Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Guru z Indii?

Nie potrzebuje żadnego guru, każdy guru zanim został guru, był smarkaczem biegającym tu czy tam, robiącym różne rzeczy, jak miliony innych ludzi w podobnym wieku.

Co to znaczy guru?

Każdy może być guru, sam dla siebie, jeśli tylko wystarczająco odpowiedzialnie potraktuje siebie i swoje życie.

Nie myl mnie z kimś innym, właśnie w wątku o "kto słyszy kable a kto nie", określono mnie największym ściemniaczem forum, pokonałem niejakiego Pawła XYZ czy coś takiego.

Do prawdy nie wiem już co pisać, chyba pora na przerwę!

Pan Prezes Jarosław Kaczyński spożywa obecnie obiat, w towarzystwie rodzinnym u pana "paprykarza".

Przez przypadek reporter telewizyjny przechodził przez pokój gościnny i zrobił videozdjęcia.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747!

Tracisz już chyba kontrolę nad tym co piszesz.

Wbij sobie do głowy, ze pan prezes nigdy nie "był smarkaczem biegającym tu czy tam, robiącym różne rzeczy, jak miliony innych ludzi w podobnym wieku". Pan prezes już jak dziecko wyrastał ponad przeciętność (mam tu na myśli cechy charakteru, a nie wzrost). Od zawsze był dojrzały, mądry, prawdomówny i grzeczny. Miał silna wolę i olbrzymi patriotyzm, cenił wartości. Od razu widać było, ze będzie to największy prawicowy polityk w Polsce.

Źródło: http://www.audiostereo.pl/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=reply_post&f=5&t=37584

Copyright © Audiostereo.pl

Guru z Indii?

Nie potrzebuje żadnego guru, każdy guru zanim został guru, był smarkaczem biegającym tu czy tam, robiącym różne rzeczy, jak miliony innych ludzi w podobnym wieku.

Co to znaczy guru?

Każdy może być guru, sam dla siebie, jeśli tylko wystarczająco odpowiedzialnie potraktuje siebie i swoje życie.

Nie myl mnie z kimś innym, właśnie w wątku o "kto słyszy kable a kto nie", określono mnie największym ściemniaczem forum, pokonałem niejakiego Pawła XYZ czy coś takiego.

Do prawdy nie wiem już co pisać, chyba pora na przerwę!

Pan Prezes Jarosław Kaczyński spożywa obecnie obiat, w towarzystwie rodzinnym u pana "paprykarza".

Przez przypadek reporter telewizyjny przechodził przez pokój gościnny i zrobił videozdjęcia.

to jednak nie curry tylko schabowy z papryką....coraz bliżej Węgier.Wypromujesz dziada i za kilka lat na obiad będziesz paznokcie obgryzał

Jesteś pewien, ze został dokładnie prześwietlony? Bo ja nie mam takiej pewności. Nieładnie, władz być mądry i mieć własne zdanie, a dziadekwłodek nie i nie ma! Gdyby to samo robił Tusk lub Kaczyński albo każdy inny Palikot - to przynajmniej część mediów byłaby mu łaskawa, a w przypadku Napieralskiego wszystko totalnie pod but!

znowu winne media?

W przeciwieństwie do Ciebie uważam ,że żyję w niezależnym kraju, który potrafi prześwietlić kandydata na ministra obrony i spraw zagranicznych.W mniejszym ,większym stopniu zadbać o swoje interesy.Nawet PiS to robił,choć czasami efekt idiotyczny bywał.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

znowu winne media?

W przeciwieństwie do Ciebie uważam ,że żyję w niezależnym kraju, który potrafi prześwietlić kandydata na ministra obrony i spraw zagranicznych.W mniejszym ,większym stopniu zadbać o swoje interesy.Nawet PiS to robił,choć czasami efekt idiotyczny bywał.

I wszystko jasne(?)!

I jeszcze jedno - były Kwaśniewski nieaktywny - dobre sobie!

Przy aktywności innych polityków to Kwaśniewski chyba śpi?

Kaczyński

Kalisz

Napieralski

Palikot

Pawlak

Tusk

Oni są aktywni.

Może w SLDowskim grajdołku "mówi się" o Kwaśniewskim. Tego nie wiem.

Czyli może jest aktywny lokalnie w swojej piaskownicy.

W skali kraju to za mało aby mówić o aktywności.

wladz

Proszę nie uderzać pod progowo w instynkty samozachowawcze.

