Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, dlaczego tak wszyscy przyjmują, że to SLD najbardziej ucierpiało od Palikota. A to jest nieprawda, najwięcej tych, co przestało głosować na SLD poszło zagłosować na PO.

Jakoś nawet media nie zająkną się, że liczbowo to dawni wyborcy PO zagłosowali na niego. To PO a nie SLD straciła na tym najwięcej.

"Z sondażowych badań przepływu elektoratu, przeprowadzonych przez TNS OBOP, wynika, że 57,4 proc. wyborców, którzy w wyborach parlamentarnych w 2007 r. głosowało na LiD, teraz oddało swój głos na SLD. 17,9 proc. zdecydowało się oddać swój głos na PO, a 15,9 proc. - na Ruch Palikota. 4,4 proc. zagłosowało na PSL, a nieco ponad 2 proc. na PiS.

Na Platformę Obywatelską ponownie zagłosowało 74,4 proc. wyborców, którzy głosowali na tę partię w 2007 r. 10,9 proc. zagłosowało na Ruch Palikota, 4,6 proc. - na SLD, 3,9 proc. - na PSL, a 3,9 - na PiS."

Bardzo przepraszam, ale to jakieś bzdury i wniosek ma się nijak do podanych liczb. No ale jak ktoś się nie uczył matematyki to takie są rezultaty. Nie mylmy strat poszczególnych partii z zyskiem Palikota. Z danych wyraźnie wynika, że więcej krwi upuścił SLD niż PO (15,9% kontra 10,9% czyli circa 1,46:1). Procentowa strata SLD była zatem poważniejsza. Prawdą jest, że Palikot zyskał więcej elektoratu od PO ale tylko dlatego, że tego elektoratu jest znacznie więcej niż SLDowskiego.

P.S.

Jak widać powrót matur z matematyki jest dobrym pomysłem.

Jestem Europejczykiem.

Poparcie pana Śniadka zobowiązywało, więc została sama ideologia... Prawdziwej prawicy w kraju nie ma. Może się okazać, że najbardziej prawicowy program gospodarczy, ma J.Palikot :)

nie

dwa czy trzy punkty to pzoostałości prawicowe , reszta to populizm i lewica

swoją drogą czy ktos kto głosował wie jakie pomysły gospodarcze ma palikot ?

No bo podatek liniowy 3 x 18% , likwidacja KRUS , wydłużenie wieku emerytalnego

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

panerai_47 a kto ciebie obroni przed twoją własną głupotą??

Jak rozumiem pokazywanie rzeczywistości to głupota. Gratuluję takiego sposobu myślenia.

P.S.

Kobitka pewnie wracała z jakiejś patriotycznej demonstracji i tak się nabuzowała. Gdyby była kibolem sprawą jej prześladowania zająłby się Romaszewski ;-).

Jestem Europejczykiem.

panerai_47 a kto ciebie obroni przed twoją własną głupotą??

Jarosław???? :))))))))

To tylko pokazuje jakich ludzi przyciąga Jarek. Każdy oszołom przyciąga kolejnych.

Jak rozumiem pokazywanie rzeczywistości to głupota. Gratuluję takiego sposobu myślenia.

Nie sądzę aby na tym(czyli na tej pani) opierał się elektorat Jarka i w tym kontekście należy to rozumieć.

To tylko pokazuje jakich ludzi przyciąga Jarek. Każdy oszołom przyciąga kolejnych.

no, zgadzam się

mamy Palikota teraz i przyciagnął

Póki co laurka, jak zaczną już laurek nie będzie.

Na razie jest tylko pęd do koryta...bo przecież jednym wybory przerwały z niego korzystać, a innym dały szanse z niego skorzystać.

Jest mało logiki w twoich wpisach.Masz pretensję o niską frekwencję i równocześnie wybory traktujesz jako pęd do koryta.

Gdy wygrał PiS również był pęd do koryta?

Gdy wygrał PiS również był pęd do koryta?

i to większy , bo wiecej ludzi trzeba zmienic

robota taka jak każda inna

Jarosław???? :))))))))

Podobnych frustratów znajdziesz u zwolenników Palikota,PO,SLD na bazarach,po kilku głębszych.Nie uogólniałbym tylko do jarosław jarosław.....krzyża nie używała i prezesem który zrobi z nimi porządek nie straszyła.

i pomyśleć ze TO co siedzi z lewej jest naszym prezydentem...

miał klęczeć i zęby szczerzyć gdy USA traktują Polskę jako użytecznego idiotę....Lecha Kaczyńskiego prezydent USA poklepał przy kamerach i w zamian otrzymał więcej naszych żołnierzy w Afganistanie.

"- Romans PO będzie oznaczał zerwanie koalicji, porozumienia muszą być przestrzegane - powiedział dzisiaj na antenie RMF FM Marek Sawicki (PSL) komentując potencjalne możliwości koalicyjne Platformy."

Chłopkom z Wiejskiej zaczynają trząść się dupy ze strachu. Chociażby dlatego warto było głosować na Palikota.

