Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Cokolwiek wiesz o skuteczności restrykcyjnego prawa wobec używek?

wracając do twoich przykładów powinieneś zakazać picia alkoholu,palenia tytoniu.Tylko ja nie o tym.

ciekawe kiedy ochłoniesz po klęsce.

Dyskredytując Palikota zapominasz o swojej klęsce.

Skoro przegrałeś z nikim to kim ty jesteś?

O narkotykach g*** wiesz! Nie przegrały moje lewicowe przekonania - tylko ich reprezentacja parlamentarna!

A karaniu posiadania narkotyków już było. Powtarzając w skrócie: w momencie karania za tzw. "niewielką ilość" policja przeważnie łapie konsumentów którzy mają pecha. I tacy są skazywani i lądują w więzieniach. Nie chce mi się teraz szukać danych statystycznych ale są przerażające. Gadanie, że jak posiadanie niewielkiej ilości nie będzie karane to nie będzie jak łapać handlarzy to totalna bzdura.

Jestem Europejczykiem.

zalegalizować, obłożyć produkcję koncesjami i opodatkować

nielegalny producent Policji się wyslizga

fiskusowi, nie ma szans

pozatym producenci z koncesjami będa dazyli do eliminacji tych bez koncesji

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

O narkotykach g*** wiesz! Nie przegrały moje lewicowe przekonania - tylko ich reprezentacja parlamentarna!

Dlaczego moderacja niszczy sens wypowiedzi! Gówno nie jest wulgaryzmem karalnym.

A karaniu posiadania narkotyków już było. Powtarzając w skrócie: w momencie karania za tzw. "niewielką ilość" policja przeważnie łapie konsumentów którzy mają pecha. I tacy są skazywani i lądują w więzieniach. Nie chce mi się teraz szukać danych statystycznych ale są przerażające. Gadanie, że jak posiadanie niewielkiej ilości nie będzie karane to nie będzie jak łapać handlarzy to totalna bzdura.

To jest tylko i wyłącznie Twój punkt widzenia! Gdyby ktokolwiek z Twoich bliskich..., inaczej to byś widział. Gwarantuję!

zalegalizować, obłożyć produkcję koncesjami i opodatkować

nielegalny producent Policji się wyslizga

fiskusowi, nie ma szans

pozatym producenci z koncesjami będa dazyli do eliminacji tych bez koncesji

Zamilcz - intelektualisto!

nie da się walczyć z czymś czego rozmiarów spozycia się nie zna. Aby zlikwidować problem narkomanii nalezy najpierw poznac jego skalę.

i bede krzyczał :D:D:D

nie zmienia to faktu iż narkomania jest uzależnieniem i od marychy prosta droga do twardszych uzywek a jak ktos twierdzi inaczej to mam paru kolegów i kolezanek z dziurami w mózgu po 15 latach ciagania skrętów.

wolny internet?

a z innej beczki: czemu w zielonej wyspie jest 23% VAT a w Czechach 20 i na diesla nie podniosą - jakieś inne dyrektywy Unii mają?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

a z innej beczki: czemu w zielonej wyspie jest 23% VAT a w Czechach 20 i na diesla nie podniosą - jakieś inne dyrektywy Unii mają?

Państwa UE mają wolnośc w zakresie ustalania VAT

ale nie mniej niż 15 %

Dlaczego moderacja niszczy sens wypowiedzi! Gówno nie jest wulgaryzmem karalnym.

Dziadekwłodek, moderacja nie zna się na zegarku, nie umie nawet poprawnie odczytać godziny a Ty masz takie wymagania...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

nie da się walczyć z czymś czego rozmiarów spozycia się nie zna. Aby zlikwidować problem narkomanii nalezy najpierw poznac jego skalę.

i bede krzyczał :D:D:D

nie zmienia to faktu iż narkomania jest uzależnieniem i od marychy prosta droga do twardszych uzywek a jak ktos twierdzi inaczej to mam paru kolegów i kolezanek z dziurami w mózgu po 15 latach ciagania skrętów.

bartek79 - dlaczego komplikujesz!

lewicowy forumowiczu dziadekwłodek niedawno była konferencja Palikota i miałeś szansę dowiedzieć się czym ma zamiar poza zalegalizowaniem konopi(na co nie szans i o tym wie) zająć się w sejmie....

Z przyjemnością się słucha bystrego inteligentnego polityka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadekwłodek, moderacja nie zna się na zegarku, nie umie nawet poprawnie odczytać godziny a Ty masz takie wymagania...

No mam! Bo ja jestem tylko po ZDZ-ecie!

Państwa UE mają wolnośc w zakresie ustalania VAT

ale nie mniej niż 15 %

ciekawe, to czeska gospodarka musi być mocniejsza od naszej

a co w takim razie z dieslem po nowym roku, ponoć obowiązuje dyrektywa, nie wszystkich?

Też jestem za odstąpieniem od karania użytkowników niewielkiej ilości narkotyków i w dużej części podzielam postulaty Palikota. W tym przypadku zakazy do niczego dobrego nie prowadzą. Gdyby wydać te pieniądze na kampanię edukacyjną - skutki byłyby dużo lepsze.

