Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Podwieszam ogon, czy jak tam ująłeś to.

Masz historyków na szczytach władzy, zapytaj ich, tylko pardon nie pytaj o to prezydenta, gafa murowana.

Paradowska to nie Wildsztajn, nie pisz w jednym zdaniu o tych postaciach, chyba że dokonujesz zestawienia przeciwieństw.

Pan Miecugow ma oczywiście bardzo wysoki poziom.Metr.

Kolego 747, pisze się Wildstein, Bronisław Wildstein. Z tego samego grajdoła co Rafał Krus Ziemkiewicz, Jan Pospieszalski, Ewa Stankiewicz, Tomasz Sakiewicz. Kolega Yunnan TEA zapewne zaliczył by ich do szmat gdyby ośmielili się napisać w innym tonie niż jego własna trąba/klawiatura. Ubyło by mu cudzych konceptów do popisów we własnych wpisach.

O ile dobrze pamiętam, to nie historycy na szczytach władzy określili obecny rząd jako dyktaturę ale Ty parę wpisów wstecz. Czy przysło Ci do głowy, że gdybyś miał rzeczowe argumenty i umiał podeprzeć nimi swoje tezy, mógłbyś pobudzić ludzi do refleksji?

A tak, pieprząc jedynie robisz z siebie nieustająco pośmiewisko. Lubisz robić za idiotę?

Zmusić do refleksji?

Czy mnie wzrok nie myli?

Filut

Co ty jeszcze wymyślisz?

Jaki cel chcesz w ten sposób osiągnąć?

Moja skromna osoba z nikim tu na forum nie spiera się, nie uczestniczy w żadnej rywalizacji o przydomek jakiegokolwiek typu.

Ty i każdy inny może używać jaki uzna za stosowny.

Może przybierać formy nawet skrajne, świadczy to o tolerancji strony orzekającej o tej formie.

Gnojówka, idiota, to w miarę łagodne określenia.

Sens moich wpisów jest taki, że oprócz takich typów charakterologicznych jak osoby często wymieniane przez mnie, może dany wpis przeczytać podstępnie moja żona, albo znajomy, nie może więc jego treść zbyt wiele się różnić o tych treści, które przekazujemy sobie w rozmowach prywatnych.

Zapewniam Cię że poglądy tu wyrażane podziela w całej rozciągłości spora liczba osób, są w tym zbiorze również osoby usytuowane, z branży.

Twierdzisz że robię z siebie pośmiewisko, zobaczymy podczas wyborów, które czas szybko nam przybliży, z ilu gardeł ten śmiech będzie dochodził.

Jesteś tak schematyczny w interakcjach ze mną, przecież już bardzo dawno pisałem, ale Ty musisz to pamiętać, bo jesteś zbyt bystrym zawodowcem, że ośmieszanie to najbardziej skuteczną metoda, na dezawuowanie przeciwnika.

Ale to jest tylko metoda, lekarze dysponują lekami, a człowiek czasami umiera, nie każde lekarstwo zadziała tak samo na każdego, na mnie manipulacje nie działają.

Filut

Przez cała swoją działalność podczas której i ja jestem obecny dokonujesz przerzutów informacji z innych tabloidów.

I ty po tym wszystkim piszesz że tu można wywołać jakąś dyskusję, do tego rzeczową?

Kpina, podszyta cynizmem ubranym w szaty powagi.

Macie teraz w Polsce wszystko, to jest ta dyktatura, ona nigdy nie będzie inna jak ukryta, jej ukrycie jest jej sensem.

Dlaczego idziesz drogą Moniki Olejnik, stosujesz te same chwyty zręcznościowe, którymi ona razi swych maglowanych rozmówców z PiS.

Ona też wydaje się taka dociekliwa, dla każdego z kim rozmawia, ta dociekliwość jest owszem, tylko istnieje różnica w tej dociekliwości, mianowicie taka, czego ona dotyczy.

