Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wedle życzenia:

"Awantura z krajowego podwórka została przeniesiona do Parlamentu Europejskiego, w momencie tak ważnym dla zmiany obrazu i pozycji Polski.

PiS, zamiast pokazać się jako poważna opozycja, która ma inne zdanie na temat kryzysu, integracji czy innych problemów europejskich, opowiadała o udziałach w ''Rzeczpospolitej'' czy aresztowanym internaucie. (...)

O sprawach, o których nikt nic nie wie i nie rozumie. Politycy PiS przywołali obraz, który chcemy zmienić. Obraz kłótliwych, swarliwych Polaków. Takie działanie jest sprzeczne z polskim interesem narodowym. Jak stare kłótliwe małżeństwo na przyjęciu, które kontynuuje swoją kłótnie, nie wiedząc, że to nie moment i nie miejsce na takie rzeczy."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ej ale ci z Europy też nie wszyscy złapali się na ten lukrowany obrazek .

Poztaym ni wiem jak czesto oglądacie obrady PE ale tam ostrzejsze jazdy były, teraz to lajcik.

p.s.

NIgel pojechał też łagodnie

Może raczej aferą hazardową i np. długiem publicznym ?

Afery nie było a Balcerowicz kłamie

tak ci powiedzą

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

no ale wiesz, przeciniwk był chociaż jakiś a nie student wywrotowiec :D

Niekoniecznie. Sekretarz stanu i podsekretarz stanu Ministerstwa Sprawiedliwości w rządzie jarkacza, mianowany przez Ziobrę, za komuny właśnie studentów pudłował/skazywał.

Na przykład w marcu 1980 jako sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie skazał na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym i zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wedle życzenia:

"Awantura z krajowego podwórka została przeniesiona do Parlamentu Europejskiego, w momencie tak ważnym dla zmiany obrazu i pozycji Polski.

PiS, zamiast pokazać się jako poważna opozycja, która ma inne zdanie na temat kryzysu, integracji czy innych problemów europejskich, opowiadała o udziałach w ''Rzeczpospolitej'' czy aresztowanym internaucie. (...)

O sprawach, o których nikt nic nie wie i nie rozumie. Politycy PiS przywołali obraz, który chcemy zmienić. Obraz kłótliwych, swarliwych Polaków. Takie działanie jest sprzeczne z polskim interesem narodowym. Jak stare kłótliwe małżeństwo na przyjęciu, które kontynuuje swoją kłótnie, nie wiedząc, że to nie moment i nie miejsce na takie rzeczy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktem jest, że dzięki paru debilom z PiS znowu pokazaliśmy Europie swoje brudne gacie. Niestety nie każdy uwierzy w zapewnienia że gacie z zasady nosimy czyste i tylko od czasu do czasu jakiś wieśniak nie wytrzyma i poluzuje zwieracze.

Jestem Europejczykiem.

Faktem jest, że dzięki paru debilom z PiS znowu pokazaliśmy Europie swoje brudne gacie. Niestety nie każdy uwierzy w zapewnienia że gacie z zasady nosimy czyste i tylko od czasu do czasu jakiś wieśniak nie wytrzyma i poluzuje zwieracze.

no bo brudne gacie są

bez jaj, jakie czyste

przecież tam nikt w to nie wierzy

my teraz mamy rząd który wykorzystuje swoją szanse aby siedzieć cicho i za to się go nagradza ładnymi artykulikami i uściskami dłoni ale wwaznych rzeczach rząd czeka w przedsionku. jak ostatnio min Rostowski

Ukryta Zawartość

hahahahaha

niezłe niezłe

to się hipokryzja nazywa czy jakoś tak

Ukryta Zawartość

Sbecki sędzia Kryże premierowi Kaczyńskiemu nie przeszkadzał.

Ubecki tatuś sędziego Kryże też nie przeszkadzał.

Ukryta Zawartość

Ale "dziadek z Wermachtu" to i owszem.

To się hipokryzja nazywa, czy jakoś tak?

Ukryta Zawartość

Bawi mnie jak czytam te wszystkie pierdoły wypisz-wymaluj przepisane od rolnika Zieemkiewicza i innych orłów typu Warzycha. Ten sam PiSSowski żałosny bełkocik i zazdrość że to nie oni.

