Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz numerek jasno i wyraźnie: skąd wiesz co jest w raporcie Klicha? Czytałeś go czy tylko wróżysz z fusów?

Gdzie jest ten raport, bo ja słyszałem że premier potrzebuje kilka dni, na zaznajomienie się z nim, teraz słyszałem już o kilku tygodniach do upublicznienia, a są też możliwości utajnienia, czy fragmentów czy całości.

Cały raport Millera to fikcja ponieważ nie ma podstawy prawnej, na co zwrócił uwagę dziś A.Macierewicz, ale Tusk nie przejmuje się takimi szczegółami.

Raport nie będzie dotyczył też przyczyny katastrofy, będzie to opis stanu faktycznego wszystkich elementów, które mogły mieć wpływ na efekt końcowy, czyli katastrofę.

Po rozczarowaniu raportem Millera, który nie wiem co ma napisać, kiedy sądzi we własnej sprawie i sprawie kolegów z rządu, nastąpi oczekiwanie na efekty pracy prokuratury, a ta znajdzie tyle problemów na okoliczność swojego działania w dojściu do prawdy, że co najwyżej postawi zarzuty jakimś pionkom, komu, o to toczy się walka od samego początku śledztwa.

Ostatni awans generalski dla szefa BOR był etapem tej walki, wara od generała, dał do zrozumienia prezydent.

Audi tanieją na rynku wtórnym, nikt nie chce kupować ich drożej, niż udało się to zrobić urzędnikowi pana premiera Tuska.

Odpisałeś mi nieprawdę, raport Millera niczego nie zamyka, dochodzenie prokuratorskie trwa nadal.

wszystkie raporty, postepowania i tym podobne jakie sie teraz prowadzi nic nie wniosa do tematu. Beda miały jakieś reperkursje wewnętrzne dlatego pisze ,że to są dokumenty wewnętrzne.

Dlatego treść tych dokumentów ma znaczenia tylko dla nas i będzie karmiła nasze polskie piekiełko oraz teorie spiskowe. Czas na pokazanie iz Polska jest silnym , niezaleznym krajem minął, Polska pokazała ,że jest krajem słabym niezdolnym do wyjasnienia i wskazania winnych śmierci swojego prezydenta i innych funkcyjnych.

Podam ci przykład. Przed smoleńskiem Polska miała ambicje być kreatorem wizji współpracy UE ze wschodem europy. Żeby nie było że pisze o kaczyńskim to wspomnę zaangazowanie Kwasniewskiego na Ukrainie . Po Smoleńsku Komorowski pojechał do brukseli i usłuszał ,że "Polska będzie istotnym głosem w debacie pomiedzy UE a krajami europy wschodniej.". Trzeba słcuhac takich delikatnych wtretów dyplomatycznych bo wtedy widac jak zmienia sie rola i postzreganie poszczególnych państw.

Podobnie z wizyta Obamy w Polsce. On przyleciał ratowac reputacje rezerwowego sojusznika ,który stał sie nagle krajem o małym znaczeniu na arenie miedyznarodowej.

Wszystko dlatego ,że sprawe śmierci swojego prezydenta oddalismy pod rozstrzygniecie MAK. Po opublikowaniu raportu MAK bardzo jasno to opisał NYT oraz FT.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Dobre pytanie Szanowny Kolego muls, kto jest idiotą?

Czy to jest coś złego być idiotą?

Bycie idiotą dziś to stan normalny, widzę idiotów głosujących na cwaniaków, którzy ich okradają, Grecja to takie preludium, które pokazuje co będzie działo się w Polsce, jak długi pozaciągane przez kupę Tuska zaczną być tak wysokie, że obsługa ich i odsetek będzie pochłaniała dochód narodowy.

Będzie ciekawie.

ciekawe to nie jezd.co jakis czas robiem test.I patrze kto sie zgłasza.zawsze sie zglasza jakis...ta.na zasadzie uderz w w stół.Dług nasz nie najwyzszy jest mały w porownaniu z innymi.Miej waść umiar i mierz miarkom.A jesli jus mamy punkt..ich okradaja to moze jakis argiumencik.

szanowny kolega wlasciwie miał byc odrzrucony jako skrajny nie spelniajacy kryterów ale na bezrybiu....

