Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

kto dziś odpowiada za syf i biede w Polsce??

suwerenność stoi pod mocnym znakiem zapytania

bezrobocie na super poziomie

rozrost administracji państwowej w liczbie sredniego miasta

Tuski chyba podwoił nasz dług publiczny

demontaż OFE desperacki krok

propaganda sukcesu jak to się rozwijamy trwa

No właśnie a gdzie argumenty?I tak to trwa...niby ich zawsze brak...argumentów oczywiście.

Z tym co wyżej nie zgadzam się tylko co do "średniego miasta" ja bym napisał Wielkiego miasta...raczej.

Samo zatrudnienie za platfusowskich tylko rzędów wzrosło aż o 100tys ludzi a o vatowaniu nie wspomne...by nie dobijać leżącego.

To są fakty a nie demagogia a Polska to nie wszyscy...trzeba spojrzeć na dane o ilości ludzi żyjących poniżej minimum socjalnego...dużo wzrosło za platfusowskich rzędów.

No właśnie a gdzie argumenty?I tak to trwa...niby ich zawsze brak...argumentów oczywiście.

Z tym co wyżej nie zgadzam się tylko co do "średniego miasta" ja bym napisał Wielkiego miasta...raczej.

Jeżeli ktoś nie widział wielkiego miasta to tak.

Jestem Europejczykiem.

Jeżeli ktoś nie widział wielkiego miasta to tak.

Jaruś o sobie nie pisz...wiemy żeś ze wsi.Liczyć umiesz?Ile ma średnie miasto ludności?100tys?Jeśli tak,to platfusy zatrudniły to miasto dodatkowo tylko w swoim okresie rzędów.Teraz chyba jasne już,czy jeszce nie?

Jaruś o sobie nie pisz...wiemy żeś ze wsi.Liczyć umiesz?Ile ma średnie miasto ludności?100tys?Jeśli tak,to platfusy zatrudniły to miasto dodatkowo tylko w swoim okresie rzędów.Teraz chyba jasne już,czy jeszce nie?

Przecież sam napisałeś, że nie średniego tylko Wielkiego (z dużej litery). Zapomniałeś już?

Co oczywiście nie zmienia faktu że urzędnicy mnożą się jak króliki.

Jestem Europejczykiem.

wojciech iwaszczukiewicz Polska nie jest biednym krajem to gdzie Ty żyjesz.tak się składa że trochę jezdżę po kraju wiesz co to jest pokolenie 1386 brutto??

suwerenność -np. wystarczy wspomnieć o projekcie prowadzonego rurociągu przed wejściem do naszych portów - spróbuj zrobić to Niemcom.

katastrofa smolenska- kto pamięta wypadek białoruskiego myśliwca na pokazach w RP.samolot białoruski się rozbił Białorusini przyjechali zabrali co ichnie ich dochodzenie.

Polacy do dziś nawet nie dostali cz.skrzynek.Rosja nie jest obiektywnym demokratycznym krajem,potrafi mordować swoich opozycjonistów więc nie są i nie mogą być uważani jako

bezstronni w śledztwie.Nawet Klich po katastrofie stwierdził że śledztwo powinno przejąć NATO (zginęli generałowie NATO i głowa natowskiego kraju)ale zaraz dostał zjobki od

Tuska i się z tego wycofał.(nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych chodzi tylko o uczciwość).

nie jesteśmy biednym krajem przykład średni wiek auta w RP ponad 14 lat.dodajmy że nie każdego na nie stać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pomieszanie z poplątaniem Drogi Kolego!

Polska nie jest biednym krajem, co nie znaczy, że są bardzo duże obszary biedy.

Co rurociąg ma z suwerennością? Z różnymi innymi rzeczami owszem, ale to ma być argument na wyimaginowany brak suwerenności?

Co do białoruskiego samolotu - mylisz przyczyny ze skutkiem. To nie oni "sobie zabrali" tylko my oddaliśmy im to wszystko.

O reszcie nie piszę, bo już mi się nie chce po raz setny o tym samym.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Chyba żyjemy w dwóch różnych krajach.Masz w nocniku nie rękę a głowę!Stąd pewnie te wszystkie fobie.

fox733

Jaka nadzieja ma być w tych niegłosujących?Przecież oni pozbawiają się sami prawa do wpływu na cokolwiek.

Wojtuś weż sobie golnij na uspokojenie nawet z nocnika. Żądasz od innych argumentów, a sam sięgasz po inwektywy. Fakty, o których pisałem zamieszczała prasa od lewa do prawa.

