAM SIĘ DO TEJ GRUPY. PANIE MODERTATORZE

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.