Jestem Europejczykiem.

Sbecki sędzia Kryże premierowi Kaczyńskiemu nie przeszkadzał.

Ubecki tatuś sędziego Kryże też nie przeszkadzał.

Ukryta Zawartość

Ale "dziadek z Wermachtu" to i owszem.

To się hipokryzja nazywa, czy jakoś tak?

a ubeccy rodzice pani prezydentowej ? pana michnika plus brat ścigany przez IPN ?

więc proponuję tu przodków nie wyciągać

a hipokryzja dotyczyła krytyki kaczyńskiego przez buzka na forum PE w 2007 roku. wiec nie zbaczaj z tematu .

tylko zapewne wtedy to byla rzeczowa uwaga a dzis jets pieniactwo

Ukryta Zawartość

a ubeccy rodzice pani prezydentowej ? pana michnika plus brat ścigany przez IPN ?

a hipokryzja dotyczyła krytyki kaczyńskiego przez buzka na forum PE w 2007 roku. wiec nie zbaczaj z tematu .

Akurat politykę "wyciągania przodków" z lubością wprowadziło PiS po długiej przerwie od czasów hitlerowskich i komunistycznych.

Głupio trochę, nie?

A hipokryzja dotyczy każdego, kto jej używa. Tak jak każdy ma przodków.

Nie da się mieć innych przodków na taką czy inną okoliczność.

Więc nie "kombinerkuj" jak student przed egzaminem.

P.S.

Czy pani prezydentowa pełniła w ubecji oraz w obecnym rządzie funkcje sędziego, tak jak sędzia Kryże w rządzie Kaczyńskiego?

Zupełny brak zrozumienia tematu. Oglądałem rano dzisiejsze wystąpienie Tuska w całości - ten ani słowem nie odniósł się do krajowej opozycji, jego przemówienie było skierowane w całości do przedstawicieli innych krajów. Więc to że Buzek w 2007 skrytykował PiS nijak się ma do obecnej sytuacji. Jeśli miał być to odwet, to wyjątkowo prymitywny i nieprzemyślany.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Miałeś się bartuś podciągać a nie opuszczać. Powiedź mi tak po namyśle i bez PiSSmańskich wykrętów - jaki wpływ ma Komorowska na to, kim są jej rodzice???

Z tego co wiem, to sędziego Kryże Kaczyński przytulił a nie kosmici (tatuś mnie ani grzębi ani zieje).

Jestem Europejczykiem.

jeszcze stać murem za takim obciachem.Nawet 747 milcząc odcina się od Ziobry.

Ukryta Zawartość

"Staramy się, żeby przekaz PiS był spójny. Każdy taki wyskok nam szkodzi - mówi ''Gazecie'' jeden z liderów PiS.

''Gazeta'': Jaki wyskok? Przecież Ziobro jest w sztabie wyborczym.

- Ale nigdy się na nim nie pojawił - odpowiada nasz rozmówca. Pytany o konsekwencje wobec Ziobry, wiceszefa partii, odpowiada, że władze PiS ''będą musiały się tym zająć''. Nie chce mówić o szczegółach."

Ukryta Zawartość

Miałeś się bartuś podciągać a nie opuszczać. Powiedź mi tak po namyśle i bez PiSSmańskich wykrętów - jaki wpływ ma Komorowska na to, kim są jej rodzice???

Z tego co wiem, to sędziego Kryże Kaczyński przytulił a nie kosmici (tatuś mnie ani grzębi ani zieje).

to po co kolega filut z tatusiem sedziego wyjezdza ?

Akurat politykę "wyciągania przodków" z lubością wprowadziło PiS po długiej przerwie od czasów hitlerowskich i komunistycznych.

Głupio trochę, nie?

A hipokryzja dotyczy każdego, kto jej używa. Tak jak każdy ma przodków.

Nie da się mieć innych przodków na taką czy inną okoliczność.

Więc nie "kombinerkuj" jak student przed egzaminem.

P.S.

