Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Komentarz Magierowskiego (tak ulubionego przez Dżambo)

A kto to jest Magierowski? Zacytowałem go bo widocznie napisał coś z sensem, co nie znaczy, że za chwile nie napisze czegoś głupiego (jak my wszyscy).

W odróżnieniu od was prawaków ja zwracam uwagę nie na to KTO pisze, tylko na to CO pisze.

Jestem Europejczykiem.

"Zbigniew Ziobro i Jacek Kurski przyszli do Sejmu VII kadencji w pierwszym dniu jego obrad. Działa w nim klub parlamentarny Solidarna Polska, który powstał w ramach solidarności z wyrzuconymi z Prawa i Sprawiedliwości europosłami. Klub "ziobrystów" nie złożył wniosku o to, aby mieć w Sejmie swojego wicemarszałka. - Przyznam, że nie wiem, co to może oznaczać - komentuje w rozmowie z Onetem Anna Fotyga (PiS)."

O matko!!! Fotyga nie wie co może oznaczać takie a nie inne posunięcie! Armageddon jak mówi Pani Frał :-).

Jestem Europejczykiem.

Od zawsze mówiłem że PiS to narodowi socjaliści. I to jeszcze w dodatku tępaki. W TVN24 Arkadiusz Mularczyk komentuje wybór posłanki Ruchu Palikota na wicemarszałek Sejmu:

"Pani Wanda Nowicka jest też tchórzem. Wczoraj zapytałem obu pań - jej i Beaty Kempy - jaki jest ich stosunek do krzyża na sali sejmowej... Pani Wanda Nowicka bała się odpowiedzieć."

Jak widać poglądy posłanki Nowickiej na temat krzyża na sali sejmowej są dla Mularczyka zagadką. Może przed ślubowaniem kandydatom powinno przeprowadzać się badania na inteligencję?

Jestem Europejczykiem.

Już sam wygląd tej posłanki nasuwa wiele podejrzeń.

Obraz z cyklu "poszukiwacze zaginionej myśli" ;-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Niezła sztuka, żeby ją jeszcze ubrać w latex i dać pejcz do ręki...

Chuć przeze mnie przemawia.

Uchhhh, kajdanki jeszcze...

Albo taka Beger - z kurwikami, w stodole, na pachnącym sianie...

Sobecka... Pod krzyżem przydrożnym...

Co ty Dżambo wiesz o kobietach :)

Niestety taka przenno-buraczana uroda do mnie nie przemawia. Ale twoje koncepcje kontaktu wyborców ze swoimi posłankami bardzo mi się spodobały. Jestem jak najbardziej za... Zwłaszcza te lateksy :-).

Jestem Europejczykiem.

POsłanka... Mucha.

Nie napisze więcej, bo zarobię 6 bana jak Prezes Kaczyński :)

Hmmm...

Też o niej pomyślałem...

Chyba jesteśmy męskie szowinistyczne świnie. Czas z tym skończyć bo przykują nas do lawety na Paradzie Równości. A po Paradzie przyjdzie Biedroń no i wiadomo :-).

Jestem Europejczykiem.

sargon

Masz wyższe kwalifikacje prawnicze niż SN?

Wyższe kwalifikacje to rzecz podejrzana z samej definicji. W PISS obowiązuje podejście "Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko".

Jestem Europejczykiem.

Może powstanie określenie "romantyczny jak Prezes" i "nierozważny jak Ziobro"?

hihihi....

A nie mówiłem, że oglądana z odpowiedniej perspektywy nasza klasa polityczna jest niewyczerpanym źródłem humoru?

Jestem Europejczykiem.

sargon

Masz wyższe kwalifikacje prawnicze niż SN?

Nie mam.ale to nie oznacza że nie mam prawa wyciągać wniosków z działania instytucji państwowych pod egidą PO .widać wyraznie że stawanie w baranim chórze niektórym służy.

Parafrazujac zapis konstytucji mówi że nie można łączyć funkcji prokuratora,sędziego... z działalnością polityczną itd.duch ustawy taki aby nie upolityczniać ogólnie mówiąc wymiaru sprawiedliwości (i słusznie). prokurator w stanie spoczynku itp. nie jest już związany z z wymiarem sprawiedliwości w sensie sprawowania czynnej funkcji więc o upolitycznieniu w tym wypadku nie ma mowy.po drugie merytoryczna wartość takich ludzi ich wiedza i doświadczenie mogłyby być wykorzystane.jeśli się mylę to proszę o sprostowanie.

sargon

Najpierw twierdzisz,że nie masz kwalifikacji prawniczych a potem jednak ferujesz wyroki.Ponieważ decyzja SN nie była po Twojej myśli to znak,że SN działa pod egidą PO.

Jakie to typowe!Ja co prawda się nie znam ale moim zdaniem.....Ja nie wiem czy można łączyć te funkcje ale skoro SN tak orzekł to tak ma być.

wykładnia zakłada, że prokurator ma prawa osobiste ograniczone dożywotnio i dożywotnio nie jest mu wolno uczestniczyć czynnie w życiu politycznym

to rozsądnie wyjaśnia wszystko w temacie

nie ma więc sensu dywagacja nad słusznością przepisu dla czego emerytury można zawiesić czasowo

nie wolno mu przyjąć mandatu i tyle

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wykładnia zakłada, że prokurator ma prawa osobiste ograniczone dożywotnio i dożywotnio nie jest mu wolno uczestniczyć czynnie w życiu politycznym

to rozsądnie wyjaśnia wszystko w temacie

nie ma więc sensu dywagacja nad słusznością przepisu dla czego emerytury można zawiesić czasowo

nie wolno mu przyjąć mandatu i tyle

Wykładnia czyli interpretacja SN..natomiast powtórzę duch ustawy taki aby nie upolityczniać wymiaru sprawiedliwości i koniec.prokurator ws tanie spoczynku z czynnym wymiarem sprewiedliwości nie ma nic do czynienia.

aby nie upolityczniać wymiaru sprawiedliwości, funkcjonariusze są dożywotnio pozbawieni możliwości uczestniczenia czynnie w życiu politycznym, z ustawy

logiczne? - to ile razy trzeba powtórzyć

Przepisy nie precyzują o dozywotnim ograniczeniu praw obywatelskich sędziów,prokuratorów..jest to interpretacja dowolna SN .precyzują aby nie upolityczniać wymiaru sprawiedliwości.

mamel- masz problem ze zrozumieniem podstawowych zwrotów ??

no to dopóki nie zacytujemy ustawy będzie dysonans bo nie o zwroty idzie a o konkretny tekst podlegający wykładni

(nie ma takiego pojęcia w działaniu sądu jak nadinterpretacja)

no i mamy wykładnię, czyli wiążącą interpretację i trzeba to przyjąć z pokorą

dziwne tylko, że prawo precedensu nie jest u nas respektowane i to podważa spójność prawa

(mówili o podobnym przypadku sędziny będącej przez dwie kadencje w senacie)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.