Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

nie widzisz, że tu "dyskutuje" już tylko dwóch o dwóch i oba o niczym?

są ciekawsze watki

z tobą nie ma o czym,mamelek nie masz nic do powiedzenia...niestety

są ciekawsze watki

No faktycznie nie ma sensu. I później trudno się dziwić jak wygląda polska scena polityczna po wyborach. PO i PIS żerują na sztucznie podsycanej nienawiści.

są ciekawsze watki

Reszta zbiera informacje i argumenty :)

Tak sobie myślę że jeszcze za wcześnie na ocenę działań nowego rozdania politycznego, bo takowych jakby brakuje.

Palikot z pewnością wniósł świeży powiew - ale czy to będzie tylko chwilowy przeciąg czy też stały trend - zobaczymy. Osobiście myślę że Palikot choć często sprawia wrażenie chaotycznego krzykacza - swoje działania ma dobrze uporządkowane i zapewne z sukcesami będzie dążył do rozbudowy poparcia dla swojego pomysłu politycznego. Wystarczy przypomnieć sobie atmosferę w jakiej żegnał się z PO i niektóre komentarze "znafcuf" sceny politycznej - a tu proszę: bum! - RP ma 40 mandatów w Sejmie. Trzeba sobie zdawać sprawę z tego że czas płynie, my wraz ze swoimi przyzwyczajeniami się starzejemy, a do głosu dochodzą nowe młode pokolenia wyborców których nie obchodzi farbowany Kaczyński czy uparty Tusk - chcą od polityków usłyszeć propozycje podążające za współczesnymi trendami światowymi. Napieralski, mający ambicje rozpalenia serc młodych wyborców - skończył jako niańka przedszkolna, a jedynie Palikot wydawał się dobrze rozumieć współczesne trendy i tęsknoty młodego pokolenia.

Jak to wpłynie na zachowanie naszej sceny politycznej - trudno powiedzieć, ale na pewno będzie ciekawie. Tusk nie może sobie pozwolić na ignorowanie Palikota - bo dobrze zdaje sobie sprawę że ten wykorzystał i będzie wykorzystywał każdą nadarzającą się sposobność by zaprezentować sobą nową, lepszą odmianę Tuska. Łatwo to było Palikotowi robić do tej pory, nie mając na barkach odpowiedzialności za całe państwo - a czy teraz znowu dokona transformacji i pokaże wyborcom nową twarz dojrzałego ale i nowoczesnego polityka - to się okaże.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Palikot wydawał się dobrze rozumieć współczesne trendy i tęsknoty młodego pokolenia.

ja takie wyczucie nazywam populizmem

"Każda cywilizacja ginie z powodu obojętności wobec unikalnych wartości jakie ją stworzyły." Nicolás Gómez Dávila

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Reszta zbiera informacje i argumenty :)

Tak sobie myślę że jeszcze za wcześnie na ocenę działań nowego rozdania politycznego, bo takowych jakby brakuje.

Palikot z pewnością wniósł świeży powiew - ale czy to będzie tylko chwilowy przeciąg czy też stały trend - zobaczymy. Osobiście myślę że Palikot choć często sprawia wrażenie chaotycznego krzykacza - swoje działania ma dobrze uporządkowane i zapewne z sukcesami będzie dążył do rozbudowy poparcia dla swojego pomysłu politycznego. Wystarczy przypomnieć sobie atmosferę w jakiej żegnał się z PO i niektóre komentarze "znafcuf" sceny politycznej - a tu proszę: bum! - RP ma 40 mandatów w Sejmie. Trzeba sobie zdawać sprawę z tego że czas płynie, my wraz ze swoimi przyzwyczajeniami się starzejemy, a do głosu dochodzą nowe młode pokolenia wyborców których nie obchodzi farbowany Kaczyński czy uparty Tusk - chcą od polityków usłyszeć propozycje podążające za współczesnymi trendami światowymi. Napieralski, mający ambicje rozpalenia serc młodych wyborców - skończył jako niańka przedszkolna, a jedynie Palikot wydawał się dobrze rozumieć współczesne trendy i tęsknoty młodego pokolenia.

Jak to wpłynie na zachowanie naszej sceny politycznej - trudno powiedzieć, ale na pewno będzie ciekawie. Tusk nie może sobie pozwolić na ignorowanie Palikota - bo dobrze zdaje sobie sprawę że ten wykorzystał i będzie wykorzystywał każdą nadarzającą się sposobność by zaprezentować sobą nową, lepszą odmianę Tuska. Łatwo to było Palikotowi robić do tej pory, nie mając na barkach odpowiedzialności za całe państwo - a czy teraz znowu dokona transformacji i pokaże wyborcom nową twarz dojrzałego ale i nowoczesnego polityka - to się okaże.

Pytanie na ile Palikot będzie w stanie kontrolować ludzi, których wprowadził do Sejmu. Mam wrażenie, że jedynym spoiwem tego towarzystwa są różnego rodzaju show telewizyjne.

"Za cztery lata prezydentem Tusk, a po nim - Palikot"

Amen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja takie wyczucie nazywam populizmem

"Każda cywilizacja ginie z powodu obojętności wobec unikalnych wartości jakie ją stworzyły." Nicolás Gómez Dávila

mamelek wkleiłeś cytat jak rozumiem w związku z Palikotem.No więc właśnie brak obojętności wobec wartości zapowiada Palikot...zaczął z przytupem o wartości zawarte w konstytucji.

