Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

O co Ci chodzi, Kurski zareagował prawidłowo ;),a Kaczyński zgodnie z przewidywaniem.

Poza tym nie widzisz analogii - Tusk v Schetyna = Kopacz?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

status PO nie oddaje całej władzy Tuskowi.Dla przykładu Kurski miałby możliwość zmontowania koalicji na rzecz swojego kandydata i przepchnąć go na marszałka.

i jeszcze jedno.Po tych wyborach zdecydowanie kibicuję Palikotowi i wszelakie uwagi o PO niewiele mnie obchodzą....

biedny Niesiołowski musi przyznać rację Kaczyńskiemu odnośnie Palikota.

status PO nie oddaje całej władzy Tuskowi.

Papier jest cierpliwy.

Palikot - jeśli zastosujemy grubą kreskę co do jego kretyństwa przed wyborami, OK. Zobaczymy co będzie dalej, póki co zapowiada się kabaret , a nie polityka.

Jak się Tusk będzie dalej skupiał na gierkach personalnych we własnej partii to za 4 lata przegra z kretesem, z Palikotem.

to faktycznie mamlak..Nie masz lekko.Rozumiem juz dlaczego ten Biedron tak ci sie zasadzil.Madry i ladny..

Patrzenie na Palikota wyłącznie przez pryzmat Biedronia i Nowickiej to poważny błąd, który może PO i PIS drogo kosztować.

Palikotowi należy zakazać wstępu do żłobków, przedszkoli, szkól, uniwersytetów i po sprawie.

Jak się Tusk będzie dalej skupiał na gierkach personalnych we własnej partii to za 4 lata przegra z kretesem, z Palikotem.

Patrzenie na Palikota wyłącznie przez pryzmat Biedronia i Nowickiej to poważny błąd, który może PO i PIS drogo kosztować.

wyrywanie postu z sekwencji nie oddaje kontekstu, nie doczytałeś?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Palikotowi należy zakazać wstępu do żłobków, przedszkoli, szkól, uniwersytetów i po sprawie.

Taaa.... cenzura wraca, nieprawdaż ??? Mądre idee same się obronią, niekoniecznie katolickie :)))

Kryzys podobno u bram, kasy braknie, sodoma i gomora

a dla palikota i jego przybocznych główny problem to krzyż w sejmie. A potem aborcja, in vitro, zwiazki partnerskie, likwidacja klauzuli sumienia.

i to jest nowoczesna polityka

czym sie rózni PiS co w kryzysie chciał się zajmowac prawem aborcyjnym od ruchu palikota co chce sie zajmowac tym samym ale w druga strone ?

No ale "DOŚĆ OBŁUDY". Kiedys słuszałemże złodziej najgłosniej krzycze żeby łapac złodzieja.

i drugie

nawet na tym forum było głosno o miliardach dla kościoła z budżetu Państwa . a teraz się okazuje ,że g... prawda bo wprowadzenia odpisu 1% na rzecz kościoła w zamian za dofinansowania to byłaby grabież skarbu Państwa.

Więc ja jestem za , niech kościół złotówki nie dostaje od budżetu na swoja działalność ale 1% chcę oddać na kościół. Prezjdxmy od słów do czynów, dośc obłudy :]

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Więc ja jestem za , niech kościół złotówki nie dostaje od budżetu na swoja działalność ale 1% chcę oddać na kościół. Prezjdxmy od słów do czynów, dośc obłudy :]

Już w tej chwili masz możliwość odpisania 1% na dowolną organizację pożytku publicznego. Kto ci broni przeznaczyć ten odpis na caritas czy inną przykościelną organizację, których całe mnóstwo ma status OPP. Rzecz w tym, że Ich Złodziejskie Eminencje chcą specjalnie dla siebie dodatkowego 1% (szacunkowo ook. 300 - 400 milionów) "wspaniałomyślnie" rezygnując z funduszu kościelnego (ok. 90 milionów), który jest tylko czubkiem góry lodowej dotowania kościoła przez Państwo, albowiem nie wspomniano ni słówka o:

- pensjach dla katechetów

- emeryturach i ubezpieczeniach zdrowotnych księży i zakonników

- dotacjach celowych praktycznie na wszystko - od uczelni i szkół katolickich, przez nieszczęsną świątynię opatrzności i dopłaty do kościelnych pomników (stawianych często na gruntach miejskich), po niesprawiedliwe często preferencje dla dofinansowania renowacji budowli sakralnych.

Czyli kościół chce wyciągnąć rączki po kolejne ok. 200 - 300 milionów. Zaiste drobiazg...

I kto tu mówi o obłudzie !!!!!!!!