Jak Jarosław Kaczyński obejmie władzę, będzie miał miejsce nowy impuls rozwojowo-cywilizacyjny.

Wszyscy tylko zyskają.

raczej oczywiste

[...]

Jak Jarosław Kaczyński obejmie władzę, będzie miał miejsce nowy impuls rozwojowo-cywilizacyjny.

[...]

Rzeczywiście - impuls zdecydowanie siłowy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przy aktywności innych polityków to Kwaśniewski chyba śpi?

(...)

Widzę, że zupełnie inaczej patrzymy na to co robi ten polityk. Dalej uważam, ze jest aktywny. Pojawia się na niektórych SLD-owskich konwencjach i na niektórych indywidualnych spotkaniach SLD-owskich kandydatów na posłów; bierze udział w licznych spotkaniach krajowych i zagranicznych; ma prelekcje; udziela się w fundacjach; ciągle jest obecny w mediach; etc. I to nie w charakterze pana Olka prywatnie, tylko jako były dwukrotny prezydent, czy jako lewicowy polityk kojarzony z SLD. To mało?

Inaczej to postrzegam. Ten kto teraz zacznie rządzić musi być wyjątkowo rozumny. Tylko, że takich... nie widzę!>>>>>nie sadze zeby musiał byc wyjatkowo rozumny.Musi miec zdecydowana wiekszosc....i to wlasciwie wystarczy.I wystarczy TUSK jako wystarczajaco madry i odwazny.A bez wiekszosci w takiej sytuacji sprawdza sie tylko dyktatura.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)I wystarczy TUSK jako wystarczajaco madry i odwazny.A bez wiekszosci w takiej sytuacji sprawdza sie tylko dyktatura.

Tak wysoko nie oceniam tego polityka. Tusk jest bardziej doświadczony, cwany, nauczył się lawirować, rozgrywać i blefować. Odwagi jednak u niego nie widzę. Nie wiem czy to wystarczy, aby wygrać te wybory. A jeśli wystarczy na zwycięstwo wyborcze - to czy wystarczy na pełna kadencję. Każdemu rządowi utworzonemu po tych wyborach daję maksymalnie dwa lata istnienia.

Widzę, że zupełnie inaczej patrzymy na to co robi ten polityk. Dalej uważam, ze jest aktywny. Pojawia się na niektórych SLD-owskich konwencjach i na niektórych indywidualnych spotkaniach SLD-owskich kandydatów na posłów; bierze udział w licznych spotkaniach krajowych i zagranicznych; ma prelekcje; udziela się w fundacjach; ciągle jest obecny w mediach; etc. I to nie w charakterze pana Olka prywatnie, tylko jako były dwukrotny prezydent, czy jako lewicowy polityk kojarzony z SLD. To mało?

Oczywiście, że inaczej patrzymy.

Ja piszę o działaniach Kwaśniewskiego widzianych przez pryzmat aktywności innych polityków z innych partii.

Ty oceniasz jego aktywność z perspektywy być może jednej partii, z jednej strony sceny politycznej i dlatego jego działania postrzegamy tak różnie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oczywiście, że inaczej patrzymy.

Ja piszę o działaniach Kwaśniewskiego widzianych przez pryzmat aktywności innych polityków z innych partii.

Ty oceniasz jego aktywność z perspektywy być może jednej partii, z jednej strony sceny politycznej i dlatego jego działania postrzegamy tak różnie.

Żeby nie przeciągać zbytnio tego tematu - to już po raz ostatni o tym: były Kwaśniewski jest kojarzony z SLD, ale jego oddziaływanie jest oceniane na daleko większe. I tyle.

No ale Tusk do tych mądrych i odważnych to raczej się nie zalicza a wszystko wskazuje i na to,że większości nie będzie miał...też.

a to moze modrzewek jak jezdes taki mondry to powiedz kto jezd mondrzejszy i odwazniejszy i dlaczego????

zobaczymy czy wiesz co to odwaga.

bo co madrosc to napewno nie, bo musialbys miec to samo.

Piłka (nie Marian) po żydowsku.

O możliwości występów w biało-czerwonych barwach izraelskiego piłkarza, posiadającego polskie obywatelstwo, informował we wtorek prezes PZPN Grzegorz Lato. Dzień później trener piłkarskiej reprezentacji Izraela Luis Fernandez zapowiedział, że powoła Meliksona do kadry na mecz eliminacji mistrzostw Europy z Maltą. Sam piłkarz oświadczył w czwartek, że nie jest jeszcze gotowy, aby grać w reprezentacji Polski lub Izraela.