Pytanie na ile Palikot będzie w stanie kontrolować ludzi, których wprowadził do Sejmu. Mam wrażenie, że jedynym spoiwem tego towarzystwa są różnego rodzaju show telewizyjne.

Przecież wyraźnie powtarza ,że nie będzie kontrolował.Próbuje stworzyć inną od partyjnej formę funkcjonowania posłów.

Przeskakuje schematy...

Zobaczymy, co będzie dalej. Na razie jest coś, innego, nowego. Może pójśc w rózne strony.

Może być zwykła kicha ale może też być polskim zwiastunem ogólnoświatowego juz ruchu "zniesmaczonych i oburzonych". Myślę, że sam Palikot jeszcze dokładnie nie wie, jak to się ułoży.

Może jesteśmy właśnie świadkami zapowiedzi dużych zmian na świecie. Bo, fakt, świat wymaga zmian i przewartościowania. W tym 2012 coś może i jest? ;)

mamelek wkleiłeś cytat jak rozumiem w związku z Palikotem.No więc właśnie brak obojętności wobec wartości zapowiada Palikot...zaczął z przytupem o wartości zawarte w konstytucji.

jeśli dla Ciebie "unikalne wartości które stworzyły naród" są zawarte w Konstytucji to muszę pogratulować światłości umysłu

może też być polskim zwiastunem ogólnoświatowego juz ruchu "zniesmaczonych i oburzonych"

z Biedroniem w poczcie sztandarowym! - to żart?

Jedno jest pewne, że to, co Ci się w głowie nie mieści nie oznacza, że stać się nie może. Reszta to niewiadoma.

Poza tym, to ci wybrani, nie mają takiego znaczenia - ważni sa ci, co na nich głosowali i to oni zdecydują, co i jak ma się dziać. Alebo się wycofają... wtedy znikną i ich wybrańcay z sejmu.

mamlak a ty cichaczem nie podkochujesz sie w sasiedzie.typowe objawy...wyparcia ze strachu.Mozemy to sprawdzic prostym testem.jak reagujesz na dwa psy robiace to na ulicy?? ?a.wolasz policjanta b.wolasz zone.c przylaczasz sie do zabawy.

jeśli dla Ciebie "unikalne wartości które stworzyły naród" są zawarte w Konstytucji to muszę pogratulować światłości umysłu

mamelek już mówiłem nie ma o czym...poczekaj na bartusia

mamlak a ty cichaczem nie podkochujesz sie w sasiedzie.typowe objawy...wyparcia ze strachu.Mozemy to sprawdzic prostym testem.jak reagujesz na dwa psy robiace to na ulicy?? ?a.wolasz policjanta b.wolasz zone.c przylaczasz sie do zabawy.

szukam słoika bo to na pewno twoje pupile

mamelek już mówiłem nie ma o czym...poczekaj na bartusia

coraz cieniej z tym intelektem panie wladz

dopasowałeś się poziomem do stałych partnerów dyskusji i ... skucha

szukaj. tylko uwazaj na pedalow..w piwnicy.

ONi szczegolnie lubiom takich mietkich.

rozumiem że jako człowiek doświadczony znasz to z autopsji

znam z opowiadan.Lubie pedalow a oni mnie.to mi opowiadajom.najwyzsza przyjemnosc to taki mietki nielubiacy pedalow.

a prosto- jak bedzie ciemno to chowaj dupe do sloika.

szukam słoika bo to na pewno twoje pupile

mamelek sam z sobą potrafisz ciekawie rozmawiać

coraz cieniej z moim intelektem

gdybym był tak strachliwy jak wasi, w życiu w łaźni bym nie był

cytuj wladz, cytuj, tylko bez manipulacji (wiem że ci trudno)

to wiele wyjasnia.chiba jezdes potwornie...brzydki.

taki brzydki jak i głupi, w totka powinieneś zagrać

mamelek bez korekty nie ma co cytować...niestety i nie musisz dziękować za nadanie sensu twoim wpisom

taki brzydki jak i głupi, przepraszam za siebie

muls

Najwięcej pedałów to jest w fabryce rowerów i samochodów, troglodyto...jeden.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a co zrobić.

747 po zakończonych wyborach zakończył działalność a xniwaxa jeszcze nie wyłączyli.

Facet z kolesiami zamiast szukać alternatywy dla prezesa przed następnymi wyborami będzie zamęczał idiotyzmami o strategii prezesa.

Nie uda ci się eksterminacja innych poglądów niż twoje.

Muszą sie ostać bo inaczej Twoje stracą sens.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

o jakiej eksterminacji,czekam na coś nowego z waszej strony....choćby Mularczyka na wicemarszałka

"Prezes PiS podczas ostatniego posiedzenia komitetu politycznego partii ogłosił, że Mariusz Błaszczak pozostanie szefem klubu parlamentarnego, a Marek Kuchciński - wicemarszałkiem Sejmu. Na tę zapowiedź zareagował Kurski. - Chciałbym przedyskutować tę drugą sprawę i zgłosić inną kandydaturę - powiedział."

"- Zgłosić pan może, dyskutować też możemy, ale ja decyzję już podjąłem. Nie zamierzam rezygnować z prerogatyw, jakie daje mi statut - odpowiedział Kurskiemu Kaczyński. Statut PiS przewiduje, że kandydata na wicemarszałka Sejmu wyznacza prezes partii."

wygląda na eksterminację

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.