Czy pani prezydentowa pełniła w ubecji oraz w obecnym rządzie funkcje sędziego, tak jak sędzia Kryże w rządzie Kaczyńskiego?

to nie uprawiaj metod pisu i nie wyciagaj sedziemu przodkow

a potem sie nie mądrz znowu jaki to pis zly bo to ty zaczales watek przodkow a nie pis czy ja

A mnie zastanawia inna sprawa. Na prezydenta Kaczyńskiego można było lżyć ile wlezie i w pewnym momencie stało się to nawet "trendy". Uprawiały to z lubością osoby popierające obecną władzę i obecnego prezydenta. Teraz osoby zachowujące się w ten sposób stawia się pod sąd i przygotowuje się ustawę o odpowiedzialności karnej. Dziwny jest ten kraj.

Bald

Naprawdę nie widzisz różnicy w podśmiewaniu się z prezydenckich wpadek( co jest w demokracji dopuszczalne) od wyzywania od agentów,szpiegów,łobuzów i złodziei ( co jest w większości krajów karalne)?

A mnie zastanawia inna sprawa. Na prezydenta Kaczyńskiego można było lżyć ile wlezie i w pewnym momencie stało się to nawet "trendy". Uprawiały to z lubością osoby popierające obecną władzę i obecnego prezydenta. Teraz osoby zachowujące się w ten sposób stawia się pod sąd i przygotowuje się ustawę o odpowiedzialności karnej. Dziwny jest ten kraj.

A dla mnie dziwne jest to, że wielbiciele Kaczyńskich nie potrafią zrozumieć kilku prostych zdań. Czy mgła smoleńska działa tak mocno? Dziwny jest ten kraj.

"Przepis przewidujący karę do trzech lat więzienia za publiczne znieważenie prezydenta RP jest zgodny z ustawą zasadniczą - orzekł w środę Trybunał Konstytucyjny."

Czy naprawdę tak trudno to zrozumieć???

Jestem Europejczykiem.

Bald

Naprawdę nie widzisz różnicy w podśmiewaniu się z prezydenckich wpadek( co jest w demokracji dopuszczalne) od wyzywania od agentów,szpiegów,łobuzów i złodziei ( co jest w większości krajów karalne)?

Jedno i drugie zasługuje na ściganie i odpowiedzialność karną. W tym mnóstwo tekstów w Internecie, także w tym wątku, które obrażają jednego i drugiego. Są jakieś granice swobody wypowiedzi. Pewne normy obowiązują każdego ale jak widać przywileje mają nieliczni. Nigdy nie popierałem żadnej opcji i popierać nie zamierzam. Póki nie staniemy się normalnym krajem.

"Przepis przewidujący karę do trzech lat więzienia za publiczne znieważenie prezydenta RP jest zgodny z ustawą zasadniczą - orzekł w środę Trybunał Konstytucyjny."

Czy naprawdę tak trudno zrozumieć że podstawową zasadą w państwie demokratycznym jest równość wobec prawa? Z tego prezydenta drwić nie wolno ale z poprzedniego już tak. Co więcej, drwin i chamstwa było znacznie więcej niż teraz. Ale są równi i równiejsi.

Żaden z prezydentów nie był i nie jest idealny. Opcja polityczna jest mi obojętna. To raczej ocena zjawiska socjologicznego.

Czy naprawdę tak trudno zrozumieć że podstawową zasadą w państwie demokratycznym jest równość wobec prawa? Z tego prezydenta drwić nie wolno ale z poprzedniego już tak. Co więcej, drwin i chamstwa było znacznie więcej niż teraz. Ale są równi i równiejsi.

Ja widzę, że ty NAPRAWDĘ nie rozumiesz o co chodzi. TK nie uchwalił ŻADNEGO NOWEGO prawa. Stwierdził jedynie (w odpowiedzi na zapytanie sądu) że to, które OBOWIĄZYWAŁO do tej pory jest zgodne z konstytucją.

Twoje twierdzenie "Z tego prezydenta drwić nie wolno ale z poprzedniego już tak" jest albo niezrozumieniem faktów albo celowym przeinaczeniem.

Stwierdzenie "Ale są równi i równiejsi." ogólnie jest prawdziwe ale nie wiem do czego się niby w tym kontekście odnosi?

Jestem Europejczykiem.