Dotyczy nie istotnych drobiazgów, kiedy przesłuchuje kogoś z mainestreamu, i dotyczy najczęściej trudnych i niewygodnych zdarzeń, do tego co jest najbardziej obrzydliwe, zdarzeń nie zależnych od osoby przesłuchiwanej, kiedy na przesłuchaniu jest osoba z drugiej strony barykady politycznej.

Wręcz modelowy przykład był z Panią Kluzik, kiedy opuszczała PiS, w audycji kropka nad i, autorka piała z zachwytu, obserwowaliśmy uśmiech na twarzy Pani Moniki, co innego po utworzeniu PJN, a szczególnie po ustawieniu się w opozycji do rządu i PO, oraz D.Tuska.

Twarz-temperatura ciekłego azotu, pytania niewygodne, dociskanie, dręczenie, nawracanie ciągle do tego samego, na co wie że nie ma dobrej odpowiedzi.

Co innego mainestream, Pan Edmund Klich, bez komentarza, mogłaby go zajechać jakby chciała, Pan min Miller to samo, zupełne nieporozumienie, Pan Schetyna to spacerek, wymiana grzeczności, Pan Niesiołowski ma rację we wszystkim czego dotyczy jego wypowiedż.

Podałem kilka przykładów na dysonans z jakim mamy do czynienia w przypadku audycji, która ma być publicystyczna.Nie jest, jest stronnicza.

To następnie określa preferencje wyborcze, a te z kolei wpływają na wynik wyborów, bo ludzie nie lubią głosować na przegranych, na nie mających szans na zwycięstwo.

I Ty Filut idziesz w stosunku do mnie taką właśnie drogą.

Przestań, to jest prośba, nie czepiaj się pisowni ani stylu.

Jak będę pisał artykuł do Naszego Dziennika zapewniam Cię że tam nie będzie błędów, będzie dopieszczony w każdym detalu, zgodnie z zasadami sztuki.

Tu uprawia się centralne lżenie osób.

Dlatego Twoja troska o moją pisownie na tym tle jest dziwaczna.

Ale to ja jestem pośmiewiskiem.

Więc nie odbieraj mi prymatu w tej dziedzinie.

ja do tej obśmianej "ciekawostki" dodam szerzy komentarz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież to kompletne brednie!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Lata komunizmu były dla milionów Polaków okresem ciężkich przeżyć, czy coś się z tego zmieniło?

Dalej jest ciężko tylko jakby w innym otoczeniu, otoczeniu znanych marek zagranicznych, jest też pewna liczba rodaków, w nowej roli, godnie zastępują oprawców komunistycznych, są łagodniejsi, lecz efekt zbliżony, dalej poniżają.

rusaj sobie.Nikt nie czyta ,ale nie przeszkadzaj sobie.Wyraznie widac ze.... musisz.jako terapia widocznie ci słuzy.nam słuzy jedynie do zabawiania tym gosci.moze na pocatek rusaj duzym palcem..w bucie.

Dobra

Wyśmienite wieści Robert Kubica opuścił szpital - to są te Wasze porządki, jak ktoś jeszcze żyje i ledwo chodzi to jest już "wyśmienicie"

Tylko 70 procent spadła oglądalność formuły pierwszej, a to pech.

Gdzie są ci "inteligentni" mądrale, którzy dopuścili do tej sytuacji ?

Tak troszczyli się o to by Robert nie był skrępowany kontraktem, który blokowałby mu swobodę brania udziału w rajdach.

To że ktoś naprawdę mądry, przewidujący wymyślił takie obostrzenia, dla dobra zawodnika, dla dbałości o jego życie i zdrowie, dla dbałości o interes zespołu, to wszystko się nie liczy, to pewnie tylko jakiś idiota.

Jakie to typowo polskie myślenie.

Nonszalancja, jak u władzy D.Tuska.