Jestem Europejczykiem.

Bardzo przepraszam, ale to jakieś bzdury i wniosek ma się nijak do podanych liczb. No ale jak ktoś się nie uczył matematyki to takie są rezultaty. Nie mylmy strat poszczególnych partii z zyskiem Palikota. Z danych wyraźnie wynika, że więcej krwi upuścił SLD niż PO (15,9% kontra 10,9% czyli circa 1,46:1). Procentowa strata SLD była zatem poważniejsza. Prawdą jest, że Palikot zyskał więcej elektoratu od PO ale tylko dlatego, że tego elektoratu jest znacznie więcej niż SLDowskiego.

P.S.

Jak widać powrót matur z matematyki jest dobrym pomysłem.

A co kolega taki zdenerwowany? Jakieś problemy w "spółdzielni" ? ;)

Wystarczy przecież spokojnie i z dystansem spojrzeć na liczby i nieco samodzielnie pomyśleć a nie powtarzać za kreatynymi politykami i mediami.

Jeszcze raz niech więc sobie kolega przeczyta, kto zabrał SLD (a w zasadzie LID) więcej wyborców, PO (17,9%) czy RP (15,9%)?

"Z sondażowych badań przepływu elektoratu, przeprowadzonych przez TNS OBOP, wynika, że 57,4 proc. wyborców, którzy w wyborach parlamentarnych w 2007 r. głosowało na LiD, teraz oddało swój głos na SLD. 17,9 proc. zdecydowało się oddać swój głos na PO, a 15,9 proc. - na Ruch Palikota. 4,4 proc. zagłosowało na PSL, a nieco ponad 2 proc. na PiS.

Na Platformę Obywatelską ponownie zagłosowało 74,4 proc. wyborców, którzy głosowali na tę partię w 2007 r. 10,9 proc. zagłosowało na Ruch Palikota, 4,6 proc. - na SLD, 3,9 proc. - na PSL, a 3,9 - na PiS."

Natomiast poprzedni wyborcy PO w liczbie 10,9% zasilili RP - i to jest największa procentowo strata głosów na PO.

A co kolega taki zdenerwowany? Jakieś problemy w "spółdzielni" ? ;)

Wystarczy przecież spokojnie i z dystansem spojrzeć na liczby i nieco samodzielnie pomyśleć a nie powtarzać za kreatynymi politykami i mediami.

Jeszcze raz niech więc sobie kolega przeczyta, kto zabrał SLD (a w zasadzie LID) więcej wyborców, PO (17,9%) czy RP (15,9%)?

Nie mieszkam w spółdzielni tylko u siebie :-).

Piszesz o czymś innym niż ja pisałem. Proponuję zwrócić uwagę na zdanie: "Nie mylmy strat poszczególnych partii z zyskiem Palikota." Problemem przepływu od SLD do PO w ogóle się nie zajmowałem.

Jestem Europejczykiem.

To może najpiew warto zrozumieć o czym ktoś inny pisze zanim zacznie strzelać się do niego z armaty w dość niewyględny sposób? Ale tego już na maturze się nie zalicza...

To może najpiew warto zrozumieć o czym ktoś inny pisze zanim zacznie strzelać się do niego z armaty w dość niewyględny sposób?

Twój wpis czytałem jako czwarty czy piąty po komentarzach mediów na temat wyników badania przepływów. Komentarze niestety miały się nijak do liczb stąd moje kąśliwe uwagi. Faktem jest, że nie powinienem cytować Ciebie co zrobiłem raczej z rozpędu. Jako zadośćuczynienie (w trybie wyborczym) wklejam rozmowę z Hofmanem :-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Jakiś zgaszony,sondaże zamiast Tuska winne.Coś złego dzieje się w PiS.

Nie martw się, to tylko chwilowe. Łykną nową dawkę Prozacu i Alleluja!

Jestem Europejczykiem.

To jest dramat, a nie prezes który ciągle umyślnie przekłada wygraną na później tylko ciekawe, czy starczy mu życia na to ;).

a nie przychodzi do mózgów szanownym wyborcom prezesa, ze może tak właśnie ma być, żeby prawica w Polsce nigdy się nie skonsolidowała i nie rządziła

hasła patriotyczne zawłaszczać wielu potrafi z czego nic nie wynika

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Polska prawica prawie nigdy lepsza nie była. Piłsudski już dawno ją podsumował odpoiednio.

Zresztą, co się dziwić, jak skupia się głównie na stawianiu krzyży i robieniu patriotów z kiboli.

a nie przychodzi do mózgów szanownym wyborcom prezesa, ze może tak właśnie ma być, żeby prawica w Polsce nigdy się nie skonsolidowała i nie rządziła

powoli katalizatorem wszystkiego złego po prawej stronie jest kaczynski

jak nam kryzys przetrzepie tyłki, ludzie pzoaciskaja pasa, palikot poszaleje a na pol roku przed wyborami Jarosław ogłosi ,że nie startuje i odchodzi to wtedy PiS wygra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.