To proste. Zacząłeś tokować o hipokryzji, więc otrzymałeś przykład. A tatuś był odniesieniem do dziadka z Wermachtu.

eee, to taki argument z d... wzięty

no ale dobra , więc w waszym stlu będzie tak :

Ziobro to błazen bo Tuska skrytykowął ? To co powiecie na to ,że w Wałbrzychy PO fałszowąło wybory kupując głosy

:]

no wiem wiem wiem, mgła smoleńska mnie owinęła

Bald

W jakiej większości krajów jest karalne i co jest karalne ?

Zwróć uwagę na chociazby akt urodzenia Obamy. Tam leciały naprawdę ostre epitety w jego kierunku a jakoś nikt nie poszedł siedzieć. Albo nagie zdjęcia Bruni we francuskiej prasie, nagie i prywatne zdjęcia Topolanka w czeskiej prasie. WYobrażacie sobie co by było gdyby ktoś cyknął Tuska w stroju adama i opublikował to ?

Meller dobrze napisał ,że za wpadki Komorowskiego Kaczyński byłby wdeptany w ziemię. NO tyle ,że potem Mellera w ziemię wdeptali za to ,że wyskoczył. Urocze to było jak kolega barciś łajał go na wizji.

Obecna włądza jest słaba, nie ma żadnych mocnych fundamentów poza strachem przed PiS oraz tzw. nowoczesnością. I ponieważ jest słaba to stara się tłamsić wszelką krytykę. Do czasu.

p.s.

i tak tak, nie rozumiem podstawowych argumentów , elemntów, mgła moleńska mnie dopadła i ogólnie się opuszczam

Ziobro to błazen bo Tuska skrytykowął ? To co powiecie na to ,że w Wałbrzychy PO fałszowąło wybory kupując głosy

A co powiesz na temat ostatnio dziwnej aktywności słońca? Albo na temat PiSSowskiego Księstwa Wołomińskiego?

Albo na temat tego, że wystąpienie Ziobry nie zachwyciło władz PiS?

"- Staramy się, żeby przekaz PiS był spójny. Każdy taki wyskok nam szkodzi - komentuje wczorajsze wystąpienie Ziobry w Parlamencie Europejskim jeden z liderów Prawa i Sprawiedliwości. Rozmówca "Gazety Wyborczej" dodaje, że Ziobro - wiceszef partii - nigdy jeszcze nie pojawił się na spotkaniu sztabu wyborczego PiS. A jest jego członkiem. Pytany o konsekwencje wobec europarlamentarzysty odpowiada, że władze PiS ''będą musiały się tym zająć''."

Jestem Europejczykiem.

Albo na temat tego, że wystąpienie Ziobry nie zachwyciło władz PiS?

a mnie to co sądzi PiS ani ziębi ani grzeje, to wy macie paranoje na ten temat więc rozbierajcie sobie te zdania na detale.

Fajnie! Rośnie nam następca 747 :-).

Zbysiu chyba jednak przeholował i jestem pewny, że Prezes wszystko czyta, kombinuje o co chodzi i wkrótce zrobi mu kartkówkę z angielskiego.

"Jakubiak mówiła, że wystąpienie Zbigniewa Ziobry nie było na rękę prezesowi PiS. - Wydaje mi się że jest jakaś wewnętrzna wojna w Prawie i Sprawiedliwości. Zbigniew Ziobro jest wiceprzewodniczącym partii, są instrumenty także do dyscyplinowania takiego posła, myślę że on chce, aby Prawo i Sprawiedliwość przegrało wybory, to jest jego intencja od początku.

Kiedy nas wyrzucano z PiS mówiliśmy, że to jest manewr Ziobry, który widzi siebie w roli prezydenta RP w roku 2015, ale na pewno nie widzi siebie w roli osoby, która będzie pracować dla Polski."

Jestem Europejczykiem.

Fajnie! Rośnie nam następca 747 :-).

ee, nie, urlop się skończy i uwierz mi, nie będę marnował czasu na rozmowy z tobą, po jednym dniu już jesteś nudny.

Żaden z prezydentów nie był i nie jest idealny. Opcja polityczna jest mi obojętna. To raczej ocena zjawiska socjologicznego.

krótka pamięć?

"Kaczyński kontra bezdomny

Nie chodzi o to, że policja wylegitymowała go pijanego na Dworcu Centralnym. Miał pecha, bo ,,puścił długą wiązankę'', która ,,miała charakter zniewagi głowy państwa'' Lecha Kaczyńskiego. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.