Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie musisz mnie tłumaczyć, abecadła, ja tylko uprzejmie pytałem eksperta, o strony dzisiejszej wojny z Kwaśniewskim, kto potyka się z jego legendą i dlaczego?

np. przedmiot badań :)

Próbuje Pan profesor przeprowadzać logiczne dowody w oparciu o fałszywe założenia.

Inteligencja niestety jest wrogiem manipulacji, inteligencja i manipulacja nigdy nie idą w parze.

nikt sie nie potyka, bo nic nie zawadza.zawadza akurat najmniejszy kurdupel ale jego sie skopie na bocznice niebawem.DZIWI te dlubanie w szymanach,w prawach czlowieka a historia Blidy to epizodzik niewarty pierdniecia.

Szanowny Kolega zbywa mnie byle czym, Kalisz atakuje Blidą, a to człowiek Kwaśniewskiego, trzecie miejsce na liście w Warszawie zachęca Kalisza, by został po raz kolejny posłem, Miller ganił wielokrotnie Kalisza za brak politycznych efektów komisji Blidy, coś mi tu wygląda na wewnętrzna wojenkę w gronie, PO nie widzi Kwaśniewskiego jako ojca założyciela demokracji, mocno to wszystko zakręcone, na przypadek bym nie liczył.

Liczyłem na światełko od Szanownego Kolegi, zawsze rozpoznawalnego stylowo, wycieczkowicza, a tu taki pasztet, a to przecież Panu powinno zależeć na wiarygodności.

Chyba na tzw lewicy przed wyborami robi się duszno i ciasno, każdy orze jak może, a nie jak by chciał.

Próbuje Pan profesor przeprowadzać logiczne dowody w oparciu o fałszywe założenia.

Inteligencja niestety jest wrogiem manipulacji, inteligencja i manipulacja nigdy nie idą w parze.

Niestety, ale np. lektura chocby tego watku na forum nie potwierdza prawdziwosci powyzszego twierdzenia. Niektorym z szanownych dyskutantow inteligencji nie mozna odmowic, jednakze zupelnie swiadomie odwracaja kota ogonem i posluguja sie manipulacja. Ludzie inteligentni, ale pozbawieni skrupulow - jakiegos wewnetrznego drogowskazu etycznego - sa wlasnie najniebezpieczniejsi i tworza najwiecej zla. Ci zwyczajnie glupi zwykle sa dosc nieszkodliwi, a ich intencje pozostaja czytelne dla ogolu... Potrzeba jak najwiecej prawdy i dzialan demaskatorskich w przestrzeni medialnej. Na razie jest Internet - to i tak duzo.

Niestety, ale np. lektura chocby tego watku na forum nie potwierdza prawdziwosci powyzszego twierdzenia. Niektorym z szanownych dyskutantow inteligencji nie mozna odmowic, jednakze zupelnie swiadomie odwracaja kota ogonem i posluguja sie manipulacja. Ludzie inteligentni, ale pozbawieni skrupulow - jakiegos wewnetrznego drogowskazu etycznego - sa wlasnie najniebezpieczniejsi i tworza najwiecej zla. Ci zwyczajnie glupi zwykle sa dosc nieszkodliwi, a ich intencje pozostaja czytelne dla ogolu... Potrzeba jak najwiecej prawdy i dzialan demaskatorskich w przestrzeni medialnej. Na razie jest Internet - to i tak duzo...>>>>>>>>>>.A takie blebleble mozna dwa lata i dalej nikt nie wie..po co.

A takie blebleble mozna dwa lata i dalej nikt nie wie..po co.

Widzisz, Mulsie, wbrew pozorom wiadomo po co. Póki płatni propagandziści pisu zaśmiecają sieć, póty trzeba się będzie przed nimi bronić. Z oczywistych przyczyn ban nie jest metodą, pozostaje dyskutować, a jak trzeba i ośmieszać (na co sobie rzetelnie zasłużyli :))) ).

nie jezd to zaskoczeniem.to motto powinienes wpisac sobie w o sobie.

Widzisz, Mulsie, wbrew pozorom wiadomo po co. Póki płatni propagandziści pisu zaśmiecają sieć, póty trzeba się będzie przed nimi bronić. Z oczywistych przyczyn ban nie jest metodą, pozostaje dyskutować, a jak trzeba i ośmieszać (na co sobie rzetelnie zasłużyli :))) ).>>>>>>>>>>>>>>>oczywiście ale bez jasnych deklaracyji co do intencji, to jest tamten wpis na poziomie ogolnodostepnego bełkociku.