Jakoś to będzie, niech jeżdzi w tych rajdach, a co tam, może nie będzie wypadku, a jak będzie to może bez negatywnych skutków, przecież to dojrzały kierowca.

Nie wiem czy w tym wieku można być dojrzałym mężczyzną.

Skończyło się tak, że wygląda na to że nie.

40 plus to wiek dojrzały dla mężczyzn.

O młodszych niestety należy się troszczyć.

Teraz macie nauczkę, jak cechy typowo polskie, co robią z człowieka.

Robert po prostu najnormalniej w świecie na podłożu psychologicznym nie wytrzymał swojego sukcesu.

Nie wytrzymał presji psychicznej.

Uciekł w chorobę, zdezerterował, wie o tym każdy, kto zna prawo przyczyny i skutku, jedyne w tej sytuacji nad czym można się zastanawiać to to, dlaczego to zrobił.Co takiego zaszło w jego dzieciństwie, że nie radzi sobie z sukcesem.Dlaczego wybrał drogę przez mękę, drogę przez wypadek czyli upadek, drogę poprzez rekonwalescensję, poprzez wieloletnie leczenie, usuwanie powstałych barier itd.

Pamiętajmy dziś o Robercie Kubicy, myślmy o nim dobrze, z troską, nie on jest winien tej sytuacji, tą sytuacje wytworzyli ludzie zazdroszczący mu sukcesu, to oni są winni.

Tak działa kosmiczne prawo przyczyny i skutku.

Przyczyna - zazdrosne, nienawistne myśli osób o niskich pobudkach.

Skutek - otarcie się o śmierć, prawdopodobnie koniec kariery w F1.

Analogia do tragedii w Smoleńsku ciśnie się na klawiaturę, nawet jak nie chce się o tym już pisać.

Zaszczucie Prezydenta - śmierć Jego oraz pozostałych pasażerów lotu/prawdopodobnie, wciąż bez udowodnienia/

Taką politykę prowadzą ci, którzy okradli polski naród z majątku, uwłaszczając się na nim, dzieląc wpływami z obcym kapitałem, wykorzystując gangsterów do załatwiania własnych interesów, a teraz robiąc z nich stado ogłupiałych baranów, poprzez serwowanie papki medialnej okraszonej zakłamaną, powykręcaną informacją, zmyślnie zmieszaną z prawdą, w sosie propagandy, przy której klasycy gatunku jak Urban chylą czoło.

To jest III RP w pełni blasku, przedwyborcza Polska, czekająca na nieuchronne "tąpnięcie ekonomiczne", jak to propaganda zmyślnie nazwała swą grabieżcą politykę.

Nie ma na co czekać.

Was historia już osądziła.

Teraz czekacie tylko na wykonanie jej wyroku.

Czekajcie.

Jest nieuchronny.

Wkrótce nadejdzie i nie będziecie nim zachwyceni.

Niestety musi być wykonany.

Nie mam nic więcej do przekazania.

To koniec.

ŻEGNAM.

747

"Skutek - otarcie się o śmierć, prawdopodobnie koniec kariery w F1.

Analogia do tragedii w Smoleńsku ciśnie się na klawiaturę, nawet jak nie chce się o tym już pisać.

Zaszczucie Prezydenta - śmierć Jego oraz pozostałych pasażerów lotu/prawdopodobnie, wciąż bez udowodnienia"

szczuł kurdupel (wspomnij pilota którego obiecał zniszczyć,Monikę "stokrotkę" załatwić a rząd Tuska zablokował).Można rzec mendowaty prezydent lecz przy bracie sprawia wrażenie porządnej osoby.