Przecież sam napisałeś, że nie średniego tylko Wielkiego (z dużej litery). Zapomniałeś już?

Co oczywiście nie zmienia faktu że urzędnicy mnożą się jak króliki.

Napisałem celowo...dla wzmocnienia wyrazu Wielkiego.

Wojtuś weż sobie golnij na uspokojenie nawet z nocnika. Żądasz od innych argumentów, a sam sięgasz po inwektywy. Fakty, o których pisałem zamieszczała prasa od lewa do prawa.

Dla wojtusia fakty,to nie argumenty.Jestem ciekaw co w jego mniemaniu znaczy...argumenty.Może się zlituje i napisze.

Pomieszanie z poplątaniem Drogi Kolego!

Polska nie jest biednym krajem, co nie znaczy, że są bardzo duże obszary biedy.

Co rurociąg ma z suwerennością? Z różnymi innymi rzeczami owszem, ale to ma być argument na wyimaginowany brak suwerenności?

Co do białoruskiego samolotu - mylisz przyczyny ze skutkiem. To nie oni "sobie zabrali" tylko my oddaliśmy im to wszystko.

O reszcie nie piszę, bo już mi się nie chce po raz setny o tym samym.

Co rurociąg ma wspólnego z suwerennością?Ano ma...pokazali to Niemcy i Rosjanie.Zrobili co chcieli a Polska co na to?Wszyscy wiemy...podwinęła ogon...suwerennie.

W przypadku Białorusi było podobnie...oddali ze strachu pewnie przed wprowadzeniem Białoruskiej...dyktatury.

Jaruś co z tobą...historii zapomniałeś?Czy nie znasz?

jaro 747

Co do białoruskiego samolotu - mylisz przyczyny ze skutkiem. To nie oni "sobie zabrali" tylko my oddaliśmy im to wszystko

no właśnie o to chodziło a co my dostaliśmy od sąsiadów ze wschodu....?

o reszcie też nie wspomnę bo punkt widzenia ma uzasadnienie od punktu usadowienia d..y z którego to punktu biedy nie widać.

W przypadku Białorusi było podobnie...oddali ze strachu pewnie przed wprowadzeniem Białoruskiej...dyktatury.

Jaruś co z tobą...historii zapomniałeś?Czy nie znasz?

Puknij się w czoło zanim zaczniesz walić z grubej rury nie wiadomo do czego. Wiesz w ogóle o co chodzi z tym białoruskim samolotem??? Coś mi się zdaje że nie. Co z tobą ;-)?

To samo do sargona.

Jestem Europejczykiem.

Jaro z jakiej rury,z jakiej?Trochę dystansu...polecam/zalecam.Wystarczy ci mała iskierka...podpuchy i padasz.

Polacy jak widać mają w genach otwartość i życzliwość.Niemcy i Ruscy...nie o Białorusinach się nie wypowiadam bo to ni Ruscy,ni Biali,ni Polacy...taki nie pies i nie wydra.

I nie być taki groźny...już mam w majtkach.

Jaro z jakiej rury,z jakiej?Trochę dystansu...polecam/zalecam.Wystarczy ci mała iskierka...podpuchy i padasz.

Polacy jak widać mają w genach otwartość i życzliwość.Niemcy i Ruscy...nie o Białorusinach się nie wypowiadam bo to ni Ruscy,ni Biali,ni Polacy...taki nie pies i nie wydra.

I nie być taki groźny...już mam w majtkach.

A na temat?

Jestem Europejczykiem.

A na jaki...napisałem wyżej,sargon też...mało?To może o mnożących się królikach,co to sięgają już wielkiego miasta?Irlandia,Grecja,Portugalia nie widziała tego zjawiska lub nie chciała widzieć i skończyła jak skończyła.W Hiszpani dostrzec też nie chcą,myślą o złym mikołaju co szkody przynosi zamiast prezentów.Platfusowski rzęd szuka dalej w vacie,podatkach,OFE i myśli jak tu tego mikołaja-szczuro-kreta wygonić a przyczyna prosta jest...jak drut.

Widzę, że cinżko, to sam napiszę:

analogia do wypadku białoruskiego Su-27 jest kompletnie bez sensu - jedyną rzeczą wspólna jest to, że rozbił się samolot.

Jestem Europejczykiem.

Oooo to mondrość napisałeś i ile w tym argumentów i faktów...aż nie nadężam.Ja o czymś ważniejszym...nie widzisz?

Piszesz może o czymś ważniejszym, ale olewasz fakty jak ci nie pasują. Skoro z faktami jesteś na bakier to z resztą pewnie też.