Modrzew, wszystko to jest względne z oczywistych przyczyn. Ja sam jestem zdecydowanym przeciwnikiem uprawiania agresywnej propagandy politycznej. Zwróć uwagę, że nawet w naszym wątku nie uprawia się jakoś specjalnie mocno propagandy proPO-wskiej, najgłośniejsi są poplecznicy pisu, którzy niewybrednymi słowy opluwają praktycznie wszystko, co się wiąże z działalnością innych partii a nawet fachowców bezpartyjnych. Nie każdy, kto się temu sprzeciwia, musi od razu być wielkim zwolennikiem platformy. Nie wiem, ile razy powiedziano tu już, że popieranie platformy to tylko wybór mniejszego zła, bo ponowne dopuszczenie do władzy pisu i im podobnym kato-prawicowców byłoby dla Polski tragedią. Mnie tam się marzy (i nigdy nie kryję tego) bezpartyjny rząd fachowców, który działając ściśle pragmatycznie uprzątnąłby ten cały burdel i ukrócił wpływy tych instytucji, które w imię własnych egoistycznych interesów manipulują politykami i opinią publiczną. Zobacz takie np. Włochy: tam już raz (we wczesnych latach 80-tych) cała klasa polityczna poleciała, bo wszyscy - i z lewa, i z prawa - okazali się skorumpowani lub w iny sposób nieuczciwi. Było prawie 20 lat spokoju i znów się Włosi burzą, bo i prezydent, i inni przestają robić co do nich należy. Taki mechanizm samooczyszczenia przydałby się i nam.

argus

Cały pic polega właśnie na tym,że podbija się ten bębenek o złym PiSdraku oraz straszeniem ludzi PiCem,żeby głosować na POpaprywnych właśnie.To zamierzone działanie.Nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło.Zło jest lub go nie ma.Są inne partie z programami,które giną w tej układance między PiCem A POpawrywnymi a działanie to jest podbijane przez jednych i drugich.Liczą na ciemnote narodu,że da wiare i zagłosuje właśnie na mniejsze zło,którego tak naprawde nie ma.A inne partie w tej polaryzacji celowej nie mają właśnie prawa się przebić.

Scena polityczna przez takie działanie kostnieje i o to w tym chodzi...władza jest nasza a jeśli jest mimo wszystko,to hulaj dusza piekła nie ma.

muls Jak trzeba łopatologicznie to powiedz...tylko stracisz cały szacun.Obie te partie są warte siebie i moje zdanie znasz od dawna.

Przecież ja ich nie porównuje!Dla mnie obie partie są do d*py.Jedna chce rządzić niczym Dyktator druga nie chce rządzić tylko mieć władze.Widzisz różnice?Ja nie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rząd bezpartyjnych fachowców to hasło - utopia wymyślone kiedyś, chyba po to, aby osłabić pozycję SLD. Rząd do skutecznego rządzenia musi być polityczny - bo musi mięć za sobą większość parlamentarną. Mnie nie przeszkadza w rządzie obecność "partyjnych" lecz ministrów nie mających "fachowości" do piastowania urzędu - np. Klich jako minister ON czy Macierewicz jako minister SW czy szef SKW.

Abyśmy się dobrze zrozumieli: mam świadomość, że rząd bez wsparcia parlamentarnego guzik może. Mnie chodzi tylko o to, by w rządzie byli FACHOWCY sensu stricte (niekoniecznie będący członkami jakiejś partii - i w tym sensie bezpartyjni), a nie partyjni działacze, których legitymacją są zasługi dla partii, a nie rzeczywista kompetencja. Partie mogą sobie działać, ale do wykonania KONKRETNEJ ROBOTY powinny IMO wyszukiwać rzeczywistych specjalistów w danej dziedzinie, nie oglądając się na przynależność partyjną i powoływać ich na stanowiska rządowe. Może to w naszych warunkach cokolwiek idealistyczne, ale nawet za czasów PRL-u zrobiono podobny eksperyment z zadziwiająco dobrym skutkiem. Mazowiecki tez później tego próbował, ale katoprawica z Olszewskim na czele skutecznie to zniweczyli.

Rząd bezpartyjnych fachowców to hasło - utopia wymyślone kiedyś, chyba po to, aby osłabić pozycję SLD. Rząd do skutecznego rządzenia musi być polityczny - bo musi mięć za sobą większość parlamentarną.