Jadący po kolejną butelkę pijany rowerzysta roztrzaskany na czerwonym świetle może być analogią z tragedią smoleńską a nie profesjonalista za kierownicą rajdowego samochody....747 nie podpieraj swojego bełkotu znanymi i szanowanymi sportowcami.Korzystaj z Sakowicza,Pospieszalskiego i Solidarnych 2010

z okazji 50 pożegnania zaproś nas do siebie....powspominamy wszystkie pożegnania

jest galaretowaty i jakikolwiek upadek zamortyzuje

tak sie zastanawiam czy nie dałoby sie zaszczuc..jarosława.

nie sprawia wrażenia osoby wrażliwej...raczej płytą chodnikową przed pałacem przygnieść i zostawić zamiast pomnika

tak sie zastanawiam czy nie dałoby sie zaszczuc..jarosława.

Masz na myśli jarosława wielkiego?Jeśli tak,to ciężka sprawa...szczuć by trzeba było ze dwadzieścia Lat...minimum.

Może wystarczy napuścić na niego słońce?Ostatnio odpuściło mu.

jesli subtelne metody zawodza to pozostaje płyta chodnikowa.Bo raczej szkoda drugiego samolotu.To co sie udało raz, moze juz sie nie udać.a nie wiem czy rosjanie jeszce raz sie zgodzą na wspólprace.

zważywszy na rosyjski bałagan mogliby się pogubić który jest którym i ponownie przysłaliby materiały dotyczące pierwszego a nie ważniejszego...

i nie daj boże pojawiłby się trzeci pod pałacem

Sens moich wpisów jest taki, że oprócz takich typów charakterologicznych jak osoby często wymieniane przez mnie, może dany wpis przeczytać podstępnie moja żona, albo znajomy, nie może więc jego treść zbyt wiele się różnić o tych treści, które przekazujemy sobie w rozmowach prywatnych.

Zapewniam Cię że poglądy tu wyrażane podziela w całej rozciągłości spora liczba osób, są w tym zbiorze również osoby usytuowane, z branży.

Twierdzisz że robię z siebie pośmiewisko, zobaczymy podczas wyborów, które czas szybko nam przybliży, z ilu gardeł ten śmiech będzie dochodził.

Macie teraz w Polsce wszystko, to jest ta dyktatura, ona nigdy nie będzie inna jak ukryta, jej ukrycie jest jej

Jak zwykle - zero argumentów na podparcie swojej teorii - o dyktaturze tym razem.

Trudno oczekiwać od Ciebie czegoś rzetelnego.

Typowe PiSowskie obrzucanie gównem, jakże schematyczne - patrz Kurski, Brudziński, Błaszczak, Hofman, Kaczyński, Kempa. Jakie to szlachetne w porównaniu z moim niecnym ośmieszaniem.

Nieprawdaż?

Kolego 747, sam się ośmieszasz kiedy piszesz coś, czego sam nie jesteś w stanie uzasadnić. Tak jak w przypadku "dyktatury", "nielegalności rządu", "nielegalności prezydenta", "zaginięcia pasażerów samolotu" i innych insynuacji - bo tak można nazwać niedojrzałe wywody, których nawet Ty nie jesteś w stanie uzasadnić. Śmieję się z Ciebie, kiedy czytam Twoje kuriozalne wydumki obarczające rząd Tuska winą za wypadek R. Kubicy (Napisano 10.02.2011 - 21:26 No i co wladz - zatkało kakao, dobrze moja żona zauważyła, że bezpieczeństwo takich osób, jak R.Kubica to powinna być troską państwa. Gdyby J.Kaczyński był premierem do tego wypadku by nie doszło, mielibyśmy niedługo otwarcie nowego sezonu, z naszym kierowcą w jednej z głównych ról. Rządzi Platforma i mamy niestety tylko kolejny ból i żal, poczucie straty.Jaka szkoda, że nie możemy widzieć radosnego pełnego młodzieńczego optymizmu Roberta, zasiadającego w bolidzie gotowego do każdego kolejnego startu.), widząc Twoją wściekłość na A. Małysza, kiedy ten mówi co myśli (Napisano 23.03.2011 - 03:04 "Szkoda A.Małysza, taki sportowiec i tak się stoczył"; "Dla mnie już on nie istnieje. Jest skończony. Rozczarował wszystkich Polaków. To brak honoru. Sprzedał się."; "... okazuje się, że pan A.Małysz umoczony w PO, w polityce po samą szyję, krytykuje bezczelnie zachowanie człowieka dotkniętego niewyobrażalną tragedią.") a Ty chciałbyś mu to prawo odebrać jak bolszewicki patafian.