Podam ci przykład. Przed smoleńskiem Polska miała ambicje być kreatorem wizji współpracy UE ze wschodem europy. Żeby nie było że pisze o kaczyńskim to wspomnę zaangazowanie Kwasniewskiego na Ukrainie . Po Smoleńsku Komorowski pojechał do brukseli i usłuszał ,że "Polska będzie istotnym głosem w debacie pomiedzy UE a krajami europy wschodniej.". Trzeba słcuhac takich delikatnych wtretów dyplomatycznych bo wtedy widac jak zmienia sie rola i postzreganie poszczególnych państw.

Sugerujesz sie majaczeniami PiSSmanów a nie faktami. Żeby nie było wątpliwości przeczytaj jak problem widzą najbardziej zaniepokojeni takimi pomysłami czyli Rosjanie:

""Z twarzą zwróconą na Wschód" - tak dziennik "Moskowskije Nowosti" tytułuje korespondencję z Warszawy, prezentującą priorytety rozpoczynającego się 1 lipca półrocznego przewodnictwa Polski w Unii Europejskiej.

W ocenie gazety, "Polska chce roztoczyć europejski parasol nad byłymi republikami ZSRR".

Relacjonując wtorkowe wystąpienie premiera Donalda Tuska w Sejmie, "Moskowskije Nowosti" zwracają uwagę, iż "wyraził on nadzieję, że w czasie prezydencji Polski uda się podpisać traktat o przystąpieniu Chorwacji do UE i porozumienie o stowarzyszeniu z Ukrainą". Według dziennika, "ma to być świadectwem polskich wysiłków, zmierzających do przyspieszonego rozszerzenia Unii Europejskiej".

"Moskowskije Nowosti" zauważają też, że "Warszawa zamierza ogłosić nowy plan dla Partnerstwa Wschodniego". "Jest to już nieco zapomniany projekt, zainicjowany trzy lata temu, w maju 2008 roku, przez Polskę i Szwecję. Przyświecał mu cel zbliżenia do UE sześciu poradzieckich republik: Armenii, Azerbejdżanu, Białorusi, Gruzji, Mołdawii i Ukrainy. Zakładano, że w idealnym wariancie doprowadzi on te kraje do statusu kandydatów do Unii Europejskiej" - pisze gazeta.

Gazeta przypomina, że "Rosja z niepokojem przygląda się rozwojowi Partnerstwa Wschodniego, nie bez podstaw uważając, że projekt ten zagraża jej interesom na poradzieckim obszarze". "

Fakt, że Komorowski nie lata do Gruzji o niczym nie świadczy, cyrkowymi występami nie zastąpi się dyplomacji.

Jestem Europejczykiem.

Jak się nudzi to dzisiaj w stolicy jest impreza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z9869293X.jpg

mbl

Ty nie masz naprawdę poważnych zadań, żeby się nimi zajmować, tylko tracisz czas na wypisywanie tu jakiś nieważnych treści, wklejanie zdjęć.

Tu na bocznicy się kończy a nie zaczyna kariery.

Widać kto tu skończył, w jakim stanie, kim teraz jest, nawet jeden jest profesorem, ale też skończył tu, nie brataj się z nimi, bo zabiorą cię ze sobą tam gdzie sami są, a to nie przyjemne aby tam przebywać, dla młodego, wykształconego, obytego, posługującego się obcymi językami i oczywiście z wielkiego miasta człowieka jakim przecież jesteś.

Ukryta Zawartość

ciekawe to nie jezd.co jakis czas robiem test.I patrze kto sie zgłasza.zawsze sie zglasza jakis...ta.na zasadzie uderz w w stół.Dług nasz nie najwyzszy jest mały w porownaniu z innymi.Miej waść umiar i mierz miarkom.A jesli jus mamy punkt..ich okradaja to moze jakis argiumencik.

szanowny kolega wlasciwie miał byc odrzrucony jako skrajny nie spelniajacy kryterów ale na bezrybiu....

Chcesz mnie usunąć? proszę bardzo, pomógłbyś mi w ten sposób, namów tylko rząd do dymisji i już mnie tu nie ma.

ja numerek jezdem przeznaczony przez rzad do rozmowy ze swirami.usuniecie spowoduje ze strace prace.Pisz dalej a ja mam argiument ze jezdem potrzebny.Rzad wie ze jezd to odcinek strategiczny.

mbl

Ty nie masz naprawdę poważnych zadań, żeby się nimi zajmować, tylko tracisz czas na wypisywanie tu jakiś nieważnych treści, wklejanie zdjęć.

