Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pieniądze to nie wszystko, liczą się ludzie i zaufanie, kto poprze młodego Zbyszka Ziobrę,być może że nie poszli w ciemno, ale nie wykluczałbym młodzieńczej brawury, może sytuacja wymknęła się z pod kontroli.

Krasnodębski usunięty z UKSW na zlecenie Środy?

Jeżeli mam uwierzyć, że katolicka uczelnia podziękowała za współpracę Krasnodębskiemu na polecenie Środy to chyba ktoś ma mnie za kompletnego idiotę.

Jestem Europejczykiem.

747 może odpocznij ,przemyśl, skonfrontuj swoje tępe wpisy z faktami.Nie tak dawno Ziobrę za wzór stawiałeś,ledwie kilkanaście godzin minęło od twojego stwierdzenia nic się nie dzieje,taktyczne zwracanie uwagi na PiS a nie problemy w PiS.I co teraz miernoto.

747

Jeśli chodzi o Ziobrę to nie młodzieńcza brawura ale pęd do władzy i woda sodowa spowodowana blaskiem fleszy i byciem na świeczniku.

To przecież facet,który dla władzy zrobi wszystko,nawet dziecko!

Wydaje mi się,że usunięcie ziobrystów z PiSu to błąd Prezesa.Mając ich w PiSie i w Brukseli miał ich pod kontrolą a teraz wyhodował sobie konkurencję.Mnie to oczywiście nie martwi bo uważam,że im gorzej na prawicy(zwłaszcza tak głupiej) tym lepiej.

Ten krok powinien być do przewidzenia przez Kurskiego...tak sądzę lecz nie mam pewności mając do czynienia jednak z pisdrakiem równoległej rzeczywistości.Może to wszystko co zaplanowali i właśnie prezes ich zlikwidował.

Wydaje mi się,że usunięcie ziobrystów z PiSu to błąd Prezesa.Mając ich w PiSie i w Brukseli miał ich pod kontrolą a teraz wyhodował sobie konkurencję.Mnie to oczywiście nie martwi bo uważam,że im gorzej na prawicy(zwłaszcza tak głupiej) tym lepiej.

to odrobinę przypomina problemy czerwonoarmistów wracających z zachodniego frontu.Za dużo zobaczyli zaczęli opowiadać i należało odizolować od rodaków.

Ta izolacja to były łagry!

Prof.Staniszkis liczyła na kompromis!To zabawne ile razy można się mylić?Może powinna sobie dać spokój z polityką i zająć się pielęgnowaniem grobu I.Iredyńskiego?

A co z Mularczykiem i Kępą?

Życie poza rzeczywistością prezesa dla każdego pisdraka karą najboleśniejszą.Zabrano sens życia

"Według Kurskiego, PiS nie umie przekroczyć poparcia 30 proc., a według niego 50-60 proc. Polaków ma poglądy zbliżone do PiS-owskich."

Nic się nie zmieniło, w mojej ocenie sytuacji, nie ma znaczenia to co się teraz dzieje, zbyt wiele jest czasu do wyborów, chyba że będą szybciej.

Pula osób, które w obecnej sytuacji może poprzeć prawicę, jest nie zmienna.

wladz.

Nie ściemniaj

Pisałem o Zbyszku Ziobrze rok temu, że nie nadaje on się na następcę Jarosława Kaczyńskiego.

Czymś zupełnie innym są czy były jego działania z rozkazu Jarosława Kaczyńskiego, a czym inny jest jego własna twórczość, do której mam krytyczny stosunek, z powodów o jakich pisałem dawniej.

To że ktoś odnosi sukcesy kiedy ma potężnego protektora, to nie oznacza że samodzielnie osiągnie podobne wyniki.

Zbyszek Ziobro ma poważne atuty ale i spore słabości, jak każdy.

Sukcesem Zbyszka Ziobro była niezłomna postawa anty okrągłostołowa.

Nie mają znaczenia detale, jego postawa była godna i stanowcza, ale nie samodzielna.

Do samodzielności trzeba dorosnąć.

Prawica polska jest niszczona przez układ, więc proszę nie wymieniać porażek Zbyszka Ziobry z czasów jego administrowania, gdyby układ chciał zniszczyć rząd PO, to o porażkach, wpadkach, zaniechaniach i innych problemach, byłyby całe encyklopedie, dobrze wszyscy to wiecie, więc nie ściemniajcie, bo już widno.

Skąd nagle się wzięła afera łapówkarska w MSWiA?

Schetyna, biedak.

[...]Kaczyński zamknięty w wieży z kości słoniowej jest kompletnie oderwany od rzeczywistości.

A może on... zwariował?

To nie jest wieża z kości słoniowej. Zbyt szlachetny materiał. Moim skromnym zdaniem siedzi w tym właśnie słoiku, o którym z taką lubością pisywał do niedawna niejaki X[...], słoiku wypełnionym mało szlachetną półpłynną substancją :).

Jarosław Kaczyński jest nierozumiany przez młode pokolenie.

Oni, nie wycierpieli jeszcze tyle ile potrzeba aby zdobyć dojrzałość, najlepszy dowód to słowa R.Giertycha, że właśnie dojrzewa.

Wielka polityka to nie zabawa dla chłopców w krótkich spodenkach, trzeba mieć plecy i to niezłe, a takich się nie zdobywa będąc relatywnie młodym wieku.

Jeszcze trzeba się wykazać niezłomnością i lojalnością, tak jak moja skromna osoba, nie wrażliwa jest na krytykę poczynań J.Kaczyńskiego, gdyż wiem że to co czyni, wynika z głębokich przemyśleń i ważnych przesłanek.

747

Postawa anty okrągłostołowa Ziobry powiadasz?To już wtedy działał przeciwko Kaczyńskiemu?

W młodości człowiek popełnia błędy, których następnie żałuje przez całe życie.

W młodości często ulega się wpływom, np istnieją takie osoby jak agenci wpływu, lobbyści, którzy potrzebują mieć swoich polityków do realizacji własnych celów.

Tacy ludzie mogą być bardzo potężni.

Tak ,przykład Giertycha pokazuje co to jest polityka i co robi z ludzi.Jak odszedł z polityki to....zaczął nawet z sensem mówić!

747

Jak tam proces Giertych kontra Kaczyński?

W polityce trzeba mieć plecy?E tam ,raczej nie należy mieć charakteru.

skynyrd

Nie tyle z natury jest kłamcą co nie musi mówić prawdy.

O, Ziemkiewicz przejrzał na oczy?I kąsa rękę,która go wykarmiła!

Ziemkiewicz już od dawna wypowiadał się w tym tonie. Pamiętam jak jakiś rok, dwa temu powiedział, że mając do wyboru mafię i oszołomstwo, wybiera oszołomstwo. Warto zobaczyć cały materiał IMHO.

W polityce trzeba mieć plecy, drodzy przyjaciele.

Reszta to szczegóły, o których nie warto rozprawiać.

Zobaczcie jak wygląda dziś Aleksander Kwaśniewski.

Przyczyna jego aktualnego wizerunku jest taka, że nikomu do niczego już nie jest potrzebny.

Jednak co by nie powiedzieć Jarosław Kaczyński podczas wieczoru wyborczego nie wyglądał źle, mimo dużej porażki PiS, porażki w znaczeniu tradycyjnym, lecz w znaczeniu w stosunku do aktualnej sytuacji w Polsce, nie pozwolenie na zniszczenie siebie i partii, to wielki sukces.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.