No i jak widać bardzo ochoczo zapominasz o tym, co napisałeś chwilę wcześniej.

Jestem Europejczykiem.

Jakie fakty i jakie olewasz?Ten samolot Białoruski ma takie znaczenie jak zeszłoroczny śnieg...dla Polaków.Świadczyć może tylko o zbytniej usłużności...nikomu nie przydatnej a już w polityce...Polityka to gra i albo się wygrywa albo to drugie.To są właśnie fakty.

Jeszce o faktach..jakbyś chciał jaruś,to Polska liczy już około miliona urzędników i roztrzygnij w swoim mózgu czy to małe miasto czy duże.

Przeciwko wykorzystywaniu twórczości Zbigniewa Herberta do "realizacji celów politycznych" zaprotestowała wdowa po poecie Katarzyna Herbert. "Prawo do jego twórczości jest równe dla wszystkich, a też wszyscy powinni zachować wobec niej równy szacunek" - oświadczyła. Wyraziła swój stanowczy sprzeciw w sprawie instrumentalnego używania imienia oraz spuścizny jej męża do realizacji własnych celów politycznych. W rozmowie z Radiem Zet powiedziała, że ten wiersz nie był napisany dla prezesa Kaczyńskiego.

W oświadczeniu Katarzyna Herbert napisała, że w ostatnim czasie nasiliły się "przypadki prób zawłaszczania dla doraźnych celów politycznych imienia Zbigniewa Herberta" oraz jego "duchowego przesłania, które zawarł w swojej twórczości".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie od dziś wiadomo, że żona Herberta była skonfliktowana z mężem. A od dawna popiera jego wrogów. Herbert się wypowiadał bardzo niepochlebnie o Gazecie Wyborczej, Michniku itd.

Pani Herbertowa zresztą działa w jakimś tam komitecie poparcia Komoruskiego.

Nie ma żadnego prawa do reprezentowania pogladów męża, dokładnie odwrotnych do jej popularnie poprawnej papki w mózgu. A że ta papka stanowi idealny rezonans z papką filucią. No Filut myśli jak zidiociała starsza pani zapatrzona w to co jej się w łeb wleje z massmediów.

Taaa... Widać tu, jak się z ciebie wręcz wylewa ta chrześcijańska miłość bliźniego, szacunek dla starszych (o kobietach nie wspominając)i inne ideały Moralnego Wzoru IV RP... tfu...

a co ona ma do protestowania.Herbert pisał do społeczeństwa nie dla niej jedynej.twórczość ma prawo i z takim celem często jest tworzone aby oddziaływało na życie społeczne czy polityczne.interpretacja to indywiduum każdego osobiście.ciekawe że tą informacje podali w dużym nagłówku również w TVN CNBC BIZNES(jakoś mało pasuje do profilu stacji) tak a pro po oddziaływania mediów ha.

Nie od dziś wiadomo, że żona Herberta była skonfliktowana z mężem. A od dawna popiera jego wrogów. Herbert się wypowiadał bardzo niepochlebnie o Gazecie Wyborczej, Michniku itd.

Nie ma żadnego prawa do reprezentowania pogladów męża, dokładnie odwrotnych do jej popularnie poprawnej papki w mózgu. A że ta papka stanowi idealny rezonans z papką filucią. No Filut myśli jak zidiociała starsza pani zapatrzona w to co jej się w łeb wleje z massmediów.

Wzrusza mnie twoje cierpienie. Nie wywołuje jednak współczucia. "Debilny koncept", który cię dopadł nie zwalnia cię chyba od samodzielnego myślenia? Jakkolwiek bucowato wypierdywał byś się o wdowie, prostackie wykorzystywanie poezji Herberta do doraźnych celów politycznych przez oszalałego prezesa i jego zastępu dupowlazów jest faktem.

Jakie fakty i jakie olewasz?Ten samolot Białoruski ma takie znaczenie jak zeszłoroczny śnieg...dla Polaków.Świadczyć może tylko o zbytniej usłużności...nikomu nie przydatnej a już w polityce...Polityka to gra i albo się wygrywa albo to drugie.To są właśnie fakty.

To po cholerę o tym piszesz skoro twierdzisz, że to nie ma znaczenia. Ale poza tym, że nie ma znaczenia to świadczy o usłużności. Ale co świadczy to sam nie wiesz bo w ogóle nie znasz tematu. I to są właśnie fakty ;-).

Jak widać niektórzy zamiast papki mają g... w głowie i są z tego bardzo zadowoleni. Po kiego grzyba myśleć jak można pożyczyć myśli od Błaszczaka.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.