Tu na bocznicy się kończy a nie zaczyna kariery.

Widać kto tu skończył, w jakim stanie, kim teraz jest, nawet jeden jest profesorem, ale też skończył tu, nie brataj się z nimi, bo zabiorą cię ze sobą tam gdzie sami są, a to nie przyjemne aby tam przebywać, dla młodego, wykształconego, obytego, posługującego się obcymi językami i oczywiście z wielkiego miasta człowieka jakim przecież jesteś.

Numerek,co ty chcesz melbikowi wode z mózgu zrobić?Taka cienka podpucha?

nie ulega wątpliwosci ze jesli okradani benda drzec morde w warszawie to dług bedzie jeszce wiekszy, wiec bendom drzec sie jeszce bardziej numerek.

Gdzie byście dziś byli towarzyszu rozmowy, gdyby 30 lat wstecz i w kolejnych latach nie protestowali robotnicy?

Białoruś bis - to byłaby Wasza codzienność, gdyby nie ci ludzie, dobrze o tym wiesz, tacy pożyteczni idioci, mówi Ci to coś?

Członkowie związków zawodowych to jedna z nielicznych grup społecznych, która dba o fundamenty demokracji, nawet tak fasadowej jak w Polsce.

Sugerujesz sie majaczeniami PiSSmanów a nie faktami. Żeby nie było wątpliwości przeczytaj jak problem widzą najbardziej zaniepokojeni takimi pomysłami czyli Rosjanie:

nie muszę sie sugerować. Przytaczam fakty a ty przytaczasz spekulacje gazety. Jesli uda sie w czasie poslkiej prezydencji podpisac owe dokumenty wtedy przyznam rację.

zachodzi pytanie...idiota?

daruj sobie pan inwektywy

Orzeszku.wa mulsa Słoneczko Peruwianckie wyznaczyło do rozmów ze świrami..w zasadzie nie dziwota,tylko on widać ich rozumie a to oznacza,że jezd potrzebny.A wpokoiku ściany som gumkowe...mulc?

nie muszę sie sugerować. Przytaczam fakty a ty przytaczasz spekulacje gazety. Jesli uda sie w czasie poslkiej prezydencji podpisac owe dokumenty wtedy przyznam rację.

Jakie fakty? Coś chyba przeoczyłem. Poza tym nie do końca rozumiesz chyba znaczenia słowa "spekulacja". Gazeta prezentuje zamierzenia Polski i rosyjskie wątpliwości i obawy.

Jestem Europejczykiem.

Członkowie związków zawodowych to jedna z nielicznych grup społecznych, która dba o fundamenty demokracji, nawet tak fasadowej jak w Polsce.

pelna zgoda numerek i dlatego jezdem za tym zeby wszyjscy w polsce byli w zwiazkach.Nawet wlascicele.I zeby rzad tez był w zwiazkach.I skonczyloby sie z tym wyzyskiem i kradziezom.

modzrewku wszendzie widze modzrewki .I wszyscy majom łupiez we wasach.czy to jezd normalne???

A,aaa to trza mieć wąsy...najpierw.Może we własnych szukałeś...łupiezu.

Jak tam gumki na ścianach?Tego gabinetu przesłuchań świrów...czytaj ze zrozumieneniem.

Jakie fakty? Coś chyba przeoczyłem.

a co, Kwasniewski na ukraine nie jeździł walczyc o wolność ?

Ty czytasz co ktoś pisze czy tylko zaznaczasz cytuj żeby szybciej syfem obrzucić ?

pelna zgoda numerek i dlatego jezdem za tym zeby wszyjscy w polsce byli w zwiazkach.Nawet wlascicele.I zeby rzad tez był w zwiazkach.I skonczyloby sie z tym wyzyskiem i kradziezom.