Sprawa wywołała sporo komentarzy w izraelskich mediach. Wśród przeważających neutralnych i wyważonych opinii znalazły się też antypolskie wypowiedzi. Przykładem może być artykuł byłego trenera Meliksona, Eliego Sohara, w największej hebrajskojęzycznej gazecie "Israel Hayom". Autor oskarża Polskę i Polaków o ludobójstwo względem swych żydowskich współobywateli, a także obarcza ich winą za stworzenie obozów koncentracyjnych.

"W ogóle nie wchodzę w kwestie emocjonalne związane z izraelskim piłkarzem, który chce reprezentować kraj, w którym przed 70 laty większość jego obywateli dokonała mordu na jego dziadku i babci i w ogóle na społeczności, kraj który będzie nam przypominał hańbę światową (tak na marginesie: co dokładnie będzie śpiewał Melikson podczas odśpiewywania hymnu polskiego: będąc narodem wolnym, państwo Auschwitz, Sobiboru, Majdanka, Treblinki, Łodzi, Warszawy, Katowic itd.?)" - napisał Sohar, który jest publicystą sportowym "Israel Hayom".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No mamy przecież płemiera i jego rząd od pilnowania naszych interesów.Jak pilnuje?Wiadomo od dawna.

Melikson jest w takiej samej mierze Polakiem co Izraelczykiem.Wystraszył sie albo go wystraszono.

Co do szkalujących artykułów,to szkalujący powinien odpowiedzieć przed sądem...każdy.Nie za tego rządu..jednak.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tej materii wszystkie rządy zachowują się podobnie. A można przy takich okazjach postraszyć "pod stołem", ze prezydent Komorowski może się pomylić i opowiedzieć w ONZ za powstaniem państwa palestyńskiego.

No mamy przecież płemiera i jego rząd od pilnowania naszych interesów.Jak pilnuje?Wiadomo od dawna.

Melikson jest w takiej samej mierze Polakiem co Izraelczykiem.Wystraszył sie albo go wystraszono.

Co do szkalujących artykułów,to szkalujący powinien odpowiedzieć przed sądem...każdy.Nie za tego rządu..jednak.

Nie świruj.

Jeszcze żaden polski rząd niczego w podobnej materii nie uzyskał od państwa Izrael.

Melikson jest w takiej samej mierze Polakiem co Izraelczykiem.

matka Polska więc Żydem nie jest

na marginesie

tam w tych żydowskich komentarzach badzo łądnie wyszło dlaczego polacy są winni holocaustu , bo na naszej ziemi się to odbyło więc jesteśmy winni.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Wyzwania, które stoją przed wspólnotą międzynarodową są niemałe.

Klimat wojny z terroryzmem nie służył współpracy międzynarodowej.

Pojawiły się problemy z zaufaniem do instytucji.

Nie wolno ignorować sygnałów od społeczeństw.

Trzeba dać społeczeństwom perspektywę rozwoju.

Życie zgodne z standardami przysługuje wszystkim i wszędzie.

Możemy się dzielić swoim doświadczeniem.

Lepiej nie.

ŻENADA.

/B.Komorowski w ONZ/

Zgadza się. Za tego rządu pigmej nie chce wykonywać wyroków sądu. O to ci chodzi?

Jestem Europejczykiem.

Tak się wygrywa wybory.

Ukryta Zawartość

post-8986-0-79988800-1316723302_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W tej materii wszystkie rządy zachowują się podobnie. A można przy takich okazjach postraszyć "pod stołem", ze prezydent Komorowski może się pomylić i opowiedzieć w ONZ za powstaniem państwa palestyńskiego.

Można powiedzieć, że jak dotąd, wszystkie rządy najjaśniejszej, wreszcie niepodległej dawały sobie Izraelowi pluć w gębę, pluć na Polskę.

Jedynie ta niesłuszna, zniewolona i "komunistyczna" Polska nie pozwalała sobie na poniżanie ze strony Izraela. No ale wtedy to był "wróg". A dziś "przyjaciel".

Jedynie ta niesłuszna, zniewolona i "komunistyczna" Polska nie pozwalała sobie na poniżanie ze strony Izraela.

Kto inny za to dymał i pluł, a oni myśleli, że to wiatr i deszcz tylko.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.