W naszych warunkach rząd partyjny zawsze będzie skażony piętnem ideologii. Skrajny przypadek miał miejsce za premierowania Olszewskiego - przypomnijcie sobie min. Goryszewskiego i jego słynne słowa: "... nieważne, czy Polska będzie bogata, czy biedna, ważne, żeby była KATOLICKA...".

Teraz nawet mało lubiany przez mnie premier uświadomił sobie chyba ideologiczne skrzywienie peowskiego rządu i nie bez powodu stwierdził, że "nie będziemy klękali przed księżmi" :)

Są inne partie z programami,które giną w tej układance między PiCem A POpawrywnymi a działanie to jest podbijane przez jednych i drugich.

No to powiedz wprost, którym partiom Twoim zdaniem należałoby dać szansę? Kiedyś wydawało się, że sensowna będzie partia JKM z dość rewolucyjnym, ale ciekawym programem gospodarczym, jednak sam JKM skutecznie zniweczył swoje szanse mało odpowiedzialnymi wyskokami. Na lewicy w pewnym momencie zaczynało być ciekawie, ale Borowski i jego ekipa nie zyskali poparcia (a szkoda, bo pomysły mieli rozsądne). Aktualnie SLD ma u wielu ludzi słabe notowania przez skojarzenia (ostro podbijane przez pisiorów) z dawną komuną. O PSL-u nie wspominam, bo to koniunkturaliści gotowi sprzedać się prawie każdemu. To co zostaje ???? Bo o idiotycznych ultrakatolickich kanapach w ogóle nie ma co mówić - byłaby to tragedia na miarę pisu albo i gorzej.

Co cwańsi PiSSmani udają teraz, że PiS wcale nie popierają, ale przecież w gruncie rzeczy obydwie partie są takie same. No więc dlaczegoby nie głosować na PiS?

Jestem Europejczykiem.

Premier Troland Plusk mówi dziś, że jakby on jako premier rządu, miał na swoim biurku dwa przyciski, z których naduszenie jednego powodowałoby wzrost cen a przyciśnięcie drugiego spadek cen, to ON nie robiłby niczego innego, jak tylko siedział i wciskał ten, aby ceny spadały.

Takiego sobie wybraliście "mniejsze zło premiera" - panie wykształcony.

Przerabia Was teraz na osobników pasujących to definicji jakiej wczoraj raczył użyć Pan profesor.

Sprowadza Was, do swojego poziomu i tam Was pokona, przechytrzy Was, wybierzecie go znów, bo tak Wam zamieszał w głowach, że uznacie to za mniejsze zło.

Poprowadzi Was Ryszard Kalisz z pierwszego miejsca warszawskiej listy SLD.

No i super. Może Ziobro w końcu beknie za swoje bolszewickie chwyty.

Jestem Europejczykiem.

P.S.

Szanowny Panie moderatorze, sądy uniewinniły kibiców za nazwanie premiera Tuska matołem, a Pan premier publicznie w telewizji przyznał, że będzie musiał z tym żyć.

Jestem ciekawy, kto ułożył listę słów uznawanych powszechnie za obraźliwe, których nie można używać na forum.

Jeżeli dane działania ekipy PO, wypełniają definicję, jaką wczoraj zechciał podać Pan profesor ps "argus", to co jest w tym złego ażeby za pomocą jednego słowa określającego, sklasyfikować tych, którzy tym działaniom ekipy PO ulegają?

Jak inaczej można ich nazwać, aby było to w zgodzie z aksjologią Pana profesora?

Cenzura.

PRL bis.

Żegnam.

No i super. Może Ziobro w końcu beknie za swoje bolszewickie chwyty.

Człowiek jest wielki przez to czym dzieli się z innymi./J.P.II/

Chcesz podzielić się z nami Ziobrą? Ale jak, poprzez rozczłonkowanie na relikwie i rozdanie :-)?

Jestem Europejczykiem.

Żegnam.

W jednej z wiosek kilkanaście km ode mnie jest taki narodowściowo-maryjny kościółek katolicki, tam też tak żegnają a wierni i tak znowu przychodzą. Swoją drogą obrotny proboszcz za fundusze unijne wyremontował kościółek że mucha nie siada, a w niektórych chałupach wokoło bieda piszczy. Pewnie też dają na tacę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.