Już w tej chwili masz możliwość odpisania 1% na dowolną organizację pożytku publicznego. Kto ci broni przeznaczyć ten odpis na caritas czy inną przykościelną organizację, których całe mnóstwo ma status OPP. Rzecz w tym, że Ich Złodziejskie Eminencje chcą specjalnie dla siebie dodatkowego 1% (szacunkowo ook. 300 - 400 milionów) "wspaniałomyślnie" rezygnując z funduszu kościelnego (ok. 90 milionów), który jest tylko czubkiem góry lodowej dotowania kościoła przez Państwo, albowiem nie wspomniano ni słówka o:

- pensjach dla katechetów

- emeryturach i ubezpieczeniach zdrowotnych księży i zakonników

- dotacjach celowych praktycznie na wszystko - od uczelni i szkół katolickich, przez nieszczęsną świątynię opatrzności i dopłaty do kościelnych pomników (stawianych często na gruntach miejskich), po niesprawiedliwe często preferencje dla renowacji budowli sakralnych.

czyli tak reasumując , zabrać wszystko a nie dac nic bo kościół już może brać przez organizacje charytatywne. czyli aby zlikwidowac dotowanie koscioła proponujesz jawne złodziejstwo.

Tylko. 90 mln ? Tu an tym forum była mowa o miliardach. jedno referendum kosztuje duzo wiecej a palikot proponuje ich pare. więc gdzie sens , gdzie logika

pensje dla katechetów to nie kasa dla kościoła tylko dla katechetów , niekoniecznie księzy

emerytury to fundusz kościelny , dwa razy tens am arguemnt

dopłaty celowe też złe ? na KUL nie studiuja sami katolicy. wygląd kościoła nie słuzy tylko katolikom.

super dowicp usłyszałemw czoraj w TV, trzeba zabrac kase ksociolowi to wtedy sie dziure budżetową załata :]

i oto XXI wieczna postac bolszewizmu,

proponuje jak, zabranie kasy od KK to potem okrasc wszystkich blondynów .

>>>trudno bartusiowi odpisywac bo za wiele tych glupot jakby z listy naraz, ale mozna przyblizyc obraz Palikota.na Palikota nie glosowalem bo wiedzialem ze i tak wejdzie i bedzie mial te 10%.wazniejsze bylo powstrzymanie idioty kurdupla.Mysle ze takich bylo wielu wsrod glosujacych na PO.Przypominało to sytuacje w czesniejszymi wyborami Korwina mikke.najblizsze wybory jesli Palikot wykaze sie konsekwsencja dadza mu 30-40%.A bartus moze dalej pisac bo jest demokracja ale nie zmieni to istoty sprawy.KK bedzie spychany do dziury gdzie jego miejsce, tak jak to dzieje sie w calej europie..A bartus nadety kiedys...peknie, jak i brzuchy wielmoznych biskupów.

trudno bartusiowi odpisywac bo za wiele tych glupot jakby z listy naraz

hehe

oj mulsie, mulsie

rezygnacja jest oznaką porażki

Bartuś znów ma okres erupcji Tfurczej (przez duże Tfu).

Moja rada: pisz mniej ale z sensem :-).

to zadam standardowe pytanie na które standardowo nie uzyskam odpowiedzi zapewne :

wskaż moje dzisiejsze wypowiedzi pozbawione sensu

:)

bartus tyle ze nie ma sensu na nie odpowiadac...z sensem.

no, argumenty z gimnzajum

ale priosiłem o wskaznie a nie odpowiadanie

bartus wisz ja od pewnego czasu nie czytalem niczego co pisal numerek bo zakladalem ze to glupoty.z tobom jest tak samo, tyle ze czasami czytam,Ale wybacz..to wszystko na co mnie stac i co dla ciebie mogie zrobic..

bartus wisz ja od pewnego czasu nie czytalem niczego co pisal numerek bo zakladalem ze to glupoty.z tobom jest tak samo, tyle ze czasami czytam,Ale wybacz..to wszystko na co mnie stac i co dla ciebie mogie zrobic..

gimnazjum

skoro odpowiedziałeś to przyjmuję, że przeczytałes

no bo w innym wypadku to jak to mawiasz.... idiota

Taaa.... cenzura wraca, nieprawdaż ??? Mądre idee same się obronią, niekoniecznie katolickie :)))

Ani to cenzura, ani to mądre idee ;)

Kolejny rozbawiciel Błaszczak.

Według Mariusza Błaszczaka, PiS osiągnął w wyborach bardzo dobry wynik - choć po raz szósty nie udało się ich wygrać. Pytany o błędy popełnione w kampanii, szef klubu PiS wskazał na konkurencję - czyli Platformę. Powołał się przy tym na diagnozę jednego z publicystów, który porównał obecną sytuację polityczną w Polsce do olimpiad z lat 70. i 80. Dorównanie sportowcom z NRD i ZSRR było wówczas niemożliwe, bo jak się później okazało byli oni wspomagani farmakologicznie.

Błaszczak wyjaśnił, że "ZSRR i NRD to ci, którzy przez cztery lata rządzili i ci, którzy osiągnęli najlepszy rezultat w tej kampanii wyborczej". Szef Klubu PiS nie chciał powiedzieć czym - jego zdaniem - wspomagała się Platforma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wygrali, bo startowali inni zawodnicy...

I tamci złośliwie byli lepsi od PiSu.

Ludzie, może zrobić jakieś wybory, w których wystartuje tylko PiS?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.