Oczywiście nie mam mowy o poluzowaniu kar dla dealerów, wręcz można byłoby je zaostrzyć i zainwestować w skuteczność wykrywania kanałów sprzedaży.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Też jestem za odstąpieniem od karania posiadaczy/użytkowników niewielkiej ilości narkotyków i w dużej części podzielam postulaty Palikota. W tym przypadku zakazy do niczego dobrego nie prowadzą. Gdyby wydać te pieniądze na kampanię edukacyjną - skutki byłyby dużo lepsze.

Oczywiście nie mam mowy o poluzowaniu kar dla dealerów, wręcz można byłoby je zaostrzyć i zainwestować w skuteczność wykrywania kanałów sprzedaży.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Też jestem za odstąpieniem od karania użytkowników niewielkiej ilości narkotyków

tylko marychy a to nie przejdzie

Z przyjemnością się słucha bystrego inteligentnego polityka.

to mamy już dwóch takich - JP i JKM, szkoda tylko że moralność nie doganiają inteligencji

Palikot jak na razie nie zawodzi - zdaje sobie sprawę ze swojej roli przywódcy ruchu społecznego. Nie moralizuje, tylko zachęca do współpracy. Jeśli nie popełni grubszych błędów - jeszcze Polska będzie miała z niego duży pożytek.

Palikot jak na razie nie zawodzi - zdaje sobie sprawę ze swojej roli przywódcy ruchu społecznego. Nie moralizuje, tylko zachęca do współpracy. Jeśli nie popełni grubszych błędów - jeszcze Polska będzie miała z niego duży pożytek.

Też obserwuję i jestem pozytywnie zaskakiwany.Coś nowego w polityce.

Widać ,że wszystko jest przemyślane a materia rozpracowana....Niewiadomą jak się skończy bezpośrednia konfrontacja z rzeczywistością w sejmie.

Palikot nauczył się strategii w biznesie i bardzo dobrze mu tam szło, teraz próbuje przenieść to na politykę. Ma w sobie coś czego brakuje wielu politykom - autentyczną chęć zmiany na lepsze. W kombinacji z dobrą strategią może wiele zdziałać.

Palikot nauczył się strategii w biznesie i bardzo dobrze mu tam szło, teraz próbuje przenieść to na politykę. Ma w sobie coś czego brakuje wielu politykom - autentyczną chęć zmiany na lepsze. W kombinacji z dobrą strategią może wiele zdziałać.

Nie zapominaj o Tymochowiczu.Tak ta autentyczność uderza

Zgoda, najbliższe miesiące to zweryfikują.

Polityk nie musi znać się na wszystkim, musi natomiast umieć dobrać sobie doradców i ich słuchać. Akurat na tym etapie Tymochowicz był dobrym doradcą, co dobrze świadczy o Palikocie.

bartek79 - dlaczego komplikujesz!

bo środki dziś stosowane nie pozwalaja na wygranie z narkomanią

Palikot jak na razie nie zawodzi - zdaje sobie sprawę ze swojej roli przywódcy ruchu społecznego.

a co miał w ciagu dwóch dni zawieść ?

Ma w sobie coś czego brakuje wielu politykom - autentyczną chęć zmiany na lepsze.

współczesny Che Guevara

To jest tylko i wyłącznie Twój punkt widzenia! Gdyby ktokolwiek z Twoich bliskich..., inaczej to byś widział. Gwarantuję!

To napisz od razu, że nie zamierzasz na ten temat dyskutować i nie zawracaj innym głowy. Jeżeli od faktów ważniejsze są dla ciebie własne przekonania to OK, ale nie udawaj, że jest inaczej.

Jestem Europejczykiem.

Nie wiem, dlaczego tak wszyscy przyjmują, że to SLD najbardziej ucierpiało od Palikota. A to jest nieprawda, najwięcej tych, co przestało głosować na SLD poszło zagłosować na PO.

Jakoś nawet media nie zająkną się, że liczbowo to dawni wyborcy PO zagłosowali na niego. To PO a nie SLD straciła na tym najwięcej.

"Z sondażowych badań przepływu elektoratu, przeprowadzonych przez TNS OBOP, wynika, że 57,4 proc. wyborców, którzy w wyborach parlamentarnych w 2007 r. głosowało na LiD, teraz oddało swój głos na SLD. 17,9 proc. zdecydowało się oddać swój głos na PO, a 15,9 proc. - na Ruch Palikota. 4,4 proc. zagłosowało na PSL, a nieco ponad 2 proc. na PiS.

Na Platformę Obywatelską ponownie zagłosowało 74,4 proc. wyborców, którzy głosowali na tę partię w 2007 r. 10,9 proc. zagłosowało na Ruch Palikota, 4,6 proc. - na SLD, 3,9 proc. - na PSL, a 3,9 - na PiS."

Faktycznie.... Miller miał rację mówiąc bodajże wczoraj,że nie elektorat SLD głosował na Palikota.

i wpisy dziadkawłodka potwierdzają sondażowe wyniki.

Jesli Tusk przyjmie tę propozycję wywalenia PSL z koalicji i poparcia przez palikota w zamian za wskazanie fachowców to jest kiep.

Ostro Palikot gra. Przecież taki minister "fachowiec" byłby nieusuwalny.

a co do wyborczej to ostro lansują tezę o koalicji palikota z PO

Tusk wyklucza a oni swoje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.