A jak ktoś jezd w związku z żonom to też uznane jezd?Przez ciebie mulc?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Na radosnej imprezie najgłupszych związkowców na świecie pojawił się nowy, od pewnego czasu, piewca wartości narodowo-katolickich. Najpierw przeszedł do historii tzw. polskiego rocka utworem o wyjątkowej zajadłości, skierowanemu przeciwko klerowi rzymsko-katolickiemu - choć śpiewał tylko o jakimś proboszczu. Ten okres w jego twórczości (a raczej chałturze - bo śpiewać i grać to on nigdy nie potrafił) nazwałbym lewicowo-zarobkowym. Wartości artystyczne ówczesnej jego twórczości były żadne, ale ponieważ wszyscy (albo prawie) byli wówczas prawicowoklerykalnomyślni, a on przeciw to sprzedał chyba ze dwie płyty. Przynajmniej ja tyle aż kupiłem - dobry był jeszcze kawałek o rodzinie - z napastliwością tekstów musi iść jeszcze muzyka i wykonanie. Dlatego wolę ogród dźwięku lub negatywnego typa od kamienia łupanego. Publicznie nawrócił się u jednego Kuby. W którego programie ostatnio najlepiej wypadają wchodzące w obraz długie nogi - niestety tylko przerywnik. No chyba, że gościem jest jakiś Urban albo inny Nowicki. Wracając do tego mentora lub raczej pra-barda. Pojawił się na wielkiej imprezie związkowej o charakterze pikniku. Miał to być protest przeciwko nędzy i głodowi oraz niespełnionym obietnicom. Głodni i biedni tak nie wyglądają, nie zachowują się jak kibole. Ów śpiewał im i mówił do nich - atakując Tuska - co robi od pewnego czasu z wielka zajadłością. Mówi lepiej niż śpiewa. No cóż po podstawówce też można być mądrym ( nigdzie nie spotkałem informacji, aby skończył on coś więcej niż podstawówkę w Niemodlinie). Zresztą przemawiając do najgłupszych związkowców na świecie - tj. takich, którzy strajkowali dotąd, aż stracili przywileje i miejsca pracy - nie trzeba mieć wykształcenia. Wystarczy mądrość równa słuchającym - można się zrozumieć i dogadać. Po tym wszystkim Tusk nie wydał mi się wcale lepszy - ale za to bardziej inteligentny od Kukiza.

a co, Kwasniewski na ukraine nie jeździł walczyc o wolność ?

Ty czytasz co ktoś pisze czy tylko zaznaczasz cytuj żeby szybciej syfem obrzucić ?

To ty chłopie pierdzielisz? Demonstranci pobili cie po głowie? Jakim znowu syfem?????

Kwaśniewski jeździł, działał na rzecz Ukrainy, dobrze go tam pamiętają. Kaczyński też jeździł aczkolwiek rzadziej. O jego sukcesach radzę poczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Na Ukrainie wybory wygrał otwarcie zwalczany przez Polskę Janukowycz. Spodziewano się najgorszego z naszej perspektywy, czyli otwarte przejście pod kuratelę Rosji. I co? Jakoś to nie nastąpiło i Ukraina nadal ma europejskie ambicje. Przypominam niespodziewane spotkanie Janukowycz Obama Komorowski i przysłowie które świetnie pasuje do polityki zagranicznej Kaczyńskich - "krowa która dużo ryczy daje mało mleka".

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

tyle ze to teraz.jak to bedzie w dalszym etapie nie wiadomo.Jesli europa bedzie atrakcyjniejsza to bedzie na zachod.jak sie posypie to na wschód.tak mniemam.tyle ze sypanie sie europy odbije sie na rosji.

To ty chłopie pierdzielisz? Demonstranci pobili cie po głowie? Jakim znowu syfem?????

Kwaśniewski jeździł, działał na rzecz Ukrainy, dobrze go tam pamiętają. Kaczyński też jeździł aczkolwiek rzadziej. O jego sukcesach radzę poczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Na Ukrainie wybory wygrał otwarcie zwalczany przez Polskę Janukowycz. Spodziewano się najgorszego z naszej perspektywy, czyli otwarte przejście pod kuratelę Rosji. I co? Jakoś to nie nastąpiło i Ukraina nadal ma europejskie ambicje. Przypominam niespodziewane spotkanie Janukowycz Obama Komorowski i przysłowie które świetnie pasuje do polityki zagranicznej Kaczyńskich - "krowa która dużo ryczy daje mało mleka".

Ja nie piszę o polityce względem Ukrainy tylko na przykąłdzie tej polityki pokazałem spadek znaczenia Polski [byc może chwilowy].

Jesli chodzi o Komorowskiego [bo o tym z ta krową zdaje sie chodzi] tota krowa i mało ryczy i mało mleka dała jak dotąd.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.