Żałosny, żenujący wręcz poziom wypisz wymaluj pasuje jak ulał do grafomańskich publikacji Naszego Dziennika. Proponuję jednak potrenować na antenie Radyja, kiedy się gada, nie widać rażących błędów w pisowni, ortografii, itp. Korektor w gazecie czytając Twoje mądrości może dostać kolki ze śmiechu po tym co zobaczy. Nie przystoi prawdziwemu patriocie tak dotkliwie doświadczać bliźniego.

Czy kolega 747 zastanowił się kiedyś, że tzw. problem medialny między publikatorami PiSolubnymi i POlubnymi polega na kosmicznym wręcz dystansie w profesjonaliźmie wykonywania zawodu? Najchętniej podkreśla się różnice w zasobności zaplecza finansowego. Mnie to nie dziwi, bo poziom zawodowy, który różni media "prawomyślne" i "polskojęzyczne" to kompromitacja dla tych pierwszych. Dlatego tak skwapliwie krzyczy się o pieniądzach. Znakomitym, wręcz jaskrawym przykładem tego jest choćby profesjonalizm red. Olejnik w stosunku do braku profesjonalizmu red. Krus Ziemkiewicza, że przytoczę: "Dziadek zejdź, k..., dziadek, sp... z tej anteny".

Ukryta Zawartość

Piszesz "...zobaczymy podczas wyborów, które czas szybko nam przybliży, z ilu gardeł ten śmiech będzie dochodził." No właśnie kolego 747, wygląda na to, że nie rozumiesz rzeczy zasadniczej. Czym innym jest wyśmiewanie się z głupot, które tu serwujesz a czym innym podważanie legalności władzy wybranej w demokratycznych wyborach. Ja się wcale nie śmieję z tego że PiS przerżnął 6 wybory z kolei tylko z tego, jak się zachowują ludzie tej partii. Z tego, że nie są w stanie przyjąć werdyktu społeczeństwa. Z tego, że nie znają zasad demokracji, z tego, że nie dorośli do pełnienia funkcji w rządzie, który sami stworzyli po wygranych przez siebie wyborach. Z tego, że swoją nieudolnością, niekompetencją, niedojrzałością zawsze pragną obarczyć innych. Napisałeś gdzieś wcześniej, że "prezes dźwiga krzyż po śmierci brata", bzdura! Prezes tym ciężarem obarcza wszystkich dookoła, on sam go nie dźwiga. Za niego muszą to robić inni a prezes pragnie aby to byli wszyscy rodacy. Aby sobie to ułatwić używa kłamstwa, insynuacji, pomówień i ludzi, którzy usłużnie mu to ułatwiają. Również i Ty jesteś z powodzeniem dymany "krzyżem prezesa".

ŻEGNAM.

Na zdrowie.

Ukryta Zawartość

Muls, myślę sobie, że 747 teraz ciężko pracuje i pisze w pocie czoła swój pierwszy artykuł.

Jak będę pisał artykuł do Naszego Dziennika zapewniam Cię że tam nie będzie błędów, będzie dopieszczony w każdym detalu, zgodnie z zasadami sztuki.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

za kazdym wstydze sie niewspolmiernie.Ale walcze ze slabosciami.

Jak widać w tej walce zaczynasz dorównywać "747". Tyle, że on swoje przemyślenia niewspółmiernie rozwija, a Ty skracasz. Ale efekt osiągacie podobny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.